URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2014, 08:40

Noul Twizy: 100% electric, 100% revoluționar, 100% Renault! De acum e disponibil şi la Auto Bara (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lansat pe 2 iunie la Bucureşti, noul Renault Twizy, un simbol al revoluției în mobilitatea urbană, 100% electric, este disponibil, începând de miercuri, şi la dealerul Auto Bara & Co din Şoseaua Borşului!

Cu un design complet inovator, un concept îndrăzneț şi ecologic, cvadriciclul 100 % electric Renault Twizy este disponibil pentru clienţii din România la prețul de la 7.000 euro TVA inclus, plus chiria lunară a bateriei.

Proiectat de la bun început ca un vector de mobilitate urbană 100% electrică, Twizy nu are echivalent pe piață. Maşina se adresează tuturor celor care caută un vehicul ieşit din tipare, economic şi ecologic în aceeaşi măsură ce face ca agilitatea în trafic să devină un mod de viață.

"Twizy este o apariție revoluționară pentru peisajul urban local prin conceptul îndrazneț, designul inovativ și beneficiile de utilizare. Sperăm ca Twizy să își creeze repede adepți în rândul celor cu o mentalitate deschisă spre noi soluţii de transport care să facă faţă aglomerărilor urbane, dar şi celor interesați de aspectele ecologice și de economie", a declarat Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie.

Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m lățime) și centrul de greutate foarte jos, Twizy este capabil să se strecoare cu ușurință în traficul aglomerat și să parcheze în spații extrem de înguste. În numai 6 secunde accelerează de la 0 la 45 km/h (același timp de accelerare ca și pentru un scuter de 125 cm³ pe o distanță de 50 de metri).

Twizy dispune în partea frontală de o trapă care acoperă cablul de încărcare. Mașina se poate branșa astfel la orice priză de 220 V. Bateria se încarcă complet în 3 ore și 30 de minute. Având o autonomie certificată UTAC de 100 km în ciclu urban ECE-15, Twizy poate parcurge orice oraș de la un capăt la celălalt. Este prevăzut cu echipamente specifice vehiculelor electrice: sistem de recuperare a energiei de frânare, tablou de bord cu afișare pentru econometru, autonomie, indicator baterie și eco scoring.

Dotările standard de confort și siguranță includ: airbag frontal, frâne cu disc pe toate roțile sau imobilizator electronic codat, centuri de siguranță, sistem de dezaburire și preechipare audio, tapițerie rezistentă la apă, 2 torpedouri și 2 spații de depozitare în spate (31L+ 55L).

Dotările opționale includ sistem de uși cu deschidere verticală, jante de aliaj, acoperiș panoramic, senzori de parcare și multiple posibilități de personalizare. Twizy este disponibil în 2 variante: TWIZY URBAN 45 (cvadriciclu ușor), cu preț de la 7000 € TVA inclus și TWYZY Urban 80 (cvadriciclu greu), de la 7700 € TVA inclus.

La aceste prețuri se adaugă chiria bateriei de la 30 € TVA inclus/lună, pentru un rulaj de 2500 km/an. Twizy poate fi achiziționat și în sistem de leasing operațional, prin Renault Finance, în condiții foarte avantajoase, de la 194 € TVA inclus (chirie lunară șasiu și baterie), pe 36 luni, avans 15% și rulaj anual de 10.000 km.

În mediul digital, utilizatorii au la dispoziție o aplicație dedicată pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/RenaultRomania, prin care fanii vor putea crea muzica electronica si vor afla despre beneficiile modelului.

Mai multe detalii pot fi obţinute şi de la dealerul SC Auto Bara & Co, de pe şoseaua Borşului, nr. 22, respectiv la numărul de telefon 0259.432.000.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
:)))
........................circulă unu' prin oraş ........ de la reprezentanţă, precis!!!!!!!!!!! e caraghios, nu se vede, bărbătocul, la costum şi cravată??? se crede la PARIS??? Alo, "ia-ţi maşina sub-braţ şi du-te!!!!!!!!!" Oradea nu e de maşinuţe din-alea! aici este la putere motorina şi benzina .......... neaccizate sau kerosen!!!!!!!!!! de unde bani de curent???
Postat 30 August 2014, 03:14 de Marina
chirie
ce nu intelegeti ? cumparati masina, cu banii jos si platiti rata de leasing la sasiu si baterie ... adica o cumparati de doua ori si cu dobanda ...
Postat 29 August 2014, 09:42 de unu
s
da...o sa ceara si chirie pe sasiu...chirias in propia masina
Postat 28 August 2014, 20:16 de sa
vrajala
chirie pe sasiu si baterie ce cumperi astia vor sa fim chiriasi an masina lor
Postat 28 August 2014, 16:32 de dorel
twizzy
Calculele alea cu rata la leasing sunt o prostie. Desteptu' care a scris articolul sa le verifice. Nu iese nici macar pretul masinii (daca motoreta asta se poate numi masina).
Postat 28 August 2014, 12:33 de dural100
.
pai bateria nu o cumpar ci o inchiriez? sau sa inteleg ca odata cu uzarea ei mi se da alta gratuita? ca altfel nu inteleg ce inseamna chirie pe baterie...
Postat 28 August 2014, 10:28 de David
sal
chirie pe baterie???? pfff..astia se pregatesc de viitor, pe cand nu o sa mai fie combustibil fosil..nu o sa mai aiba ce acciza.si gasesc tot felul de tertipuri sa scoata bani..ce chestie..chirie pe baterie...
Postat 28 August 2014, 10:18 de salut
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON