URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2013, 18:31

Noul şef al PDL Oradea, la prima conferinţă: "Ilie Bolojan şi Stănel Necula mint prin omisiune în privinţa CET"

Devenit pe 6 noiembrie noul preşedinte al PDL Oradea, arhitectul Cristian Puşcaş a ieşit, joi, în prima conferinţă de presă de după alegerile interne şi a acuzat municipalitatea, în speţă pe primarul Ilie Bolojan şi pe administratorul special al CET, Stănel Necula, de "minciună prin omisiune" în ceea ce priveşte situaţia de la Electrocentrale Oradea.

"PDL este dispus să încerce să găsească soluţii pentru situaţia CET însă este nevoie de o informare corectă în ceea ce priveşte situaţia de acolo. În acest moment informaţiile care apar în presă sunt trunchiate de către domnul Stănel Necula şi domnul primar Bolojan, care mint prin omisiune", a declarat Cristian Puşcaş.

Întrebat ce minciuni a descoperit PDL Oradea în privinţa Electrocentrale, noul preşedinte a cam dat-o însă la întors, spunând că, de fapt, acuză lipsa de transparenţă a administraţiei publice în privinţa insolvenţei CET. Concret, Puşcaş a amintit că, în ciuda faptului că PDL-ista Adelina Coste a cerut încă de la şedinţa trecută de Consiliu Local prezentarea în plen a Planului de reorganizare al CET, acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Drept urmare, la fel cum a făcut în urmă cu câteva săptămâni şi colega sa, Puşcaş a pus, prin intermediul presei, o serie de întrebări, de data aceasta primarului Ilie Bolojan, pe marginea situaţiei termiei din Oradea.

Noul preşedinte al PDL Oradea vrea să ştie care este termenul limită pentru finalizarea implementării proiectului viitoarei centrale pe gaz finanţată prin POS Mediu, care este termenul pentru finalizarea procedurii de selectare a furnizorului agregatului pe gaz al noii centrale, cine se face vinovat de publicitatea vicioasă care a blocat această procedură (28 de greşeli în caietul de sarcini), în ce exerciţiu bugetar şi în ce capitol al bugetului de stat a fost prevăzută cofinanţarea de către Guvern a acestui proiect cu 45%, ce demersuri s-au făcut pentru prelungirea termenului limită, scadent la 31.12.2013, prevăzut în Autorizaţia Integrată de Mediu pentru sistarea depozitării şi transportului hidroamestecului de cenuşă şi, în fine, care este situaţia juridică a terenului din patrimoniul Electrocentrale şi în ce mod poate fi acesta pus la dispoziţia noii centrale pe gaz dacă va fi grevat de sarcini în favoarea creditorilor.

În aceeaşi conferinţă, Puşcaş s-a arătat îngrijorat de stadiul în care se află procedura de insolvenţă a CET, anunţând că miercuri "toţii marii creditori ai CET au contestat la Tribunal cuantumul datoriilor calculat de Electrocentrale". "Dacă masa credală nu este mulţumită de felul în care se calculează datoriile ori de procedură, poate cere falimentul CET", a spus acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
un habarnist
Cine poartă grija banilor publici? unul care s-a infruptat din ei pentru nişte lucrări de ca.... de toată jena!!! Face acum pe cel mai etic şi moral consilier al oraşului!! ha ha ha !!! Chiar nici un pic de jenă la acest jalnic personaj care ştie doar să joace pe intelectualul??!!!
Postat 15 Noiembrie 2013, 19:08 de bibi
BRAVO
Cu d alde asta va relansati bei pdlistilor????Tare de tot...drept in perete..bravo!!!!aas bine n-am ras de mult!!!
Postat 15 Noiembrie 2013, 08:49 de soso
WC
Da pe sugativa asta de bani publici de unde l-au scos pedeleii aia? Ca asta are contracte berechet cu institutiile publice. De priceput nu se pricepe la nimic numai la dat din gura si incasat bani fara munca. Mai are contracte la primarie??? Ca ar fi interesant cum d-nul "conseler" local si sef pedele are contracte in institutii publice, la fel cum este foarte interesant cum este asociata nevasta lui cu o alta nevasta/functionara din primarie intr-o firma. Asa se explica...
Postat 15 Noiembrie 2013, 08:40 de din Oradea
@Alms
@Alms, tu esti betivule Jidvei? :))))))))))
Postat 15 Noiembrie 2013, 00:27 de @Alms
:)
PDL este dispus să încerce...Numa' ca romanii nu mai sunt "dispusi"! Dupa cat kkt ne-au dat tura trecuta, suntem mahmuri. Domnu' Puscas, tineti-va bini di tat!
Postat 15 Noiembrie 2013, 00:25 de kaboom
Metehne vechi
Bolojan este un amator care minte atunci cand ar vrea sa arate ca ar fi un profesionist in gestionarea treburilor publice. Necula este un administrator special care trebuie sa impace si capra rusilor si varza din capul primarului, asa ca nu e de-al nostru si nu are cum sa ne intereseza prea tare ce spune, ca oricum nu face de capul lui. Puscas nu stie mai nimic din problemele termiei urbei dar se simte obligat sa iasa la rampa cu intrebari (interpelari le zic unii) pentru ca trebuie sa faca fata pozitiei de sefulet la PDL, dar si pentru ca sefii Ghilea, Avrigeanu, Marcus, etc, sunt plictisiti de propriile lor minciuni anterioare, nerelevante si usor de amendat ori de demontat.
Postat 14 Noiembrie 2013, 19:45 de Alms
stie el ceva,doar nu e pe-de-list degeaba
Tipul asta cunoaste mincinosii de departe deoarece provine chiar din mijlocul lor,avandul profesor chiar pe Marcus mincinosu de Sintandrei,care te minte in fata si apoi zice ca-i pare rau si plange pe umarul tau.
Postat 14 Noiembrie 2013, 18:54 de mincinos prin omisiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON