URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2014, 13:51

Noul preşedinte al PMP Bihor este Attila Marton (FOTO)

Circa 70 de delegaţi ai Partidului Mişcarea Populară Bihor au participat, vineri seara, la Hotelul Caro, la conferinţa judeţeană a formaţiunii în cadrul căreia au avut loc, în premieră, alegeri interne.

Invitatul "de la centru" a fost Gelu Vişan, secretarul general adjunct al PMP, care, în discursul său, le-a atras atenţia membrilor de partid că trebuie să-şi câştige electoratul, trăgând un semnal de alarmă asupra popularităţii Partidului Social Democrat în zona Ardealului. "Faptul că şi în Ardeal, în ultima vreme, a intrat PSD-ul destul de puternic ne arată că avem foarte mult de muncit, foarte mult de convins", a spus Gelu Vişan.

Totodată, secretarul adjunct al PMP a vorbit despre alegerile europarlamentare, unde formaţiunea nu a obţinut scorurile dorite. "Credeam că oamenii o să vină la vot şi o să voteze politicienii care vorbesc frumos sau pentru că am vorbit noi cu ei pe Facebook. Da, este una dintre cele mai bune metode de comunicare, dar nu-i mişcă...", a afirmat Vişan. "Am spus-o de atâtea ori, Obama, într-o ţară cu reţele de socializare mult mai bine dezoltate, a câştigat de fapt cu ajutorul a 600.000 de militanţi", a continuat acesta.

După ce ex-preşedintele interimar al PMP Bihor, Mircea Matei, a decis să nu mai candideze, lupta trebuia să se dea între Marton Attila, director executiv al Radio Transilvania, şi Gabriela Eler, administratorul unei firme, persoană necunoscută în spaţiul public. Aceasta din urmă, însă, şi-a retras candidatura chiar în timpul conferinţei judeţene. Ca atare, Marton Attila a fost ales cu doar două voturi împotrivă în funcţia de preşedinte al PMP Bihor.

Vicepreşedinţi au fost votaţi Claudiu Popa (politici publice), Mircea David (mediu de afaceri), Lucian Ghiţă (societate civilă), Gabriela Eler (administraţie publică), Zbârcea Horia (resurse umane) şi Elena Bottyan (comunicare şi imagine). Pentru funcţia de vicepreşedinte pe resurse umane a candidat şi manelistul orădean Costeluş Guiaş, cel care a şi compus un "imn" pentru PMP, însă acesta a fost întrecut de Horia Zbârcea.

De asemenea, în funcţia de secretar general a fost ales Daniel Meze, de altfel singurul candidat pentru acest post.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
amanta lui PSD Cordos
A * angajata Radio Transilvania la Cluj e amanta senatorului PSD Cordos si impreuna fura bani de la institutii publice.Cordos suna si ea incheie contracte de publicitate si impart apoi banii zeci de mii de lei.Oare Marton PMP si Mircea Bradu. PDL cum vad aceste afaceri josnice si perfide facute de PSD in firma lor de media care se doreste echidistanta?Rusine pentru as jurnalisti corupti....si asa politicieni
Postat 30 Octombrie 2014, 15:53 de mary
vrajala
O ADUNATURA DE TEPARI CU FIRME AN INSOLVENTA SAU AN FALIMENT PLATITIVA DRAGILOR DATORIILE
Postat 11 August 2014, 21:43 de tanga
la bulau
eler gabriela nu mai poti trage tepe an privat ai fugit an politica
Postat 11 August 2014, 19:57 de dorel
@Windos
Mai fa documentare!! a violat pe vremea când era pedagog o eleva....acu ea nu mai recunoaste ..e ceva secretara pe la o Primarie , casatorita si cu copil..dar tatal ei spune tot...ea minora,,,el adult,,, dragoste mare 3 ani cu suspendare,,,
Postat 10 August 2014, 17:19 de io
@ TDS
Ma refeream lla primul tau comentariu.
Postat 10 August 2014, 15:15 de BILL
!!!!!!!!!!
@Bill: nu, era chiar o afirmatie! in masura in care colierul inducea acea idee! despre ceilalti din PMP habar n-am ce sa spun! deci nu stiu cine cu cine seamana sau se aduna
Postat 10 August 2014, 10:46 de TDS
????????
Gelu Visan?Alt pupincurist care il urmeaza pe OBot ...la Bailesti il bate lumea cu pietre pe acest imbuibat al vremii!
Postat 10 August 2014, 08:24 de Nea taticu
@ TDS
Era intrebare retorica? Cine se-aseamana se-aduna.
Postat 09 August 2014, 18:29 de Bill
maka kaka
Ungurii nu mai au loc in UDMR?
Postat 09 August 2014, 15:18 de kaka maka
Arata cam speriati participantii !!!
Era si normal, din moment ce l-au avut in fata chiar pe Gelu Visan, violatorul de colege de partid, iertat prin decret de presedintele Constantinescu in 1998 !!!
Postat 09 August 2014, 15:02 de WinDos
?
Daniel Meze e ala de aparea pe FB cu colier la gat? Adica un fel de ...y? Zic! Nu stiu!
Postat 09 August 2014, 14:30 de TDS
?
Cum naiba s-a nimerit ca tocmai la acest hotel(promovat si de Bihoreanul)sa se intample evenimentul?
Postat 09 August 2014, 14:28 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON