URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2011, 08:36

Noua conducere a Federaţiei Patronilor se desparte de trecutul cu probleme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noii diriguitori ai Federaţiei Patronilor Bihor (FPB) se delimitează atât de fostul preşedinte, de curând înlăturat din funcţie, cât şi de eticheta de asociaţie "falimentară" cu care organizaţia a rămas de pe urma mandatului lui Ioan Lucian.

Omul de afaceri Marcel Bărbuţ, proprietar al companiei Adeplast şi vicepreşedinte al FPB, apreciază că articolul BIHOREANULUI privind schimbarea din funcţie a lui Lucian "conţine o serie de afirmaţii de natură să prejudicieze imaginea publică a Federaţiei Patronilor Bihor", precizând că "în primul rând, este foarte important să nu mai asociaţi numele fostului preşedinte Ioan Lucian cu viitorul FPB".

"Organizaţia patronală are o nouă conducere şi aceasta lucrează la un plan de redresare si dezvoltare pe care îl vom face public cât de curând, într-o conferinţă de presă. Vrem să uităm trecutul, cu problemele sale, şi suntem convinşi că FPB va redeveni o organizaţie vie, care se va implica ferm în soluţionarea tuturor problemelor generale şi punctuale ale firmelor bihorene", arată Bărbuţ.

Vicepreşedintele Federaţiei respinge ideea că situaţia financiară a FPB ar fi "dezastruoasă" şi spune că ea va fi "remediată în scurt timp" în baza planului de redresare menţionat. "În acest moment, FPB este susţinută şi controlată de oameni de afaceri puternici, care nu vor permite niciodată să fie asociat cuvântul "faliment" cu patronii bihoreni. Personal, sunt convins că niciun patron care face parte din organizatie nu se va retrage, ci ne vor mobiliza să rezolvăm problemele", apreciază Bărbuţ.

"Intervenţia mea din cadrul şedinţei în care a fost desemnată noua conducere interimară a FPB a fost pentru viitor, pentru o Federaţie a Patronilor Bihor care să-şi merite numele şi să aibă prestanţă. Eu nu sunt în măsură să comentez calităţile de om de afaceri sau de manager ale fostului preşedinte Ioan Lucian, iar dacă dumneavoastră o faceţi, insistăm să nu mai implicaţi FPB şi imaginea sa în aceste analize "personale", mai spune omul de afaceri, precizând că remarcile de genul "patroni în faliment" nu fac decât rău acestei organizaţii care doreşte să se regăsească.

"Noua conducere a FPB va fi una extrem de transparentă. Ea va face publice lunar situaţia financiară, precum şi orice eşec sau proiect finalizat cu bine. De asemenea, îşi doreşte o relaţie bună cu mass-media locale şi chiar dorim să ne ajutaţi să comunicăm cât mai eficient cu instituţiile statului şi cu membrii cotizanţi.
În judeţul Bihor sunt aproximativ 13.000 de firme active - conform ultimelor noastre date - care au nevoie de ajutor. Îl vor găsi, garantat, la noua Federaţie a Patronilor Bihor!", încheie vicepreşedintele FPB.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Pentru amicul meu drag
stimate amic .Stiu ca e greu cu internetul in ziua de azi.E mai simlu sa imi gasesti cel mai recent cazier. Copy paste in Browser si imi vezi cazierul ala incarcat !! http://adeplast.ro/cazjudmb.pdf Marcel Barbut
Postat 03 Martie 2011, 16:18 de Marcel Barbut
Barbut
Exista cineva care ma jigneste nonstop. Cel care o face este un las ce nu-si spune numele real ! Ce nu stie aceasta persoana ca eu pot cere unui organ al statului sa verifice ID-ul calculatorului si sa stiu repede cine este . Apoi pot sa te dau in judecata stimate domn. Este ultima data cand iti permit sa ma jignesti.La urmatoarea insulta ma ocup de tine.Acum 22 de ani am fugit din tara pe vremea lui Ceausescu.In vremea comunistilor am avut probleme multe asa cum si azi am probleme cu cei ce incalca drepturile cetatenilor.In aceea vreme au putut sa ma faca sa fug din tara.Azi nu ma poate face nimeni sa repet istoria.De 22 de ani sunt un om de afaceri corect fara o abatere .Am 16-17 ani in acest oras . AdePlast e locul 2 la nivel National.Am ajutat fundatii,biserici ,echipa de baschet in carucior este sustinuta de mine de ani,am ajutat clubul de fotbal in cele mai grele momente.Fostii asociati sunt oameni bogati fara probleme.Asta e istoria mea reala.Pe www.adepast.ro ,despre noi,la staf imi poti vedea cazierul.Marcel Barbut
Postat 03 Martie 2011, 15:03 de Marcel
ABC
Probabil un abecedar ar trebui sa fie cadoul lui Barbut pentru tine. Dar probabil nici el nu a ajuns la un atat de mare grad de rafinare.
Postat 03 Martie 2011, 14:25 de @ membru FPB
sudist excroc
minciuni ,minciuni ale unui sudist excroc care si a construit o avere tepuind si santajandu si partenerii si asociatii n are el nevoie de federatie cum n am eu nevoie de o.n.u vrajeli sa se dea mare sa apara in ziare ca om cinstit .fraierilor de la federatie asta va duce cu vorba e un mincinos
Postat 03 Martie 2011, 13:43 de fost asociat
de cuvant
din cate stiu barbut a fost alaturi de federatie si lucian si in anii trecuti sponsorizand federatia si clubul fc bihor cand era lucian presedinte cu sume importante din cate stiu eu peste 50000eur .deci e un om de cuvant care cand promite ceva face ce a promis.bagand bani sigur ca are anumite pretentii si aici trebuie apreciata atitudinea lui lucian de cooperare cu barbut,daca il iau alaturi de ei si pe dan octavian chiar pot face o echipa puternica care sa tina piept grupurilor de interese ce vor desfiintarea federatiei.eu stiu din surse sigure de aceste grupuri. dane fii alaturi de cei doi si impuneti federatia
Postat 03 Martie 2011, 12:47 de fpb
rusine carcotasi
SA VA FIE RUSINE CARCOTASILOR INVIDIOSI PE EVOLUTIA FDERATIEI ACUM CA AU VENIT OAMENI IMPORTANTI CA MARCEL BARBUT CARE DACA PROMITE CEVA FACE SI DACA VA FACE CEA PROMIS IN FATA AGA CHIAR ACEASTA FEDERATIE PATRONALA VA PUTEA AVEA UN CUVANT GREU DE SPUS IN BIHOR SAU CHIAR IN TARA.MARCELE AVEM INCREDERE IN TINE NU TELASA INFLUENTAT DE NIMENI SI DE NIMIC AM CREZUT IN CEEA CE NE AI SPUS LA DACIA SI SUNTEM ALATURI DE TINE
Postat 03 Martie 2011, 11:38 de membru fpb
:)))))))))))))))))))))))) Barbut
Barbut !!! Asta e imaginea Federatiei Patronilor ? Probabil a federatiei teparilor sau a federatiei palmasilor. Parca mai tin minte cateva articole publicate de Bihoreanul despre cum si-a construit Barbut averea. Probabil FPB va ramane fara angajati de frica sa nu se nimereasca la vreun chef cu Barbut si sa ii ia la bataie cum a mai patit cu soferii de la Adeplast. Excelenta imagine. Acum probabil vor pleca toti care mai au o minima decenta din pseudo-federatia patronilor :)) Bihor
Postat 02 Martie 2011, 17:31 de Vladimir
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON