URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2013, 09:21

Nou înfiinţata Fundaţie Comunitară vrea să fie un "doctor" pentru problemele oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a zecea organizaţie din familia Fundaţiilor Comunitare din România a fost lansată, marţi, la Hotel Ramada, printr-o conferinţă de presă la care au participat atât membrii fondatori ai acesteia cât şi conducerea executivă.

"Scopul nostru este să îmbunătăţim viaţa locuitorilor din Oradea şi din judeţ prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative de dezvoltare locală, dar să acţionăm şi ca un finanţator local care să identifice şi să promoveze iniţiative şi proiecte sociale şi care contribuie la oferirea de şanse egale", a declarat Andreea Maier, director executiv al Fundaţiei Comunitare Oradea.

Sorin Constantin, unul dintre membrii fondatori şi preşedinte al Consiliului Director, a precizat că, înainte de a se constitui ca fundaţie, grupul de iniţiativă pentru comunitate a organizat începând de anul trecut în Oradea evenimente cu aspect social: evenimentul 11Even, unde personalităţi din diferite domenii şi-au împărtăşit experienţa de viaţă, proiectul "Alergăm pentru Comunitate", în cadrul căruia mai mulţi alergători s-au înscris la Oradea City Running Day cu scopul de a strânge fonduri pentru anumite cauze şi Youth Bank Oradea, un program care a presupus coordonarea unui grup de liceeni care, prin diferite activităţi, au strâns bani pentru proiectele altor colegi de-ai lor.

Fundaţia Comunitară Oradea are plănuite mai multe acţiuni şi pentru anul 2013. Este vorba atât de atât proiecte cu finanţare directă din sumele primite de fundaţie de la diverşi parteneri din mediul privat, dar şi unele care implică strângerea de fonduri. "Vrem să funcţionăm ca un fel de doctor al comunităţii. Grupuri de iniţiativă sau chiar ONG-uri să ne prezinte bolile şi noi să încercăm să găsim o soluţie", a declarat şi Cătălin Popa, membru în Consiliul Director al organizaţiei.

Primul proiect pe calendar este un maraton de înot programat pe 6 iulie la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", intitulat "Swimathon Oradea". "În perioada 28 mai - 20 iunie aşteptăm organizaţiile ori chiar persoanele fizice să-şi înscrie cauzele şi proiectele pe platforma swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro, urmând ca mai apoi să se înscrie persoanele dispuse să înoate pentru acestea", a explicat Andreea Maier. Mai apoi, susţinătorii, fie ei persoane fizice sau juridice, vor putea oferi o anumită sumă pentru fiecare lungime de bazin parcursă ori o sumă fixă de bani.

Fundaţia Comunitară Oradea mai promite pentru acest an şi acordarea a 10 burse în valoare de câte 4.800 de lei pe an pentru "susţinerea ideilor şi iniţiativei intelectuale ale tinerilor, care realizează lucrări ştiinţifice, studii, etc.", din aşa numitul Fond pentru Inovaţi, dar şi înfiinţarea Fondului Femina, de sprijinire a femeilor marginalizate prin acordarea a opt granturi pentru implementarea a tot atâtea proiecte sociale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
ajutorul presupune si MINTE nu incalcarea legii, in REST SLUGA !!!
eu nu i scuip oricum orice fapta penala o relateaza ORICE ANALFABET :)))) ROMANIA este o rata deosebit sar nu toti sunt alanlfabeti , asta e CERT, ajutorul presupune si MINTE nu incalcarea legii, in REST SLUGA !!!
Postat 29 Mai 2013, 14:37 de SLUGA
Oradea mai buna
si pe net ati aparut. www.digi24.ro/oradea/video#106988
Postat 29 Mai 2013, 14:36 de Oradea mai buna
sluga
da la cine te-a nascut sluga? ce crezi cati trebe fundatii ca sa faci bine???. fa bine si gata da nui scuipa pe altii care vor ca tine da altfel. astia nu ti-au cerut nimic asa ca nu le da nimic si nu te baga sluga la nimeni, roagate la D-zeu si in rest scuipai pe toti ca D-zeu e bun si te iarta.
Postat 29 Mai 2013, 13:48 de sluguta
TREBUIE sa ai minte nu sa culegi LAURI :))
nu m a nascut mama SLUGA la SMECHERI la ce spun ca fac BINE si ei baga la BUZUNAR :)) daca vreau sa fac BINE fac si numai eu EL /EA si D-zeu stie, amin ! FUNDATIILE JURIDIC stim fiecare cum sunt constituite in rest SLUGA !!
Postat 29 Mai 2013, 13:17 de legea permite BUNATA
referitor la copii , mergeti in scoli psihologi sa vedeti ce va povestesc
ca fundatie cum puteti depista juriDIc acei copii maltarati si batjocoriti PSIHICCCC determinati sa se sinucida din cauza umilintelor suferite la scoala, sunt rau, rau curxxxxx dar Parchetul sta pe spate si zambeste , nu i intereseaza ?!!! EXISTA inspectorat scolar cu probe care IGNORA legea si Codul penal, de ce ? TOTI se prefac ca este OK ca copii sa planga, sa fie abuzati psihic si asta este ROMANIA cu dementi ce terorizeaza in INVATAMANT !!
Postat 29 Mai 2013, 12:22 de PSIHOLOGIIIIII
@succes
Daca nu faceti politica din cea pe care o denuntati, va propun sa va implicati in proiectele noastre! Nu ca donator, ci ca benevol; veti putea constata, din interior, cum se intampla lucrurile. Este regretabila generalizarea pe care o faceti, chiar daca in Romania exemple ca cele pe care le dati sunt nenumarate. Care ar fi alternativa? Sa stam cu mainile in san si sa vedem cum situatii ca cele enuntate de dumneavoastra devin regula absoluta?! Ma indoiesc! Repet: va asteptam la fundatie, poate doriti sa va implicati, ca benevol, in rezolvarea situatiei persoanelor cu handicap. Dincolo de toate, va multumesc pentru interes.
Postat 29 Mai 2013, 12:20 de Catalin POPA
@CATALIN POPA ce ar trebui sa fac :))
vezi cazul manastirii, vezi PREOT cu agentie IMBLIARA, vezo POLITICUL spalare de bani, stiuu ei de ce fac FUNDATII si activitati economice NONPROFIT, o alta SECTA de evazionisti pe piata .
Postat 29 Mai 2013, 12:06 de succes !
@CATALIN POPA ce ar trebui sa fac :))
Sa i SECHESTREZ ca CIOBANUL BECALI , relatarea in PUBLIC dermina JUSTITIA sa se autosesize dar daca nici asa nu fac nimic ce credeti ca vor face la COMANDA DVS> , aveti TUPEU CRAS , recunoastrea in PUBLIC a numitor fapte CU martori demonstreaza IMPLICAREA sociala :)))) hai ca deabaia astept VICTIME din partea FUNDATIEI si vom cunoaste cat de LEGAL FUNCTIONEAZA :)))! sper sa rescpecte LEGEA in REST sa raspunda pentru FAPTELE LOR ! FUNDATII de parava sunt sute dar cu multe pate penale necercetate, stiu unii de ce :))>
Postat 29 Mai 2013, 12:04 de succes !
FUNDATIILE nu au voie sa influenteze politic VOTUL , atentie !!!!
vedeti ORGANIZATILE de FEMEI politice se fac pentru MEMBRELE lor si sa atraga alte MEMBRE politic, atentie unde si cum DONATI !!!
Postat 29 Mai 2013, 11:47 de succes !
FUNDATIILE nu au voie sa influenteze politic VOTUL , atentie !!!!
FUNDATIILE nu au voie sa influenteze politic VOTUL , atentie !!!! ei nu au nici o apartenenta politica in rest e FRAUDA .
Postat 29 Mai 2013, 11:46 de succes !
@ Carp III si @ succes!
Fundatia comunitara Oradea este apolitica si vor fi facute toate eforturile necesare pentru a nu exista recuperare/influenta politica. Daca politicul respectiv merge in sensul actiunilor sustinute de noi, adica si de dumneavoastra cei din comunitatea locala, el este, totusi, binevenit. Politicul face parte din comunitate si nu trebuie ignorant cand are initiative laudabile si folositoare comunitatii. Pe de alta parte, FCO nu are ca scop direct ajutorul persoanelor cu handicap; in schimb, ONG-urile (sau grupurile de initiativa de orice fel) care se ocupa in mod direct de astfel de actiuni pot veni cu proiecte in vederea sustinerii lor financiare de catre FCO; acesti handicapati fac parte integranta din comunitate si ar fi o mare eroare daca I-am ignora (noi toti, ca si comunitate). Pentru @ success: daca vi se rupe inima legat de acei copii, ce faceti dumneavoastra, personal, pentru ca situatii ca cea semnalata sa inceteze. Chiar trebuie sa ne pese tuturor de ce se intampla in comunitate si sa fim actori active ai acesteia, inclusiv prin a spune STOP unor astfel de practici cand ele exista.
Postat 29 Mai 2013, 11:43 de Catalin POPA
handicapul inseamna SUFERINTA, sacrificiu de a te bucura de VIATA.
Persoana de contact: Sorin Constantin Telefon: 073 ***** Email: info@fundatiacomunitaraoradea.ro Descrierea organizatiei: Fundatia Comunitara Oradea pune in legatura nevoile si resursele comunitatii, pentru a imbunatati viata locuitorilor. numai prin funadtii si aport in munca VOLUNTARA putem face case, cantine, brutarie pentru cei saraci, in rest MOR IN PACE !
Postat 29 Mai 2013, 11:43 de succes !
sa fim seriosi
Duh! Inca o ceata de "meseriasi" care au descoperit franzela. Nu inteleg de ce promovati aberatii din astea?
Postat 29 Mai 2013, 11:41 de Celia
handicapul inseamna SUFERINTA, sacrificiu de a te bucura de VIATA.
le recomand sa mearga pe FELDIOAREI sa vada persoanele cu HANDICAP cat de neajutorate sunt si cat de discriminate in SOCIETATE. SA aiba PUTEREA sa reziste la ce lagar al SUFERINTEI exista acolo ! E usor sa traiesti si sa n ai habar ca altii SUFERA si sufera din cauza PROSTIEI unora ! S U F E R A -handicapul inseamna SUFERINTA, sacrificiu , plata de a te bucura de VIATA. Mi se rupe INIMIA cand vad copii sanatosi terorizati si speriati de PROFESORI, cum pot avea atat CRUZIME demonica ?
Postat 29 Mai 2013, 11:29 de succes !
De care partid aparţine această fundaţie "doctorilor" ?
...
Postat 29 Mai 2013, 10:11 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON