URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2015, 12:08

Nominalizat ca "Traseistul anului 2014", Octavian Bot critică Alianţa pentru România Curată că "ia bani fără să facă nimic"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nominalizat, pe 30 decembrie, de către Alianţa pentru România Curată la premiul "Traseistul anului 2014", pentru că "acum câteva luni s-a înscris în PLR Tăriceanu, al 10-lea partid în care se află de când este "politician"", deputatul Octavian Bot a respins acest stigmat, afirmând că nu poate fi acuzat în niciun fel de traseism.

"A număra contabiliceşte prin câte partide am trecut e o tâmpenie, o prostie. Nu poate fi numit traseist cel care nu îşi schimbă orientarea politică, chiar dacă îşi poate schimba un partid", a spus Bot într-o conferinţă de presă susţinută miercuri. El a adăugat că traseişti pot fi consideraţi doar politicienii care şi-au "schimbat radical" orientarea: "Sunt atâţia oameni care şi-au schimbat radical orientarea politică, la 180 de grade, ăştia trebuie sancţionaţi, ei sunt traseişti".

Bot a continuat, arătând că în partidele prin care a trecut a avut şi succese cu care alţi politicieni, care au rămas în partidul care i-a făcut cunoscuţi, nu se pot lăuda, dând exemplul contribuţiei pe care ar fi avut-o la "unificarea liberală" în 1995, când pe scena politică activau Partidul Alianţei Civice, Partidul Naţional Liberal Creştin Democrat condus de Nicolae Cerveni şi PNL, acesta din urmă aflat în afara Parlamentului. "Am venit noi (n.r. - PAC şi PNLCD) şi am făcut unificarea liberală, şi ei (n.r. - PNL) atunci s-au relansat", a spus Bot.

Acesta a afirmat că "cel mai în largul său", dintre cele 10 partide prin care a trecut, s-a simţit în Uniunea Forţelor de Dreapta, condusă spre finalul anilor 90 de Varujan Vosganian şi Adrian Iorgulescu, dar din cauza problemelor financiare aceasta a fost absorbită de PNL. "Cel mai în largul meu m-am simţit în UFD, un partid cu oameni de foarte bună calitate, dar care a eşuat din motive financiare. Erau datorii de plătit, PNL le-a plătit, iar UFD a intrat în PNL", a spus Bot.

Deputatul orădean nu s-a sfiit nici să critice Alianţa pentru România Curată, condusă de profesoara Alina Mungiu Pipidi. "Tel maître, tel valet! (La aşa stăpân, aşa servitori - trad. din franceză). Cum e Pippidi sunt şi ceilalţi. Asta e o şmecherie a unor ONG-uri care iau bani ca să nu facă nimic", a încheiat Octavian Bot.

Citiţi pe această temă articolul "Nominalizări orădene la premiile România Curată 2014: Primăria şi traseistul Octavian Bot!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Cine e "di vina" ??
Scuze mon chere !! Dezacsatul asta este de vina ??? De 25 de ani latra si urla a lupii in padure si se leaga de toti cei care momentan sunt in alte parti (partide). Vorbeste fara noima,scuipa de parca are epilepsie in toti adversarii de conjuctura. Numai ca nu el este "di vina" cum zice moldoveanu. De vina este presa care ii acorda atentie. Presa care nu mai are nici un pic de respect de sine,doar pentru interesul senzationalului. Presa care era sa-l faca presedinte pe bezmeticul de Vadim. Presa care nu mai are limita de bun simt. Altfel "vacarul" suparat pe tot satul ar putea sa-si tina "epilepsiile" la colt de strada,maidan sau centura.
Postat 07 Ianuarie 2015, 23:11 de Gaborescu
Onoare
Mai, Botule, si tu iei bani fara sa faci nimic! "Tel maître, tel valet!” Se vede ca seful tau e Anton COnstantin Tariceanu!
Postat 07 Ianuarie 2015, 19:00 de Universitarul_autentic
"...traseişti pot fi consideraţi doar politicienii care şi-au "schimbat radical" orientarea..."
Cum ar fi cei care tranziteaza de la fortele de dreapta la socialistii liberalizati!
Postat 07 Ianuarie 2015, 18:58 de WinDos
Re: Alo..
Subscriu-HAI SICTIR de Curvar politic!
Postat 07 Ianuarie 2015, 15:26 de grigore
REPLICA
BAH nebunel Octavian Bot traseist politic prin 10 partide , NU te-am uitat cum batjocoresti romanii simpli bihoreni votanti ,NU te-am uitat cum vorbesti cu cuvinte pe care nici tu NU le intelegi , dapoi noi romani simpli bihoreni sa le intelegem ?Hai SICTIR date dreacu de deputat traseist Octavian Bot care s-a milogit sa nu zic ca a stat capra la ex preseditele PeNaL Crin Antonescu pentru ca sa-i de-a un colegiu la Bucale sa se aleaga deputat ,pentru ca aici in BIHOR nu avea si NU are loc !:))=))BAH nebunel Octavian Bot traseist deputat asteptam replica ta ,NU de alta da sa-ti dam in gura ca ne-ai batjocorit pe Digi 24 Oradea pe romanii simpli bihoreni !:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 07 Ianuarie 2015, 13:14 de Romanul_Simplu
bot un prostituat
Dar numitul BOT OCTAVIAN ce face? E un prostituat politic notoriu, e rusinea orasului. Atit, Sper sa fie eliminat curind din spatiul public. Gata, ajunge! Nerusinarea acestui individ trebuie stopata.
Postat 07 Ianuarie 2015, 12:39 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON