URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2012, 14:45

Niciun nume nou la PDL pentru Parlament: Ghilea şi Corcheş, între candidaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegeri noi, aceiaşi oameni. Aşa s-ar putea caracteriza situaţia la PDL Bihor. Într-o conferinţă de presă susţinută joi, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Gavrilă Ghilea, şi şeful grupului de consilieri ai PDL din Consiliul Local, Dorin Corcheş, au prezentat o parte din numele care se prefigurează că vor candida la alegerile parlamentare din toamnă.

"Până în acest moment, mai mulţi colegi şi-au exprimat dorinţa de a candida. Sigur, aceste candidaturi vor fi trecute prin filtrul comisiei de etică şi sperăm să îndeplinească toate condiţiile de integritate care se cer de conducerea partidului. Una din condiţiile de bază e că nu se admite în interiorul alianţei traseismul politic", a declarat Ghilea.

Organizaţiile locale au termen limită să îşi desemneze candidaţii până pe 20 septembrie. Întrebat cine sunt aceşti colegi care şi-au exprimat dorinţa de a candida, fostul prefect a enumerat aceleaşi nume care au stat în "prima linie" a partidului în ultimii ani.

"Şi-au depus intenţia de a candida pentru un post de parlamentar domnul Corcheş (fostul preşedinte, demisionar, al PDL Oradea şi şef al grupului PDL din Consiliul Local - n.r.), Adelina Coste (fost subprefect şi fosta şefă a cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea - n.r.), Cristian Ile (fost şef al RAR Bihor şi secretar general al PDL Bihor - n.r.), subsemnatul, şi lista continuă", a spus Ghilea.

Întrebat dacă el va putea candida, având în vedere decizia partidului de la nivel central de a exclude de la alegeri traseiştii şi faptul că provine din PSD, Ghilea a declarat că decizia se referă doar la cei care migrează de la PDL în alte partide împreună cu care democrat liberalii formează Alianţa România Dreaptă (PNŢCD şi Forţa Civică).

"Nu s-a pus problema celor care au venit de la alte partide, decât din interiorul alianţei (Alianţa România Dreaptă - al cărei protocol urmează să fie făcut public zilele acestea n.r). Am discutat cu cei de la Bucureşti şi ştiu că la asta se referă", a întărit liderul PDL Bihor.

După cum se ştie, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat recent că traseiştii nu vor fi acceptaţi pe lista candidaţilor, în contextul în care Ştefan Pirpiliu, fost deputat PDL, a devenit membru în conducerea partidului Forţa Civică, reprezentat de Mihai Răzvan Ungureanu. "Conform principiului pe care noi ni l-am impus în constituirea alianţei şi unul din principii este de neacceptare a trasismului politic, nici acest domn şi nici alţii nu pot fi reprezentanţi ai Alianţei România Dreaptă. Rămâne să treacă prin filtru Comisiei de integritate toate candidaturile acestei alianţe la alegerile parlamentare", a declarat Preda.

Pe de altă parte, Ghilea a adăugat că lista candidaţilor nu este finalizată, şi a completat - la solicitările jurnaliştilor - că între posibilii candidaţi se află nume ca actualul deputat Nicolae Jolţa (trecut de la PNL la PDL), Radu Ţîrle (fostul preşedinte al CJ, trecut şi el de la liberali) sau Ionela Pop Bruchental (fost deputat, fostă şefă la AVAS).

Întrebat de fostul preşedinte al PDL Bihor, Ştefan Seremi, demisionat din funcţie, Ghilea a spus că deocamdată nu a primit niciun semn de la el. Nici dacă vrea să candideze, nici dacă vrea să demisioneze din partid...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
PDL-BIHOR = GHILEA SRL
,,Echipa'' de la PDL-BIHOR ceea mai ramas din ea este formata si condusa din un singur personaj.Fostul PSD -isd GHILEA . Incet dar sigur incepand din 1996 cand Filip si Seremi l-au primit in partid ,a pus mana pe acesta indepartand pe toti cei car nu ii executau ordinele .Asa a plecat Filip ,Seremi ,Matei ,......pana a ramas singur la butoane . Singur a vrut singur va ramane .Un partid politic aflat chiar in cadere nu se conduce ca un S.R.L. ,D-le Ghilea !?
Postat 16 Septembrie 2012, 10:15 de eu
Candidati
Cu asa candidati sigur vor obtine PDL-istii, rezultate, sub 10%. Rechemati vechea garda-Bot, Filip, Seremi, Matei.
Postat 14 Septembrie 2012, 20:31 de Sargon din Venetia
ce ghinion avem ! sa ia modele imorale in viata e blestem
cum sa i nu i voteze muritoari de foame din PDL , ghile e un infractor adelina mana lui la fel ce mai zici blaga zici ghile vai de noi cu asemnea panarame in Bihor !
Postat 14 Septembrie 2012, 14:43 de ghinionisti
vai de ei!
acelasi mizerii pdl iste ce ne mira , bine ca scapam de ei, oradea sa respire fara idioti , un maistru, o isterica si un ...... bine ca scapam de ei, amin!
Postat 14 Septembrie 2012, 14:26 de idioti!
EI CHIAR CRED.......!?
Ei chiar cred ca o sa ii voteze cineva din putini care vor merge la vot .Ca doar asa ia invatat sa boicoteze votarea .Acum la randul lor si ei vor fi boicotati cu votarea altora numai a lor NU. Va rezolvat Base problema . Eu vam facut eu va ,,fac'' .
Postat 14 Septembrie 2012, 12:35 de nic
Imi place ca .....
Imi place articolul ca e plin numai de FOSTI si sigur nu de VIITORI .
Postat 14 Septembrie 2012, 11:29 de alegator
pdl = partidul dracilor si leprelor
Ba fratilor fiti cuminti ca nici Ghile si nici altii din PDL nu vor castiga nici un mandat de parlamentar in anul 2012. Si spun asta pentru ca toti sant niste hiene invechite cu conceptii comuniste, fara scrupule ,corupti din tata in fiu etc. Asa ca ar fi bine sa nu ii votam pe nici unul nici din PDL dar nici din Usl. Dupa mine profilul candidatului pentru functia de parlamentar ar trebui sa indeplineasca anumite criterii : 1 Sa fie o persoana tanara cu abilitati si competente reale pe parte juridica. 2. Sa fie o presoana cat de cat cunoscuta . 3. Sa fie o persoana care va dori sa isi dea interesul pentru a implemeta proiecte legislative benefice pentru populatie cat si pentru zona pe care o reprezinta ca si parlamentar . Spun acestea pentru ca daca privim un pic in urma cu 4 ani vedem ca nici Seremi, mang si nici alti nu a scos un cuvant in parlament ce doar au incasat indemnizatia de parlamentar. Deci in ceea ce ii priveste pe respectivi nici urma de nationalism ce doar interes propriu, afaceri ilegale ,spagi, manevre, coruptie la maxim , posturi date in functie de gradul de incompetenta , adica cu cat esti mai prost pregatit cu atat esti mai bun pt tot felu de functii.
Postat 14 Septembrie 2012, 10:04 de jos ghi( u )leaua
vise de pd-list!
D-le Ghita visezi frumos.PDL ce candidati de notorietate are?S-a vazut la locale ce candidati are.Tirle si Jolta ce au facut la locale?Sa fim seriosi.USL va scoate un scor bun si va avea majoritatea la toamna.Asa ca pdl-istilor visati frumos mai departe si va ve-ti trezi pe 10 decembrie dimineata. Ai spus totusi un adevar ca USL nu are bani pentru campanie.Bine ca are PDL-ul. Oare de unde?
Postat 14 Septembrie 2012, 09:42 de oradean
Atentie USL
USL nu are candidati cu notorietate si bani pentru campanie, inafara de Lucia Varga ceilalti cine vor fi? Cornel Popa, Mang, C Pop, nu vor candida , vor aparea cu niste anonimi pe care nu ii va recomanda nimic, numai partidul, daca ne gindim ca si Jolta, Tirle, au trecut la PDL, ca sa creezi imagine acum unor anonimi s- au doritori fara imagine si bani este foarte riscant.
Postat 13 Septembrie 2012, 20:12 de Ghita
Realism politic.
Nici un candidat nu trebuie subestimat, iar daca acesta se numeste Ghilea, mare atentie.
Postat 13 Septembrie 2012, 16:23 de Apolitic.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON