URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2015, 17:40

Nesfârşita poveste a DN 76: licitaţia pentru noii constructori pe Oradea-Beiuş s-a încheiat, pentru semnarea contractelor se mai aşteaptă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reabilitarea DN 76 între Oradea şi Beiuş se dovedeşte o sarcină aproape imposibilă pentru Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. După ce Compania de Construcţii Căi Ferate şi Poduri Timişoara (între timp achiziţionată de Societatea de Construcţii Transporturi Bucureşti) a câştigat o licitaţie pentru acest tronson în urmă cu mai bine de patru ani, dar până în primăvara anului în curs abia a executat puţin peste 7% din volumul de lucrări prevăzut, CNADNR i-a reziliat contractul la începutul verii, a împărţit tronsonul în trei sectoare cu lungimi între 15 şi 17 kilometri, şi a scos din nou la licitaţie lucrarea, pe fiecare din aceste sectoare separat.

Prefectura Bihor a anunţat marţi că noua licitaţie, pentru toate cele trei sectoare, s-a desfăşurat în zilele de 20 şi 21 august, când – potrivit unui comunicat de presă asumat de prefectul Claudiu Pop – „s-au stabilit firmele câştigătoare”.

Acest lucru nu înseamnă, însă, că s-au şi semnat contractele între CNADNR şi cele trei firme, procedură programată abia pe data de 8 septembrie, „dacă nu vor exista contestaţii” din partea societăţilor care s-au clasat pe locurile următoare, astfel încât, precizează prefectul, „în eventualitatea depunerii de contestaţii semnarea contractelor se va face după soluţionarea legală a acestora”.

Prefectul Claudiu Pop a ţinut să menţioneze în comunicatul său că firmele care au câştigat licitaţia organizată de CNADNR şi-au asumat un termen de execuţie a lucrărilor de 90 de zile. Ca atare, cel puţin teoretic, dacă între CNADNR şi cele trei firme contractele se vor semna pe data de 9 septembrie, pe data de 9 decembrie lucrările ar trebui să fie finalizate.

Citiţi pe această temă şi articolul: Dezastrul Naţional 76: Drumul Oradea-Deva e plin de gropi, dar fără utilaje şi muncitori

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Sa vezi calitate
La drumul asta refacut contra cronometru. Nu o sa treaca anu' de la finalizarea lucrarilor si or sa inceapa peticirile!
Postat 02 Septembrie 2015, 08:46 de User anonimizat
POPI si CLAUni
HILAR. Sulfarii astia politici chiar nu sant in stare de nimic?????????.Pana cind bataia asta de joc .???? Oare cat mai putem suporta.??????
Postat 02 Septembrie 2015, 08:35 de GORON
psd...nota 2!!!
psd..nota 2 ( 1 din oficiu, 2 pentru efort!!!). E scandalos ce incompetenti sunt in structurile astea...Drumul ala este etalontul impotentei psd. Din cate masini s-au rupt pe tronsonul ala se putea reface demult carosabilul. Asa va ramane si anul viitor, poate daca vine ponta si isi rupe picioarele pe acolo - se mai schimba, altfel tot cine trebuia, a castigat licitatiile si va avea o paine calda din drumul ala nenorocit. Rusine tradatorilor si hotilor de neam si tara!
Postat 02 Septembrie 2015, 07:03 de TC
Teoretic ,sunt prost. Practic,ma simt idiot.
Absolut comic.Mai ales chestia aia cu 90 de zile.. Dar o meritam cu virf si indesat ! Urrraa!
Postat 01 Septembrie 2015, 19:10 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON