URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2014, 19:40

Nepotrivită pentru Cultură: Băsescu a respins numirea Rozaliei Biró

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe motiv că nu cunoaşte limba română, fosta viceprimăriţă a Oradiei Rozália Biró n-a fost acceptată de preşedintele Traian Băsescu la şefia Ministerului Culturii.

"Am respins propunerea Rozáliei Biró la Cultură, este nepotrivită funcţiei. Oricând în timpul mandatului meu premierul o va propune pentru ministerul Transporturilor, Infrastructurii, nu voi ezita să o numesc, dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române este esenţială", a declarat, joi seară, şeful statului.

Tot atunci, Băsescu a spus că respinge şi propunerea lui Claudiu Manda la Ministerul Bugetului, ca fiind "necorespunzătoare", dar cu menţiunea că pe acesta nu îl va accepta la comanda niciunui minister.

"Regret că nu mi s-a dat posibilitatea să dovedesc cum poate un bun manager să aducă rezultate în cultură. Sunt convinsă că nu prin vorbe, ci prin fapte se dovedește competența. Aceasta este esența a ceea ce cred eu acum că trebuie spus", a declarat Rozalia Biro, după anunţul preşedintelui.

'Nu vreau să comentez prea mult pentru că este dreptul președintelui de a respinge o singură dată o propunere. Nu mi-a plăcut argumentația și consider că este o decizie pur politică și nu este mai mult. Îmi pare rău, doamna Biro ar fi fost un foarte bun ministru, sunt convins de acest lucru. Vom face o altă nominalizare într-un timp relativ scurt', a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR precizând că el va continua să conducă Ministerul Culturii până când propunerea privind noul ministru va fi validată.

După cum se ştie, propunerea premierului Victor Ponta de a o numi pe Rozália Biró ca vicepremier şi ministru al Culturii în locul demisionarului Kelemen Hunor a fost criticată de preşedintele Traian Băsescu de la bun început, pe motiv că aceasta nu stăpâneşte limba română.

În urmă cu câţiva ani, Biró a căzut în plasa realizatorului unei emisiuni de radio şi a confundat copiii bipezi cu cerşetorii. Ea a asigurat că nu are copii bipezi în familie şi că nici pe străzile Oradiei nu sunt prea mulţi, pentru că i-a ridicat Poliţia Comunitară.

Biró s-a apărat în faţa preşedintelui, transmiţându-i că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale. "Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui', a declarat Biró.

Şi senatorul Szabó Ődőn a sărit în apărarea fostei viceprimăriţe, spunând că speră că Băsescu îi va recunoaşte acesteia meritele culturale din perioada în care s-a aflat la cârma Oradiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
@eu
Tiganu depanator nu reprezinta maghiarimea, el reprezinta buzunarul lui si e mai apropiat de tine ca e tigan nenorocit hotoman mincinos ca tine. Intelegi baiatule? Sau vrei o bataie buna? putem sa aranjam.
Postat 10 August 2014, 23:01 de @eu
@io
Or fi sudistii mai bronzati, mai buni de gura sau mai lenesi, dar nici cu gunoaiele de hunguri nu mi-e rusine! Daca tot l-ai pomenit pe depanator de ce nu spui ca tiganul (ca tigan e!) ii reprezinta de hungurii din Bihor de cativa ani buni, e seful lor?! Au romanii niste vorbe : cine se aseamana, se aduna sau una, care merge perfect : in tara orbilor chioru-i imparat!
Postat 10 August 2014, 07:41 de eu
io
Nu imi place dar trebuie sa fiu de acord cu cioroi valahi pe acest subject. Femeia asta nici macar nu e din Oradea. E din Mures. Sogorul ei Depanatorul nu reprezinta pe maghiarii din judet, el reprezinta intersele sale comerciale, financiare. Ca si precum partidul din care face parte udemereul nenorocit. In plus e din etnia rroma. Pe de alte parte pentru toti care ataca pe carierista Rozi ca nu vorbeste romaneste, intrebati pe concitadeni maghiari care nu sint membre de udemere - femeia nu vorbeste bine nici macar pe limba materna.
Postat 09 August 2014, 19:52 de io
Bihorean
In anul 2003 am fost chemat la Primarie printr-un intermediar ca translator pentru niste reprezentanti ai unei firme engleze in biroul Rozaliei Biro. Aceasta cand a auzit ca vorbesc romaneste a intors fata scarbita si a iesit din camera.
Postat 09 August 2014, 12:40 de Marcel Tontz
date-n lagar
CENZURAT
Postat 09 August 2014, 09:07 de sam
Bihorean
O veste minunata. Punct,
Postat 08 August 2014, 22:05 de Marcel Tontz
lipsa de bun simt ...
De cand esti viceprimarita la Oradea trebuia sa ai bunul simt sa inveti romaneste. Ti-ai angajat secretara maghiara si ai colaborat si ai avantajat numai persoanele de etnie maghiara. Ai fost aleasa cu multe voturi fiindca sunt multi maghiari in Oradea. Dar e normal si de bun simt ca toti maghiarii din RO sa vorbeasca romaneste... pt cei care detin functii publice ar trebui sa fie obligatoriu.
Postat 08 August 2014, 16:07 de ioan
ROJI
NO HAT ASTA ESTE.
Postat 08 August 2014, 16:03 de BAU
< ... meritele culturale din perioada în care s-a aflat la cârma Oradiei ... >
Vrem un exemplu valabil pentru toti oradenii ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ca sa nu mai spunem ca nici nu vrea, cu incapatanare, sa invete romaneste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 08 August 2014, 14:36 de WinDos
CUPA
SE pare ca PSD vrea sa bea cupa rusinii pina la fund.
Postat 08 August 2014, 12:46 de goron
Ateneu
Daţi un leu pentru Ateneu! Vă mai aduceţi aminte ? Dacă ajungea asta la ministerul culturii, cumpăra Ateneul Român cu 50 de bani şi-l vindea lui Orban, drept de casă de vacanţă, după care se scuza ,, che nyu ştiut rommuneşte ce ie aia ateneu. Krezut che ie piesza de telefon, din jebu lu Sanyi Kiss.
Postat 08 August 2014, 12:42 de Cucu
Mai Biro
N-ai ce cauta la cultura, in primul rind ca n-ai cultura. Ce a facut femeia asta pt oras? Nimic, si-a facut doar avere. Iar Ponta pe care l-am votat se dovedeste a fi un foarte slab premier care nu merita iar votat. Sper sa nu iasa presedinte ca altfel am incurcat-o, nu tu locuri de munca , nu autostrazi, nimic.
Postat 08 August 2014, 12:40 de un om
romania
mai ungurimea nu v-ati saturat sa fugiti dupa o caruta pe care nu o s-o prindeti niciodata indiferent cine va fi conducatorul acestei tari,sunteti 10 insi si in udmr de 25 de ani,sunteti cu capu rau rau.
Postat 08 August 2014, 09:44 de ganditorul
?!
Mai hungurilor, mai pesedeilor, terminati cu prostiile! Ce Basescu, ce ,,campanie" ?! Toata chestia se reduce la faptul ca o ȚOAPĂ a fost propusa VICEPREMIER si ministru la Cultura de catre doi tembeli : hungurul kelemen hunor si pesedeul il plagiattore pontache accizaru'! P.S. : 1.Doar faptul ca numita Biró Rozália Ibolya declara ca pt. ea limba romana este o limba straina (!!!) pe care o cunoaste la un nivel superior (alta minciuna!), e suficient pt. a o descalifica pt. sefia de la Cultura! 2. Degeaba se incapataneaza hungurii de pe aici, de prin Bihor sa ne-o prezinte ca ,,bihoreanca", d-na nu ne e bihoreanca, dar e adevarat ca aici a furat de a rupt!
Postat 08 August 2014, 09:23 de attila
Good job
Ce sa mai caute afacerista asta minsitru frate, hoata si jumatate. Zi PSD si trage apa ....
Postat 08 August 2014, 08:37 de Serj
sal
pe vremurii ungurii erau aliati marinarului(Basescu) acuma i-a tradat...intra baiatul(basescu) in campanie si ii trebuie voturile nationalistilor...cum naiba va mai poate pacali acest om???
Postat 08 August 2014, 08:08 de salut
@haules baules
hungurru', nu vorbi tu de altii. tocmai unul ca tine... stii tu bine ca pe voi nu va intrece nimeni la ciordeli de toate felurile.
Postat 08 August 2014, 05:43 de @haules baules
Haules baules
Prtidul Romilor la putere si se rezolva tot.. vorbim romane.. hungureste ... rromaneste si cum mai vreti voi numai puneti-ne la conducere si vedeti voi ce loc bun gasim baniilor vostri.. va facem drum din chirpici ( asta ca sa avem de lucru tot timpul ca firma iubita de primarie) khultura pffff pana va ametiti de cap e adevarat ca cultura furtului numai aveti nevoie romanii pt ca mai mari hoti ca romanii nu sunt... asha khe dragi Romani votati-ne pe noi Rromi si va furam asa pe fata nu imbracati la cravata si cu diplome la Harvard
Postat 08 August 2014, 03:27 de Partidul Rromilor
the truth
Daca ponta poate fi presedinte, si udrea in fruntea unui partid, atunci si Rozalia Biro poate sa fie ministru culturiii...asa ca ciocu mic si terminati cu balcanismele si sovinismele astea....pai uitati-va numai cum se face drumu dintre santmartin si oradea si va dati seama de ce anume este in stare sa faca acest popor "ales", poporul roman....
Postat 07 August 2014, 23:16 de the truth
ii trebuia translator
Rozy momo, nu stie romaneste si bine a facut Basescu ca nu a acceptat numirea ei. Cred ca-i trebuia tranzlator daca ajungea ministru....sau isi angaja numai unguri in minister ca sa se poata intelege cu ei...in maghiara
Postat 07 August 2014, 21:43 de Ioan
Ce-mi plaaceeee!
Asa, tot razand, marinelul le-a tras-o si hungurilor si tembelului de pontache accizaru'! Hungurii ma mira, nu cred ca nu aveau un intelectual de calitate pt. a-l propune la cultura! Capra aia era prea de tot...
Postat 07 August 2014, 21:42 de ionel
oameni de valoare
La Ministerul "Ciubucului".....()
Postat 07 August 2014, 20:22 de Cetatean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON