URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2014, 19:35

Ne-au făcut-o: Electrocentrale Oradea a fost amendată cu 33,4 milioane euro!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
CET-ul orădean şi-a primit lovitura de graţie. Administraţia Fondului pentru Mediu a amendat, vineri, Electrocentrale Oradea cu 33,4 milioane euro, la propunerea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Mega-amenda reprezintă bugetul pe un an de zile al societăţii Electrocentrale şi nu mai puţin de două treimi din bugetul devenituri proprii al Oradiei pe 2014.

"M-am întâlnit astăzi cu preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (n.r. - Adrian Gearâp), care mi-a spus că îi pare rău, dar la sesizarea Ministerului Mediului a comunicat vinerea trecută societăţii Electrocentrale că a fost amendată pentru nedepunerea la timp a certificatelor de bioxid de carbon", a declarat primarul Ilie Bolojan, aflat la Bucureşti.

Sancţiunea i-a fost aplicată operatorului de termoficare al Oradiei pe considerentul că a depus anul trecut cu întârziere de două zile 334.000 de certificate de bioxid de carbon la Registrul Unic Consolidat al Uniunii Europene. Documentele trebuiau depuse până la sfârşitul lunii aprilie, CET-ul s-a mobilizat în ultima zi, dar pentru că certificatele sunt imobilizate 26 de ore în sistem pentru verificarea seriilor, înscrierea efectivă s-a făcut pe 2 mai, pentru că ziua de 1 mai a fost zi liberă. Potrivit normativelor europene asumate de România, amenda pentru nedepunerea la timp a acestor documente este de 100 de euro pe certificat.

Măsura este cu atât mai surprinzătoare cu cât în cadrul unei discuţii purtate joia trecută la Bucureşti cu ministrul Attila Korodi, acesta i-a dat de înţeles primarului orădean că va reanaliza situaţia CET-ului. Ministrul UDMR s-a arătat surprins de faptul că, într-un an de zile, Ministerul Mediului nu a anunţat niciodată Electrocentrale că riscă de o mega-amendă pentru a se putea apăra, dar şi de faptul că, spre deosebire de alte societăţi, operatorul orădean de termoficare a făcut eforturi şi a depus certificatele, chiar dacă cu întârziere.

Aplicată la sfârşitul săptămânii trecute, sancţiunea nu a fost comunicată încă oficial societăţii. "Am înţeles că am fost amendaţi. Rămâne să primim înştiinţarea oficială în următoarele zile pentru a vedea ce conţine şi a lua o decizie, cu consultarea Casei de Insolvenţă Transilvania, cu privire poziţia pe care o vom adopta", a declarat Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale.

Necula a spus că va propune casei de insolvenţă, care supervizează orice operaţiune a CET-ului, ca societatea să conteste amenda. "Dacă mă întrebaţi pe mine, eu sunt de părere să contestăm amenda în contenciosul administrativ, pentru că Administraţia Fondului de Mediu este până la urmă tot o instituţie a statului român. În cazul în care nu vom avea câştig de cauză va trebui să căutăm o casă de avocatură şi să ne adresăm instanţelor de judecată. Decizia trebuie să o ia, însă, casa de insolvenţă", a declarat administratorul special.

Problema este că, având în vedere situaţia financiară a CET-ului, societatea de termoficare nu şi-ar permite nici măcar să plătească taxa de timbru pentru un proces în care este în joc suma de 33,4 milioane euro. Cu atât mai puţin amenda în sine!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
DA. NE-AU FACUTO HUDEMERISTII !
ASA ESTE. AVETI DREPTATE, IN CIUDA COMENTARIILOR UDEMERISTULUI PUPINCURIST TEMBEL. Pana cand acest ubgur udemerist nu a ajuns ministru, nu s-a pomenit de nici o amenda. Jigodiile nu se dezmint. "Lucreaza" doar impotriva noastra !
Postat 02 Aprilie 2014, 15:50 de @Leprele udemeriste
uniunea europeana
pt orbii indoctrinati care inca nu au reusit sa se trezeasca dupa povestile de adormit copii (copii prosti) in care printul cu o spranceana a facut parcari multe (defapt a tras linii pe asfalt , poate si pe nas , sau le-a facut in detrimentul spatiilor de joaca pt copii ) in care opera cea mare al printului a fost podul sovata ( care este util recunosc ) dar podul densuseanu face victime iar podul macio se depreciaza pe zi ce trece , acesti copii nu vad ca amenda nu are treaba nici cu udmr , nici macar cu balaurul basescu , este o norma aplicata in toata UE si cum sa mai zis nimeni nu este mai presus de lege , printul a si recunoscut ca are o parte din vina dar cred ca aici vorbele nu mai ajung , treziti va copii.
Postat 02 Aprilie 2014, 10:06 de leezo
vrajeala
...e pacaleala de 1 aprilie...
Postat 02 Aprilie 2014, 09:51 de pedeserist
Re; Cetatean...
Capul lui prost si infumurat.....parca numai el ai prtator de mula.....Dracu io copt-o ori santeti ...????
Postat 02 Aprilie 2014, 09:09 de dinel
Cere-ti tarii mai mult carbune ...
Ne intoarcem la sloganurile comuniste din anii '50 ... dupa care Bolojan o sa-si ia pastilele, o sa puna mana pe telefon si o sa comande ceva carbune de la SC FILIP COAL SA ...
Postat 02 Aprilie 2014, 08:59 de Hope
Putini alesi la multi votanti!
Sau altfel spus, multi prosti care posteaza fara sa citeasca articolul, dar si precedentele care se refera la aceasta tema! AMENDA ESTE "OFERITA" DE COMISIA EUROPEANA, IAR UDMR NU ARE NICIO TREABA CU ASTA, DECAT CA CONDUCE UN MINISTER CARE SE OCUPA, PRINTRE ALTE MATRAPAZLACURI, CU COLECTAREA UNOR ASEMENEA AMENZI! Consecinta vine ca urmare a scoaterii orasului Oradea de pe harta Europei de catre primarul ales din 2008 incoace!
Postat 02 Aprilie 2014, 08:53 de Kiss Alexandru sr.
Macho
E clar ca cineva i-a copt-o lui Bolojan. Nici nu e de mirare. La atitudinea de superioritate pe care o are fata de toata lumea.... Cineva a avut rabdare si cand s-a ivit ocazia: "Pac! la Razboiul" Asa este in politica. Acum sa vedem cum scoate Bolojan camasa.
Postat 02 Aprilie 2014, 08:08 de Cetatean
Carbuni?
AMI VRETI CET PE CARBUNE?????????????? Pana acuma numa comentati! Hai sa va vad..care plateste certificatele pt carbuni (si deci poluare).
Postat 02 Aprilie 2014, 08:07 de Alex
Scoateti portofelele !
S-a terminat, game over ! Nu stiu cati dintre cei ce au comentat au retinut termenul ,,Registrul Unic Consolidat al Uniunii Europene". Adica problema nu mai depinde de udemere, de pesede, de zvonea, de plagiator, de marinel, problema tine de UE. Registrul ala nu-i codul fiscal de la noi, sa-l fircaleasca plagiatorul zilnic ! Ramane cum ziceam : scoateti portofelele, numarati lovelele ! Cum cine ?! Oradenii ! Pai au ,,gresit" la podul Macho cu 500.000 de euro, si ?! 500.000 de euro ii putea plati bolovanul fara sa se streseze, e bazat, e la al doilea mandat... Apropos de cazul Macho (dar nu numai!), ce are de zis institutia ce cu onoare (cata este!) isi zice directia nationala anticoruptie ?
Postat 02 Aprilie 2014, 06:43 de pinonel
bai, pupincurist udemerist
singurul care posteaza 20 de mesaje esti, tu tembelule. in rest va stie lumea cat de escroci sunteti. au dreptate cei de mai jos cand spun ca nici ungurii (bineinteles cei destepti) nu va vor mai vota.
Postat 02 Aprilie 2014, 01:48 de Screening
@oradean,book,rusine,orb,google
esti unul si esti PNL-ist platit sa lingi in k-u-r.
Postat 02 Aprilie 2014, 00:25 de Roman
ABLLEEE
TRAIASCA BOLOJAN
Postat 02 Aprilie 2014, 00:23 de ABLEE
@ retardatii mintalii
@oradean,book,rusine,orb,google-- adevarat cei mai mari udemeristii sint bolojan,gligor,necula
Postat 02 Aprilie 2014, 00:09 de DARE
perfect
NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE(nici macar Bolojan)! Korodi NU ARE NICI O VINA! Legea se aplica, NU SE DISCUTA!
Postat 02 Aprilie 2014, 00:01 de TDS
Amenda
Totul a fost bine pana cand a ajuns ministru al mediului acest ungur. Acum, ne-a facut-o idiotul !
Postat 01 Aprilie 2014, 23:28 de oradean
jigodiile hudemeriste
asta e lucratura acestor nemernici retrograzi, separatisti, izolationisti platiti din banii majoritarilor! sa mearga dracului toti in hungaria, sa faca acolo politica ! aici ne-au facut destule tampenii.
Postat 01 Aprilie 2014, 23:24 de Book
udemeristii, ne-au facut-o !
Leprele udemeriste lovesc din nou !
Postat 01 Aprilie 2014, 23:15 de Rusine, udmr !
incredibil
eu nu inteleg articolul asta inca de la primul rand. cum adica... "ne-au facut-o?" ce nu e clar???.... NE-AM FACUT-O! punct
Postat 01 Aprilie 2014, 22:32 de sandu
linjeti-l in qur pe Balba
ce jalnic esti mai Shimai, cum linji tu acolea unde scuipa Balbajan ! parca pana mai ieri habar n-avea de amenda asta iubitul tau primar ! si nu va mai agitati ca prwosti ca ude-mereul "v-a facut-o", ca amenda asta nu e de la ude-mereu ci de la madamUE, iar gasca liberalilor incompetenti a distrus aproape complet acest oras ! numa' trepadusi gem Birta, Sas, Mos, Florea si alte specimene !
Postat 01 Aprilie 2014, 22:01 de Agentul Termic
@google
TOTI VINOVATII PT. AMENDA SINT DIN UDMR CA BOLOJAN,DRAGOS,NECULA
Postat 01 Aprilie 2014, 22:01 de TILE
ADEVAR
ARE DREPTATE CARPIII CET SE INCHIDE SI VA DISPAREA CA ALUMINA,BLOCURILE VOR RAMINE FARA INCALZIRE SI APA CALDA
Postat 01 Aprilie 2014, 21:47 de MOON
lista
Se da lista metropolelor: Calan, Vulcan, Uricani, Anina. Urmeaza Oradea
Postat 01 Aprilie 2014, 21:46 de gica contra
HOTIIII !!!
Aici totul e politic ! UDMR-ul , aduica politruci din UDMR vor ciolan si de aceea ataca !!! Ataca oriunde pot jecmani !!! Asta e !! Traim in rRomanica post Iliescu unde hotia politrucilor nu mai are limite !!!! Nici macar inca o revolutie nu mai este o solutie !!!! Singura dictatura, o dictatura ar putea face oredine intre acesti si cu acesti politruci hoti cocotati in guverne si parlamente dora sa FURE !!!! Amenzile, taxele le platim noi, amarastenii fraieriti indiferent ca suntem unguri , romani, sasi , seciu sau tigani !!!!! EI politrucii doar FURA , NE FURA !!
Postat 01 Aprilie 2014, 21:45 de ORBservatorAntena3ia
SCHIMBARE
DACA UDMR ESTE DE VINA ATUNCI DE CE NU DEMISIONEAZA ACTUALUL TOV. SI LASA PRIMARIA LA UDMR SA SCAPE DE AMENDA,
Postat 01 Aprilie 2014, 21:38 de CIA
MULTUMIM UDMR !!!
MULTUMIM UDMR PENTRU ACEASTA AMENDA! NU VOM UITA ACEASTA PALMA DATA DIRECT IN FATA ORADENILOR! LA ALEGERI NU MAI LUATI NICI 5% !!! NICI MACAR MAGHIARII NU VA MAI VOTEAZA, MIZERABILILOR!!
Postat 01 Aprilie 2014, 20:15 de Google
V-ati facut-o singuri, nu va facut-o nimeni altcineva!
Cand votati, deschideti ochii si interesati-va cine e fiecare dintre ei! Ca si unul singur poate strica tot grupul!
Postat 01 Aprilie 2014, 20:15 de Hall
Cum o scoti Bolovane ... 33 de milioane de euro ???
PAI E AMENDA SE PARE ... cum o scoti Bolojane tu erai marele tartor acolo la CET - ul tau favorit ... vrem sa aflam cine e vinovatul care a depus cu intarziere acele certificate ??? CINE ? mister Dragos Gligor director genaral atatia a ni ce a pazit ... hotii si capusele care sau imbogatit pe spatele oradenilor care platesc facturi aberante la incalzire ... si acum se cheltuiesc inutil zeci de milioane de euro pentru schimbatul conductelor putrezite cu jumate din banii astia se introducea gazul in tot orasul si ne incalzeam cu 150-200 lei maxim lunar la 2-3 camere cu e cazul si in alte orase (Brasov, Iasi etc ) mult mai friguroase ca si Oradea ... dar noi 400-500 lei iarna ca prostii ... daca amenda va trebui sa o platim noi oarădenii propun sa te linsam ... ca oricat ai furat nici tu nu ai de unde scoate 33 de milioane de euro
Postat 01 Aprilie 2014, 20:14 de Johny B
Amatorismul PNL Bihor îi arde direct pe orădeni !?!
Din moment ce Electrocentrale SA se află în procedură de insolvenţă, doar judecătorul sindic care are dosarul pe rol poate decide mai departe cum se înscrie suma în cauză în tabloul de creanţe !?! Poate, dacă există portiţă legală, această amendă va fi foc de paie, dar nu cred că CE va admite cu uşurinţă aşa ceva !?! Nu casa de insolvenţă va decide ce se va întâmpla cu asta, nu managerul Necula, nu jurnalistul Simai şi nici pe departe Bolojan ca primar, care le spune consilierilor locali majoritari ce să voteze !?! Răspunderea este a celor care au decis chestiunea în acea perioadă !?! O mai spun odată, chiar dacă pupincuriştii fac spume la gură ... CET dispare iar liberalismul rural a dus Oradea, ca atitudine cel puţin, în faliment !?!
Postat 01 Aprilie 2014, 20:10 de Carp III
unde-i pinochio acu....nasu-n ....
CE TOT O FWWWUTETI pe oarba...DEGEABA, E AMENDA NU-I AMENDA CINE MINTE , CINE SPUNE ADEVARUL.....pupati-l pe maimuta -n kkkkkwurr mai departe....cel mai cel de pana acum ....de n-ar mai fii....
Postat 01 Aprilie 2014, 19:48 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON