URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2011, 11:39

Nadia Racz îi face dosar penal lui Boc, din cauza Simonei Iancu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

ITM-ul, un SRL al PDL

Conducerea PNL Bihor, în frunte cu preşedintele Cornel Popa şi vicepreşedintele Lucia Varga, a adus-o joi în faţa presei locale pe Nadia Racz, fost inspector general adjunct al ITM Bihor până în 2009, când a fost schimbată cu colega sa PSD-istă de atunci, Simona Iancu, în acelaşi moment în care PDL-istul Liviu Lupea a fost înlocuit cu un alt coleg de partid, Mircea Matei, secretarul general al PDL Bihor în acea vreme.

"Încă de acum doi ani am atras atenţia că dacă se politizează instituţiile statului riscăm ca ele să se deprofesionalizeze, să nu mai servească interesele cetăţeanului, iar oamenii să-şi piardă încrederea în ele. Am spus, de asemenea, că cei schimbaţi din funcţii prin abuzuri vor acţiona statul în instanţă şi că statul va fi obligat să plătească retroactiv salariile acestor persoane, plus daune morale. După doi ani, ne aflăm într-o situaţie şi mai gravă, aceea de transfer al instituţiilor, al ITM-ului în acest caz, de transformare într-un SRL al PDL-ului", a descris situaţia deputatul Lucia Varga.

Parlamentarul a declarat că, având în vedere această stare de lucruri, a adresat deja ministrului Muncii, "care se întâmplă să fie acum premierul Emil Boc", o întrebare pentru a afla "de ce nu a pus în aplicare sentinţele judecătoreşti prin care doamna Nadia Racz a fost repusă în drepturi".

Justiţie pe degeaba

Adresându-se jurnaliştilor, Nadia Racz a amintit că în 2009 a fost schimbată din funcţia de inspector general adjunct al ITM Bihor cu Simona Iancu, cu care pe atunci era colegă în PSD, ca urmare a OG 37, prin care funcţiile publice erau politizate.

"M-am adresat justiţiei şi încă în iunie 2009 am câştigat primul proces pentru suspendarea Ordinului ministrului Muncii privind înlocuirea mea din funcţie. Ministerul a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care însă l-a respins. Ministerul a emis un nou Ordin, cu acelaşi conţinut, şi l-am atacat şi pe acesta în instanţă, întrucât era nelegal. Am câştigat atât la Curtea de Apel Oradea, cât şi la Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie, întâi procesul pentru suspendarea Ordinului, apoi pentru anularea lui şi pentru repunerea mea în drepturi", a rezumat Nadia Racz.

Aceasta a precizat că, în pofida sentinţelor judecătoreşti, rămase definitive şi executorii, Ministerul Muncii a organizat un simulacru de concurs, câştigat de aceeaşi Simona Iancu, deşi legea interzice şi scoaterea la concurs a posturilor publice aflate în litigiu.

"În prezent, statul trebuie să plătească două persoane pe aceeaşi funcţie: pe mine din buget, pe doamna Iancu de la asigurările sociale", a mai spus Racz, specificând că - pentru a nu-şi pierde funcţia - aceasta s-a refugiat într-un concediu medical în care stă de mai bine de 60 de zile.

Pentru că, totuşi, nu a fost repusă pe funcţie nici până în prezent, Nadia Racz a spus că a mai făcut un ultim demers, prin care a solicitat justiţiei sancţionarea ministrului Muncii de acum, adică a premierului Emil Boc, conform Legii Contenciosului Administrativ, cu suma de 20% din salariul minim pe economie, pe zi, plus plata de daune morale. "Dacă nici acest lucru nu va fi luat în considerare, iar ministrul Muncii va refuza să respecte legea, urmează să depun o plângere penală împotriva sa, pentru abuz în funcţie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a spus Nadia Racz.

PSD-ista PDL-istului Matei

Întrebată cum se explică faptul că Simona Iancu este menţinută la conducerea ITM cu toate că formal este membră a PSD, iar acest partid este din 2009 unul de opoziţie, Nadia Racz a sugerat că influenţa "blondei de la ITM" se datorează relaţiei speciale pe care aceasta o are cu Mircea Matei, fostul şef al instituţiei şi fost secretar general al PDL.

"Membrii de partid sunt cei care semnează o adeziune, dar şi simpatizanţii. Eu cred că în acest caz este vorba de o înregimentare a doamnei respective în rândul membrilor simpatizanţi ai PDL. Şi, după cum se vede, simpatia e reciprocă...", a spus şi preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa.

Dincolo de aluziile şi trimiterile străvezii, relaţia dintre PDL-istul Mircea Matei şi PSD-ista Simona Iancu este totuşi de notorietate publică, BIHOREANUL dezvăluind încă din 2009 legătura lor intimă, precum şi protecţia specială pe care Matei i-o acordă în continuare amantei sale, chiar şi de la distanţă. De altfel, cei doi au fost văzuţi în mai multe rânduri împreună în Bucureşti, şi chiar fotografiaţi în ipostaze care dovedesc această relaţie. Ba chiar şi faptul că ea se consumă pe bani publici, deoarece Matei, acum subsecretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, nu ezită să o răsfeţe plimbând-o cu maşina sa de serviciu, pe benzina cumpărată din taxele şi impozitele contribuabililor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
TRASEISTA lu" PESTE
Blonda care adaposteste pishetoarea lui Jidvei, o vazui azi pi la cumparaturi la CARFURRRRRRRR, fresh, coafata, pudrata, sprinteioara! Ex-ul, a debarkat-o in parkare din limuzina de famiglie( loc potrivit pt apukaurile dansei), si a pornit la shoping ka sa-si cumpere catieva duzini de TANGA din banii de concediu medikal de la CASS(ca e bolnavioara rau de tot si kronic).
Postat 09 Mai 2011, 13:47 de Nelutzu
POFTIM!
din comentarii se confirma ce inseamna Partidul:instigare la uz de fals, instigare la splare de banii si ironie le dam posturi in administratiile locale, , ha, ha, ha, ha hai mai povestiti dar sa si declarati in scris ca o treaba se incepe si termina:)0
Postat 06 Mai 2011, 12:37 de anca
CARE+ERATA=Jidvei si printzesa de Kakasburg= K-u rva si Bagabontuli)
Ati vrea voi, da v-ati kam kakat omenia pe meleagurile natale! Nu mai tine, porumbeylor Cat despre cugetarile celor doi postaci: Mai mare parasuta ca putoarea in calduri care -si plimba dorsalul prin delegatii pe banii poporului, ca sa se relaxeze prin kapitala si mai mare "profesionist" ca Jidvei, nu se exista! Da tot e ceva bun in mocirla asta , cu siguranta se merita unul pe altul fiind un exemplu relevant despre cum si-a gasit sakul pete-kooooool.
Postat 05 Mai 2011, 19:55 de ...care este
Inspectoare de traseu
Alo! Dragi colegi penali, E groasa! Daca vine asta, matura cu noi pe jos daca facem prostii! Io ma cam pregatesk sa plek, n-astept sa ma frece.Ma duk spre alte zari , unde voi putea spagaly mai bine!!!! Vedeti, stergeti urmele , ca e de rau
Postat 05 Mai 2011, 17:22 de Tutu
REVENIREA
Anka o fi cea data afara de Lupu si Rata pentru falsuri si alte minuni? oare? Sau poate Ady Grasa , alta cercetata penal Sau colega de fapte penale cu Sisi ? Ma da multi infractori misuna pe la ITM......... Se cam ...., pe ei cu stropi, de frika! Oare de ce???????????????????????
Postat 05 Mai 2011, 17:17 de Nasa voastra
bunoaca
E bunoaca blonda pentru Matei si PDL(partidul dezmatului legalizat).Deci la PDL se poarta blondele,la PNL negrele si la UDMR umedele?
Postat 05 Mai 2011, 15:12 de tero
Erata
Informare corecta:parashuta de racz a fost in PD, apoi PSD, apoi PC, a incercat sa reintre in PD(dar a fost refuzata tocmai de …matei si de aici ura viscerala pt. el) iar acum a mers la PNL, care se pare ca mai nou aduna doar valori xxx.Tipa asta n-a fost doi ani (2005-2007) o zi la lucru si a primit banii in instanta, iar acum iar hiberneaza de 2 ani si va lua banii.Profesional e cea mai slaba din ITM. Cam atat
Postat 05 Mai 2011, 15:04 de Cuie Mris
De pe str. Moldovei 46 apt. 15
Da ? Si pe care loc ati vrea voi sa revina Nadia ? Ca a lui Popa e ocupat, a lui Varga tot asa, iar a lui Cris nu-l vrea nimenea. Iar pe acela pe care si-l doreste domnisoara nu mai exista, ca reorganizarea Bocului a scos 1 din 3 sefi direct in decorul hotaririlor judecatoresti inaplicabile. Ca asa e justitia noastra. Oarba.
Postat 05 Mai 2011, 14:52 de Care
ELL A M(U),O DE(SCOPERIT CE ALTII STIAU DE MULT)
SUNT DE`A DREPTUL INDIGNATA DE SIMONA...IMEDIAT IMI INTRA FIRMA IN FALIMENT,CA PREACURVESTE FEMEIA ASTA CAT TOATA GLOATA MEA DE BULIMICE LA UN LOC...
Postat 05 Mai 2011, 14:03 de DANI ELLA PUTZ`TA
P.S.D. - PASARICA SUBJUGA DREPTATEA
LEGAT DE SIMONA,,,,M-AN G(RABIT SA 'ALOTIESC' SI IO CEVA PROASPAT)...PAREREA MEA..SI NU NUMAI!!
Postat 05 Mai 2011, 13:54 de NELUTZU
ma(y)t(r)ei - de mircea elbeade(stinge)
A FOST ODATA CA-N POVESTI, A FOST O SIMONIKA, CE-AVEA APUCATURI CURVESTI, CU BIATA`I PASARIKA SI ERA UNA IN BIHOR, SARITA`N TOATE CELE SI SE IUBEA ALEATOR, CU SEFII ,SUB SALTELE SUB UMBRA FALNICELOR BOLTI MATEI NERABDATOR ASTEAPTA IN AI SIMONEI MANDRI COLTZI SA SI`O INFIGA DREAPTA
Postat 05 Mai 2011, 13:17 de boalada
mare pierdere...
D-na Nadia Racz a recidivat, din cate imi aduc eu aminte... Prin 2002 astepta sa fie repusa in functie dupa ce primise un sut in spate din partea conducerii de la acea vreme. Se pare ca a primit banii pt. perioada in care n-a muncit, a fost pusa in functie ca sa aiba de unde sa mai primeasca un sut, iar acum asteapta sa ia banii , sa fie repusa in functie pentru urmatorul sut ! In acea perioada Simona Iancu era sefa de serviciu si facea treaba (chiar daca intre timp a capatat alte veleitati) alaturi de o d-na Emilia, cred ca Merce o chema, care era de fapt directoare. Asa ca nu o mai jeliti pe blonda Racz care intre timp a devenit bruneta !!!
Postat 05 Mai 2011, 12:38 de anca
ha, ha, ha, ha
titlu corect era RACZ depune p[langere penla impotriva lui Emil Boc, si eu pot sa depun plangere penala ORICUI aasta nu inseamna ca este si acuzat penal, este cercetata si daca intr adevar se constata infractiunea dupa minim 1 an se da un rasouns:)) in unele cazuri si dupa 5 ani fara cateva luni:))
Postat 05 Mai 2011, 12:33 de anca
Pupila de partid
Asa face Mang legea in PSD! Se cunoaste ca Diva era tare simpatizata de domnu profesor.Si uite-asa in doi timpi si trei miscari o facu mare PSD-ista cu patalama de sustinere politica!!!! Se pare ca cine are abilitati de a-i multumi si satisface pe toti, indiferent de partid, indiferent de numar si varsta,poseda totusi niste calitati( pe langa cele profesionale care oricum nu conteaza). Este de apreciat orice persoana care la cei patruzeci si.... de anisori , face fata unor astfel de provocari! Da parca nu se potriveste cu o functie publica de conducere! Pacat ca a ajuns o eticheta a PSD, coborand mult nivelul ...care si asa nu era prea ridicat,
Postat 05 Mai 2011, 12:28 de PSD-isti
INOCENTA?????
DNA-ul ar putea s-o caute de averi, facute impreuna cu fostul sot pe firma de resurse umane din 1999 si pana la zi. Si de ce nu, sa se redeshida dosarele penale pe care le are duduia si care au fost cercetate "cu ochii inchisi".
Postat 05 Mai 2011, 12:17 de bamboo
Profesionista lu peste
Da ce, cu LUPU nu s-a combinat?
Postat 05 Mai 2011, 12:09 de Anca
PENALELE
Asta care a fost cercetata penal pentru carti de munca false mita si abuzuri, era "cea mai potrivita" de pus pe functie in conjunctura BOC. Se vede treaba ca si la PSD sunt lepre mari...
Postat 05 Mai 2011, 12:06 de @Nastea
ZDRENTE DE PARTID
Speram ca zilele "divelor" promovate pe alte criterii decat cele profesionale, avand ca proba de competenta "alte abilitati" sa se apropie de sfarsit. Citeam despre aceasta Simona I.ca a atentionat reprezentantii mass-media- prin purtatoarea de cuvant a institutiei, sa nu fie publicate decat fotografiile "reusite", ca sa arate O.K. Ce fel de om poate abera in asemenea hal? Citeam despre escapade prin delegatii de serviciu, pe la Bucuresti, folosirea masinii de serviciu etc. Capusele acestea trebuie eliminate, prin orice mijloace
Postat 05 Mai 2011, 12:03 de Bihorean
trafic de influenta in regism de intretinere relatii sexuale mai grav
sotul in ghilimele sa nu zic direct barbatul care are femeia lui:)) datorita tranzitari avem si moda taranism orasanesc e normal, suntem in continua evolutie si e un drept egal.
Postat 05 Mai 2011, 11:52 de anca
trafic de influenta in regism de intretinere relatii sexuale mai grav
trebuie pus accent pe traficul de influenta nu legat doar de gradul de rudenie ci si pe intretinerea de relatii sexuale, este o practica imorala, trebuie modificat ff sever codul penal privind instigarea la fraude si spalarea de banii publici si incalcarea drepturilor, e o moda sotul e sef in vama, iubita oficial prezentata public subordonata inadmisibil produce acelasi efect: complicitate , vrem acuratete si nu sa incurajam moravurile usoare, suntem un exemplu pentru tineri, sincer la cate vad cum sa mai fie normali si buni sa persevereze in socieatate si sa puna accent pe nulceul de baza intr o societate: FAMILIA.
Postat 05 Mai 2011, 11:50 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON