URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2014, 15:21

MRU îşi face campanie în Bihor, nu şi în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O parte dintre candidaţii partidului Forţa Civică se află vineri în Bihor pentru a-şi face campanie înaintea alegerilor europarlamentare în mai multe localităţi.

"Am fost de dimineaţă în Şuncuiuş, apoi am mers în Vadu Crişului, vom merge în Băile Felix, iar pe la ora 17 în Beiuş, la zilele oraşului. Peste tot am fost primiţi cu simpatie", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice şi primul pe lista formaţiunii la europarlamentare.

În Oradea, însă, Forţa Civică a organizat vineri doar o conferinţă de presă, nu şi întâlniri cu cetăţenii. "Niciodată nu putem acoperi tot. În Oradea avem o organizaţie puternică în care avem încredere şi am preferat să mergem în comunităţile mai mici", a spus Ungureanu.

Alături de el, în turul electoral au participat candidaţii Diana Pavelescu (inginer), Mihaela Olaru (avocat), Gabriela Rădoiu-Leş (inginer, om de afaceri în domeniul turismului), Corina Crişan (medic), Mihaela Nicolau (lector univ. dr. în Ştiinţe Economice) şi Aksoy Yavuz (manager), prezentat de MRU drept reprezentantul minorităţilor printre candidaţii Forţei Civice, acesta fiind turc. De altfel, Yavuz a fost singurul care nu a vorbit despre sine, ci a fost prezentat de liderul partidului, probabil din cauză că nu stăpâneşte bine limba română.

În timpul prezentărilor făcute de candidaţi, MRU a îndemnat-o pe economista Mihaela Nicolau să sublinieze unde şi-a luat doctoratul, adică la Şcoala Doctorală "Giorgio Fuà" de la Universita delle Marche din Italia. "Să ne fie clar unde-i Ponta şi unde suntem noi", a adăugat MRU.

Când a vorbit despre ţinta electorală a Forţei Civice, partid cu circa 25.000 de membri în ţară şi diaspora, la alegerile europarlamentare programate pe 25 mai, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat: "Pentru noi doi europarlamentari înseamnă prea puţin".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Asadar
Am participat din curiozitate la intalnirea cu Ungureanu de la Oradea. Am avut intrebari, mi-a raspus la ele. Cel putin cu un cetatean s-a intalnit. Am prins ultima parte a conferintei de presa si in opinia mea a raspus inteligent si la subiect. Apreciez faptul ca vor fi trimisi in PE candidatii care vor primi cele mai multe voturi, deci si bihorul are sanse daca oamenii voteaza FC.
Postat 05 Mai 2014, 02:27 de Iolanda
Sa ne cunoastem patria...
"Am fost de dimineața în Şuncuiuş, apoi am mers în Vadu Crişului, vom merge în Băile Felix, iar pe la ora 17 în Beiuş"... Ma da la Peștera Urșilor si la Padis ati fost? Va recomand Cetățile Ponorului și Ghețarul Focul viu. Focul sa va arză... La Oradea nu ați avut curaj sa veniți ca va scuipa lumea in ochi pe strada.
Postat 04 Mai 2014, 11:53 de emil
Unde e şcoală prea multă rămâne loc puţin pentru gândire !?!
Se vede asta cu ochiul liber, în mod deosebit la cei care fac politică de tineri, pentru că nu şi-au găsit timp să lucreze câte ceva util datorită multi-profesionalismului vecin cu nehotărârea !?! Iar cei care sunt nehotărâţi, chiar cu viaţa, lor nu au cum pretinde să hotărească vieţile altora !?!
Postat 04 Mai 2014, 09:32 de Carp III
scurt
nu voi uita de vita de kobe ce buna a fost!...
Postat 03 Mai 2014, 14:26 de tartarin
secu
MRU, pui de vipera
Postat 03 Mai 2014, 10:00 de alexa flexa
grasu XXL
Eu unul m-am cam lamurit si cu doctoratele luate pe la Universitati din Europa si nu numai! Dar juniorul P. unde era? Mama, ce grasan pare pe afise! Tac-su cred ca arata mai bine!
Postat 03 Mai 2014, 00:48 de TDS
Noua ni-i clar...
Tu esti pe nicaieri... Doi parlamentari zici? Daca iei 1% din voturi sa zici bogdaproste.
Postat 02 Mai 2014, 17:37 de emil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON