URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2014, 10:56

Moţii descind la Tulca, ca să-şi arate solidaritatea împotriva străinilor care vin după aur ori gaze

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Ca să-şi arate solidaritatea faţă de sătenii bihoreni în pericol de a fi afectaţi de exploatările gazelor de şist, aşa cum sunt ei ameninţaţi de exploatările cu cianuri a aurului, mai mulţi moţi din Câmpeni, judeţul Alba, vor fi prezenţi duminică în satul bihorean Tulca, la o dezbatere pe tema gazelor de şist.

Dezbaterea va avea loc la Căminul Cultural al comunei Tulca, de la ora 15, fiind organizată de Academia Civică Bihor. Reprezentanţii ONG-ului îşi propun să informeze sătenii despre riscurile pe care le implică exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice, ştiut fiind că Tulca a dat numele unui perimetru petrolier întins pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi unde se vehiculează că firma concesionară, Clara Petroleum, doreşte să exploateze gaze de şist.

Aceiaşi moţi vor merge duminică şi la protestul săptămânal organizat la Oradea, împotriva exploatărilor cu cianuri la Roşia Montană şi împotriva gazelor de şist din România. Protestul va debuta la ora 17, în Piaţa Unirii, fiind organizat de Grupul de Acţiune pentru Roşia Montană şi Împotriva Gazelor de Şist Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
NU GAZELOR DE SIST DIN BIHOR
hammm,fac parte din Tulca,am fost azi la aceasta intalnire,nu cred ca ti-ar conveni ca la tine in zona sa foreze pt gaze de sist,deoarece o sa mori efectiv te condamna la moarte,ASA CA PENTRU TOATA LUMEA NU MAI COMENTATI DACA NU STITI,SI ACUM SE STIE CINE ESTE PONTA,LA-TI LUAT DE PROST PE BASESCU.
Postat 12 Ianuarie 2014, 18:33 de Marius
tradarea
@Roman de tradare se fac vinovati cei platiti sa se plimbe din oras in oras si sa urle, la comanda strainilor, impotriva investitiilor si a locurilor de munca, pentru ca de asta avem nevoie ca sa ne dezvoltam ca si oameni si ca si tara
Postat 12 Ianuarie 2014, 13:03 de Calin
realitatea
motii cer de ani de zile pornirea mineritului, astia pe care ii prezentati aici sunt de fapt niste protestatari de profesie, angajati sa se plimbe din oras in oras si sa urle impotriva investitiilor si locurilor de munca!
Postat 12 Ianuarie 2014, 13:02 de Calin
Pedeapsa cu moartea pt.tradatorii de neam si tara.
Rosia Montana si gazele de sist duc in mod sigur la caderea guvernului Ponta. Ponta si trepadusii lui inclusiv cei din Bihor vor ajunge la parnaie si merita se se axctualizeze legea cu pedeapsa la moarte. Asta merita toti tradatorii de neam si tara. Doamne ajuta.
Postat 10 Ianuarie 2014, 17:41 de Roman
hammm
Pai bihorenilor întotdeauna a trebuit sa le faca treaba altii...
Postat 10 Ianuarie 2014, 12:59 de 2/15
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON