URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2013, 12:14

Mort de beat şi supărat că a fost părăsit de iubită, un orădean a buşit maşina femeii, dar şi două maşini de Poliţie! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spectacol ca-n filme, vineri seară, pe strada Italiană din Oradea, unde un orădean a încercat să se răzbune pe fosta sa concubină, care îl părăsise recent.

Potrivit unor surse, băut la volanul camionetei, bărbatul în vârstă de 40 de ani a lovit de câteva ori maşina fostei sale concubine până când aceasta a sunat la 112, ca să cheme ajutor.

Echipajul de poliţie sosit la locul incidentului nu a reuşit să-l calmeze pe scandalagiul care s-a blocat în aututilitară şi a început să înjure şi să ameninţe, motiv pentru care oamenii legii au fost obligaţi să cheme şi un echipaj al jandarmilor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a explicat, sâmbătă, BIHOREANULUI, că la cererea jandarmilor, scandalagiul a deschis geamul stânga faţă, lăsând impresia că intenţionează să-şi decline identitatea, iar apoi a pornit motorul, a demarat în trombă, încercând să scape. N-a reuşit, căci a intrat direct într-o autospecială de poliţie care era parcată în faţa sa, pe care a avariat-o serios.

"După ce a lovit prima maşină, a manevrat brusc cu spatele, a lovit din nou maşina fostei sale iubite şi a împins-o într-o altă autospecială de poliţie. Atunci, conform procedurilor, echipa de intervenţie prezentă la faţa locului a spart geamul stânga al autoutilitarei la volanul căreia se afla suspectul, reuşind imobilizarea acestuia", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

După ce l-au dat jos din maşină, poliţiştii rutieri i-au cerut bărbatului să sufle în etilotest, dar a refuzat iar apoi l-au condus la sediul Serviciului de Medicină Legală Bihor, unde, de asemenea, a refuzat recoltarea de sânge care ar fi fost necesară pentru stabilirea alcoolemiei. În final, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore iar sâmbătă va fi condus în faţa procurorului, pentru audieri. "Dacă se va impune, procurorii vor solicita arestarea suspectului", a mai spus subcomisarul Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
poze poze..k la vedete..
d-soara Laura..dak to ati pus atatea poze detaliate cu masina politiei,d care sincer mi-e si dor..cum de ati omis sa puneti si poza in care sa se veda anul si lotul in care s-a produs cauciucul din partea avariata..daca era trecut de 4 ani ????
Postat 26 Mai 2013, 00:02 de ieo bihor
2 radare in minus
Deci vom avea 2 masini cu radar in minus pentru cateva zile! Nu vor mai sta sa te prinda cu 1 2 km peste limita legala . Unde este loc sa mergi cu 60 km deja hop si ei ascunsi in boscheti !
Postat 25 Mai 2013, 19:41 de cristi
Nu suntem la Vatican
Na, mai bea omu. Nu suntem nici tara de maici, nici de popi. O baut, o facut prostii, raspunde. Vai, sunt crasme, vai beau oamenii da ce sa faca ?? Sa se inchida toti in case , sa se roage si sa faca prunci ?? Am ajuns sa fim ca in Iran ?? Alcoolu nu e interzis, decat la volan. In rest , e loterie, dragostea e loterie, si daca te opreste e loterie, da bivolu comunal, inselat si aburit a luat biletu castigator.
Postat 25 Mai 2013, 16:41 de Tre sa mai traim
drojdia
Din ce este fabricata berea? Drojdia este la fel de importanta in procesul de producere a berii ca si in procesul de pregatire al painii. Drojdia se adauga in mustul de bere si are rolul de a transforma zaharurile in alcool si dioxid de carbon, in timpul procesului de fermentare. Suntem foarte atenti la calitatea drojdiei pe care o folosim pentru ca drojdia influenteaza modul in care se realizeaza fermentarea si calitatea aromei berii. Dupa fermentare, berea se “linisteste” in tancuri. Apoi este filtrata pentru a indeparta particulele mici de drojdie sau proteine, care ar putea sa ii dea un aspect lipsit de limpezime. Dupa aceasta etapa, berea este gata pentru a fi pusa in sticle, doze sau butoaie.
Postat 25 Mai 2013, 12:52 de drojdia
cati beau berecu alcool si se urca la volan :))
in Oras conduc o gramada de DROGATI si pietoni sunt vinovati ca DORM in birou cei care trebuie sa supravegheze alcoolul la VOLAN !!!
Postat 25 Mai 2013, 12:46 de hai mai, ne lasati 1
cati beau berecu alcool si se urca la volan :))
va bateti joc de oameni pentru ca dati SPAGA si va lasa in pace dar asta e viata privim si radem :)) il vezi la bere si se urca la volan :))) merg la sala si de acolo la Bere "fara aclcool":)) atunci bei apa minerala :)) berea are DROJDIE :)) 90 de zile permisul suspendat, cand vezi cu ochii atata nesimtire mai crezi in POLITIA RUTIERA, nici vorba !!
Postat 25 Mai 2013, 12:45 de hai mai, ne lasati 1
cati beua berecu alcool si se urca la volan :))
ce stire, precis ca multi romani au invatat ceva de aici i !!! UN betiv nu poate face ce face unul care nu e beat :)))). hai sa nu ne mai prefacem mergeti in cluburi si pe urma ii vedeti in trafic si le fac cu mana politistilor, daca vreti sa DISTRUGETI coruptia faceti o TREABA de la al z , in rest dam SPAGA facem cu mana POLITIEI tot cu alcolemie in sange la VOLAN:)) !! NUMAI prosti cred in POLITIA RUTIERA din ORADEA, care nu au MINTE , sunt pline cluburile, crasmele de BETIVii la o BERE :))) si jalnic ii vezi si in trafic, de ce ? ALCOLUL este interzis la volan in ROMANIA de la zero se porneste , cati betivi avem atunci in BIHOR ?
Postat 25 Mai 2013, 12:43 de hai mai, ne lasati 1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON