URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2013, 16:05

Miting la CAO! 200 de salariaţi au protestat împotriva disponibilizărilor şi reducerilor salariale (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Le-a ajuns cuţitul la os! Angajaţii Companiei de Apă Oradea au protestat spontan în curtea unităţii, luni începând cu ora 15:30, la ieşirea din program. La miting au participat circa 200 de salariaţi de la unitatea centrală şi muncitori de la puncte de lucru din oraş, veniţi să protesteze împotriva reducerilor de personal şi eliminării primelor tichetelor de sănătate.

Protestatarii au cerut conducerii societăţii să vină la discuţii, iar o jumătate de oră mai târziu la faţa locului s-a prezentat directorul general al CAO, Ovidiu Gavra, iar apoi şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Claudiu Oros.

Potrivit liderului sindical Cristian Popa, care a şi vorbit în numele colegilor, salariaţii s-au adunat spontan pentru că îşi tem locurile de muncă. "Acum au fost disponibilizaţi 45 de colegi de-ai noştri. Nici nu au primit bine preavizele, că oamenii au aflat că va urma încă un val de disponibilizări. Nu se ştie cifra exactă, dar se pare că alţi 45 de salariaţi îşi vor pierde locurile muncă", a spus preşedintele sindicatului Apă Canal.

Muncă multă...

Angajaţii CAO sunt cu atât mai revoltaţi cu cât în ultimul an societatea şi-a extins activitatea în alte opt localităţi din judeţ, volumul de muncă a crescut constant, disponibilizările au implicat redistribuirea sarcinilor între salariaţii rămaşi, iar acum se preconizează noi reduceri de personal.

"La CAO s-au făcut tot timpul reduceri. Procesul de restructurare a început în 2003, când societatea avea 741 de angajaţi. Acum au rămas doar 535 de persoane, şi asta în condiţiile în care deservim zona metropolitană şi localităţi precum Tinca şi Beiuş. Eu spun că s-a ajuns la o limită!", a declarat Popa.

... bani puţini!

Salariaţii CAO susţin că, în ciuda creşterii volumului de muncă, veniturile au scăzut. Consiliul de Administraţie a hotărât în ianuarie suspendarea tichetelor de sănătate, o formulă compensatorie de retribuire a salariaţilor. Ca urmare, începând din luna următoare veniturile salariaţilor au scăzut cu 23% în cazul muncitorilor şi cu 13% în cazul personalului TESA.

Picătura care a răsturnat paharul a venit săptămâna trecută, când angajaţii CAO au aflat că în vreme ce veniturile lor au scăzut, "colegii" de la Electrocentrale au primit marţea trecută 400 lei primă de Paşti şi au promisiuni de încă 450 lei la următorul salariu.

"Ni s-a spus că e o situaţie grea, că se fac retructurări şi reduceri de salarii la regii, ca să vedem acum că Primăria este pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă! Să ştiţi că tichetele de sănătate nu erau prime, ci bani munciţi şi cuveniţi prin lege. Colegii noştri din Staţia de epurare şi cititorii de contoare care intră în canale chiar lucrează cu căcat, nu umblă la costum, ca vatmanii OTL-ului. Vă rog să găsiţi soluţii. Dacă la CET şi OTL se poate, înseamnă că noi suntem proştii-proştilor dacă nu putem", le-a spus sindicalistul lui Gavra şi Oros.

Reduceri de cheltuieli

Primul care a răspuns cererilor sindicaliştilor a fost Ovidiu Gavra. Directorul CAO a spus că înţelege nemulţumirile salariaţilor, dar că disponibilizările şi reducerile salariale au fost necesare pentru redresarea societăţii. "Compania este implicată în proiecte europene care vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor, iar acestea se fac cu chetuieli foarte mari. Am fost nevoiţi să reducem cheltuielile societăţii ca să nu fim nevoiţi să majorăm tarifele cu 40% şi să afectăm şi mai mult orădenii", a spus Gavra.

Răspunsul directorului nu a fost însă în măsură să îi liniştească pe salariaţi. "Celelalte măriri, la încălzire, la curent, la impozite, n-au afectat orădenii, numai scumpirea apei?!", a protestat o voce din mulţime.

Poziţia directorului Gavra a fost susţinută şi de Claudiu Oros, preşedintele CA, care a reamintit că până la urmă CAO prestează o activitate economică. "Pentru eficientizarea unei activităţi economice nu sunt foarte multe căi: ori tai din cheltuieli, ori măreşti tarifele. Aşa s-a ajuns la reduceri de cheltuieli cu personalul. S-au făcut disponibilizări şi, pentru că am spus să nu tăiem din salarii, s-au suspendat tichetele de sănătate. Nimeni nu spune că aceşti bani nu vi se cuveneau, dar nu mai puteam să îi plătim. Că la alte unităţi s-a întâmplat altfel, eu nu ştiu ce să spun, noi suntem în ograda CAO", a spus preşedintele CA-ului.

"Primarului nu-i pasă de noi..."

Oros le-a propus salariaţilor să îşi delege reprezentanţi care să poarte discuţii cu conducerea pentru detensionarea situaţiei, dar aceştia nu sunt deloc încrezători, mai ales că o delegaţie a unităţii s-a întâlnit miercurea trecută cu primarul Ilie Bolojan, dar convorbirile nu au dus nicăieri.

"Săptămâna trecută primarul ne-a arătat pe faţă că nu-i pasă de noi. A spus că nu mai candidează, aşa că n-are nevoie de voturi", a spus un salariat. Afirmaţia acestuia a pus paie pe foc. "Două vidanje cu rahat putem duce de aici să le descărcăm în faţa Primăriei", s-a auzit o voce.

La rândul său, Cristian Popa a reamintit că o eventuală grevă la CAO ar arunca oraşul în haos: "Noi nu putem opri tramvaie, nici tăia căldura, lucrăm cu apă, care este vitală".

Sindicalistul a reamintit că angajaţii CAO au făcut tot posibilul să evite o discuţie de pe poziţii de forţă cu administraţia locală şi au protestat doar când le-a ajuns cuţitul la os. Acţiunile salariaţilor vor continua în această săptămână cu pichetarea şedinţei de Consiliu Local de joi, iar săptămâna viitoare cu pichetarea şedinţei Consiliului de Administraţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
90 Comentarii
Cumul de functii si venituri
Domnule Bolojan, ce venituri aveti? Din documente rezulta ca pe langa ca sunteti primar, mai sunteti si presedintele AGA la Compania de Apa Oradea, presedintele AGA Aparegio, Presedintele ZMO si in general presedinte. Aveti grija sa nu afle cumva Antonescu Crin, ca el, saracu, e cam in inferioritate. Pe de alta parte, cum va exercitati atributiile, fiind in acelasi timp si sef si subordonat? Ceva similar cu Daniel Morar care este si procuror si judecator in acelasi timp. Sper ca nu ati uitat sa modificati actul constitutiv al Aparegio de cand Gavra nu maai este presedintele C.A. la CAO. Apoi sa il trimiteti repede la Minister si la Comisia Europeana! De conflictul de interese se ocupa A.N.I.! Va vine randul ca si lui Gavra, care era si director si presedinte C.A. Bine ca sunteti preocupat ca in conducerea Aparegio sa fie "numiti" tot cei din conducerea CAO. Ati inteles ce scrie in actul constitutiv? Se vede ca NU. Demiteti-va (singur) din cateva functii ocupate ca sa nu mai fiti in conflict de interese. Preferabil, si cel mai simplu, din functia de PRIMAR!
Postat 26 Martie 2013, 11:04 de A.M.- P.O.S. Mediu
Frig
Darga COCO, vezi ca si in aprilie va fi frig. Sa mai trimiti niste lemne de foc la mama. Sa fie uscate, ca stii, sunt SEFA de la mediu si sa nu poluez aerul, ca apa da-o dracu. E fain ca la tine in epurare e depozit de lemne si mai aveti si asa multa motorina. Te pup dulce
Postat 25 Martie 2013, 08:49 de M.D.Ta
Constatare
Intr-un singur an firma REPLICA condusa de Junc C. a incasat aproape 30.000 de euro din avize ale CAO. Aceasta este dimensiunea mafiei avizelor! Si asta numai JUNC. Restul membrilor filierei au incasat la paritate si totodata "la negru" sume similare. Proiectarea retelelor, in acest caz, este chiar ieftina!
Postat 25 Martie 2013, 07:49 de D.G.F.P.
BILANT
Tinand cont ca in aprilie 2011 a fost semnat contractul pt. proiectul Aparegio, cu termen de finalizare 24 de luni si termen de gratie inca 12 luni, peste nici macar o luna, CAO intra in perioada de gratie. 4 (patru) contracte din 14 inca nu sunt atribuite. Clauzele contractuale prevad un grafic de achizitii. NERESPECTAT la ora actuala! Sunt prevazute corectii pentru asta. Domnule Bolojan, cand luati masuri impotriva celor vinovati pentru corectiile primite? Sau le distribuiti tuturor oradenilor? Ar mai fi si modificarea Proiectului cu Paleu si Oradea in loc de Biharia, despre care nu mai spune nimeni nimic. Ar mai fi si responsabilitatea Asociatiei Aparegio al carei presedinte, cu onoare, sunteti. Astept sa ne spuneti public ce responsabilitati aveti in acest sens!
Postat 25 Martie 2013, 07:27 de contribuabil
Reputatie
"Preocupă-te mai mult de conştiinţa ta decât de reputaţie. Conştiinţa reprezintă ceea ce eşti tu, reputaţia este ceea ce alţii gândesc despre tine. Iar ceea ce cred alţii despre tine este problema lor"
Postat 24 Martie 2013, 16:25 de Charlie Chaplin
@Mihaela (Ungur)
Tinand cont de nume, nu stiu tu cum faci in timp ce... "iui,iui" sau "ioi,ioi"? Ca coco face cum faci tu.
Postat 23 Martie 2013, 08:13 de Vulturul
ILEGALITATI legale?
La licitatiile pentru proiectare, in sumele ofertate sunt prevazute si bransamentele si racordurile. Pentru un proiect, dintr-un calcul simplu, din taxele de avize se incaseaza ILEGAL (CAO incalcand legea 34 a achizitiilor publice) de la beneficiarii proiectului o suma egala cu cea licitata de proiectant pentru INTREGUL proiect !!! CAO spune ca in baza unei hotarari a Consiliului Local. Este HCL mai presus de lege? Daca ne uitam la taxa de ridicat masini si altele, atunci NU ESTE ! Domnule Bolojan luati masuri urgent. Pe proiectul Aparegio chiar nu tine smecheria. Din cauza acesteia, NU se fac toate bransamentele si racordurile. O sa va treziti ca retelele sunt gata si nici macar jumatate dintre beneficiari nu sunt racordati (Vezi Beius - 22%, la Oradea - asemanator). Pentru ca oamenii nu isi fac PROIECT de baransament nu li se face lucrarea "gratuit". Asa nu au cum sa scape si ajung din nou la aceeasi filiera din CAO.
Postat 22 Martie 2013, 09:14 de pt Replica & RONO
Domnule Primar BOLOJAN
Din nou ajungem la aceeasi "prieteni ai CAO". Firmele Replica (Junc C.) si RONO AQUA (Ciordas V. & Balogh C.) sunt firme de proiectare. Ciudat este ca ele figureaza pe lista firmelor de executie a bransamentelor la CAO. Ce si cati angajati au ele pe executie? Ce si cate utilaje au ele pentru executie? Parca pe Ciordas l-ati demis tocmai pentru ilegalitati de acest fel! Acum e bun? Cand o sa verificati cum cei de la CAO le executa lucrarile cu utilajele companiei in timp ce declara ca este avarie? Toate astea cu stiinta si concursul lui Gavra O., Popa Ghe., Ciursas R., Bene M., Cret N., Ciuclaru Ghe. si a celorlalti mentionati in comentarii. DE CE IMPOTRIVA ACESTORA NU LUATI NICIO MASURA? Eu cred ca pagubele facute de acestia sunt mai mari decat economia facuta cu salariile concediatilor! (fie ei si 90 asa cum s-a stabilit).
Postat 22 Martie 2013, 08:31 de disponibilizat
@alambic
Pe o strada intreaga pe care s-au introdus retele de apa si canalizare pe fonduri europene am fost taxati toti pentru aviz de bransare/racordare. Daca era prevazut inproiect sa fim racordati nu era normal ca aceste avize sa existe? cred ca noi ar fi trebuit doar sa facem contract cu CAO. Ar trebui sa verificati daca proiectele au aviz. Daca au, atunci o sa solicitam banii inapoi! Daca puteti sa verificati asta, va rog sa ne spuneti. O sa fac dupa aceea o adresa la primarie si la CAO semnata si de altii de pe alte strazi care au patit la fel si o sa cerem banii inapoi.
Postat 22 Martie 2013, 07:58 de pagubit
Informare
S-a stabilit. Noul val de concedieri va fi de 45 de angajati. Sindicatul este din nou de acord, in continuare. Intelegerea este facuta intre Popa de la sindicat si Gavra iar mai nou si cu Oros.
Postat 21 Martie 2013, 21:20 de Nicolae Filimon
cetatean din ZMO
Asa este, baietii sunt dati deja in lucru la cine trebuie. In plus, pe langa tot ceea ce scrii, adevarat in totalitate, mai este si executia lucrarilor respective, cu materiale si utilaje ale CAO scoase pe situatii de lucrari de la avarii. Mai este in echipa si Zetocha la racorduri pe aceeasi metoda. Junc face avize si pentru RDS la CAO si la CAO pentru RDS (el fiind angajat al RDS). Se rezolva si controlul la contabilitatea firmei REPLICA. Promit. In continuare afacerea si mai mare este la ZMO cu \"unchiu\" Cret, Ciuclaru & co. pe principiul ca latara merge si asa.
Postat 21 Martie 2013, 20:25 de alambic
@ alambic
Pentru necunoscatori, bransamentele noi se fac pe filiera : proiectare (Junc C.),solutii tehnice + avizare (Alb M.,Handra E.,Dan D.,Gavra O.),executie (Junc C. ) , receptie ( Pop C. , Dansa L. ). Marsavia cea mai mare consta in obligarea ,,clientilor” , de a lucra strict pe filiera de mai sus ,iar despre concurenta neloiala nici nu mai poate fi vorba cand singura firma acceptata era .….Junc Cornel. Chiar daca de multe ori ,se cunostea ca in zona clientului , urmau sa se execute lucrari de investitii , care prevedeau si executarea bransamentului de apa ( gratuit pentru client) , acestuia I se ascundea informatia , pentru a fi nevoit sa –si faca lucrarea contra cost si cu ei. Nu lipsit de interes ar fi , un control in contabilitatea firmei de proiectari a lui Junc Cornel , iar daca informatiile mele v-au starnit interesul…….putem continua….
Postat 21 Martie 2013, 18:35 de cetatean din ZMO
micul burghez
Hei, nu va mai legati de mosia lui, daca nu vreti sa fiti EPURATI
Postat 21 Martie 2013, 16:24 de Legea 119 din 1948
CIZMA
Bai cao, de deconspiri, bine zici, la ora 23:06, "dati dovada tuturor ca munciti" Dar tu nu muncesti, tu furi. Firma e BUNA ca te mai tine. Meriti o cizma in cur sa zbori de unde ai venit
Postat 21 Martie 2013, 15:56 de muncitor
fernier
dar si pamantul ce-l cumparam din epurare este cumva gratis ? ca ne cere bani pe el
Postat 21 Martie 2013, 13:15 de taran
@proiectant
Ne doare la basca de tine si lista ta. Noi oricum le facem pe avarii si asa nu ne prinde nimeni. E cu acordul primariilor (toate). Esti prost! Crezi ca stii dar de fapt nu ai inteles nimic din ceea ce facem noi. Cei care sunt nemultumiti o sa astepte pana se termina Aparegio ca sa aiba apa si oricum daca nu fac lucrarile cu noi tot trebuie sa plateasca la constructori pentru bransamente pentru ca taranii sunt prosti si nu stiu ca sunt gratuite.
Postat 21 Martie 2013, 10:24 de x
Vizat spre neschimbare
Dupa verificarea listei cu utilaje, piese si lucrari de anul trecut, facuta de Bolojan la ZMO, urmeaza acum avizele, materialele si termenul in care ar fi trebuit sa faceti lucrarile de "punere in legalitate" ale tuturor smenurilor pe care le avizati. Lista lor si a celor nemultumiti dar cu banii luati, urmeaza sa fie facuta publica. (Exact asa cum o are Cret in sertar ca sa va aiba la mana pe restul). Daca va apucati sa le faceti repede, se vede unde lucrati, asa ca nu va grabiti ca e mai rau. De data asta e mult mai bine documentat totul.
Postat 21 Martie 2013, 10:14 de proiectant
Omologare RAR
Numa` capsele. La (im)bucata. Mai bine da-i foile sa le capseze ea. Apasa coco pe capsator.
Postat 21 Martie 2013, 09:32 de GPS
sofer adjunct
BEA soferul este, mai am o nelamurire, daca fac necesar de capsator (pentru foile de parcurgere) imi aproba oare sefa ?
Postat 21 Martie 2013, 09:22 de R.A.R.
@cao
in cele 3 comentarii \"buna\" se refera la suflet sau te gandeai la femei la ora aia
Postat 21 Martie 2013, 09:11 de playboy
@x nelamurire
Vorbiti mai multi sau scrieti impreuna? Ca din text se intelege ca "stim". Aveti creierul partajat? Din ceea ce faceti se vede ca nu prea va mai ajunge memoria. Bagati-va un stick(s). Si eu stiu cine esti/sunteti asa ca nu ma sperie. Lasilor.
Postat 21 Martie 2013, 08:58 de xxl
@x
Bine ca esti tu femeie.
Postat 21 Martie 2013, 08:51 de xxl
x
a iesit soarele si viespi ametiti bazaie pana si pana se dezmeticesc din amorteala ia si palit cineva
Postat 21 Martie 2013, 08:49 de x
x
cetatean din ZMO stim cine esti si ca, nu poti mai mult nu esti instare sa faci nimic esti un plangacios mi ar fi rusine in locul tau sa ma numesc barbat
Postat 21 Martie 2013, 08:45 de x
@alambic
Si Cret Nicolaie cu Ciuclaru Gheorghe ,Junc Corneliu, Dan Doru, Alb Mircea, Pop Ciprian, Handra Eduard, aproape ca s-au dat de gol (in sensul ca fac pe fata afaceri in ZMO cu avize si lucrari pe banii CAO). Domnule Bolojan cand luati masuri impotriva lor? Este o ocazie foarte buna sa mai reduceti personalul (cu salarii mari) cu inca 6 afaceristi.
Postat 21 Martie 2013, 08:30 de cetatean din ZMO
@aramica si cei ce stiu multe
E suficient sa scrieti numele sefilor si voalat ceea ce stiti despre ce fac ilegal. Dupa aceea ma ocup eu sa ii distilez. Bolojan citeste comentariile in raportul intocmit in fiecare zi din revista presei!
Postat 21 Martie 2013, 08:16 de alambic
@macao
Bravo Georgica, tu nu te-ai deconspirat? Sau tu te crezi destept? Taci dracului si ascunde-te ca si pana acum. Daca nu, MARS AFARA! "Nici nu mai stim cati mai suntem"
Postat 21 Martie 2013, 08:06 de coleg (tot sef)
@cao
Multumesc Mihaela dragostea mea ca mi-ai luat apararea. Ai grija sa nu stai cu spatele la dusmani si ti-o traga (si altii) crezand ca burta ta este cocoasa mea. Te pup si vin cu masina de serviciu pe la tine sa te cons(i)ol(i)ez. Pregateste biogazul ca centrala am pus-o in functiune.
Postat 21 Martie 2013, 08:01 de iubi
sefii....
ala probabil e cel mai prost
Postat 21 Martie 2013, 07:42 de macao
Afara
Fratilor, sefii corupti incep sa cedeze, uite ala de la epurare incepe sa se dea de gol. Sa-i dam in gat pe toti. Ei ne aduc pe drumuri
Postat 21 Martie 2013, 07:39 de aramica
@cao
Din titlu si semnatura ti-ai scris singur. Ori ti-e frica de ce ar putea urma, ori esti lider de sindicat (dupa cum stii sa scrii), ori esti unul dintre marii conducatori de caCAO si aceste trei mesaje le mai tii minte de la sedintele de partid. Sunt cu ochii (si) pe tine.
Postat 21 Martie 2013, 07:37 de asta-i treaba mea
@cao
cao, la ora asta esti cam somnoros, visezi, mananci litere, esti si analfabet "al faceti" se scrie cu i din i si nu cu i din a. Daca s-au bagat atatea mil de euro in statie doar nu o sa fie proasta. Din pacate e un Mecedes fara sofer, ca benzina are (chiar prea multa). Bine ca te-ai recunoscut
Postat 20 Martie 2013, 23:31 de cao-oac
unitate
satisfactia celor de afara poate fi si faptul ca cei din CAO sufera macar sa stie cam ce invart unii prin CAO sa-si vada de treaba cei ce se recunosc in aceste comentarii
Postat 20 Martie 2013, 23:19 de cao mao
cao
Daca nu stiati avem poate cea mai buna STATIE DE EPURARE APE UZATE DIN TARA cu un sef cocosat cum al faceti unii !
Postat 20 Martie 2013, 23:15 de cao
cao
Dati dovada tuturor ca munciti la una din cele mai BUNE COMANII din tara !!!
Postat 20 Martie 2013, 23:06 de cao
cao
Vedeti-va de trabba toti din CAO ! Fiti uniti si nu dati satisfactie celor de afara !
Postat 20 Martie 2013, 23:02 de cao
@deconspirator
Eu cel mi bine comunic in gură. Aşa se aude cel mai bine prin trompă. Eu nu sunt cum ma faci tu boule! Eu sunt pseudo paraşută, că aţa mi s-a rupt demult. Acum doar mă mai strădui şi eu să comentez, “aşe pântre jinjii”, că de la atâtea banane mi s-a stricat dantura. La absorbţie totuşi sa ştii că sunt foarte competentă, deşi cred că, nici nu mai ţin minte, ţie nu ţi-am absorbit nimic ca să-ţi demostrez ce sucţiune mare am. Ai grijă la cearceaf să nu îţi intre în cur şi să mori de indigestie. Şi voi vă mândriţi că sunteţi români.
Postat 20 Martie 2013, 13:41 de ii uu pp yy
PARAŞUTA UDMR-ISTĂ
Te întrebi cine sunt eu, dar hai să-ţi spun cine eşti tu. TRI(o)mPA la REN(i) nu este mai mare ca A TA , nu te mai strădui să comentezi sub pseudonimul ui ui pp, că toată lumea ştie că eşti o \\"paraşută\\" udmr-istă incompetentă adusă la PIU de KUNTZ ca şi responsabilă cu comunicarea , ce ştii tu despre programe de investiţii cu finanţare europeană şi câte ai derulat la TVS ? Apropos câte programe cu finanţare europeană(dovedite prin acte ) au derulat înainte de APAREGIO, angajaţii UIP Poinar Ciprian, Burjan Robert, Lupuţ Ionel, Dorobanţu Adrian, Monica Văideanu ? Şi atunci ne mirăm de ce programul APAREGIO merge cum merge ? Pentru că cei care au acumulat o oarecare experienţă au trebuit daţi afară pentru că nu acceptau să semneze toate ilegalităţile . În rest \\"trăind în cercul vostru strâmt norocul (până acum) vă petrece \\" şi se aplică în continuare principiul \\" fraţi călugări nu fiţi hoţi stăm în cerc(unuiţi) şi fu... toţi\\"
Postat 20 Martie 2013, 13:24 de DECONSPIRARE
u
-Patriarhule- esti praf te chinuie talentul si nu te observa nimeni pacat ai fi bun de circar jale mare la tine bre
Postat 20 Martie 2013, 11:52 de o
grea e viata de sofer
Bea sunt si sofer profesionist este. Eu car sefa oriunde. Responsabil cu apa uzat is, dar apa nu e prea uzat, asa spune si seful de la cacat sau cacatul de sef (ca nu stiu sa exprim romaneste) care sta mai mult la noi ca la el nu are ce lucra. Acum am o suparare si eu, daca seful de cacat sau cacatul de sef (ioi, iara nu stiu sa ma exprim) sofer este, eu ce mai sunt ?
Postat 20 Martie 2013, 11:52 de R.A.R.
@ o (gaura) sau ZERO
Tie cu siguranta nu iti folosesc la nimic. Ma intreb, daca nu stii sa scrii cum de ai inteles ce ai citit? Pentru restul angajtilor sigur are valoare ceea ce scrie in comentarii (ale mele). Cred ca tu esti un f(r)u(s)t(r)at., pentru ca oricum nu stii cum se scrie corect frustrat. O sa ai mari probleme la fisa de evaluare. Chiar si daca trebuie doar sa o semnezi. Daca semnezi cum scrii, sigur esti pe lista. Ai grija ca u intra in ambele tale o-uri. Nu ti-o mai pune singura, sunt destui care te-ar lua o data. Marimea prezervativului sa o iei dupa gura. Tu nu poti sa dai nici sfaturi. Cel mult blenoragie.
Postat 20 Martie 2013, 11:43 de I care intra in o
u
-Patriarhule- povestile tale sunt egale cu zero esti un fustrat de doi lei imi este mila de tine esti pe langa subiect mai bine ti ai da sfaturi singur ale tale nu foloseste la nimeni
Postat 20 Martie 2013, 11:21 de o
manaJement
eficientizare nu inseamna reduceri de presonal. Sa fie pusi pe lista TOTI sefii de compartimente, apoi sa aibe la dispozitie 1 luna sa reduca cheltuielile inutile cu 10 % si sa creasca veniturile pentru firma cu 10 % vezi mai ales Achizitii, Epurare, Canal, Captare, Mediu, Avize, Contracte, Pierderi, Cititori-facturare etc. Asta repetat cateva luni si o sa vina apoi primarul cu propunerea de a mai angaja personal cand o sa vada cum trebuie eficientizata firma
Postat 20 Martie 2013, 10:01 de gogu
ATENTIE!
Este posibil ca in situatia data sa urmeze represalii. Adica noua fisa de evaluare. Conform noului Cod al Muncii este obligatoriu ca pe fisa sa fie textul: Prezenta evaluare poate fi contestata la Tribunalul Oradea in termen de 30 de zile. Daca nu este scris asa, nu semnati. Cociuba nu si-a facut temele. Ar mai fi de notat ca sefii de compartimente, adica exact cei ce va evalueaza NU AU EVALUARI facute de sefii lor. Prin sindicat cereti si evaluarile lor. Verificati numerele de inregistrare (care trebuie sa fie distincte). E cam greu sa inlocuiasca atat de multe adrese din registratura. Tentatia de a le face retro este maxima.
Postat 20 Martie 2013, 09:35 de avocat
@ii uu pp yy
Nu sunt in niciuna din situatiile descrise de tine (cred ca tu esti din CAO si esti "una putana"). Ca sa te parafrazez MI SE RUPE DE TINE!
Postat 20 Martie 2013, 09:04 de ui ui pp
ultimul mohican
la cati o sa ramanem nu o sa mai ajunga timpul sa numeri racordurile si bransamentele dar sa mai si intervi la ele. O sa ajungem ca si cei de la Romtelecom de acum 10 ani cand daca cereai un nr de tel iti trimiteau o scrisoare amabila in care justificau ca nu sunt inca conditii tehnice. Si noi o sa trimitem scrisori de genul - cine sta bine cu vezica scapa, cine nu, in parcuri. La mai mare
Postat 20 Martie 2013, 08:51 de robot
Pentru grevisti 2
Ca sa vedeti cum isi fac ei treaba in frunte cu Bolojan solicitati conditiile de imprumut BERD aprobat in Consiliul de Administratie din 04.03.2013 (8,5 milioane euro) si verificati daca au respectat conditiile autoimpuse din Proiectul Aparegio, adica dobanda de 5% si cursul leu -euro de 4,2 lei/Ron. Daca nu, atunci sa nu se mai prevaleze de conditiile BERD ca sa va concedieze. Diferenta le este direct imputabila lui Gavra si Bolojan! Ar mai fi de vazut si planul de crestere a tarifelor aprobat in Consiliul Local. Este demult depasit. Nu tine minciuna cu vechile imprumuturi care au astfel de conditii. Cresterea trebuie sa fie cumulata ca urmare a insumarii tuturor ratelor pe care CAO le are de platit. Oricum conditiile de aprobare a creditului de catre BERD prevad eficientizarea CAO si nu concedierea salariatilor. Exact aici se pune problema managementului. Atat poate Gavra si Bolojan - SA CONCEDIEM. Ar trebui sa creasca veniturile, si nu din cresteri de tarife ci prin scaderea pierderilor la care Gavra este campion.
Postat 20 Martie 2013, 08:45 de avocat
Pentru grevisti 1
Daca sindicatul demonstreaza ca Gavra & co. nu si-au indeplinit sarcinile (ceea ce este simplu) atunci tot sindicatul poate cere revocarea din functie a conducerii (catre Consiliul de Administratie). Cereti raportul de activitate pe 4 ani (2009-2013) din mandatul lui Gavra si o sa vedeti ca situatia financiara a CAO este pe minus. Ca urmare, pentru impotenta lui, NU TREBUIE SA PLECATI VOI SI EL SA RAMANA IN CONTINUARE!!! Grselile de management se sanctioneaza de catre Consiliul de Administratie cu demiterea conducerii. Trimiteti raportul impreuna cu cererea de revocare a lui Gavra catre Bolojan oficial. Dupa asta nici Bolojan nu mai are ce face si il va demite. Oricum pana nu se solutioneaza petitia voastra NU mai pot face concedieri.(Nu va lasati impresionati de amenintari pentru ca nu sunt reale. Juridic. Ei stiu foarte bine asta dar totusi incearca).
Postat 20 Martie 2013, 08:34 de avocat
@ ui ui pp
daca esti dintre cei 45 disponibilizati, pacat de ceilalti 44 ca au fost pusi in aceeasi oala cu tine, daca esti inca in CAO inseamna ca ai un post caldut in care nu faci nimic si ar trebui sa fii primul pe lista urmatoare (daca va mai fi). Daca esti din exterior (agenturili strainie) esti rupt de ceea ce se intampla acum in CAO
Postat 20 Martie 2013, 08:26 de ii uu pp yy
Pentru grevisti
In cazul Biharia nu a fost noroc. Totul s-a facut in scris si nimeni nu a mai putut intoarce decizia cetatenilor. La fel si cu cei din sindicat, faceti o hartie catre sindicat in care sa puneti conditiile din comentariile cu consilierea pentru grevisti, luati numar de inregistrare si ca urmare actul devine mandat de negociere cu Gavra si Oros, din partea sindicatului. Asa nu va mai poate vinde liderul de sindicat. Pana nu se solutioneaza cererile sunt stopate de drept concedierile!!! Daca nu, atunci este un mare as al vostru in instanta. (Cereti o copie a documentului ca sa aveti fiecare).
Postat 20 Martie 2013, 08:06 de avocat
mai sunt si norocosi
Ce noroc a avut Biharia ca a scapat de C A O
Postat 20 Martie 2013, 07:52 de kovacs dezso
Domnule Lider General Cornel
Aveti mare grija amandoi la lista de concedieri. Sa nu va treaca prin cap, acum sub presiunea oamenilor iesiti in curte sa treceti pe lista pe vreunul dintre sefii de compartimente. In caz contrar, s-ar putea sa va treziti cu inca o adresa lasata pe str. Rrepublicii colt cu str. Spitalului care are atasata copia xerox a plicului in care ati primit banii si lista cu seriile bancnotelor. Stiti bine ca denuntatorul, daca aduce dovezi pentru cel putin trei inculpati beneficiaza de clementa.
Postat 20 Martie 2013, 07:33 de nu uita
Consilere pentru grevişti 2
Nu are sens să faceţi grevă oprind apa în oraş. Ar urma să vă impute valoarea tuturor penalităţilor. Mult mai eficient este să solicitaţi începând de azi şefilor voştri să vă dea în scris tot ceea ce aveţi de făcut. Cu semnătură. O să aveţi surpriza să vedeţi, dacă nu ştiţi deja, că nu au curajul răspunderii. Nu rezistă mult, mai ales când trebuie să scrie că aveţi de rezolvat toate pilele lor politice sau contra unor mari sume de bani. După aceea scrieţi la comentarii pentru că Bolojan le citeşte şi, ca ciobanu cei drept, de data asta aşteaptă numai nişte nume ca să îi poată reduce. Sigur. Scrieţi şi dacă ştiţi despre ce fac cei ce vă conduc. E la fel de important dacă ceea ce scrieţi este adevărat. Bolojan are pe cine să pună să verifice, nu din CAO. (Anul trecut era cât pe ce să îl popească pe Creţ pentru lucrări la negru şi utilaje ale CAO folosite pentru privaţi tot la negru). Ca urmare a fost în concediu până s-au liniştit apele (folosindu-se de datoria pe care o are Gavra la el). La fel a fost şi cu Ciordaş cu deosebirea că în cazul lui a ajuns la final. In altă ordine de idei, după ce sindicalistul Popa vă spune câţi mai trebuiesc concediaţi (măcar atât ar trebui să ştie) fiind toţi egali în sindicat, tot voi ar trebui să faceţi listele la sindicat, după care să-i puneţi lista în braţe sindicalistului ca să o prezinte lui Gavra spre CONFORMARE. Luaţi lista celor care au dubluri în CAO (soţ şi soţie) şi nu acceptaţi să rămână ambii. Nu contează dacă sunt şefi pentru că în sindicat fiecare are un vot EGAL. Vezi BENE, BOTIŞ, HANDRA, HULEA, POP, LĂZĂU, îi ştiţi foarte bine şi pe restul. Restructurarea pentru muncitori a fost deja făcută aşa că acum urmează exclusiv TESA. Şi asta depinde numai de voi. Oricum sunteţi mai mulţi ca ei aşa că nu vă lăsaţi. Este foarte important să pichetaţi Primăria, ca să apăreţi la televizor. Asta îl face pe Bolojan să dea înapoi, pentru că de la el este comanda cu reducerile. Dacă nu vă lasă la primărie atunci la ora 15.30 în faţa CAO ca să nu plece Gavra acasă. Dacă mai vine puţerul lui Bolojan (OROS) cereţi-i organigrama cu numărul angajaţilor pe loc şi o să vedeţi că pleacă(vă spun asta cu organigrama a treia oară pentru că este FOARTE IMPORTANT). Gavra este între ciocan şi nicovală. Dacă nu face concedieri îl concediază Bolojan iar dacă face concedieri îl puteţi pensiona anticipat voi. După mutră şi apucături e foarte probabil să îşi dea demisia, deşi nu este încă numit în urma concursului (aşa zic cei/cele apropiaţ(i)e lui). Verificaţi şi lista celor 45 de concediaţi din prima tură şi o să constataţi că unii piloşi au reuşit să se scoată de pe listă. Aveţi grijă să nu rămâneţi de fraieri.
Postat 20 Martie 2013, 00:28 de Patriarhul
Consilere pentru grevişti 1
Aşa cum v-am spus mai demult, veţi avea nevoie de cele scrise la comentarii la un articol mai vechi. În plus faţă de ce am scris atunci a mai apărut ceva nou. Cereţi URGENT organigrama nouă (cea valabilă din 01.02.2013_ aprobată de Oros, preşedintele Consiliului de Administraţie, COMPLETĂ, adică să aibă specificat numărul de angajaţi în urma concedierii colective). Dacă nu o faceţi, nesimţitul de Atanasie Cociuba şi Conducerea vor completa numărul abia după ce mai concediază (mulţi_ nu vă spun numărul ca să nu vă sperii şi mai tare, dar sunt mai mulţi decât circulă zvonul). Surpriză, după aceea veţi constata că au concediat mai mulţi decât era nevoie conform organigramei, ca să poată aduce pe cine vor ei. Au mai făcut asta şi când Ciuclaru a desfiinţat UAP, după care au angajat mai mulţi decât a avut CAO vreodată. Mai aduceţi-vă aminte şi când Creţ tăia şi spânzura şi făcea el listele în funcţie de cotizaţie. Acum îl vedeţi în rând cu voi, spăşit şi foarte înţelegător cu nevoile voastre. Nu mai staţi lângă el. E periculos. L-a ameninţat şi pe Gavra să aibă grijă că are copii atunci când nu s-au mai înţeles în afacerile cu terenuri. De asta e Gavra aşa anesteziat când vine vorba de Creţ, doar e BH 03 RAO. Cereţi planul de restructurare în care ar trebui să fie scris câţi angajaţi e nevoie să fie concediaţi, si mai ales ce indicatori de performanţă se ating prin concediere. Deasemenea ar trebui să scrie ceva şi despre creditul pe care CAO trebuie sa îl ia, dar nu numai sub forma reducerii personalului ci şi asupra planului de afaceri al CAO, adică despre ceea ce ar avea de făcut exact Conducerea. Alternativa creşterii tarifelor cu 45% în schimbul renunţării la concedieri este o minciună. Creşterea ar trebui votată în Conciliul Local şi asta NU ÎI CONVINE lui Boljan şi nici consilierilor. Ar mai fi şi ANRSC, faţă de care CAO nu poate justifica o asemenea creştere. Oricum ei deja mint când spun că trebuie să crească tarifele la fiecare 6 luni pentru vechiul credit BERD şi acum la asta se mai adună şi noul credit pentru Aparegio. Acest nou credit era prevăzut atunci când s-a aprobat proiectul Aparegio şi calculele trebuiau făcute tinând cont de ratele care erau de plătit. Dar strategia măreţului Bolojan a fost să ia credit CAO şi nu primăria, aşa cum o face pentru OTL, RAPAS şi alţii. E mai simplu să îl înjure populaţia pe Gavra pentru creşterea tarifului la apă decât să cresacă Bolojan impozitele. Pe lângă că nu e sigur că lumea le-ar plăti, apa o consumăm toţi deci este venit sigur şi lunar. Toate acestea pentru ca Bolojan să îşi plătească susţinerile din campanie prin Aparegio.
Postat 20 Martie 2013, 00:27 de Patriarhul
@Notre Dame
cocos-atu este cel de la epurare, a .. pardon, de la Notre Dame ?
Postat 19 Martie 2013, 23:55 de Quaqsimodo
@piu piu
Draga PIU PIU nu stiu dar nici nu conteaza daca esti baiat sau fata, numai sa stiu cum ti-o pun. Cu cine erai tu unit(a) pana acum ;i brusc ti-ai dat seama ca te-ai (de)cuplat? Daca esti pe bune de la PIU, esi mai grav pentru ca habar nnu ai despre ce e vorba. Daca nu, atunci vorbesti despre ceea ce nu stii. Mai bine taci ca sa nu te recuplezi cu alta pereche dupa ce se aprinde lumina in birou pentru reorganizare. S-ar putea ca de-acum incolo sa ramai fara birou si sa ai parte numai de oral.
Postat 19 Martie 2013, 21:15 de ui ui pp
@scortosul
Cred ca mai bine te-ai semna rumegus. Ca mai mult decat sa freci * nu esti in stare. Bine ca macar stii citi. De inteles, in cazul tau nici nu se pune problema. Nu te mai chinui pentru ca asa este cum ai scris. ESTI INSELAT! Verifica mai intai lista si apoi plangi.
Postat 19 Martie 2013, 20:49 de tot din CAO
de ce
Ce frumos va sade oameni in toata firea ieri erati uniti cica si azi va balacariti prin comentarii!De toata jena !De ce aruncati cu noroi in unii si alti , de ce nu spuneti in fata acelor persoane si intrati pe comentarii sa va spalati rufele ! De ce deviati de la subiect ? Nu credeti ca ar trebuii sa spuneti cu ce probleme va confruntati? De ce nu dezmintiti acuzele aduse, faptul ca cei din companie isi achita si ei la randul lor facturile de apa si canal , faptul ca doriti sa majorati tariful la canal cu 45% ceea ce inseamna cca.0,33 lei/ mc, dati detaliere caci omul de rand cand aude de majorare normal ca sare ars explicati ce inseamna majorare, si mai sunt multe alte detalii .... explicati ca aveti legi prin care derulati licitatii care va obliga sa mergeti pe anumite criterii- pret cel mai scazut nicidecum oferta cea mai avantajoasaPacat mare pacat ca nu aveti dar dfapt aveti purtator sau purtatoare de cuvant care sa dezminta multe ...
Postat 19 Martie 2013, 16:53 de piu piu
@ din cao
Observ ca singura persoana valabila la CAO esti TU. Imi dau seama ce parasuta umana esti TU singurul destept din CAO. Cred ca te plngi in fata oglinzii ca numeni, dar nimeni nu a observat pana acum cat de valoros esti. Uite eu am observat . OOAAHHH ce bun esti !!! Cred ca TU de unul singur ai face fata la toate provocarile din CAO. Ma insel ???
Postat 19 Martie 2013, 14:51 de scortosul
Mihaela dragostea tuturor
Vespa, cu banii din salariul tau se plateste motorina pt 86 RAO, care o vedeai zilnic pe acolo
Postat 19 Martie 2013, 14:42 de sofer
@aSEFa
chiar la ultimul cuvant ai uitat sufixul -at. Prietenii sitiu de ce !!
Postat 19 Martie 2013, 14:11 de Notre Dame
@ . (punctulet)
N-o fi gavra al mai prima, dar nici nu-i cum il faci tu. Uite, publica o lista cu toate gunoaiele din pnl, psd, udmr, pdl care i-au fost bagate pe gat de clasa politica bihoreana/oradeana si in primul rand de bolovan ! Cum sa conduci cand tu nu poti sa-ti alegi echipa ? Ca să te parafrazez “MAI BINE FĂ-L TU”. După cum scrii cu siguranţă eşti un bou dar cu calităţi incontestabile. Cea mai mare e aceea că eşti angajat la CAO. Dacă nu ştii cum să îţi faci echipă, te intreb cum ştii pe cine să dai afară din echipă. CĂ CA antrenor al echipei CAO, dacă nu te lasă JIJI să îţi faci echipă (ceea ce nu este adevărat – Bolojean nu i-a impus niciodată aşa ceva – şi dacă nu ştii, taci) atunci moral, corect, demn, cinstit, etic, etc. este să refuzi un post în care eşti din start marionetă. Dar sigur, sigur nu este cazul lui Gavra, care dacă ar fi pus să facă o echipă, ar putea maxim ă facă una din 4 jucători de poker. Pe de altă parte dacă îţi faci echipă atunci trebuie să prezinţi şi un plan, ceea ce, vorba unui comentator, pentru Gavra este Misiune Impoibilă – fără număr. Oricât ai crede, NU Bolo-jean ar trebui să conducă CAO. Dacă directorul ştie ce are de făcut Bolovanul aşteaptă doar să curgă apa peste el. (ÎŢI TRIMIT ŞI LISTA COLEGILOR TĂI)
Postat 19 Martie 2013, 13:53 de Q.E.D. Liniuta
Gheata Liniilor Aeriene Române (LAR) şi pi(s)ta ei de aterizare
Cu sufletul cât un contor de branşament de furnică, această Bilă Gates a CAO aşteaptă şi se consideră nedreptăţită din cauza omisiunii ei de pe lista şefilor de compartimente. În aşteptarea fişei de evaluare mai cumpară câte un server „orientat client” ca în caietul de invenţii săptămânale (invenţiile) ale fiului ei. Are susţinerea de care are nevoie ( că la ea se vede cel mai bine acţiunea gravitaţiei asupra plumbului din plămânii externalizaţi) din partea celor interesaţi de cum se pot falsifica facturile cu programul ei de facturare. Are şi drepturi de autor asupra lui. De câte ori trebuie rezolvat câte un pilos, cu ajutorul ei se rezolvă totul discret. Domnule primar, e chiar atăt de greu de cumpărat un soft de facturare omologat şi care să nu mai permită ca unii din CAO – de la cititori, contracte, facturare, abonaţi (la cerere pot să vă dau lista nominală) , să se îmbogăţească cu nesimţire. Citiţi interviul dat de acestă onanistă (în sensul şoricelului de la calculator) legat de instalarea noii platforme? “Cum am vrut noi să fie, așa a și ieșit. Mai ales virtualizarea mașinilor ne-a încântat extraordinar de mult... Sunt foarte multe funcționalități noi și utile. Dar când vezi că îți merge mai bine, aproape că nici nu mai poți să le ții minte pe toate”. Întrebare: DA` TU ŞTII CUM VOIAI SĂ FIE? DE ŢI-A IEŞIT AŞA BINE ? SAU ŢI-A INTRAT AŞA BINE? E GRAV CĂ SUNT PROŞTI CARE ÎŢI FINANŢEAZĂ TOATE CRETINISMELE. Cum banii sunt puţini şi fişa voastră de evaluare e la comun, că aveţi multe asemănări. Nu vă revoltaţi pentru că în timp o să le constataţi şi voi singure. Sunt comune ca la mate – cmmd- pentru cunoscatori, numai cele negative. Surpriză Cristiana Popovici. Rudă deasemenea ca şi Georgică tot cu Cimpan-zeul , de data asta prin alianţă dar la fel de rudă şi cu porcul pe care periodic (anual) îl sacrifică pentru post-ul ei. În afară de combinaţia cu G(h)e(a)ta LAR în scăderile din debit către Consiliul de Administraţie, nu au în comun. Diferenţa este că Geta n-a trecut încă pe la Ancăl Cretzu spre deosebire de Cristi-ana.
Postat 19 Martie 2013, 13:35 de Fisa de evaluare
Bolojean (D)RESTRUCTURATORUL
Se vorbeşte acum, din nou, pe la colţuri, în grupuri (de interese) şi tot mai des în scris (sub formă de liste) de reduceri. Aşa-zise restructurări pentru a mulţumi voinţa celui ce conduce oraşul sub masca “corectitudinii” delegate fără mandat pokeristului de cacealma GAVRA. Dacă eşti ceea ce pretinzi a fi, adică cel puţin primar dacă nu incoruptibil, şi ai dorinţa de a face ceva util dar mai ales corect, atunci, în loc să impui concedieri fără discernământ ar fi mai bine să ai un plan. Simplu. Pornind de la analiza corectă a situaţiei se pune problema de a salva ceea ce se mai poate salva. Analiza activităţii CAO nu poate fi făcută de niciunul din interior. Nici măcar de cei din Consiliul de Administraţie. Situaţia e cam aşa (în mare): Cei numiţi la conducere de o săptămână nu au nimic în comun cu managementul. Rezultatele CAO pe ultimii 4 ani confirmă ceea ce susţin. Eşalonul doi: Şefii de compartimente. Nu există nici măcar UNUL care să merite postul pe care îl ocupă. La tehnic Radu Ciursaş minte şi dezinformează din dorinţa de a fi cel care face cărţile la poker, atât conducerea CAO (care conducere?) cât şi primăria prin prisma relaţiilor cu un alt unsuros cu toate alifiile Mircea Ghitea. La UIP, Georgică Ignat, celebrul deja pentru tembelismul (în sensul dex-ului) de care dă dovadă în timp ce pasează tot ceea ce ar avea de făcut din poziţia pe care o OCUPĂ. Mare prieten dar la fel de mare rival cu Radu Ciursaş (în sensul şantajului şi al pilelor- amândoi). La Contabilitate + Financiar + Buget, Adelina Pălcuţiu nici măcar nu ştie să scrie corect (asta nu e numai problema ei) dar din punct de vedere al meseriei e şi mai rău. La Facturare, Kuntz Aniko, tocmai resuscitată (surexcitată) e ceea ce nu lipsea situaţiei financiare a CAO. Asta a ţinut mai mult de mândrie, postul fiind echivalentul directorului comercial, post tocmai desfiinţat. La Personal, Atanasie Cociuba, inventatorul codului muncii din CAO nu mai are nevoie de altă prezentare. Rezultatele vorbesc de la sine pentru el. La contracte, Dana Bene cea care a moştenit de la Mircea Bene, soţul ei, alt personaj sinistru, listele şi legăturile cu toţi cei puşi în “legalitate” de-a lungul vremii. Acum doar întreţine baza de date. La Apă Producţie, Teodor Gavriluţ, cel care de la distanţa confortabilă oferită de locaţie, după ce şi-a făcut casa prin populara „clacă” în care a inclus şi utilajele CAO, are marea “calitate” de a se fi oprit la timp, acum fiind doar preocupat de păstrarea privilegiilor. (motiv pentru care refuză constant orice altceva ar trebui să facă). Îşi permite penru că el este cel ce ţine într-un fel CAO la nivelul actual. Dacă ar face raportările corect (presiune ,debit, consum de curent, apă brută, etc.) ar fi mult mai rău. La ZMO, Ciuclaru Gheorghe, este pus pentru a feri CAO de alte prostii cu urmări financiare. Genul: La ţară merge şi aşa. Că ZMO fără Oradea putem spune că e la ţară. La Juridic, Otilia Cornea, mai nou juristă la Aparegio, este mai mult o ştampilă cu semnătură la purtător. Cel puţin aşa se comportă. Pentru ceea ce are de făcut au fost angajaţi alţii. La Reţele Apă, Handra Eduard împarte cu parcimonie lucrările aşa încât “să fie bine”. La Canal, Zetocha Ştefan, aparent băiatul bun la toate, dă dovadă de o şmecherie soră cu cea a lui Păcală. La ştiinţă la fel. La Achiziţii Publice, Viviana Sava care nici măcar nu are drept de veto în propriul compartiment. La Epurare, Judea Robert care era singura opţiune aşa încât să nu transpire prea mult din ceea ce a lăsat Popa Gheorghe de la ISPA (a fost promovat la fix). La Transport, Poca Zoltan cel ce urmăreşte şi sancţionează soferii ce sunt trimişi să rezolve pilele şi ciubucurile despre care te faci că nu ştii, în schimb, nu se autosesizează când maşina CAO e condusă seara de fiul lui Kuntz în interes personal dar o vede tot oraşul. Ca urmare, se impune solicitarea unui raport de “activitate”a tuturor acestora dar în care să nu mai scrie cu copy+paste ce rezultate au avut până acum ci, ceea ce NU au făcut şi DE CE? Ar mai trebui să ceri, domnule primar, toate contractele CAO, ca listă, pentru că sunt multe dar clienţii sunt puţini. De acolo o să îţi dai seama de baypass-uri (că e la modă la CAO termenul) şi de lipitori (că aici nu sunt căpuşe). Ar mai trebui să verifici şi contractele nefăcute de Dana Bene cu cei ce ar trebui să plătescă şi nu o fac dar şi cele cu agenţii economici în defavoarea CAO cu ştiinţa TUTUROR celor 3 directori. DE CE niciunul nu te informează despre astea dacă i-ai pus ca fiind fideli (ţie sau corectitudinii)? Ar mai fi şi lista firmelor agreate şă facă lucrări de racorduri şi branşamente şi proiecte pentru acestea. Poate te ocupi puţin şi de filiera lucrărilor ilegale, cele “la limita legii- cum le incadrează cei ce le fac” şi de cele de “punere în legalitate” operate de Junc Corneliu cu a lui firmă (tocmai) REPLICA împreună cu Creţ Nicolaie, Handra Eduard, Dan Doru, Bene Mircea, Alb Mircea, Pop Ciprian şi mai caută şi tu. S-a ajuns la un grad de tupeu, încât se cer bani oamenilor, ce-i drept neinformaţi tocmai de CAO, pentru proiectarea branşamentelor şi racordurilor care de fapt sunt cuprinse în proiectele cu finanţare externă. De ce indicatorii fizici din proiecte nu sunt atinşi tocmai la aceste două capitole? Pentru ca imediat după ce termină constructorul, aceste căpuşe ajunse la mărimea unor lipitori care la rândul lor sunt la scară umană deja, să fie foarte ocupaţi cu ameninţări şi intimidări, cu minciuni şi complicaţii în care cei ce intră nu mai au cum să scape fără a plăti. Filiera funcţionează şi se reorientează sublim, cu precizie de ceas elveţian, la orice oportunitate. Au inventat şi asistenţa tehnică din partea CAO. Verifică să vezi în ce constă. Pentru lucrările lor, constă chiar în execuţie. Cealaltă lipitoare de la ZMO, condusă de Creţ, Ciuclaru &co. îi păcăleşte pe cei din localităţile în care s-au instalat ca nişte tartori şi fac legea. Nu se branşează nimeni dacă nu trece pe la ei sub motivaţia că trebuie să existe la CAO o evidenţă, dar de fapt îi trimit pe toţi la firma REPLICA, cea care are exclusivitate pe aceste lucrări în ZMO. Ar mai fi şi materialele şi utilajele folosite acolo. Dar despre asta am înteles că ştii deja. Măsuri IOC. Ar mai fi şi celebra RONO AQUA. Nu înţeleg de ce l-ai mazilit pe Ciordaş dacă acum e bun? După ce toate astea se vor rezolva, ar trebui ca şi angajaţii să îşi aleagă un lider de sindicat. Actualul este un p**c ordinar care se ocupă numai de afaceri din banii sindicatului cu firmele celor de la conducere. Abia apoi urmează într-o ţară şi o firmă normală măsura concedierii colective! ŞI ATUNCI, MAI ÎNTÂI A CELOR VINOVAŢI !!! În situaţia de acum totul trebuie făcut de SUS în JOS. Dacă cei răspunzători împreună cu cei ce nu fac nimic şi cu piloşii de care nu mai scăpăm PLEACĂ, atunci cu siguranţă ajungem la 350. Nu mai vrem să vină nimeni prin concurs tip: SINGUR PE POST.
Postat 19 Martie 2013, 13:30 de Din CAO
Jartiera de pe al treilea picior al UDMR(KEVIEP)
În timp ce CAO intră în faliment şi dă oamenii afară , datorită \"activităţii\" sale când a\" iertat\" firma PWT de penalităţi de întârziere de 1.1 mil Euro şi KEVIEP de 600.000 Euro, KUNTZ stă în concediu medical în timp ce se plimbă pe corso plătită tot de voi cu 70.000.000lei/lună probabil 180 de zile şi aşteaptă să se limpezească apele , să câştige KEVIEP procesul ,să intre CAO în faliment, după care să înceapă negocierile prin care KEVIEP să o impună din nou ca director economic. Când a fost bine a profitat din plin şi acum cînd este greu fuge dar fără ca să nu profite din nou.
Postat 19 Martie 2013, 13:14 de PROFITĂ ŞI FUGI
patras
patriarhule,o sa ma rog in postul pastelui pt. sanatatea ta ca bine le propovaduiesti. chiar asa,pnl face promisiuni dar de dansele sa se tina doar gavra/otl si cet zburda ca mieii de primavara/inca. no problem ,din regina balului se transforma in tarfa comunitatii /atat de ieftina va ajunge ca toti o vor vrea chiar si cu riscul vreunei "boli" transmisibile.
Postat 19 Martie 2013, 13:10 de enoriasu
Mihaela Dragostea Ta, şi-a cui o vrea, şi-o mai putea, şi-o rezista
PA. VES-PA sunt. Mai ţii minte când căuta Gavra capsatorul între picioarele tale în timp ce tu erai secret_ara? lui? Nu ştiu să scriu în UNGUReşte numai MIHAELA (dragostea mediului ambiental – recăpătată). Dacă nu mai sunt bani de capse la capsator, tu mai ai ce face la CAO? Trece-te singură pe listă ca să nu te trec eu. Că atunci te şi capsez. Acum vorbind serios nu mai ameninţa subalternii cu disponibilizările că poate zbori tu şi de data asta fără pene (şi nu arăţi prea bine la şoricul gol în eventualitatea unui nou cocoş).
Postat 19 Martie 2013, 12:46 de aŞEFa
LIBER SAU AUTONOM (SINDICATUL)?
Aparent sunteţi pierduţi. În numele vostru negociază unul care zice că este lider de sindicat DAR nu al vostru. Conform adreselor şi semnăturilor el este liderul SINDICATUL LIBER R(egia).A(utonomă). APA CANAL ORADEA (al defunctei Regii Autonome). Din nou sunt necesare clarificări: dacă este defunctă sau nu, dacă mai este regie sau nu (regizată este sigur) şi dacă este autonomă (maghiară sau nu) că independentă – cum ar fi sensul corect nu poate fi tocmai pentru că nu este în denumire. Mai rămîne numai sintagma LIBER (de sarcini s-ar înţelege la prima vedere, dar de fapt este liber să vă vândă şi să vă joace la poker cu onor Gavra. Acum că denumirile au fost parţial lămurite putem trece la aspectul juridic al denumirii şi statutului Sindicatului. Întrebare pentru cotizanţi: Cui a-ţi plătit cotizaţia, voi fiind angajaţi la S(ocietatea).C(omercială). Compania de Apă Oradea S.A.? (Ar fi o explicaţie dacă aţi plătit cotizaţia ÎN REGIE- Regiei Autonome). Cum să vă reprezinte un lider de sindicat care nu e în stare să-şi facă temele pentru Sindicat dar să vă mai susţină pe voi faţă de Conducerea CAO? Pentru serviciile prestate ar fi cazul să îi cereţi banii înapoi. Cereţi-i socoteală pentru adresele cu Conducerea şi nu îi mai acordţi mandat să meargă singur la negocieri că vă vinde cu zîmbetul de porc pe faţă. Verificaţi să vedeţi unde se întâlneşte cu Gavra sub pretextul negocierii. La restaurant (să vă spună Popey la care). Rămâneţi uniţi şi nu abandonaţi demersul pentru că nici măcar Bolojan nu are curaj să se opună. A dovedit că aşa este şi când a dat înapoi cu scandalul de pe centură şi cu impozitele pe terenuri. Este metoda DACĂ ŢINE BINE, DACĂ NU, RĂMÂNE CUM A FOST. Mai e legat şi de PNL care cel puţin la Oradea a promis totul şi acum îl pune pe Gavra să facă tot ce n-a promis. Pentru eficientizarea CAO, cereţi mai întâi contractele cu Casa de avocatură IRINA POINAR. Să nu vă speriaţi că sumele sunt adevărate. Imediat după acee îl puţeţi trece pe listă pe Poinar Ciprian de la UIP care a venit ca anexă la contractul de mai sus. Verificaţi apoi contractul cu OVM Paper Distribution s.r.l. de la care cumpără chiar şi sindicatul (adică voi toţi) – firma fiind a fiului lui Gavra. (cifră de afaceri 500.000 de EURO pe anul trecut). La fel, IMEDIAT după aceea puteţi să îl treceţi pe listă şi pe GAVRA şi fiul cu circumstanţe atenuante (chiar şi medicale) de pensionare “anticipată parţial”, că îndeplineşte toate condiţiile. Cereţi contractele de proiectare cu RONO şi o să vedeţi că şi Kuntz ca şi Adrian Năstase, stă la pândă pentru reintegrare. Acum e bolnavă şi ştie sigur că va fi bolnavă 180 de zile. E posibil ca după aceea comisia medicală să o pună din nou directoare UDMR, la CAO, bineînţeles. Mare atenţie la măgăriţă!
Postat 19 Martie 2013, 12:35 de PATRIARHUL
Aşa cum v-am promis
Aşa cum v-am promis vă redau integral conţinutul corespondenţei dintre Concucerea CAO şi Sindicat Comp. Resurse Umane (cu antet aferent) nr. 1816 din 21.03.2013 Spre ştiinţă ITM Bihor înregistrat cu nr. 70509 din 21.01.2013 şi AJOFM înregistrat cu nr. 550 din 21.01.2013. Către, Sindicatul Liber RA Apă Canal Oradea (semnat olograf de primire la data de 21.01.2013 de Popa Romolus Cristian) : În conformitate cu prevederile art. 69 din Codul Muncii vă notificăm intenţia de a efectua concedieri colective conform Programului de restructurare anexat şi de a iniţia consultări cu privire la acest aspect. Semnat de Ovidiu Gavra şi Atanasie Cociuba. – Sindicatul Liber RA Apa Canal Oradea nr. 12 din 22.01.2013. Către, conducerea SC Compania de Apă Oradea: Referitor la Notificarea d-vs. Înregistrată sub nr. 1816 din 21.01.2013 privind intenţia de concediere colectivă vă informăm că suntem, de acord cu aceste măsuri neafectându-se calitatea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare. Pentru a se evita pe viitor alte concedieri propunerea sindicatului este de continuare a procesului de pensionare pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare anticipată şi anticipată parţial. Sindicatul solicită Conducerii să se respecte CCM privind acordarea a 2 salarii nete pe unitate la disponibilizare. Semnat Preşedinte Popa Romolus Cristian – Comp. Resurse Umane nr. 2229 din 23.01.2013 Către, Sindicatul Liber RA Apă Canal Oradea: Referitor la adresa d-vs. Înregistrată sub nr. 2122 din 22.01.2013 cu privire la Notificarea intenţiei de concediere colectivă nr. 1816 din 21.01.2013 şi prin care faceţi propunerea de a se continua procesul de pensionare al salariaţilor care îndeplinesc condiţii de pensionare anticipată şi anticipată parţial pentru evitarea altor concedieri vă comunicăm că suntem de acord cu această propunere. Cât priveşte acordarea salariilor compensatorii, se va respecta Contractul colectiv de Muncă. Semnat Director Gavra Ovidiu şi Atanasie Cociuba – Sindicatul Liber RA Apă Canal Oradea nr. 13 din 24.01.2013. Către, Conducerea SC Compania de Apă Oradea SA: Urmare a adresei d-vs. Nr. 2229 din 23.01.2013 prin care sunteţi de acord cu măsura continuării procesului de pensionare anticipată şi anticipată parţial pentru evitarea altor concedieri, vă informăm că suntem de acord cu Programul de concediere colectivă transmis prin Notificarea înregistrată sub nr. 1816 din 21.01.2013 Semnat Preşedinte Popa Romolus Cristian.
Postat 19 Martie 2013, 12:29 de Nicolae Filimon
@Sf ILIE
Poate ies cei de la sindica(ca)tul CAO
Postat 19 Martie 2013, 12:10 de Sf Ilie
ro
cei ce comenteaza aici aberatii ar fi bine sa taca si sa ramana filozofi in sinea lor speram ca cei de la cao sa nu se supere si sa intre in greva dupa cum citeam in articol daca porneste greva o sa primim apa cu portia atunci sa va vad pe voi cei care vorbiti fara rost aici aici se vede si se reflecta prostia fiecaruia in comentariile pe care le face si cei poate capul
Postat 19 Martie 2013, 12:03 de o
ploua
afara e potop. daca sunt interventii pe canalizare sau pe pluviale poate ies cei de la CET sau OTL sa le rezolve.
Postat 19 Martie 2013, 12:02 de Sf Ilie
Vlad Tepes
ce vina averm noi cei de jos, ca in CAO pe langa Director Economic mai avem si Consilier Economic !! Ce consiliaza ?
Postat 19 Martie 2013, 11:49 de plaiesii
omidutza
macar de ar fi decuplat vagoanele
Postat 19 Martie 2013, 11:39 de CFR
@bihorel
Ai dreptate. Poate arata catre cativa sefi de compartimente incompetenti. Nic Filimon, si din sefii prezenti acolo sunt unii cum spuneai, dar cum ascunzi un lucru cel mai bine - la vedere. Sigur ca printre ei sunt si cei ce trag CAO in jos prin incompetenta
Postat 19 Martie 2013, 11:27 de bau-bau
indicatii pretioase
priviti antepenultima poza. Liderul de sindicat da indicatii pretioase. "Pe aia de acolo ii dam afara". Pierd ceva cotizatii lunare, dar imi ramane scaunul si alte sume.
Postat 19 Martie 2013, 11:12 de bihorel
omidutza
transcriptul visului (sau cosmarului ? ) mai marelui edil de azi noapte trecut de fix. se facea ca o locomotiva tragea cu zeci de tone forta, urca dealul birocratiei legislative, trecea prin hatisul intereselor alesilor locali,lumina cu far puternic in ceata densa care acoperea tot.Si urca si urca.Greu, dar urca.Scump si combustibilul,dar urca.Si inaintarea dadea satisfactii.La un moment dat cineva spune locomotivei : -pune niste unsoare pe sine,vei vedea ca iti va fi mai usor.Altul ii spune :- schimba mecanicul,ala de pana acum nu vede prin ceata.Zis si facut.Dar locomotiva nu mai inainta,ba chiar luneca la vale.Degeaba s-a turat motorul,degeaba se bagau carbuni cu nemiluita si crestea presiunea aburului locomotiva se ducea in valea plangerii din ce in ce mai repede.Se apropie o curba.Dezastru,locomotiva deraiaza.Cineva trage semnalul de alarma.Un suier ascutit sfasie imensitatea cetii.Uff,ce bine ,era soneria ceasului electronic.Bine ca m-am trezit.A fost doar un vis urat.Ce bineee.Dar de ce sunt jos pe covor ?Am cazut din pat ? Ah,da.Uitasem.Locomotiva deraiase.
Postat 19 Martie 2013, 10:57 de mamaomida
cao
ptr. comentariul de la 09:08 :) vad ca esti foarte informat.. .... ... agree
Postat 19 Martie 2013, 09:22 de mos teaca
@roaita vasile alias filimon nicolae, etc
Vad ca esti foarte informat, ceea ce nu-i rau... daca-ti folosesti informatiile corect ! N-o fi gavra al mai prima, dar nici nu-i cum il faci tu. Uite, publica o lista cu toate gunoaiele din pnl, psd, udmr, pdl care i-au fost bagate pe gat de clasa politica bihoreana/oradeana si in primul rand de bolovan ! Cum sa conduci cand tu nu poti sa-ti alegi echipa ?
Postat 19 Martie 2013, 09:08 de .
a
niste taietori de frunze la cainii...hai sa treaca ziua ca slariul vine oricum,...iar lucrarile si avariile sunt facute de mantuiala. in sfarsit cineva se gandeste sa puna piciorul in prag
Postat 19 Martie 2013, 09:08 de a
cacao
bre,daca n-ar fi existat vreun bolojan atunci D-zeu ar fi trebuit ca sa creeze unul.Dar cum exista ... e suficient si-un cao.Necesar..o fi ...n-o fi .dar suficient e sigur.La cat de indatorata e primaria/atat de indatorata incat nu mai poate accesa niciun credit(la dobanzi rezonabile)/e bun si-un cao ptr. ca primaria sa nu se faca de ca_cao.Adica ca cao.Ce de cacofonii bre,zici că e vorba de ca=consiliul de administratie,care "ca"(adica ala care taie si spanzura) e numit de primarele primariei,că doar suntem la tema nu-i asa,se lucreaza cu ..caca_o.Unii sa se umple de caca_o lucrand din greu si altii ...sa traga apa. Si e asa de multa caca_o distribuita democratic in mai multe părţi, de parca mârtanul primariei s-a rahatit in ventilator ...nicio problema ,e suficient si-un cao. Dar vorba ardeleanului pescar in vadu crisului.Daca-i musai...e musai.La pesti merge si cu ...caca_o.
Postat 19 Martie 2013, 09:07 de zicsiio
MANIFEST
La negocieri se impune clarificarea unor aspecte. 1. Prezentarea analizei în urma căreia a fost luată decizia concedierii colective. Analiza trebuie să cuprindă atât activitatea angajaţilor (al cărei loc “în mintea conducerii” a fost luat de fişele de evaluare întocmite după bunul plac al şefilor de compartimente) cât şi analiza activităţii şefilor de compartiment, datorită cărora în final aveţi fişele aşa cum le aveţi. 2. Adresa (motivarea) făcută de Atanasie Cociuba către Consiliul de Administraţie, în baza căreia Consiliul de Administraţie a luat decizia concedierii colective. Dacă nu există o asemenea adresă, deşi sigur există, înseamnă că s-a autosesizat Consiliul de Administraţie în legătură cu activitatea din companie şi a luat această decizie. Ca urmare, pe cale de consecinţă (logică), înseamnă CĂ COnducerea (managementul ) CAO nu şi-a îndeplinit obligaţiile. De ce nu a fost sancţionată conducerea? 3. Solicitaţi criteriile de performanţă ale lui Gavra pentru mandatul trecut ca să puteţi vedea că nu şi-a îndeplinit obligaţiile. În ciuda acestui fapt a fost numit din nou director, (ca o răsplată pentru creşterea pierderilor în cei 4 ani de mandat). Din nou cu criterii de performanţă secrete. Penalităţile aplicate pentru proiectul Aparegio îi sunt direct imputabile! 4. Planul de restructurare nu a fost prezentat ca fiind unul în două etape. Ca urmare juridic, NU există nicio justificare pentru un nou val de concedieri. Solicitaţi noua organigramă întocmită CORECT, adică împreună cu numărul de angajati ai CAO, număr care nu este specificat prin Hotarârea Consiliului de Administraţie care a aprobat noua organigramă. Numărul trebuie să îl comunice chiar azi!!! Şi nu la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie. 5. Trebuie să existe deasemenea un plan de eficientizare a CAO şi nu doar unul penibil, în care se spune doar cât sunt economiile cu salariile celor concediaţi. Poate cel mai important lucru este menţionarea REZULTATELOR financiare şi operaţionale la care trebuie să ajungă CAO în urma restructurării, cu termene, responsabilităţi şi sancţiuni pentru cei ce nu le îndeplinesc. Mai trebuie să se specifice şi datele intermediare la care Consiliul de Administraţie va analiza activitatea conducerii, (pentru că nu este normal ca ei să facă ce vor 4 ani, după care să se ajungă din nou în aceeaşi situaţie- după modelul lui Bolojan “nu mai candidez, aşa că nu mă mai interesează”). Dacă mergeţi totuşi la Bolojan, ca mijloc de negociere, îl puteţi întreba de ce Aparegio nu îşi exercită atribuţiile faţă de CAO. Care sunt persoanele din Aparegio competente care răspund de proiect (ar trebui să aibă o echipă de specialişti conform condiţiilor de finanţare). Scăpaţi de Gavra mai întâi. Nu e greu. E ca blocajul de pe centură. Când e pus în faţa faptului Bolojan renunţă la orice, cu atât mai mult la Gavra.
Postat 19 Martie 2013, 08:43 de Vasile Roaită
LEDER(piele) mobil(a) de pe batul din sindicat
Chiar din poza se vede de partea cui este liderul de sindicat. Normal ar fi fost ca el sa fie cu fata catre conducere, avandu-va pe voi in spate (ca sa fie clar raportul de forte) dar el este de partea conducerii, cu fata la voi, ca sa intelegeti ca "a facut tot ce se putea". Dupa care la masa (verde) la care sta cu Gavra pe la restaurante, ia lectii de manipulare si supravietuire. Nu conteaza cati dintre voi vor muri, in sens figurat.
Postat 19 Martie 2013, 08:01 de circumcizie
Prim plan
Jurista din poze este planata de Bolojan si PNL. La fel ca si ceilalti juristi (impreuna cu ei) da avize de legalitate pentru ilegalitatile conducerii CAO.
Postat 19 Martie 2013, 07:49 de fotograful
Catre grevisti
Mare atentie la agentii infiltrati! Cret Nicolaie, Bene Daniela, Botis Cristian, etc. (ii stiti bine) nu au ce cauta printre voi. Ei sunt expresia nepotismului si parvenitismului. La ultimele reduceri chiar ei au fost cei ce au facut propunerile de reduceri. Acum, aparent, se tem pentru posturile lor, dar ei oricum nu vor fi pe noile liste. Ca urmare scapati de ei sau cel putin delimitati-va de ei. Sa faca greva separat dar totusi impreuna cu liderul sindicatului care este omul conducerii. Daca nu credeti, va pot pune la dispozitie schimbul de scrisori (la nivel de clasa a II-a) dintre conducere si sindicat, prin care in 4 adrese de-a lungul a 4 zile consecutive, conducerea si liderul sindicatului se complimentau reciproc si erau de acord cu reducerile, fara nicio analiza. Sfatul meu, NU II MAI ACORDATI MANDAT LIDERULUI DE SINDICAT AL CAO. TRIMITETI LA NEGOCIERI LIDERII DE LA SECTII, SECTOARE SI TESA! Nu cu Bolojan trebuie negociat, ci cu Presedintele Consiliului de Administratie si cu Directorul General.Observatie: TOTI SEFII de Compartimente care nu au fost la greva sunt asa cum ati mai citit, cei cu mana carora primaria si conducerea fac ceea ce fac! Sa plece mai intai ei!
Postat 19 Martie 2013, 07:36 de Nicolae Filimon
CAOs
Blestemul omului necajit, se prinde si de tine \\"bolo\\"... nu ai tu scutire de la Dumnezeu.
Postat 18 Martie 2013, 21:46 de unom
ofof
se tot vorbeste ca in oradea sunt cele mai mai tarife la apa-canal da nimeni nu vine sa zica, ca de fapt tarifele se situeaza la media pe tara, adica chiar la mijloc, se poate verifica sau cere detalii la anrsc, mai mult aproape peste tot in tara tariful la canal este simtitor egal cu cel de la apa, costurile cu epurarea sunt mai mair decat costurile de productie a apei, dar in oradea tariful la canal nu e nici macar jumatate din pretul de productie la apa, mai mult in articol se vorbeste de marirea cu 40% a tarifelor, este vorba doar de tarifu practicat la canal nu si cel de la apa!!!
Postat 18 Martie 2013, 19:20 de io
Atentie la CAO
Problemele mari la CAO vor aparea d3e acum incolo caci lucrarile licitate si castigate cu 35-39% din valoarea estimata vor ceda rand pe rand, nu vor mai tine 50 de ani ca cele facute de inaintasi ci vor ceda peste 10 ani. Din cauza preturilor sublicitate calitatea lucrarilor(vorbesc de lucrarile ascunse) este f.f.f. indoielnica sasa ca, CAO pregateste-te de dezastru si voi oradeani pregatiti banii !!
Postat 18 Martie 2013, 18:55 de pesimistul
disponibilizari
dati-ne pe toti afara, sa traim din somaj si apoi ajungem capsunari.... poate intra politicienii prin canale si la vidanjat budele de pe toate satele pe care suntem obligati sa le preluam.... Minunat Consiliu de Administratie , cu experienta, specialisti si idei multe....politice
Postat 18 Martie 2013, 17:14 de cao
apaterm
dati afara...cred ca tot din clasa muncitoare...sant curios cati din cei care se plimba cu nr de masini RAO..sant dati afara sau pilele..adica nasi,,,fini,,unchi,,matusi,,amante...sau acestia duc greul apatermului...aceasi situatie si la celelalte regii...vezi CET....
Postat 18 Martie 2013, 16:57 de apa term
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON