URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2014, 16:16

Mircea Matei şi CET-ul: "Dacă Primăria respecta măsurile ANRSC, nu se ajungea aici"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mircea Matei, fost preşedinte al ANRSC, a declarat că dacă măsurile dispuse de această instituţie la societatea Electrocentrale în urmă cu mai bine de doi ani ar fi fost respectate, Oradea nu ajungea în situaţia de a fi amendată cu 33,4 milioane de euro pentru nerespectarea termenului de predare al certificatelor verzi.

"Am fi avut un alt operator, ar fi fost depăşite toate probleme şi, în mod cert, un alt operator, un alt tip de managment nu ar fi adus CET-ul în această situaţie şi nu ar fi făcut o greşeală prostească, să nu-şi ia măsurile de precauţie şi să apară această amendă", a declarat Matei, miercuri, într-o conferinţă la sediul Partidului Mişcarea Populară.

Liderul PMP Bihor a mai afirmat că CET-ul orădean funcţionează ilegal din iunie 2012. "Din păcate, CET-ul funcţionează ilegal de când preşedintele PSD-ist al ANRSC, Doru Ciocan, i-a ridicat licenţa. De ce ANRSC nu ia măsuri? N-aş putea să vă spun", a adăugat acesta, omiţând să spună că, de fapt, decizia de retragere a licenţei fusese luată încă de pe vremea când el conducea ANRSC, ca reprezentant PDL.

Ordinul ANRSC din 2012 se referea doar la licenţa pentru activităţile de transport, distibuţie şi furnizare ale Electrocentrale. Ca reacţie, Consiliul Local a decis să înfiinţeze societatea Termoficare Oradea, care asigură acum aceste servicii. Matei susţine, însă, că procedura care trebuia urmată după retragerea licenţei este organizarea unei licitaţii pentru preluarea acestui serviciu public.

"După retragerea licenţei poţi opera maxim 12 luni, perioadă în care eşti obligat să asiguri continuitatea serviciului, timp în care autoritatea publică locală este obligată să deruleze o nouă procedură, lucru care nu s-a întâmplat. Ştiu că cei de la Dalkia, care au preluat la Iaşi sistemul, au fost interesaţi şi de Oradea", a mai precizat Matei, întrebându-se de ce Primăria a preferat să ţină "ca orbu' de bâtă" de Electrocentrale.

Totodată, Mircea Matei a declarat că amenda de 33,4 milioane de euro ar trebui asumată de factorii de decizie. "Ar fi cazul ca cei care au decis aceste lucruri în ultimii trei ani de zile să-şi asume şi nişte responsabilităţi. Am avut un Consiliu Local, care a hotărât de la vânzarea de certificate până votarea unui Consiliu de Administraţie, format din specialişti. Aceştia cu toţii ar trebui să dea seama în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la CET", a mai spus PMP-istul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cum?
eu nu pricep cum de 24 de ani incoace tot bihorenii ajunsi in structurile guvernamentale lucreaza cu sarg impotriva bihorenilor, caci a ataca politrucii bihoreni sapi la bunastarea locuitorilor din judet !!!!
Postat 23 Aprilie 2014, 20:17 de ORBservatorAntena3ia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON