URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2014, 16:55

Mircea Matei: PNL ar trebui să o "rupă" cu PSD şi în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mircea Matei, liderul Partidului Mişcarea Populară Bihor, a declarat miercuri că PNL şi PSD ar trebui să se separe şi la nivel judeţean după ce Uniunea Social Liberală s-a rupt deja la nivel naţional.

"A murit un Guvern plin de miniştri condamnaţi, urmăriţi penal, anchetaţi. Nu e de mirare, căci aşa ştie PSD să-şi găsească drumul către bani, prin hoţie şi prin furt. Să nu ne închipuim cumva că liberalii sunt nişte îngeri. Ei vor duce-n spate povara faptului că datorită lor, cel puţin în Bihor, PSD a primit atâtea funcţii în administraţia locală câte nu au avut niciodată concomitent", a spus Mircea Matei, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte ruperea USL la nivel local, Matei crede că aceasta se va face parţial: "Pe unele înţelegeri netransparente probabil că unii vor rămâne în funcţii, iar alţii nu". Liderul PMP Bihor a declarat, însă, că liberalii ar trebui să se scape de tot de PSD-işti. "Noi cerem PNL Bihor să ducă şi la nivel local această ruptură, respectiv să-şi retragă toţi oamenii din deconcentrate pentru a nu gira dezastrul guvernării USD care va urma şi, de asemenea, să procedeze la schimbările de rigoare în Consiliul Local, Primăria Oradea şi în Consiliul Judeţean. Apele trebuiesc separate", a spus Matei.

Acesta a mai precizat că orice altă alianţă cu partidele reprezentate în Consiliul Local respectiv Judeţean ar fi mai bună decât cea cu PSD. "În Consiliul Judeţean ar putea cu UDMR, iar în cel local cu UDMR sau PDL. Oricare este mai bună decât cu PSD-ul", a spus Mircea Matei.

Preşedintele "popularilor" bihoreni a mai spus că se teme de blocarea finanţării Aeroportului Oradea. "Eu le cer public să renunţe la această cârdăşie cu PSD-ul pentru că sunt responsabili de tot ce s-a întâmplat în judeţ. Aş dori ca proiectul semnat pentru Aeroportul Oradea să fie dus până la capăt, însă mă tem că această finanţare va fi blocată. În afară de acest proiect, a cărui finanţare a venit pe filieră liberală, eu nu ştiu ce grămezi de bani au venit în Bihor din 2012 încoace", a afirmat Matei.

Pe marginea aceluiaşi subiect, Mircea Matei a declarat că ruperea USL ar trebui să ducă la organizarea de alegeri anticipate. "Toată această mascaradă numită USL a dus la nişte rezultate electorale mincinoase. Dacă la nivelul judeţului Bihor n-ar fi existat USL, pe Oradea cred că un singur parlamentar şi-ar fi câştigat mandatul singur. Doamna Sonia Drăghici sigur nu era deputat, la fel cum era un alt senator de Oradea, căci domnul Bodog n-ar fi avut cum să câştige", a precizat PMP-istul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Replica la @gheorghe@sandor
NU bah @gheorghe @sandor Nu sunt beat! Scriu doar ADEVARUL si DREPTATEA ! BAh @Gheorghe @sandor sunt din PeSZeDe Bihor bah , nu am nimic in comun cu PMP Bihor ! BAH @Gheorghe daca te injur on line ma cenzureaza cei dela Ebihoreanul, te sfatuiesc sa mergi si sa te bagi in originile tale materne si paterne !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Februarie 2014, 10:03 de Romanul Simplu
vai,vai..
...ba rumane simplu..iar esti beat ,mars cu populele tale!
Postat 28 Februarie 2014, 08:38 de gheorghe@sandor
Replica
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate , corecte afirmatii ale presedintelui PMP Bihor Mircea Matei , numai ca trebuiau a profundate.Nimeni nu este perfect este perfectibil adaptat situatiei .PSD Bihor cu Ioan Mang PLAGIATORTUL PSD si alturi de PNL Bihor cu Popa Cornel presedinte PNL presedinte CJ vor munci in continuare la fel , adica din banii publici toata lumea va lua cateva contracte si vor fi multumiti ,NU exista doctrine politice Pesediste , liberale ) exista doar ionterese personale , interese de grup (penale), interse de partid (fonduri pt campaniile electorale ).PMP Bihor trebuie sa reprezinte o miscare populara a poporului roman simplu bihorean NEMULTUMIt de prestatia clasei politice de la putere dar si din opozitie ,NEMULTUMIT de coruptia politica , NEMULTUMIT de viata cotidiana ,de nivelul de trai scazut , NEMULTUMIT de inflatie,impozitele si taxele majorate cu 40% in doiani de zile de guvernare USL,asta trebuie ca sa reprezinte PMP.Realizari locale USL PSD+PNL... pupat P-ta Independentei la sarbatori nationale , consultata stategia locala platita cu 100 000 de euro ,in rest pentru poporul roman simplu bihorean NIMIC! Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 27 Februarie 2014, 13:19 de Romanul Simplu
????????Mars JIGODIE..!
Ba poPULAre ,cusca,marssssssss!!!!!
Postat 27 Februarie 2014, 10:18 de gheorghe@sandor
Run secu run
mircea matei ar trebui sa o rupa la fuga din Bihor.
Postat 26 Februarie 2014, 23:48 de Hondaru bondaru
Matei mercenarul ... vorbeste
mai Matei dute tu undeva cu Miscarea Poponara cu tot ...
Postat 26 Februarie 2014, 19:21 de Gelu
Popa Prostu si drumul expres Oradea-Beius!
Ca tare era coeziunea USL in Bihor, precum dimensiunea astronomica a PMP! Mars javra ca vorbesti ca sa te afli in treaba!
Postat 26 Februarie 2014, 19:12 de Book
pe bune
trebuie sa il ascultam pe retardatul asta ca e MAAARE politician :)
Postat 26 Februarie 2014, 17:53 de basescu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON