URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2014, 18:00

Mircea Matei îi acuză pe liberalul Alin Peti că "ameninţă" candidaţii PMP din Bunteşti. Peti: "Îl acţionez în instanţă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegerile pentru Consiliul Local Bunteşti, care vor avea loc în paralel cu cele europarlamentare, nasc controverse. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Bihor, Mircea Matei, s-a arătat deranjat de felul în care se desfăşoară campania electorală în această comună.

"Comuna Bunteşti e cum erau pe vremuri no man's landurile unde era plin de cowboy, care toţi se împuşcau noaptea. Sunt şase partide care au depus candidaţi: cele trei mari găşti, PNL, PSD, PDL, Partidul Ecologist, Forţa Civică şi noi (n.r. Partidul Mişcarea Populară). În momentul în care cei trei mari află că altcineva şi-a depus candidaţi vin cu ameninţări la adresa candidaţilor să se retragă, de la ameninţări de impulsionare a unor instituţii să le verifice activităţile economice până la chestiuni care ţin de rude, neveste şi copii", a susţinut liderul PMP Bihor, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul partidului.

Întrebat concret cine face aceste "ameninţări", Matei a răspuns: "Domnul Peti Alin a fost singurul care a făcut-o pe faţă şi a făcut acest gen de ameninţări la adresa celor trei candidaţi PMP". Când? "A doua zi după ce şi-au depus candidaturile a fost la ei...", a susţinut Matei.

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele PNL Bunteşti, Alin Peti, a negat vehement aceste acuzaţii. "Nici vorbă de aşa ceva. Cu doi dintre candidaţii PMP chiar sunt prieten bun. Nu am nicio treabă, e dreptul fiecăruia să candideze", a declarat Peti. Liderul PNL din Bunteşti a mai declarat că, în comună, bătălia se dă "între PDL şi restul lumii".

Jignit de afirmaţiile lui Matei, Alin Peti a declarat că are de gând să-l acţioneze în instanţă. "Pentru mine sunt foarte grave aceste acuzaţii. Am să-l acţionez în instanţă pe domnul Matei şi nu-mi trebuie bani, ci am pretenţia să-şi ceară scuze public", a mai spus Peti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
mizerabilul
Un om de o calitate morala indoielnica.Un profitor care trece peste cadavrea sa-si atinga scopul.Un imoral caare face echipa cu C.J. Bihor,lingandu-i papucii.Intr-o discutie contradictorie este capabil ,si o face,sa improaste cu cele mai murdare invective.Un prost si un incult cu aere de "jmeker" intr-un partid ....Halal..!
Postat 19 Mai 2014, 22:53 de oradeanul
O..F......PE MATA,BINE?
asta-i reprezentantul P.N.L. in comuna BUNTESTI ,frumos mesaj din partea P.N.L.-istilor pentru locuitorii comunei NOASTRE ,MA GANDESC CA mesajul cu pricina are si girul sefului sau d-l presedinte C.J ,CORNEL POPA .MULTUMIM DOMNILOR RESPECTIVI PENTRU URARE,ADICA MAI PETI NE F........IN GURA DUPA CE TE-AM SUSTINUT .ADIO P.N.L. ADIO VOTURI !
Postat 18 Mai 2014, 23:30 de UNU CARE V-A SUSTINU
La asta e bun internetul?
Când apare ceva de domnul Matei (MEME 2), apar doar astfel de comentarii pe Forum. Oare la asta e bună democrația? Întreb și eu (ca un mucalit pe stadion): Oare pentru asta trebuia împușcat Ceaușescu, ca să poată ieși în public refulările tuturor frustraților?
Postat 18 Mai 2014, 10:38 de Grigore
EU SUNT ALIN PETI!!!!!!!!!!!!
CHIAR EU sunt si va * in gura pe toti in frunte cu CIOIU ,TRULA etc si pe toti locuitorii comunei BUNTESTI ,ma doare unde-va de voi ,eu mi-am atins scopul ,am bani cati vrea *organul meu*mi-o * cu totii!!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Mai 2014, 00:13 de ALIN PETI
Peti si adversarii lui titrati
In sfarsit, adversarii politici ai lui Peti(altfel un om deosebit,cultivat si cu mult bun simt)au ocazia sa-si verse laturile ,la subiect, pt ca ani de zile, diverse articole de pe acest site cu subiecte din cele mai diverse, erau improscate cu aceste dejectii la cap. comentarii.
Postat 17 Mai 2014, 18:04 de Dorina
INTERLOPUL DE PETI
PETI ALIN ASTA II UN MARE INTERLOP ACI IN ZONA . TRAIESTE NUMA DIN FURT DE LEMNE ,TRAFIC DE ALCOL SI CAMATARIE ! DACA AJUNGE CONSILIER MARE PACAT AR FI PENTRU BUNTESTIUL NOSTRU !!
Postat 17 Mai 2014, 09:33 de poienar
Super politicieni
Da aprigi politruci avem in mediul rural !!!
Postat 17 Mai 2014, 07:05 de Zam
Cine e Peti Alin ăsta şi cine e Jidvei !?!
Vă faceţi că vă bateţi în "ideologii" ca să audă lumea de voi !?!
Postat 16 Mai 2014, 18:24 de Carp III
bufonu de matei
De bufonu asta de Matei nu ne mai scapa nimeni>?
Postat 16 Mai 2014, 14:20 de nicu z
CARE SUNT HOTII LUI POPA CORNEL
FURT DE LEMNE DIN PADIS DE SARBATORI INTERESANT !! Din căte am înțeles şi se zvoneste prin Pietroasa lemnele au fost gasite de politisti de la sectia de politie din Ştei. Bravo lor dar acum astept sa se gaseasca si hotii. Din cate se pare o parte din lemne a fost gasita la gaterul socrului lui Conti pe numele adevarat PETI IOSIF ALIN , din Gurani. Un apropIat al lui Coras Daniel Sef ITRSV –Bihor si a lui Popa Cornel.,Presedinte CJ-Bihor . Concluzia e ca toti sunt mana in mana. DNA ul sa va manance! CRESTI PADURE SI TE-INDEASA ,PETI SI CU CORAS NU TE LASA !!! postat de: Tovarasu
Postat 16 Mai 2014, 10:00 de HOTII DE LEMNE
blasfemie
blasfemie de la un vecin s-ai voteze dracu de pnl=.isti cu promisiunile lor cu tot ,sunt niste hoti si traficanti de alcool in frunte cu zdreanta de PETI IOSIF ALIN care a ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale in urma traficului de alcool facut de el si pe toma vasile l-a bagat la puscarie in locul lui ,astai om s=a conduca comuna noastra , care il bate si pe taica-sau pentru ca sa-i ia banii de pensie asta si cu parintii lui s-a comportat urat tot timpul ,am asistat odata la o faza cand in prezenta a mai multor oameni si a mea personal si-a jignit si injurat ambii parinti ,nu pot s-a reproduc frazele respective ,d-zeu s-a o ierte pe maica-sa mult indurat de la nenorocitul asta!
Postat 16 Mai 2014, 09:42 de vecin din Buntesti
TEPARUL DIN BUNTESTI
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! , OMUL LUI POPA CORNEL ! CANDIDAT LA BUNTESTI GUNOIUL !!? Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 15 Mai 2014, 22:05 de TEPUITI DE PETI
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON