URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2011, 18:16

Mircea Bradu: PDL nu a fost niciodată de acord cu segregarea teatrelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de cultură Mircea Bradu a declarat joi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PDL, la care au participat şi Adelina Coste şi Dorel Dume, că reprezentanţii acestui partid nu au susţinut niciodată hotărârea luată de Consiliul Judeţean de a despărţi Teatrul de Stat în două instituţii diferite, pe criterii etnice.

PDL nu a vrut segregare

Pe 18 februarie, într-o conferinţă, preşedintele UDMR Bihor Alexandru Kiss a declarat că atât PDL cât şi PSD au acceptat, în discuţiile preliminare, decizia de segregare a teatrelor. "Am avut întâlniri şi cu partidele din opoziţia locală, PDL şi PSD, care au acceptat propunerea de reorganizare pe care am gândit-o", spunea Kiss la acea vreme.

În schimb, Mircea Bradu a susţinut joi că această afirmaţie nu este adevărată, întrucât reprezentanţii PDL la aceste întâlniri au propus o altă variantă pentru reorganizarea teatrelor. "Am ridicat această problemă în şedinţa noastră la conducere şi atunci două persoane care au participat la acele discuţii au spus că nu este adevărat, că noi nu am fost de acord cu această formă de organizare. Formula propusă de noi şi susţinută chiar şi de PSD la început a fost să se facă un complex general, să fie toate şi cu administraţiile şi cu producţia la un loc şi să fie reduse mai multe posturi la conducere", a declarat Mircea Bradu, menţionând ulterior că cele două persoane au fost Traian Abrudan şi Ionel Avrigeanu.

Fostul director al Teatrului de Stat a ţinut să sublinieze că măsura luată de consilierii judeţeni este una "periculoasă". "Ideea că poţi să faci ce vrei în numele unui criteriu naţional, cel al minorităţii de exemplu, care îţi convine, este foarte periculoasă", a mai spus Mircea Bradu.

Gafă de culoare

Referindu-se tot la decizia de a despărţi cele două teatre, consilierul judeţean Dorel Dume, secretar executiv al Biroului Permanent Judeţean, a declarat că, înainte de a fi luat vreo decizie, consilierii judeţeni trebuiau să se consulte cu oameni de specialitate. "Din păcate segregarea culturii bihorene rămâne la latitudinea unui număr de 24 de consilieri judeţeni. Mi se pare normal ca într-un stat de drept să se facă o anumită analiză, să se discute cu oameni de specialitate", a declarat acesta.

Dorel Dume a afirmat că cei 24 de consilieri judeţeni au luat această decizie fără să ştie ce se află în spatele instituţiilor de cultură. "Părerea mea este că ar trebui adresată întrebarea celor 24 de consilieri care au votat respectarea hotărârii date anterior de Consiliul Judeţean, dacă ştiu cel puţin ce culoare au scaunele din aceste instituţii", a spus secretarul executiv al BPJ al PDL.

Întrebat de ziarişti dacă el ştie ce culoare au scaunele de la Teatrul Arcadia, Dume a evitat să răspundă şi apoi a spus "albastre", fiind contrazis atât de jurnalişti cât şi de colegul de partid Mircea Bradu. În realitate sunt vişinii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Referendum justificat.
Indiferent de justificarile care se aduc segregarii institutiilor de cultura bihorene, masura a fost si ramane imorala. Cred ca bihorenii ar trebui sa decida printr-un referendum daca se doreste sau nu aceasta segregare etnica. Contribuabilii au dreptul de a decide asupra modului de utilizare a banului public.
Postat 05 Martie 2011, 12:31 de safe
replica la articol
Domnu Mircea Bradu membru din PDL pe cind o sa scrieti o carte ,,Tunuri si tzepe din istoria teatrului Oradea din 1990 pina in prezent ?:))=)).Domnu Mircea Bradu ati mai scris doar ,,Tunuri si tzepe din istoriaq orasului Oradea``impreuna cu coautorul slobozeanul Filip Petru ex primar ,ex europarlamentar si actual senator PDL de Bihor.Domnu Mircea Bradu intrebati pe cei din UDMR ce culoare au fost si scaunele tapitzate de la Congresul UDMR de la Casa de Cultura a Sindicatelor ?Culoare alba cu tulipanul UDMR pe ele !:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Martie 2011, 05:17 de Romanul Simplu
Lupul Moralist
LUPUL MORALIST! SA TACI DEFINITIV! CAT RAU ATI FACUT VOI,PORTOCALIII ACESTEI TARI, va ramane scris in istorie ca cea mai sinistra guvernare de dupa revolutie! RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cred ca parintii d-tale s-ar rusina !
Postat 03 Martie 2011, 23:13 de Judecatorul!
fiind bătrân, câmpii îi băteam
iar predarea Istoriei Românilor in limba maghiara a fost decisa de Vasile Marica. Rușine Dinu Patriciu!!!
Postat 03 Martie 2011, 19:59 de altu
mare/mic
mircea Bradu, mare director al Teatrului(cea mai glorioasa epoca a sa), mic politician. PACAT!
Postat 03 Martie 2011, 19:34 de dan oradeanul
da despre legea educatiei...
Pedeleii, da despre legea educatie, statutul minoritatilor si impartirea pe zone dezvoltare nimic? alea sunt mult mai grave decat asta cu teatrele. sa vedeti segregare dupa statutul minoritatilor si adoptarea zonelor de dezvoltare. va fi segregare teritoriala, nu a teatrelor.
Postat 03 Martie 2011, 18:24 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON