URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2012, 12:00

Ministrul Ritli a alocat toate fondurile necesare pentru finalizarea investiţiilor în spitalele din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii UDMR se laudă, cu cifre, că au "blindat" din punct de vedere financiar toate nevoile de investiţii din sistemul sanitar bihorean.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată sâmbătă de către viceprimarul Oradiei, Rozalia Biro, şi ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, cei doi oficiali au prezentat, distinct pentru fiecare spital, alocările de fonduri decise pentru încheierea lucrărilor de construcţie şi echipare a viitorului Centru Oncologic de la Spitalul Municipal, pentru reabilitarea corpului B al Spitalului Judeţean, unde se va muta ambulatorul, dar şi de la celelalte spitale din judeţ.

Astfel, "pentru finalizarea lucrărilor de la Centrul Oncologic erau necesare încă 9,157 milioane lei, iar noi am alocat 9,157 milioane lei", a spus ministrul Ritli, adăugând că în acest fel, indiferent ce mutaţie ar interveni pe plan politic, investiţia al cărei cost total este de 24,452 milioane lei (proiectare, construcţie şi dotare) nu poate fi periclitată prin nefinanţare.

Pentru Spitalul Judeţean, Ministerul Sănătăţii a alocat 4,230 milioane lei, bani din care se vor reabilita inclusiv secţia ATI, instalaţiile electrice şi sistemul de ascensoare. Pentru Spitalul din Marghita, alocaţia decisă în acest an a fost de 2,490 milioane lei (din care se vor face reparaţiile capitale la camera de gardă şi chirurgia), în timp ce fondurile alocate Spitalului din Aleşd sunt de 0,71 milioane lei. Totodată, Ministerul a alocat Spitalului din Salonta un milion de lei (pentru reparaţii capitale la blocul alimentar), iar celui din Beiuş 0,35 milioane lei (pentru achiziţia de echipamente medicale).

În fine, pentru reabilitarea staţiilor din Ştei şi Salonta, Serviciului de Ambulanţă Bihor i-a fost alocat un milion de lei, iar Spitalului de Recuperare din Felix încă 2,280 milioane lei, pentru reparaţii.

"În total, în acest an, Ministerul Sănătăţii a alocat pentru unităţile spitaliceşti din Bihor 22,340 milioane lei", a conchis ministrul Ritli Ladislau.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
si parveniti cu banul public, mor copii nevinovati ca ei sa ne AJUTE, sarantocii!
banul nostru public muncit bataia de joc a POLITICULUI, bagati tigari dupa tigari in voi si muriti, viermi sociali, natura sa ne scapa de parazitii astia sociali.
Postat 19 Martie 2012, 14:38 de paraziti
loaţi baci
Ca de obicei abrudan le face reclamă electorală celor la care slugăreşte. Auzi la Loaţi baci: "am alocat, am investit...." de parcă ar da bani de la părinţii lui israelieni. Ai retransmis banii culeşi din impozitele cetăţenilor, către firmele mafiei bozgoreşti. Io v-aş interzice să mai vorbiţi în limba română şi v-aş izola într-un fel de parc de iurte deschis dincolo de Tisa. Să faceţi acolo pe dracu'n 4, 'ai dracu de tibetani degradaţi
Postat 19 Martie 2012, 09:09 de petrache
STAPANUL zgarcit invata SLUGA hoata :))))
STAPANUL zgarcit invata SLUGA hoata :))))
Postat 18 Martie 2012, 19:28 de marrrsss
cretini separatisti
izolationisti imbecili
Postat 18 Martie 2012, 07:48 de lepre udemeriste
udmr-isti anacronici
nu vor aeroport la Oradea. blocheaza dezvoltarea orasului.
Postat 18 Martie 2012, 02:11 de dim
@gh
udemeristu,' ia o gura de apa ca faci praf..... udemeristii au lasat oamenii fara spitale si fara asistenta medicala.
Postat 18 Martie 2012, 01:32 de book
gh
bravo pt reusite...ne-ar trebui cati mai multi politicieni in parlament ca si acesta indiferent de etnie....nu ca si d-nul popa care doar da din gura sau filip care nu a facut nimic pt oras decand e la bucuresti desi e la puteere inca o dovada ca i sa rupt intotdeauna de oradea lui petru filip
Postat 17 Martie 2012, 13:36 de gh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON