URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2014, 13:06

Ministerul Economiei acuză conducerea SC Băiţa SA şi promite continuarea activităţii minei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca reacţie la conflictul de muncă spontan declanşat de angajaţii SC Băiţa SA Ştei în sprijinul directoarei demisionare şi pentru păstrarea activităţii de producţie, Ministerul Economiei, în calitate de acţionar unic al societăţii, a făcut, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, mai multe precizări, dintre care cea mai importantă este promisiunea că, sub nicio formă, activitatea de exploatare nu va fi oprită.

Potrivit comunicatului, la şedinţa Consiliului de Administraţie al companiei din data de 16 septembrie a participat, în calitate de invitat, şi secretarul de stat Maricel Popa, care "a luat act de situaţia financiară gravă a societăţii şi a cerut membrilor Consiliului de Administraţie şi conducerii executive a societăţii adoptarea şi implementarea măsurilor necesare în vederea remedierii urgente a acestei situaţii".

"În urma discuţiilor avute în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie şi în absenţa unor soluţii viabile din partea conducerii executive a societăţii, d-na Director General şi-a prezentat demisia din această funcţie, precizând în faţa angajaţilor companiei că decizia sa este ireversibilă din motive personale", arată Ministerul.

În privinţa situaţiei economice şi financiare a societăţii Băiţa SA, "Corpul de Control al Ministrului Economiei a constatat deficienţe grave în gestionarea activităţii, fiind sezizate organele judiciare competente", arată comunicatul.

În concret, a fost sesizată DNA (privind asocierea dintre SC Băiţa SA, societate publică, şi societatea privată Băiţa Bihor SA, "având în vedere existenţa unor indicii de săvârşire a unor fapte de natură penală"), Agenţia Naţională de Integritate (în ceea ce priveşte posibilul conflict de interese în care s-a conducerea companiei) şi ANAF (cu privire la modul de încasare /plată a unei sume în valoare de 5.111.000 lei, aferentă unui contract de cesiune de acţiuni între SC Băiţa SA şi o societate parteneră).

"Alături de situaţiile sesizate organelor competente judiciare, mai există şi alte deficienţe în gestionarea patrimoniului societăţii, aflate în curs de cercetare. Situaţia economică şi financiară a societăţii SC Băiţa SA a continuat să se agraveze sub mandatul conducerii executive asigurate de directorul general, Maria Trip, din 1999 până în prezent. Astfel, pierderile financiare ale societăţii, la sfârşitul anului 2013, au depăşit suma de 17 milioane lei, iar pentru anul 2014 pierderile sunt estimate la nivelul de 5,4 milioane lei", arată documentul.

Fără a preciza care sunt planurile concrete de viitor, Ministerul Economiei susţine că a mandatat membrii Consiliului de Administraţie "să adopte şi să implementeze măsurile care să ducă la redresarea acestei situaţii, în vederea păstrării locurilor de muncă şi dezvoltarea activităţii de exploatare a resurselor minerale aflate în perimetrul minier Băiţa", fără a se pune problema închiderii minei, cum susţin angajaţii aflaţi în protest.

"Ministrul Economiei, Constantin Niţă, declară că schimbarea conducerii societăţii SC Băiţa SA are ca obiectiv relansarea activităţii miniere a societăţii şi îmbunătăţirea situaţiei economice în vederea menţinerii şi creşterii numărului locurilor de muncă, asigurând totodată angajaţii companiei că nu s-a luat şi nici nu se va lua în considerare, în niciun moment, închiderea activităţii miniere de la societatea Băiţa SA", încheie comunicatul ministerial.

Citiţi pe această temă şi articolul "Minerii de la Băiţa continuă protestul, blocaţi în gura unei galerii, în timp ce noul director numit de Ministerul Economiei şi-a preluat postul"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
GREU....
Am vrut sa plece un ministru idiot si l-au pus pe unul oligofren...asa ceva n-am vazut!!!santem un popor de tampiti....acu ne convige Ponta ca ne trebuie gaze!! si mai ales de sist..si noi nu putem ca cica tehnologia era la canadieni.. adica sa vina ei cu tot.. posturile bine platite ale lor si noi pe muca determinata si pe CUMPARARE DE ENERGIE care defapt ne apartine!!!! ASTA INSEAMNA VANZARE DE TARA ( nu vreau sa fiu prost inteles...d-abia astept sa scap de Basescu... si ciolanis nu-mi place,,Tariceanu...ma lasa muschii,....) ajjung la întrebarea eu pe cine votez???
Postat 18 Septembrie 2014, 20:49 de UN TARAN PROST
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON