URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2012, 17:38

Mihai Groza: Voi renunţa din prima zi la proiectul CET-ului pe gaz!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidatul PDL la Primăria Oradiei a criticat, marţi, administraţia locală, acuzând că ridicarea unui nou CET, pe gaz, este cea mai proastă alternativă aleasă pentru oraş. Arătând că şi aşa Electrocentrale reprezintă o gaură neagră în bugetul local, creând o pierdere de 45 milioane de lei în perioada 2010-2011, Groza a zis că CET-ul pe gaz ar fi o povară şi mai mare.

Termen forţat

"20% din bugetul oraşului este numai pentru CET, iar în aceste condiţii primarul a ales cea mai proasă soluţie: CET pe gaz. Adică din lac în puţ. Trebuie rezolvate simultan două probleme: eficienţa energetică şi problemele de mediu", a spus Groza.

Acesta a adăugat că situaţia e cu atât mai păguboasă cu cât consultantul "a forţat în grabă" implementarea proiectului pe termoficare cu termen impus 2013 când, de fapt, mai era timp. "A indus în eroare Consiliul Local. Din ghidul solicitantului rezultă că refacerea impactului negativ asupra mediului la sistemul de încălzire urbană în cele mai poluate localităţi are termen până la 2015, nu 2013, cum s-a spus în Consiliul Local", a zis Groza.

Candidatul a denunţat ideea construirii unui CET pe gaz, afirmând că, deşi municipalitatea a spus că soluţia nu va fi costisitoare, toate statisticile indică faptul că gazul este cel mai scump şi, mai mult, se estimează că valoarea acestuia se va tripla. "Au fost interese la mijloc? Acest proiect, vândut drept mană cerească, în realitate e ca o piatră de moară legată de gâtul administraţiei şi al orădenilor", a spus Groza.

Pe lângă detalii tehnice, candidatul a pus pe tapet şi problema preţului plătit de orădeni, afirmând că, potrivit ghidului solicitantului, nivelul de suportabilitate pentru populaţie trebuie să fie de 4% din venitul celor mai sărace gospodării, după implementare. "Prin două adrese, a proiectantului şi a consultanţei, se modifică gradul de suportabilitate la 8,5% din venitul mediu al populaţiei, care este de fapt o măsluire grosolană în defavoarea orădenilor".

Preţ prea mare

PDL-istul a criticat şi preţul gigacalorieiei, arătând că, la semnarea contractului cu finanţatorul, într-o anexă se menţionează tarifele aplicate, defalcate pe ani. "Aici scrie că pentru anul 2012 preţul gigacaloriei în Oradea este de 190 de lei, or astăzi gigacaloria este de 235 de lei", a zis Groza, întrebându-se retoric "cum se face că în alte oraşe locuitorii plătesc mai puţin pentru gigacalorie, numai în Oradea nu se poate?".

Bucureştenii, a arătat PDL-istul, plătesc 170 pe gigacalorie, subvenţia de la Primărie fiind 150 de lei, la Cluj locuitorii plătesc 165 de lei pe gigacalorie, subvenţia de la primărie fiind de 189 de lei, la Beiuş gigacaloria costă 77 de lei, iar încălzirea este pe apă geotermală. "Numai la Oradea se plăteşte 235 de lei, iar subvenţia de la Primărie este de 26 de lei, din respect pentru orădeni", a spus ironic Groza.

Acesta a adăugat că, în condiţiile în care preţurile la gaze sunt în continuă creştere, orădenii nu vor putea să îşi plătească facturile. Şi, în plus, proiectul propus de municipalitate rezolvă doar centrala şi magistralele 1 şi 3, nu şi reţelele 2,4, 5 şi 6, şi nici reţelele secundare. "Ca primar, voi renunţa din prima zi de mandat la acest proiect catastrofal pentru oraş", a încheiat Groza.

Soluţia termală

Întrebat cum are de gând să facă acest lucru, PDL-istul a spus că a luat în calcul toate posibilităţile reale. "Am să mă deplasez la Bruxelles, voi lua legătura cu reprezentanţii României la Comunitatea Europeană şi am să le deschid ochii, că acest proiect este prost pentru Oradea, şi am să propun alternative, din surse pe care le are la dispoziţie municipiul Oradea şi un proiect pe care îl voi demara cu acordul orădenilor", a răspuns Groza.

Cu privire la studiile care atestă că zăcământul de apă geotermală din Oradea nu ar putea contribui decât cu maxim 20% la încălzirea oraşului, Groza a spus că nu sunt adevărate, afirmând că, din câte ştie el, procentul este de peste 50%. "S-a forţat nota cu CET-ul pe gaz. Astăzi, Oradea stă pe un bazin de apă de geotermală, e al treilea zăcământ ca mărime din Europa. O spun specialiştii islandezi, nu o spun eu. E păcat să nu valorificăm acest zăcământ", a spus Groza.

Întrebat, concret, în ce constă proiectul său, Mihai Groza a spus că îl va prezenta în următoarele conferinţe de presă, lăsând să se înţeleagă că va opta pentru un sistem de încălzire pe apă geotermală şi spunând că, pe varianta sa, preţul la gigacalorie va scădea drastic, chiar sub jumătate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
75 Comentarii
Cine e asta?
Da asta de unde a aparut defapt?
Postat 26 Mai 2012, 13:04 de Alex
Vrajeli
"Trebuie rezolvate simultan două probleme: eficienţa energetică şi problemele de mediu", a spus Groza. Pai daca trebuie rezolvate "problemele de mediu", solutia cea mai buna care ar fi? Un CET care merge pe carbune care degaja un fum negru poluand tot aerul din oras?Eu unul m-am saturat de acest fum. Avand in vedere solutia retehnologizării CET-ului de pe carbune pe gaz ar fi solutia cea mai optima din punct de vedere al poluarii.
Postat 25 Mai 2012, 13:28 de cristi
rusine Bolojan
20 % din bugetul orasului este pentru CET??????? de mult trebuia un articol de genu sa se dezghete miltile oradenilor. Bravo Groza
Postat 24 Mai 2012, 18:15 de vasile
Mda....
OF, vai, ce bine va pricepeti toti sa judecati oamenii, si alegerile pe care le fac.Adevarul este ca proiectele acceptate nu se pot schimba asa dupa noapte, si primarul nu are puterea de a refuza un proiect european. Si cum vine asta ca PDL sustine eliminarea subventiei pentru gigacalorie...am inteles povestea in sine dar totusi nu mi se pare corect, pana la urma cetateanul are de suferit. Bolojan a fost cum a fost dar din punctul meu de vedere a fost un primar bun...si a facut multe pentru orasul acesta, nu singur dar macar a facut ceva!
Postat 24 Mai 2012, 12:08 de popadriana
Vrajeli PD-iste
Cine e Groza si de ce l-as vota? Macar Bolojan a facut ceva pt orasul asta. Voi cu PD-ul ce ati facut atatia ani? Daca faci ceva, normal ca te critica lumea si pot vorbi toti. Asa e simplu. Sa inteleg ca Groza isi face campanie prin a nu face lucruri. Sa il votam pt ca NU face ceva.. Ce sa zic...
Postat 24 Mai 2012, 12:02 de radu_i
papagalilor!!!
!!! CETATENI !!! nu v-ati saturat de fumul negru si inecacios al cosurilor de la CET??? asta pentru ca se ard carbuni si gazul degajat e mai toxic ca orice combustibil solid....gazul natural macar arde in intregime si nu inteleg ce o tot tineti cu CET-urile??? Iti doresc d-le Groza sa-ti faci acasa incalzire pe carbune ca din partea ta in loc sa mergem inainte cu ecologizarea tu ne tragi inapoi!!! mare minte poti sa ai tu si votantii tai....fraiere! asta e campania ta electorala? n-ai alte idei de promovare?.......vai si amar!
Postat 24 Mai 2012, 10:15 de rococo
Groza vorbarie goala
aeroportul este cel mai bestial plan pe termen lung al pDL-ului nici in 10 ani nu au reusit sa-l revitalizeze. Avem o singura ruta, ca expresul de cheresig. Chestie de negociat spagile si terenuri. pentru domnul Groza trei intrebari: 1. cum comenteaza stirea de pe zf transilvania (mergeti pe ziar, stirea de vreo 7 zile)conform careia un consortiu SUD-COREEAN doreste sa construiasca la Brasov o termocentrala cu cogenerare de energie electrica, PE GAZ, estimata la 150 mil euro PE BANII LUI. Ei estimeaza pretul gigacaloriei la cc. 120-160 euro luand in calcul pretul actual al gazului. DECI LA UNII SE POATE CA_I PE BANII PROPRII IAR LA NOI NU CA_I PARTIAL PE GRATIS! 2. prin ce alte proiecte doreste dansul sa inlocuiasca cei 80 de mil de euro care ar intra in Oradea daca doreste stoparea acestui proeict(nu conteaza ca o parte merg in afara pe achizitii cate vreme exista firme, oameni, banci etc. care vor fi implicate in tranzactii si lucrari). 3. Ce energie va vinde firmelor din parcul industrial actual cat si din cel ce se va construi in spatele cet-ului si cum va face bani pentru oras din acest business?
Postat 24 Mai 2012, 07:25 de ady
:)
Bravo , Groza!
Postat 23 Mai 2012, 21:10 de anda
incredibil
Bravo, dl GRoza! Ecologizare si metode alternative, resurse inepuizabile! Ai votul meu!
Postat 23 Mai 2012, 20:10 de Lluvia
Vot
Dl Groza Ai votul meu in cazul in care desfiintezi si acea hotarare a consiliului local (banuiesc ca este) prin care nu putem sa ne debransam de la marea gaura numita CET. Solutii alternative exista, dar super BOLO nu le lua in calcul.
Postat 23 Mai 2012, 14:30 de cetatean
Partidul Rromilor
Haules baules fratilor... nu va faceti griji .. votati partidul Rromilor si va facem centrala pe baza de anvelope uzate si deseurile plastice ... numai asa o sa fiim o familie mare de bronzati la fata si cu banii vostri luati din jeb ca doar tre sa ajunga banii vostri undeva... sa traiti bine fratiiloer veniti cu votul la noi .. va pupa Jan
Postat 23 Mai 2012, 14:28 de 6 cai frumosi
zero spill
Japca pe fata vrea Iliutza cu trecera pe gazz. Rusineeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 23 Mai 2012, 12:34 de misu09
pute ceva
Afacerile murdare ale lui Bolojan se vor rasfrange asupra oradenilor din pacate !!
Postat 23 Mai 2012, 12:32 de narcisa
Very good
Foarte bine ca se renunta la gaz (CET) , ne va usca la bani afacerea cu gazul lui Bolo.
Postat 23 Mai 2012, 12:26 de jimi
oli, oli
@votant oradean: ba sunt sigur ca bolojan s-a opus venirii lui filip in PNL(cum si-ar fi dorit!)si asa, a ajuns in PSD! si n-ai decat sa ma faci cum iti vine la gura ca nu ma deranjeaza deloc!
Postat 23 Mai 2012, 10:58 de TDS
TDS,nu te dezminti
Chiar nu te dezminti TDS!esti cu adevarat un oligofren,premiant in clasa ajutatoare la Bolovan!De ce sa promovezi pe cineva?Tu crezi ca Bolovanul tau a fost intrebat de cineva?sau ca baiatul cu nume de floare(crin)da ceva pe parerea lui,sau crezi ca i-a cerut cumva,acordul???La fel s-a intamplat si cu Bot cand "a revenit"!Esti un demn elev Tds,un oligofren premiant!
Postat 23 Mai 2012, 10:52 de votant oradean
se crede ce zice?
Domnul Groza se crede ce zice? Chiar am o dilema. In primul rand ca nu se poate renunta asa usor la un proiect cu fonduri europene. Apoi pentru ca proiectul a trecut toate etapele prevazute de lege, inclusiv dezbaterile publice, iar oradenii s-au trezit abia tarziu ca ar trebui sa participe la ele. Apoi pentru ca comisiile de specialitate din onor guvernul PDL au avizat proiectul si l-au laudat si l-au trimis CE, ba a mai promis si partea de cofinantare. Apoi pentru ca nimeni nu crede ca un tarif se poate injumatati de azi pe maine. Zambeste amabil si promite lucruri imposibile ca sa nu se faca de rusine cu numarul de voturi atrase. .
Postat 23 Mai 2012, 09:32 de Daniela
iiiii
10 tramvaie simens =100 autobuze =100 000 oradeni rezolvati cu termia ce ai rezolvat dl GROZA cind ai fost primar pagube pt ORADEA vrei altele un corches care a facut totul la f f frecventa poate ar fi necesar sa va giditii la putin sa faceti mult DL GROZA NU TE FACE DE RIS apropoo cu ce ai ajutat comunitatea sau episcopia din care faci parte =0
Postat 23 Mai 2012, 09:31 de uuuuu
vai de capu vost
Cine naiba v-a spus, retarzilor, ca gazul e mai scump decat carbunele? Mari idioti care inghititi minciuni pediste pe nerasuflate! In plus, boc/base a taiat subventia la gigacalorie, ati uitat si asta? Si faptul ca a taiat in mod samavolnic veniturile si asa mizerabile ale majoritatii populatiei? Amnezici loviti in cap, asta sunteti toti cei care luati de bune minciunile ordinare ale pedistilor!
Postat 23 Mai 2012, 08:50 de sens
ignorant cu gura mare!
Esti un bou, bre groza! Nu de moft se trece pe gaz, ci in primul rand obligati de ue. La carbunele care polueaza trebuie sa renuntam din 2013, asa ca singura solutie civilizata si rentabila ramane gazul. Sau ne putem intoarce la experimentele pediste cu porumbul. Sa facem popcorn bre groza si sa ne incalzim cu el! Catastrofa poti fi!
Postat 23 Mai 2012, 08:45 de mind
promovare
@votant oradean: se spune ca atunci cand vrei sa scapi de cineva...ilpromovezi! asa si cu bolos! filip? oricum e la PSD, nu la PNL si tot o lepra ramane!
Postat 23 Mai 2012, 08:22 de TDS
Succes domnule Groza !
Succes in implementarea noului proiect. Oradenii au nevoie de un pret mai mic al gigacaloriei. Stim ca se poate obtine acest lucru si in Oradea.
Postat 23 Mai 2012, 07:53 de book
Succes domnule Groza !
Succes in implementarea noului proiect. Oradenii au nevoie de un pret mai mis al gigacaloriei. Stim ca se poate obtine acest lucru si in Oradea.
Postat 23 Mai 2012, 07:52 de book
PDL stie doar sa faca planuri/ Oradea are nevoie de fapte
aeroportul este cel mai bestial plan pe termen lung al pDL-ului nici in 10 ani nu au reusit sa-l revitalizeze. Avem o singura ruta, ca expresul de cheresig. Chestie de negociat spagile si terenuri. pentru domnul Groza trei intrebari: 1. cum comenteaza stirea de pe zf transilvania (mergeti pe ziar, stirea de vreo 7 zile)conform careia un consortiu SUD-COREEAN doreste sa construiasca la Brasov o termocentrala cu cogenerare de energie electrica, PE GAZ, estimata la 150 mil euro PE BANII LUI. Ei estimeaza pretul gigacaloriei la cc. 120-160 euro luand in calcul pretul actual al gazului. DECI LA UNII SE POATE CA_I PE BANII PROPRII IAR LA NOI NU CA_I PARTIAL PE GRATIS! 2. prin ce alte proiecte doreste dansul sa inlocuiasca cei 80 de mil de euro care ar intra in Oradea daca doreste stoparea acestui proeict(nu conteaza ca o parte merg in afara pe achizitii cate vreme exista firme, oameni, banci etc. care vor fi implicate in tranzactii si lucrari). 3. Ce energie va vinde firmelor din parcul industrial actual cat si din cel ce se va construi in spatele cet-ului si cum va face bani pentru oras din acest business?
Postat 23 Mai 2012, 07:06 de ady
salar
15.000 lei pe luna salarul domnului groza in ultimii 4 ani.....
Postat 22 Mai 2012, 22:50 de hidro
TDS,un oligofren us(las)
Oligofren are si mintea mica,mica,mica,acest TDS,vorbeste despre Filip cel care a ajutat actuala puter sa preia conducerea si despre Bolos,care e secretar de stat de la penelei,ca ar fi tradatori! Pai,bai oligofrenule,astia sunt in aceeasi barca cu Bolojan,acuma! Toti sunteti la fel,senatorii melcilor de us(lasi)
Postat 22 Mai 2012, 21:09 de votant oradean
un bun proiect
de ce sa faca alt cet, mai bine ar rezolva probleme existente, decat sa cheltuiasca banii aiurea...hotii de la usl...SUS GROZA
Postat 22 Mai 2012, 21:08 de adelina
ura scapam de bolojan si ideile lui tampite
sacapam de bolojan in 10 iunie...chinul ia sfarsit....doamne ajuta
Postat 22 Mai 2012, 21:08 de vendeta
proiect
Normal ca vrea sa renunte la proiectul asta, ca e pe bani europeni, care nu se pot fura asa cum a invatat Groza la Primaria Oradea, in scurtul sau mandat, si a aprofundat la Hidroelectrica. Apropo....ar putea spune Groza cat a costat masa din sala de sedinte de la sediul Hidroelectica, asa...din pura curiozitate..."prietenii stiu de ce".
Postat 22 Mai 2012, 20:58 de un oradean
TDS,un oligofren us(las)
Revine acest TDS,un oligofren,fost elev al BOlovanului la Ajutatoare in Tilleagd! Retardat mintal,sluga Bolovanului,acum cere ceva si el pentru vot! Nu-ti mai da Selina nimic,mai javra,nici un os?esti un caine flamand acuma,te-au folosit si te-au aruncat!??Locul de la Tileagd te asteapta,eu cred ca ti-ai depasi,profesorul!
Postat 22 Mai 2012, 20:54 de votant oradean
D-ta poti sa renunti ......
Dumneata D-le Inginer Groza poti sa renunti la candidatura pentru romanii din acest oras ,chiar de maine si atnci precis vom avea un primar roman .La proiectul de la CET chiar daca prin absurd ai iesi primar nu poti sa renunti pentru ca primarul nu este ,, CONSILIUL LOCAL " ci este ...... ,dar ce fac .te invat legea administratiei locale !?
Postat 22 Mai 2012, 20:47 de politicos
nebuni...
voi nu vedeti ce pret are gazul, o sa ajunga pretul la caldura insuportabil pt orice bugetar, d le groza va asteptam la primarie sa faceti ce trebuie pentru acest oras
Postat 22 Mai 2012, 20:35 de snow
@politicos
Bravo, domnule ! Singurul comentariu pertinent de la acest articol !
Postat 22 Mai 2012, 20:34 de maria
SS
JOS COMUNISTILOR .DOMNULE MIHAI GROVA VA UREZ SUCCES VA ASTEPTAM LA PRIMARIE
Postat 22 Mai 2012, 20:24 de HDSS
obor
VOTATI URZICA PRM
Postat 22 Mai 2012, 20:20 de bucur
Daca ai fi roman ........
Daca ati fi roman cu adevarat ,ati renunta de maine la candidatura care vor aduce implicit voturi in plus lui Cseke ! Sau inginerii nu mai stiu nici aritmetica ! Ce rost are aceasta struto-camila de candidatura fara nici un rost (decat pentru cine am mai spus ) si o cheltuiala de bani ,imagine ,timp ,energie inutila . Va place sa pierdeti tot timpul D-le Groza ? Acum o faceti din nou dar pe spatele oradenilor care vor poate un primar roman . Si noi avem deja unul.ILIE BOLOJAN
Postat 22 Mai 2012, 20:15 de politicos
spaga electorala
nu dai si tu o trotineta, o bicicleta, ceva(o galeata, un peste, un mop!)ca Roberta? hai, da-ne si tu ceva! ca in cabina NU NE VEDE NIMENI!
Postat 22 Mai 2012, 20:15 de TDS
sa taci!
stii ceva, misule? sa taci! cu tot PD-L-ul tau infect! cu filip si bolos care au dat tzeapa imobiliara IMPACT! si stateai deoparte si vedeai exact ce fac acesti doi indivizi! CARE NEAGA SI AZI VREO IMPLICARE DESI EI SI-AU PUS SEMNATURA PE CONTRACTUL ALA NENOROCIT! am criticat CET-ul pe gaz(ca pana la urma e creatia popii din Primarie)dar decat sa te vad pe tine primar, mai bine CET pe gaz. si apropos, ti-ai pus poza imensa pe blocul in care ai locuit candva. cat platesti Asociatiei de proprietari? PS "Fir-ati ai dr...ului cu melcii vostri!"(Mircea Daneliuc/"Senatorul melcilor")
Postat 22 Mai 2012, 20:11 de TDS
@SPT
Da, chiar a furat si a recunoscut intorcand-o de fapt cas-au gresit niste calcule si va reda banii inapoi cetatenilor.....nu se stie cand.....ghiciti voi
Postat 22 Mai 2012, 20:08 de bolojan
Ok...si?
Sa zicem ca "renunti", dar cu o alta solutie realizabila poti veni? Nu de alta dar eu m-am saturat de cenusa ce o produce CET in momentul de fata. Mai mult fum decat caldura. Si doi la mana, eu zic cel putin din punct de vedere tehnologic si din punct de vedere al secolului in care traim, nu putem sta la nesfarsit pe carbune... Nu zic ca gazul e o solutie, mai ales cat timp avem alte alternative aici in aceasta zona, dar macar s-a venit cu o solutie nu numai cu bla bla-uri (ca de astea aud in fiecare an electoral).
Postat 22 Mai 2012, 19:49 de ro
Haha!
Propun sa se faca in oradea o centrala nucleara si sa ne incalzim cu apa calda ...grea...
Postat 22 Mai 2012, 19:39 de Ghilea is
isti
bine, mai pnlistilor, moarte tuturor! dar primii morti vor fdi oradenii cu gigacaloria lui bolo
Postat 22 Mai 2012, 19:30 de pnl
Vorbe fara acoperire
Voi postacilor care il acuzati pe Bolojan ca fura, aduceti dovezi fratilor. Ca si eu pot zice ca Groza are salariu de un miliard pe luna la Hidroelectrica, desi stiu ca are numa 175 de milioane. Aduceti dovezi si va cred si in plus votez cu Groza. Dar sa isi posteze si el fluturasul. CE ziceti, va bagati????
Postat 22 Mai 2012, 19:25 de SPT
isti
bine, mai pnlistilor, moarte tuturor! dar primii morti vor fdi oradenii cu gigacaloria lui bolo
Postat 22 Mai 2012, 19:20 de pnl
pd la puscarie!
PD LA PUSCARIE!!!IN FRUNTE CU PORCHES, FILIP, SEREMI, GROZA SI TOTI HOTII DIN ASA ZIS-UL PARTID DEMOCRAT.ATI STORS TIMP DE 20 DE ANI TOT CEEA CE S-A PUTUT DIN ACEST ORAS.S-AU FACUT LUCRURI FRUMOASE IN ACEST ORAS IN ACESTI 4 ANI!RECUNOASTETI SI NU COMENTATI PROSTESTE!
Postat 22 Mai 2012, 19:16 de 201b
TAMPITI
care dezvoltare dezvoltare pt apa geotermala platim intretinere mai mica si toata lumea castica...pardon BOLOJAN NU CA NU II MAI PICA SPAGA PE GAZ!!!!
Postat 22 Mai 2012, 19:04 de RADUCU
PDLaba
Pai stai un pic..de ce nu a negociat aceasta prevedere? Asa cum zic astia ca in alte orase e subventionata (desii in cele mai multe cazuri acolo nu toti is pe CET ca aici ci doar o parte din populatie, vezi Clujul de exemplu) asa zic si eu ca a sacrificat PDL ce a vrut. Teapa PDListilor!
Postat 22 Mai 2012, 19:03 de Varujan
calorie
ca sa fiti bine inrotmati cand vorbiti, trebuie sa cunoasteti un lucru: nu Guvernul a taiat subventia, ci Fondul Monetar International a impus acest lucru.
Postat 22 Mai 2012, 19:01 de giga
PDL
Deja incep si eu sa cred ca Bolojan ne fura... ceva nu e ok. Nemernicul de Bolojan, in loc sa ne dea noua acea subventie la caldura, o ia el cand pleaca de la primarie si merge si mananca inghetata de ei si bea bere. Eu am mai tot atras atentia ca l-am vazut seara pe la 8 la gelaterie cu o punga mare pe care scria SUBVENTIE INCALZIRE ORADEA, si-si cumpara fel si fel de bunatati din acei bani. ORADENI ! ASA NU SE MAI POATE ! Trebuie facut ceva, banii nostri de subventii ii mananca si ii bea Bolojan ! Dragi confrati PDL-isti (adica mai toti care postati aici), avem 2 variante... sau ascundem banii de Bolojan si ii impartim frateste cu locuitorii orasului, sau inchidem gelateriile sa nu mai aiba pe ce cheltui...
Postat 22 Mai 2012, 19:00 de Marius
Numai un CRETIN
Numai un cretin voteaza un pdlist, INDIFERENT de ce spune in campania electorala. Un pdlist minte chiar inainte de a deschide gura! Blestemati sa fie cine mai voteaza pdl!!!
Postat 22 Mai 2012, 19:00 de hai sictir
De ce?
Da STAI UN PIC BA...de ce sa mearga banii mei pe subventii???????????? Banii sa mearga in dezvoltarea orasului!!!!!!!!!!!111
Postat 22 Mai 2012, 18:57 de ORADEA
@Marius
Tin sa precizez ca esti un prost. Chiar zilele trecute recunosteam ca, Guvernul ne-a ajutat mult in mandatul asta. Hai sa nu fim rai, sa recunoastem asta. S-au realizat multe in Oradea cu ajutorul Guvernului in mandatul meu si chiar a fost un partener bun.
Postat 22 Mai 2012, 18:50 de Bolojan
pe gaz
daca ar reusi sa scada pretul la jumatate si sa fie asa cum spune, il votez pe dl. groza
Postat 22 Mai 2012, 18:50 de gigacalorie
incultule
@marius bai tampitule tu nu vezi ca peste tot se subventioneaza indiferent ca ii pdl usl sau mai stiu eu ce opartid...uita-te la pretul din constanta bucuresti si asa mai departe(care nu sunt pdl)....BOLOJAN FURA!!!! ia o gramada de bani de pe noi din parcari ameni intretinere si asha mai departe si tu imi spui mie povesti...sa iti fie rusine
Postat 22 Mai 2012, 18:50 de ducu
hai cu gigacaloria
Hai sa fim multumiti toti cu pretul actual din Oradea al gigacaloriei....Hai sa-i multumim la Bolojan si administratiei actuale! Si la mai mare!
Postat 22 Mai 2012, 18:48 de sfantu ilie
PDL
Voi nu v-ati pus nici-odata intrebarea daca EXISTA la primarie bani pentru subventii ? Banuiesc ca nu... stiti cumva de ce nu exista bani pentru subventii ? Nu va fura Bolojan, stati linistiti. Oradea n-a mai primit aproape nimic de la buget de cand primarul a fost din PNL si la putere a fost PDL-ul... Si totusi, primarul s-a descurcat remarcabil atragand cea mai mare suma pentru investitii din fundurile europene. Dar voi, pupincuristi basisti ce sunteti, va simtiti furati. Ce a facut Filip pentru Oradea cat a fost primar ? Nimic. Toata lumea se plangea ca drumurile sunt pline de gropi, nu avem spatii verzi, nu sunt parcari, nu se face nimic. A venit Bolojan, a facut poduri noi peste cris, a asfaltat, a facut spatii verzi, a pus borduri (sa nu se urce cocalarul oradean pe trotuar si pe spatiile verzi), marea majoritate a proiectelor facandu-se din fonduri europene. Nu din banii vostrii, dragi oradeni, deoarece banii vostrii se duc intai la bugetul central dupa care se reimparte pe teritorii. Dar, datorita mai marilor PDL-isti noi nu am primit nimic.
Postat 22 Mai 2012, 18:46 de Marius
jaful PDL 2
@ buna...daca esti smecher si stai la casa platesti tata..daca nu, te muti. simplu. In 2008 cand economia duduia tiai tras viluta...acuma e mai greu. ZI multumesc la PDL tau ca v-a scos subventiile. HAHAHAHA! Ia uite aici: PDL susţine Guvernul în decizia de a retrage subvenţia de încălzire şi de a păstra ajutorul pentru încălzire, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Sever Voinescu, precizând că este o decizie corectă, relatează Mediafax. "PDL susţine Guvernul în decizia de a retrage subvenţia de încălzire şi de a păstra ajutorul pentru încălzire (...) Este o decizie corectă pentru că opreşte sistemul de 20 de ani în care erau situaţii unde un şomer era sprijinit de stat pentru facturi la încălzire în aceeaşi măsură în care era sprijinit, să zicem, Dan Voiculescu", a afirmat Sever Voinescu." Sursa: romanialibera.ro/actualitate/politica/pdl-sustine-guvernul-in-decizia-de-a-retrage-subventia-la-incalzire-235757.html
Postat 22 Mai 2012, 18:45 de fostul PDL ist
jaful PDL
PDL a scos subeventiile la incalzire boilor, si Groza e PDL ist. Va spune ceva asta. Dar stiti ce...de ce trebuie statul sa subventioneze incalzirea? Asa ca dragi PDListi..sunteti intre ciocan si nicovala aici. Bolojan nu va place iar PDL ul vostru propriu v-a tradat nu o data. Si inca ceva, inainte sa vina cu idei geotermale, sa ii vina cu islandezii astia sa ii vedem si noi si sa ne puna studiile la dispozitie. Asa si eu va zic... de maine va platesc eu gigacaloriile..si gata..HOTUL STRIGA HOT!!!!!!!!!!!!!!!! Nu fiti naivi! Sa vina cu argumente concrete... .Mai aveti mult si tu si Tarle pana sa va comparati cu blaga, profitorilor!
Postat 22 Mai 2012, 18:42 de fostul PDL ist
Ori,ori!
Gazul este solutia civilizata, iar cine nu si-o poate permite sa se mute la tara.
Postat 22 Mai 2012, 18:42 de SAFE
asta
buna ideea lui groza! daca ramane bolojan ne ia naiba pe toti si la iarna murim in case cu preturile astea
Postat 22 Mai 2012, 18:40 de buna
cetatean din alesd
VA ROG NU IL TRIMITETI INAPOI CA AVEM DEJA UNU AICI CARE NE OMOARA PE TOTI DACA VINE SI BOLOJAN INAPOI RAMANEM CU BUGETUL GOL IN ALESD
Postat 22 Mai 2012, 18:36 de andrei mircea
PRIMARIE
IS SATUL DE PARAZITUL DE BOLOJAN !!! SA SCUMPEASCA GIGACALORIA LA EL IN ALESD !!!
Postat 22 Mai 2012, 18:32 de dundee
BOLOJA
CEA MAI SCUMPA GIGACALORIE DIN ROMANIA E LA ORADEA!!! AU DREPTATE BOLOJAN SI POPA !!! AU PUS BIHORUL PE PRIMUL LOC !!! LA PRETUL GIGACALORIEI !!!!
Postat 22 Mai 2012, 18:31 de cancan
va fur de nu va vedeti
Doar eu va pot fura din facturile voastre. si apoi va mint ca va dau banii inapoi in alte facturi...poate din 2020!
Postat 22 Mai 2012, 18:31 de bolojan
FARA BOLOJAN
in sfarsit cineva vrea a faca ceva bun pt oradea si comunistu asta de bolojan si ingustul la minte(ca nu are pic de viziune) se opune ca lui ii convine ca oradeanul sa plateasca mai mult ca sa ii iasa lui manevra cu gazul de unde ia bani de ordinul milioanelor de euro ....plecati totiiiiiii!!!!!!!!!!!
Postat 22 Mai 2012, 18:30 de RADU H
MDA
SA DISPARA BOLOJAN !!! NE`AM SATURAT DE EL !!!! VREM CEVA NOU !!!!
Postat 22 Mai 2012, 18:29 de sadam
AOL
BOLOJAN NE`A FURAT 4 ANI !!! ADIO "DOMNULE" PRIMAR !!!!
Postat 22 Mai 2012, 18:29 de Black
bolojan cel mai mare hot!!!!!!!
CUM SA RAMANA BAILE FELIX FARA APA GEOTERMALA CAND SUB ORADEA SUNT REZERVOARE DE 10 ORI MAI MARI DECAT CEL DIN FELIX...IPOCRITULE!!!!CRETINULE...AI MASURAT TU SA VEZI REZERVELE...HALAL GANDIRE...LEPARA PT ORADEA ESTE BOLOJAN NE TAXEAZA CAT POATE LA PARCARE LA INTRETINERE CU DEZAPEZIREA CU TOT...II DEZATRU IN ORADEA AZI IARTA AM INGHETAT DE FRIG DIN CAUZA LUI....SA II FIE RUSINE SI SA PLECE DE UNDE A VENIT...
Postat 22 Mai 2012, 18:27 de MIRCEA DIN ROGERIUS
hotiiii va imbogatiti pe banii nostri
care gratis ?????? ca platesc oradenii desteptule...de ce sa platim mai mult cand putem plati mult mult dar mult mi putin....frustratilor...nu va mai suport...mintiti cu nerusinare numai sa ii iasa combinatiile de milioane de euro lui bolojan
Postat 22 Mai 2012, 18:23 de radical
derutat
blocurii cu cosurii de fum pentru fiecare apartament in fata blocurilor in loc de spatii verzii gramezii de lemne de foc si un oras cu un aer curat numai primavara,iarna oradeanul sa umble cu masca de gaze din cauza aerului poluat,acel zacamint geotermal daca este exploatat pt. incalzire automat v-a distruge baile felix care ramine fara apa geotermala.multumim dl. groza idei marete ca pe timpul lui ceaucescu
Postat 22 Mai 2012, 18:13 de lya
coreeni pot dar noi nu?
pentru domnul Groza trei intrebari: 1. cum comenteaza stirea de pe zf transilvania (mergeti pe ziar, stirea de vreo 7 zile)conform careia un consortiu SUD-COREEAN doreste sa construiasca la Brasov o termocentrala cu cogenerare de energie electrica, PE GAZ, estimata la 150 mil euro PE BANII LUI. Ei estimeaza pretul gigacaloriei la cc. 120-160 euro luand in calcul pretul actual al gazului. DECI LA UNII SE POATE CA_I PE BANII PROPRII IAR LA NOI NU CA_I PARTIAL PE GRATIS! 2. prin ce alte proiecte doreste dansul sa inlocuiasca cei 80 de mil de euro care ar intra in Oradea daca doreste stoparea acestui proeict(nu conteaza ca o parte merg in afara pe achizitii cate vreme exista firme, oameni, banci etc. care vor fi implicate in tranzactii si lucrari). 3. Ce energie va vinde firmelor din parcul industrial actual cat si din cel ce se va construi in spatele cet-ului si cum va face bani pentru oras din acest business?
Postat 22 Mai 2012, 18:09 de ady
jos bolojan!!! jos ciuma usl-ista in doradea
SA II FIE RUSINE LUI BOLOJAN A DUS ORADEA DE RAPA...PLATIM CEA MAI SCUMPA INCALZIRE DIN ROMANIA CAND IN BEIUS SE PLATESTE 70 DE LEI PE LUNA IARNA INCALZIREA...PT CA AU SISTEM DE INCALZIRE PE GEOTERMALA...SA II FIE RUSINE TRAGE SI PIELEA DE PE ORADENI NUMAI SA SE IMBOGATEASCA BOLOJAN PLEACA PE PE 10 IUNIE INAPOI IN ALESD!!!!
Postat 22 Mai 2012, 18:08 de jos bolojan!!!!!!!!
@Mihai Groza
@Mihai Groza: Nu va fi nevoie...
Postat 22 Mai 2012, 18:03 de @Mihai Groza
tare
Da unde au fost islandezii in 2000-2008 cand Pd-ul era la primarie ca nu am auzit de ei.Si daca e asa bun zacamantul de ce nu vin ei sa investeasca cu Transgexul ca ar scoate bani din certificate verzi.Eu cred ca tot pe carbune ar merge cu Groza primar,iar din 2013,14,15 sau cand dracu expira licenta o sa mearga cu lemne,pet-uri si cartoane in sobe si butoaie de tabla.INDIVIDUALE!Eu stiam ca Groza e greco catolic nu pr.st
Postat 22 Mai 2012, 18:01 de tero
groza(v)
Groza este pentru noi un fel de vuscan 2!Acum Vuscan trebuie sa dea gratis gigacaloria,iar cei de la domnu Dan o sa dea 100 lei pentru fiecare gigacalorie consumata fiecarui abonat al CET.Intrebare pentru Groza:Din moment ce proiectul este aprobat si licitatiile sunt in curs,cum o sa stopeze proiectul?Solutia ar fi sa foloseasca banii la achizitia a 25 de tramvaie noi,iar cei de la UE o sa blocheze platile si o sa puna Oradea pe lista neagra.Astfel scapam de cei de la UE care ne dau bani pentru tot felul de proiecte impotriva vointei PDL!
Postat 22 Mai 2012, 17:52 de gigamen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON