URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2017, 09:47

Micula se leagă la gaz. Consiliul Local Oradea a aprobat extinderea reţelelor de gaz până în strada Teatrului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat joi extinderea cu 190 de metri a reţelei de gaz din zona centrală. La cererea Distrigaz, deliberativul local a avizat realizarea unei conducte de presiune redusă pe străzile Iosif Vulcan, Republicii şi Piaţa Regele Ferdinand pentru racordarea la gaz a imobilelor din strada Teatrului 1 şi 2 care adăpostesc sediul firmei Transilvania şi restaurantul Crown deţinute de fraţii Micula.

Cele patru artere ultracentrale sunt situate în zona unitară A de încălzire deservită de operatorul centralizat de termoficare, în care, pentru protejarea eficienţei acestuia, orice extindere se face doar cu aprobarea Consiliului Local.

Astfel, hotărârea care aprobă racordarea la reţeaua de gaz a imobilelor milionarilor orădeni interzice în mod expres racordarea altor consumatori din zonă.

"Lucrările se vor executa strict pentru execuţia branşamentelor de gaze naturale presiune redusă pentru imobilele situate pe strada Teatrului 1 şi 2, fără execuţia altor branşamente de gaze naturale presiune redusă pe traseul străzilor Iosif Vulcan, Republicii, Piaţa Ferdinand", se menţionează în document.

Gaz pe strada Clujului

Tot în şedinţa de joi, deliberativul local a aprobat extinderea reţelei de gaze naturale pe strada Clujului pe o distanţă de 1,8 kilometri, cu execuţia braşamentelor şi extinderea reţelelor de gaze naturale cu presiune redusă 300 metri pe strada Iuliu Hossu.

Consiliul Local a aprobat extinderea reţelei de gaz pe considerentul că tronsoanele de pe cele două artere pe care urmează să se facă extinderea reţelelor sunt situate în zona de încălzire B şi nu sunt deservite de societatea de Termoficare.

La fel, fiind amplasate tot în zona unitară B, străzile Avântului, Gheorghe Şincai şi Piaţa Tineretului, vor fi racordate şi ele la reţeaua de gaz.

În schimb, Consiliul Local a respins extinderea reţelei de gaz pe strada Şcoalelor, inclusă în zona unitară A deservită de sistemul centralizat de termoficare pe considerentul că debranşararea consumatorilor va reduce în timp eficienţa sistemului.

Printr-o hotărâre similară, deliberativul local a mai aprobat extinderea cu 50 de metri a reţelei de gaz din strada Industriei, cu 20 de metri pe strada Războieni şi 200 de metri pe strada Dimitrie Cantemir, dar fără execuţia de branşamente pe partea imobilelor cu numere impare.

Cele trei străzi sunt incluse, la rândul lor în zona unitară de termoficare B, iar tronsoanele avizate nu sunt racordate de reţele CET chiar dacă operatorul centralizat de încălzire are reţele pe aceste străzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Domnule prefect Mihaiu...
... ce ar fi sa va incepeti mandatul cu dreptul si sa dati la intors porcariile astea de hcl uri ale penalilor lui nea ilie?!
Postat 27 Mai 2017, 07:01 de ili3
catelul de mine
asteapta de ani racordarea la retea de gaz promit sa latru mai gros poate ma grede dulau
Postat 26 Mai 2017, 12:05 de gicacontra
Domnii avocati Marinau si Malan, cum au votat?!
,,Tribunalul Bihor Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive şi lipsei capacităţii de folosinţă a Primăriei Municipiului Oradea. Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocată de pârâţii Municipiul Oradea şi Consiliul local Oradea. Admite excepţia de nelegalitate a Hotărârilor Consiliului local al Municipiului Oradea nr. 517/2013 modificată prin HCL nr. 863/2013 şi nr. 518/2013 modificată prin HCL nr. 864/2013 invocată de reclamanţii Săcară Oniţa Adina şi Cigan Ioan. Admite acţiunea formulată de reclamanţii Săcară Oniţa Adina şi Cigan Ioan în contradictoriu cu cu pârâţii Municipiul Oradea, Primăria Municipăiului Oradea şi Consailiul local al Municipiului Oradea şi în consecinţă: Obligă pârâţii să emită în favoarea reclamanţilor avizul necesar lucrării de extindere a reţelei de alimentare cu gaz în perimetrul necesar imobilelor proprietatea reclamanţilor, situat în Oradea, str. Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 5 şi nr.7. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 24.06.2015. Curtea de Apel Timisoara Document: Hotarâre 1889/2015 24.06.2015 Tip solutie: Respinge cererea de recurs Solutia pe scurt: Respinge recursul formulat de recurentii-pârâti PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ORADEA, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI ORADEA si MUNICIPIUL ORADEA PRIN PRIMAR împotriva Sentinţei civile nr. 1889/CA din data de 24.06.2015 pronunţată de Tribunalul Bihor în dosar nr. 4071/111/2014, în contradictoriu cu intimatii-reclamanti SĂCARĂ ONIŢA ADINA si CIGAN IOAN Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 29.06.2016. Document: Hotarâre 2485/2016 29.06.2016" Stiu ce mi se va raspunde, ca decizia Curtii de Apel Timisoara produce efecte strict pt. SĂCARĂ ONIŢA ADINA si CIGAN IOAN. Totusi, cum ramane cu hcl-urile declarate ilegale de instante?! Si inca un aspect care tine nu doar de etica: jmekerii fug de sistemul centralizat, ramane, ca de obicei, populimea sa plateasca tampeniile birtinezului si ale gastii lui.
Postat 26 Mai 2017, 11:20 de pinonel
Imaginea primariei (cu bolovan in frunte):
"Cât îmi sunt de urâte unele dobitoace, Cum lupii, urşii, leii şi alte câteva, Care cred despre sine că preţuiesc ceva! De se trag din neam mare, Asta e o-ntâmplare: Şi eu poate sunt nobil, dar s-o arăt nu-mi place. Oamenii spun adesea că-n ţări civilizate Este egalitate. Toate iau o schimbare şi lumea se ciopleşte, Numai pe noi mândria nu ne mai părăseşte. Cât pentru mine unul, fieştecine ştie C-o am de bucurie Când toată lighioana, măcar şi cea mai proastă, Câine sadea îmi zice, iar nu domnia-voastră." Aşa vorbea deunăzi cu un bou oarecare Samson, dulău de curte, ce lătra foarte tare. Căţelul Samurache, ce şedea la o parte Ca simplu privitor, Auzind vorba lor, Şi că nu au mândrie, nici capricii deşarte, S-apropie îndată Să-şi arate iubirea ce are pentru ei: "Gândirea voastră, zise, îmi pare minunată, Şi sentimentul vostru îl cinstesc, fraţii mei." - "Noi, fraţii tăi? răspunse Samson plin de mânie, Noi, fraţii tăi, potaie! O să-ţi dăm o bătaie Care s-o pomeneşti. Cunoşti tu cine suntem, şi ţi se cade ţie, Lichea neruşinată, astfel să ne vorbeşti?" - "Dar ziceaţi..." - "Şi ce-ţi pasă? Te-ntreb eu ce ziceam? Adevărat vorbeam, Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei, Că voi egalitate, dar nu pentru căţei." Aceasta între noi adesea o vedem, Şi numai cu cei mari egalitate vrem.
Postat 26 Mai 2017, 10:57 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON