URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2014, 15:51

Metoda Bolojan: Pe 1 august, orădenii care au parcat fără să plătească au fost amendaţi cu 75 lei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce Consiliul Local a votat noul regulament de parcări în Oradea, care stabileşte cuantumul amenzii pentru neplata parcării la 90 lei, respectiv 45 lei dacă este plătită în 48 de ore, Primăria, prin Serviciul Parcări, îi amendează pe orădeni cu 150 lei (75 lei în 48 de ore).

Anomalia se petrece deoarece regulamentul votat joi în şedinţă extraordinară nu devine executoriu pe loc, aşa cum a anunţat BIHOREANUL, spre deosebire de Administraţia Imobiliară, ci doar la cinci zile după comunicarea către Instituţia Prefectului.

În loc să aştepte scurgerea celor cinci zile şi să folosească perioada pentru a-i anunţa cum se cuvine pe orădeni, primarul Ilie Bolojan a luat decizia să se aplice amenzile mai mari, aflate în vigoare, dar nepuse în practică după ce Prefectura a contestat unele prevederi din vechiul regulament.

Vineri după amiază, la Serviciul Parcări din strada Independenţei mai mulţi orădeni îşi plăteau amenzile primite, fiind puşi de funcţionari să semneze pe proprie răspundere că nu mai aşteaptă comunicarea procesului verbal. Cei care doresc pot să aştepte primirea acestuia, prin poştă, la domiciliu, având la dispoziţie tot 48 de ore după ce acest lucru se întâmplă să-şi plătească amenda la jumătate, adică 75 lei.

Citeşte pe aceeaşi temă: Primăria vrea să amendeze şoferii de la 1 august, dar pe lege nu are voie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
,,Solutia" ne-o da chiar bolovanul!
Eu propun organizarea unui referendum pt. demiterea primarului! Si ca sa nu (ne) scape tembelul, avansam propunerea DUPA intrarea in vigoare a noii legi a referendmului, aia cu 30% prezenta pt. validare. Cam cum face escrocul cu referendumul pt. ,,unirea" cu sinmartinul.
Postat 03 August 2014, 06:08 de pinonel
Re: csirke
Când nu identifici în listă un candidat pe care să-l poţi evalua pozitiv, mai bine nu mergi la vot, că precis iese cine nu trebuie indiferent pe cine ai pus ştampila în mod aleatoriu !?! Peste 60% dintre orădeni au fost prezenţi însă la urne, fără să cunoască candidatul, din care aproape jumătate au votat "contra" !?! Contra însemnând orice, chiar dacă pe riscul tuturor, numai să nu iasă vreun urmaş a lui Filip !?! Efectiv, a fost un vot anti-Filip, oferindu-i "urmaşului" Groza un lamentabil 6% din totalul voturilor !?! Aşadar, decât să votăm doar de "amorul artei" mai bine stăm acasă şi înjurăm "detaşat" puterea !?! Altfel devenim complici !?!
Postat 02 August 2014, 19:22 de Ca®p III
Mna, acelasi stil...
Pai d-lui este cunoscut pentru stilul de a \"actiona\" - pe sest - de a pune cetateanul in fata faptului implinit, de a se folosi de nestiinta omului de rand fortand si \"cosmetizand\" legea (dincolo de limitele ei) si adaugand o doza de amenintare pentru a-l speria ca acesta sa nu mai gandeasca si sa scoata banul... :(
Postat 02 August 2014, 16:59 de O oarecare
adevaruri
1. Bihoreanul daca nu era subiectul parcari nu avea ce sa puna pe prima pagina in ultima luna.si sincer cei care-l citeau cred ca s-au cam saturat de acest subiect. 2. ridicarea unei masini de catre o firma privata din Timisoara costa 500 lei. prin urmare e mai bine sa ramana cum au fost. 3. daca iti platesti bilet nu ai nici o durere de cap cu cat de mare sau mica e amenda!
Postat 02 August 2014, 15:06 de dia
busola
@sitizen: eu unul nu doar ca l-am votat dar am fost un FANATIC PRO BOLOJAN! Constat insa ca si-a pierdut cu totul BUSOLA! Singura explicatie ar putea fi una medicala(asa cum se vorbeste insistent in lumea medicala oradeana si nu numai)! Dar atunci trebuie sa plece! Cine stie ce mai face?!
Postat 02 August 2014, 11:07 de TDS
Amenda
Toţi sunteţi mari si tari când trebuie să vă daţi în spectacol cu super maşinile voastre...iar când vă pune primarul să plătiţi 2 lei pt a parca cu ea regulamentar în centru plângeţi că amenzile sunt mari.
Postat 02 August 2014, 09:22 de Cordescu
IPS Bolojan Alesdeanul
@Carp: sunt de acord cu tine in principiu dar spune-mi si mie la campania electorala care dintre candidati a fost ala "profesionist detasat" ca eu nu l-am vazut
Postat 02 August 2014, 09:06 de csirke
bravo
da-le amenzi ilie la taranii care nu au iesit inca din comuna lor si vor sa vina la oras. nu inteleg care e problema amenzilor, daca oamenii isi platesc parcea primaria incaseaza zero. inca cand vii din pocioveliste la oras e greu sa respecti regulile civilizatiei si tunaci problema ramane ca amenda e mare...
Postat 02 August 2014, 08:57 de oradean
bravo
Eu nu va inteleg. L-ati votat pe om, acum lasati-l sa-si faca treaba. Cum e vorba: "cine seamana vant va culege furtuna"?
Postat 02 August 2014, 07:57 de sitizen
b
Sa nu avem taxa de ridicare de la 300 la 750 ron cum au alte orase ce au dat ridicarile la privati.
Postat 02 August 2014, 04:02 de a
PARCARE
DE CE NU PERMITE PRIMARIA CA FIRMELE PARTICULARE SA POATE PARTICIPA LA RIDICAREA AUTOTURISMELE PARCATE NEREGULAMENTAR ?
Postat 01 August 2014, 21:53 de ROMANUL
BANI
Acest primar este un incompetet de a face bani din alta parte, decat din ai jecmani pe oradeni.
Postat 01 August 2014, 21:36 de ORADEAN
@Alegeri
Tonomat esti tu!
Postat 01 August 2014, 21:24 de Adrian
ce om bahh
DECI CU ASTA SI-A SEMNAT CLAR DESPARTIREA CU NUMELE DE PRIMAR!!! O SA VEDEM CINE IL MAI VOTEAZA,,,,CUM SA AMENDEZE ATATIA ANI ILEGAL SI SA BAGE ATATEA MILIOANE IN CONTURILE PRIMARIEI SI ACUM MAI SI RIDICA AMENZILE.NU SE SEZIZEAZA FRAUDA?CHIAR ASA TREC CU VEDEREA CAND FAC EI CEVA NELEGAL?AR TREBUI JUDECAT PT NEDREPTATEA PE CARE A FACUT-O..SI SA RETURNEZE PANA LA ULTIMUL LEU CE S-A INCASAT PE AMENZI,CHIAR NIMENI NU O SA IA NICI O MASURA ?IN ASA TARA TRAIM?BV BOLO ESTI D TOATA JENA
Postat 01 August 2014, 21:00 de :))
Bolojane, sa te tii bine !
Au inceput deja atacurile tonomatelor !
Postat 01 August 2014, 19:12 de Alegeri
Bolojan vs. Oradea !?!
Acest psihopat confundă Oradea cu un şir de străzi, clădiri şi terenuri !?! Nu are capabilitatea de a vedea că este vorba de o comunitate de oameni care populează locul permanent, în timp ce un primar este pentru o perioadă obiectivă !?! Este în mod evident primul ales al acestui oraş, care va pleca din funcţie acumulând cea mai ridicată cotă de ură dintre toţi primarii ce rămân, inevitabil, în istoria scrisă şi vorbită a urbei !?! Şi culmea, individul nu are nicio vină, pentru că ambele lui campanii electorale au fost tacite, nepromiţând decât câteva lucruri general valabile, obligatorii de altfel pentru o administraţie publică !?! Vina o poartă cei care i-au acordat votul într-un cadru emotiv uman firesc din principiu, adică orădenii care preferă în locul unui profesionist detaşat un amator implicat !?! Pentru ca apoi să vadă că amatorul se încruntă la "angajator", refuzând să-l mai servească onest !?! Orădenii în cauză, în fapt, s-au autoales după propriul chip şi după câtă minte au avut când au introdus buletinul de vot în urnă !?!
Postat 01 August 2014, 18:01 de Ca®p III
Foarte bine!
Si asa parcheaza toti pe unde apuca. Sa fie cat mai mari amenzile! 60% din masini duc doar 1 sg persoana...soferul! In Romania doar cu forta merge!
Postat 01 August 2014, 16:23 de Foarte bine!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON