URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2012, 14:31

PDL-iştii din Ineu au "dezertat" la PRM

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii PRM Bihor au declarat, joi, că organizaţia locală a PDL din comuna Ineu de Criş a decis să părăsească Partidul Democrat-Liberal şi să devină membri ai PRM.

Potrivit lui Vasile Gîrba, prim-vicepreşedintele PRM Bihor, este vorba de "aproximativ 100 de persoane". Mutarea s-a petrecut în urmă cu aproximativ o lună.

Candidat la PRM

"Nu cunosc dedesubturile acestei situaţii. Ei au venit la noi spunând că vor să se înscrie fiindcă se consideră neîndreptăţiţi de lipsa de sprijin din partea PDL Bihor. Nu am avut nimic împotrivă, mai ales că noi nu am manevrat să rupem acest partid", a declarat Mihai Drecin, preşedintele PRM Bihor.

Potrivit acestuia, echipa care a trecut de la PDL la PRM este condusă de Mircea Radu Matei, cel care în 2004 şi în 2008 a pierdut alegerile la Primăria Ineu din postura de membru al PDL şi care, acum, va candida cu o listă completă din partea PRM.

Fără perdanţi

Contactat de BIHOREANUL, Ionel Avrigeanu, preşedintele interimar al PDL Bihor, a explicat că lupta pentru funcţia de primar a fost motivul plecărilor "unor nemulţumiţi". "Ştiu doar că la Ineu au fost disensiuni pentru că organizaţia judeţeană a luat decizia de a pune un alt candidat pentru funcţia de primar în locul domnului Mircea Radu Matei. Noi nu dorim să ratăm a treia oară Primăria din Ineu", a declarat Ionel Avrigeanu. Noul candidat al PDL Bihor la Ineu este Emil Pop, fost farmacist-şef la Spitalul Militar, ieşit recent la pensie.

Ionel Avrigeanu a declarat, însă, că nu ştie numărul celor care au plecat din partid. "E greu de spus dacă a plecat toată organizaţia. Noi acolo avem candidat cu listă completă, deci cu membri PDL. Nu cred că aceste plecări or să ne afecteze fiindcă avem un candidat mult mai vizibil şi cu mai multe şanse", a mai afirmat preşedintele interimar al PDL Bihor.

"Oradea nu e pregătită pentru un primar maghiar"

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, liderii PRM Bihor au afirmat că membrii partidului sunt victime ale unor presiuni venite din partea marilor partide, mai ales din partea USL, înaintea alegerilor locale. "Cele mai mari presiuni asupra candidaţilor noştri la funcţia de primar au venit din partea USL. Acum în aproximativ 10 comune foşti membri de-ai noştri candidează pentru această alianţă. Spre exemplu în Dobreşti, Sânmartin, Sâmbata, Remetea şi Aştileu. În unele cazuri, din cauza presiunilor, câţiva dintre membrii noştri nici nu au mai candidat", a declarat Vasile Gîrba.

Conferinţa de presă de la sediul PRM a fost organizată pentru prezentarea listelor complete ale formaţiunii pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Lista pentru CL este deschisă de lectorul universitar Ioan Hathazi, candidat la Primărie, şi cuprinde 34 de nume, pe locul al doilea este juristul Cosmin Dacian Lăzău, pe poziţia a treia fiind plasat liderul PRM Bihor Mihai Drecin.

Întrebat de ziarişti, Hathazi a declarat că cele mai mari şanse pentru a câştiga Primăria Oradea le are, totuşi, primarul în funcţie Ioan Bolojan. "Eu sunt un tip realist. Ilie Bolojan a făcut şi lucruri bune şi lucruri rele în oraş. Cred totuşi că acum are cele mai mari şanse pentru încă un mandat. Nu cred că Oradea este pregătită pentru un primar de etnie maghiară", a declarat candidatul PRM Bihor.

La Consiliul Judeţean, formaţiunea a propus o listă de 43 de nume, în frunte de prim-vicepreşedintele PRM Bihor, Vasile Gîrba, care candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Apel Pentru Romania
Asa este tara fara romani adecarati este faituita si furata de unii golani politici care au fost in alianta cu UDMR pana de ceva vreme la conducerea tari. Face-ti ceva cu ajutorul bunului Dumnezeu cei din PRM si cu putini buni politicieni su dun fosta opoxitie de ceva vreme la guvernare sa scapam de hotie, minciuna, nesiguranta zulei de maine, pe cei vinovati de aceste dezastru economic, moral si social, sa fie anchetati si trasi la raspundere pentru faptele lor.
Postat 11 Mai 2012, 17:57 de un bun roman
ADEVARATA FATA A PDL-ului INEU
Pacat dle Avrigeanu ca nu stiti ca a plecat sau nu toata organizatia PDL Ineu dar va informam noi cei care locuim in comuna ineu cai cei care au plecat v-au sustinut in toate alegerile care au avut loc timp de 16 ani atat prezidentiale cat si locale FARA NICI UN AJUTOR DIN PARTEA ORGANIZATIEI PDL BIHOR in timp ce, celelalte partide isi stimulau alegatori cu tot felul de atentii venite din partea mai marilor de sus de la judet .Va imformam noi cetatenii comunei ineu simpatizanti ai PDL-ului caci noi veniti in acest partid sunt traseisti politici , nu au rezistat 2 ani intrun partid si au tradat ,oare cum o sa se intample cu acest \\"zis FARMACISTUL ( PELICILINA ) care nici macar o ora din viata lui nu s-a implicat in bunul mers al lucrurilor in comuna decat numai cu procese cu averile si pamanturile chear cu rudeniile lui apropiate un exemplu HUSASAU ,iar despre administratie si comunicare sa nu vorbim ,sa nu uitam ca dragoste cu sila nu se face sau casatorie fortata un exemplu : prin fortarea padurarilor din zona si amenintarea lor cu pierderea locului de munca daca nu-l sustin pe EMILU CRESTINUL
Postat 04 Mai 2012, 00:19 de simpatizant PDL
DECAT S-A MERGI LA GASTIG CU UN NIMENI MAI BINE LA PIERDERE CU UN DESTEPT !!!!!
BRAVO PDL PARTIDUL CARE A FOST CONDUS DE OPORTUNISTI GEN FILIP, SEREMI, ILE CRISTIAN SI TOT FELUL DE TUTE FARA CARACTER ,REVENIND LA ARTICOL SI NORMAL CA CEI CARE AU CONDUS ORGANIZATIA INEU IN FRUNTE CU DL MATEI,TARAU PAVEL FILIMON SI MULTI ALTI TIMP DE 16 ANI S-AU LUPTAT FARA SUSTINERE CU PARTIDE CA PENALI LUI CIORDEL POPA PSD-ISTI LUI BOMBONEL CUR TARE, CEI CARE LA INEU AU REUSIT S-A FACA O BUDA DE TREI MILIARDE DE LEI SPER CA AU TERMINATO !!!!!!!!!! .DL. AVRIGEANU NU ARE DE UNDE STI TOATE ACESTEA FIINDCA NU A VORBIT CU NIMENI DE LA INEU A VENIT DOAR CU O IMPUNERE EMILUL CRESTINULUI CEL CARE NU CUNOASTE IN INEU NICI UN SFERT DE SAT CU ATAT MAI PUTIN IN HUSASAU DE CRIS UNDE LA TOATE NEAMURILE A ( IONCIOAI) LE-A VANDUT PAMANTURILE FARA A LE DA UN LEU IAR CA ASOCIATI DL.POP IA LUAT PE CEI CARE IN MANDATUL TRECUT AU VOTAT CU GOANA SI ACTUALUL PRIMAR IA DEMIS FIID CA AU VOTAT CU PENALI EI FIIND PESEDISTI ,DACA PDL CONTEAZA PE ACEST GRUP IN COMUNA O S-A ADUNE VREO CINZECI DE VOTURI FIINDCA NICI POCAITI NU O SA-I VOTEZE ,BRAVO ACESTOR BAIETI CARE AU DECIS S-A TREACA LA ALT PARTID NU LA FORMATIUNEA GRIVCO -KAGB-VOICULESCU =USL =ANUS CONTA NATURI .TIN SA-I UREZ BAFTA ACTUALULUI PRIMAR
Postat 03 Mai 2012, 21:24 de UNUL DIN COMUNA
CE TANDEM?
Fotografia ne aduce in minte doua (chiar 3) enigme ale TERREI: 1. - CUM AFACUT D-L DRECIN (FOST RUGBYST SI BOXER0 PASUL DE LA CONFERENTIAR LA PROFESOR? 2. - CE-I TINE PE CEI DOI IMPREUNA (AMBIII DE GEN MASCULIN, IN ACTE) DE MAI BINE DE ZECE ANI, TIMP IN CARE AU INGROPAAT 3 PARTIDE (P.U.N.R., ALIANTA NATIONALA si P.R.M.)? 3. - GRATIE CAROR MERITE A AJUNS TANARA SPERANTA DE LA DRAGANESTI (ARE APROAPE VARSTA DE PENSIONARE SI INCA NU SI-A GASIT JUMATATEA DESEX OPUS) SA FIE ALES INTR-O DEMNITATE PUBLICA.? A FOST CEVA SI PARTIDUL ASTA ODATA ...
Postat 03 Mai 2012, 17:25 de MOBUTU - folclorist
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON