URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2012, 15:22

Materiale de campanie ale USL au fost vandalizate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De patru nopţi, mesh-urile puse pe căsuţele închiriate de USL pentru promovarea ofertei electorale a candidaţilor din Oradea sunt vandalizate de persoane rămase încă necunoscute, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul de campanie al USL Oradea, Ovidiu Mureşan.

Acesta a spus că nu înţelege de ce logistica USL este ţinta vandalilor, cu atât mai mult cu cât candidaţii Uniunii Social-Liberale din Oradea nu s-au referit niciodată la concurenţii de pe scena politică, ci doar prezintă propria ofertă.

"USL Oradea face o campanie civilizată, decentă, legală şi cu bun-simţ. Scopul nostru este să ne apropiem de cetăţeni, nu să discutăm despre alţii. Din păcate, însă, avem deja probleme de vandalizare a căsuţelor electorale, care sunt măzgălite cu tot felul de mesaje, încât în fiecare dimineaţă trebuie să le vopsim din nou cu trafaletul", a spus Mureşan.

Viceprimarul a afirmat că au fost vandalizate mesh-urile de pe căsuţa din lemn amplasată în Piaţa 1 Decembrie, precum şi de pe containerele din Piaţa Decebal şi Piaţa Independenţei, "cu markere ce pot inscripţiona în aşa fel încât inscripţiile să nu poată fi şterse". Întrebat despre mesajul acestor inscripţii, Mureşan a exemplificat, spunând că este vorba de comentarii cum că USL ar fi "anti Justiţie".

"Toţi cei cinci candidaţi ai USL Oradea intră în mijlocul oamenilor, spre deosebire de alţii noi nu avem absolut nicio problemă să discutăm cu oamenii şi să ne facem campanie între cetăţeni, şi nu facem, ca alţii, doar conferinţe de presă", a adăugat Mureşan, cu aluzie la candidaţii PDL, care sunt recordmani la acest capitol.

Întrebat concret de jurnalişti dacă bănuieşte cine ar fi autorii inscripţionărilor, preşedintele PSD Oradea a spus că nu suspectează pe cineva anume, adăugând doar că a cerut reprezentanţilor Poliţiei Municipiului şi Poliţiei Locale să-i identifice şi să-i sancţioneze conform legii.

USL a închiriat cinci căsuţe din lemn, amplasate în Piaţa 1 Decembrie, Rogerius (zona Olosig), Ioşia (intersecţia Calea Aradului-Aviatorilor), Magazinul Crişul, Nufărul (la bisericuţă), unde în fiecare zi, între orele 13-16, voluntarii şi candidaţii USL împart materiale informative şi discută cu alegătorii. Pe lângă cele cinci căsuţe deja instalate, miercuri a mai fost amplasată încă una, în zona Universităţii.

De asemenea, USL a închiriat şi cinci containere termoizolate, unde - la iniţiativa celor trei medici candidaţi, Florian Bodog, Sonia Drăghici şi Valeriu Boeriu - se intenţiona ca orădenilor să le fie măsurată gratuit glicemia şi tensiunea.

"Pentru că unii colegi ai noştri din ţară au cerut lămuriri Biroului Electoral Central cu privire la acest lucru, şi ca să nu existe interpretări că am vrea să oferim alegătorilor ceva ce ar putea fi considerat cadou electoral, am decis să amânăm această campanie de măsurare gratuită a glicemiei şi tensiunii până după alegeri", a spus Mureşan.

Conform acestuia, orădenii care vor dori să beneficieze de aceste servicii medicale vor putea apela la serviciile personalului voluntar al USL din data de 10 decembrie, timp de cinci zile, până în 15 decembrie, tot în regim de gratuitate. Până atunci, doritorii pot totuşi să-şi facă programări, la cele cinci containere din Piaţa Independenţei, Piaţa Rogerius, Piaţa 1 Decembrie, Piaţa Cetate şi de lângă Complexul din Velenţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
LOL
Mai bine-mi tai o mână decât să votez USL.
Postat 30 Noiembrie 2012, 03:18 de Doru
Uite ce spectacol urmeaza
Primaria Oradea este într-o situaţie financiară critică şi riscă să fie executată silit. Problemele sunt cauzate de datoriile uriaşe pe care instituţia le are la bănci, bani pe care primaria ar fi trebuit să-i folosească în cofinanţarea unor proiecte europene. Şefii din primarie (adica primarul !) au făcut credite bancare de sute de milioane de lei şi au consumat alte sute de milioane de lei din bugetul propriu. Însă finanţarea proiectelor a fost blocată din cauza neregulilor în gestionarea fondurilor, iar acum, atât UE, cât şi Guvernul usl întârzie să facă plăţile. Oficialii din primarie încearcă să plaseze vina exclusiv pe umerii Guvernului şi ai Uniunii Europene, dar evită să menţioneze problemele de management apărute de-a lungul timpului în implementarea proiectelor.
Postat 29 Noiembrie 2012, 06:46 de Oradean
mda
Da-va dracu` toti,de hoti nenorociti.
Postat 28 Noiembrie 2012, 21:25 de lol
Astea-s stiri gen Radio Erevan !
In judet vin usl-istii cu masini cu lift (oare cine e sef la transelectrica ? Nu-i director tembelul ala al tembelei luciana varga ?!) si dau jos banerele ,,concurentei" si daca-s la 5 m ! Un exemplu : ieri s-a intamplat in comuna Chislaz.
Postat 28 Noiembrie 2012, 19:06 de Oradean
Mult a fost, putin a ramas
Asa face si Partidul Puradeilor lui Dan Diaconescu ... rupe tot ce nu a fost.
Postat 28 Noiembrie 2012, 18:59 de Carp III
Doi
Problema cea mai mare a candidatilor (romani) este ca cetatenii nu vor sa mearga la vot. Atentie candidati! Atentie romani! Nu dati cu stangu-n dreptu'.
Postat 28 Noiembrie 2012, 17:59 de Unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON