URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2018, 10:41

Mărturia unei mame din Bihor, care a luat credit din bancă pentru a-i da şpagă medicului Lucan: "Râdea ca şi cum şi-ar bate joc de noi"

Mărturia unei mame din Bihor, care a luat credit din bancă pentru a-i da şpagă medicului Lucan: 'Râdea ca şi cum şi-ar bate joc de noi' sursa foto: www.stiridecluj.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O bihoreancă şi copilul ei bolnav se numără printre pacienţii care au devenit "victime" ale coruptului medic clujean Mihai Lucan. Larisa Maliţa, o localnică din Hidişelu de Dobrești, a povestit la Digi 24 că a luat un credit din bancă pentru a avea de unde să-i dea şpagă doctorului, oferindu-i în plic 4.000 de lei.

Femeia a mers prima dată la Institutul de Transplant Renal din Cluj în urmă cu doi ani, când a aflat că băieţelul ei suferă de o afecţiune gravă la rinichiul drept şi trebuie operat de urgenţă. A fost îndrumată la medicul Mihai Lucan, care a preluat cazul, dar apoi nu s-a mai interesat de starea copilului.

"Pe toţi pacienţii îi auzeam plângându-se de domnul profesor că nu e interesat de starea pacienţilor, doar dacă se merge cu miile de euro la dânsul. Auzind aceste lucruri, şi eu am zis că poate din cauza aia nu ne ia domnul profesor în seamă, am făcut ce am putut, mi-am luat bani din bancă şi am pus în plicul domnului profesor patru mii de lei", a povestit, la Digi 24, Larisa Maliţa (foto), mama copilului.

Mărturia este confirmată şi de bunica băiatului, care a povestit că timp de 10 zile, Lucan nici nu s-a interesat de starea copilului.  "Am stat zece zile fără ca domnul profesor să intre în salon la noi, venea la vizită, împingea uşa cu cârja, cu bota cu care umbla tot timpul dânsul, dar în salon... Până când m-am dus a zecea zi şi i-am dat patru sute de lei, atunci a intrat", a declarat Liliana Sîrb, bunica băiatului.

Când vorbea cu cele două femei, doctorul Lucan nu era deloc respectuos. "Vorbea foarte urât, că să avem răbdare că sunt şi alţii, că "Ce e cu voi aici, la ce aţi venit, să aveţi răbdare!" şi vorbea foarte urât, nici nu intra în salon de multe ori şi dacă vorbeam cu dânsul râdea aşa într-un fel, ca şi cum şi-ar bate joc de noi", a mai povestit mama copilului.

Într-un final, Lucan l-a operat pe micuţ, dar la primul control părea că nici nu îl cunoaşte, chit că "încasase" sume importante de bani de la părinţi şi bunici. "A zis să mergem la clinica dânsului particulară, pentru că acolo are aparate mult mai performante. La care i-am răspuns: "Domnule profesor, nu am situaţia financiară bună ca să mă duc la clinica dumneavoastră, pentru aia am venit în spitalul de stat". Şi aşa au trecut doi ani de zile de când a fost operat prima dată, e din ce în ce mai rău, se umflă din cauza rinichiului", a mărturisit Larisa Maliţa, conform aceleiaşi surse.

Bihoreanca a cerut părerea altor medici, şi toţi i-au spus că băiatul ar putea fi operat din nou. Totuşi, nici un specialist nu vrea să preia cazul fără acordul lui Lucan.

Acum, Larisa Maliţa este decisă să depună plângere penală împotriva medicului Lucan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@controlorul romului
Am inteles, esti unul din cei ce au pus umarul la demolarea romaniei, un "republican" demolator din gasca nastase-basescu-dracnea-........ un psddisto-aldeisto-udemeristo-pnlisto politruc! Moarte demolatorilor romaniei mizerabil dezvoltat!
Postat 04 Ianuarie 2018, 16:13 de scortosul
@scortosul
nu meriti un raspuns. Esti prea redus... A imbatranit prostia in tine, ca sa mai pricepi ceva. Ar fi o pierdere de timp.
Postat 04 Ianuarie 2018, 05:25 de Control_Room
1.
1. monarhia in Romania a murit cu regale Mihai. 2.- Carol a fost unul, Ali Baba avea 40 de hoti, republicanii de azi sunt........... stie cineva sa'i numere pe toti hotii din conducerea statului? Astept un raspuns, un numar.
Postat 03 Ianuarie 2018, 19:58 de scortosul
@rom_control
Rom control nu servi bere cu rom ca aiurezi in postari!
Postat 03 Ianuarie 2018, 19:52 de scortosul
@alexcuce
Pai, daca escrocul asta avea tactica de a nu se uita la pacienti pana cand nu vin cu bani (si nu bani putini), ce puteau sa faca bietii bolnavi si familiile lor ? Putea femeia aceasta sa vada cum ii moare copilul, cu zile, pt ca nemernicul nu-l baga in seama ?!? Gunoaie ca si coruptul asta mai sunt. Acum o vor lasa mai usor cu tupeul. Cu timpul vor cadea toti.
Postat 03 Ianuarie 2018, 18:18 de Control_Room
Lukmed
Sa stiti ca si cei care dau mita intretin sistemul si sunt la fel de vinovati ca si cei care cer.
Postat 03 Ianuarie 2018, 12:45 de alexcuce
Poc
Pedeapsa cu moartea își are rostul și rolul ei într-o societate normală. Doar că a noastră nu prea e normală.
Postat 03 Ianuarie 2018, 08:31 de Shogun
Confiscarea averilor nejustificate! 2
Lasa gargara, propaganda monarhista. Esti ca de fiecare data, pe langa subiect. La fel ca si un propagandist bolsevic. Nu sunteti cu nimic mai bunii decat bolsevicii. Doua dictaturi... Denumiri diferite aceleasi apucaturi, aceleasi scopuri meschine: Functii, bani, averi, foloase necuvenite obtinute cu japca. De voi am scapat. Suntei terminati. Ai ramas fara ciolan (vorba vine ciolan, firimiturile pe care ti le-ar fi aruncat stapanul tau). Vom scapa si de ilici si "emanatii" lui, autorii "lovilutiei" din 1989. Vom scapa de ei si de relele generate de ei Pe urma viata va intre in normal. Repet, oligofrenule, tu vei fi oale si ulcele, in timp ce Romanii si Romania vor fi tot aici. Asta in ciuda sufletului tau hain, si a altora asemeni tie.
Postat 03 Ianuarie 2018, 06:42 de Control_Room
Cine, care, cui?
Se cunosc foarte bine ravagiile facute in Romania de catre dictatura fsn-ista psd-ista, instaurata de catre ilici al tiganiei in 1989. Republica noastra originala , este o dictatura a unui clan privilegiat de hoti romani care au acces la functii in stat, fara a sustine examene pe post(vzi toate pupilele si pepulele cu tate mari fara BAC), si a obtine avantaje si foloase necuvenite, ca urmare a acestor functii. Eh, acum ai un stapan, asadar fara nici o speranta la viitor. Vezi sa nu-ti incurci iar pastilele, realegel pe dracnea&comp si nu'l uita pe mazare.
Postat 03 Ianuarie 2018, 01:28 de scortosul
Confiscarea averilor nejustificate!
Confiscarea averii obtinuta ilicit de catre acest escroc si inchisoare pe viata. Cat despre oligofrenul monarhist de mai joi, cel care-i injura pe toti care nu aunt de acord cu aberatiile lui, nu mor caii cand vor cainii ! Tu vei fi oale si ulcele, in timp ce Romanii si Romania vor fi tot aici. P.S. Se cunosc foarte bine ravagiile facute in Romania de catre dictatura carlista, instaurata de catre Carol al II lea de Hohenzolern in 1938. Monarhia, este o dictatura a unui clan privilegiat care vrea acces la functii in stat, fara a sustine examene pe post, si a obtine avantaje si foloase necuvenite, ca urmare a acestor functii. Eh, acum ai ramas fara stapan, asadar fara nici o speranta la ciolan. Vezi sa nu-ti incurci iar pastilele.
Postat 02 Ianuarie 2018, 23:54 de Control_Room
Capi di tuti capi!
Asta este sistemul ticalosit instaurat de catre gasca iliesciana si perfectionata de gasca basista continuata de gasca lui dracnea&comp!FSN-FSND-psd-pd-pdl-pnl-alde-udmr-prm-.... gasti de mizerabili mult mai numeroase ca si haita lui Ali Baba_, toti o voma si o hotie! Nu vad omul providential sa mai scoata Romania din cloaca imputita in care ne aflam azi, nu vad organizatia care sa poata veni in fata cu un program coherent si credibil de asanare a parlamentului, guvernului, adiministratiei nationale si locale. De acum suntem sortiti peirii ca neam si tara. Nu dau romaniei asa cum mai este ea mai mult de 8-10 ani. Vom disparea intai ca stat si dupa aceea ca neam.
Postat 02 Ianuarie 2018, 17:03 de scortosul
simplu
care medic nu primeste spaga in ziua de astazi. indiferent cati bani au si cate proprietati spaga tot vor.Atata vreme cat nu se poate schimba mentalitatea acestor oameni care ar trebui sa trateze oamenii bolnavi ca pe proprii lor copii degeaba tot ne zbatem arestam doctori ca nu rezolvam nimic.
Postat 02 Ianuarie 2018, 15:04 de oradea
Bravo
Mai trebuia lasat putin sa lucreze, ca numa 70 de ani are
Postat 02 Ianuarie 2018, 11:28 de User anonimizat
Un jeg.
Inchisoarea pe viata ar fi pedeapsa potrivita pt.acest criminal care isi zice medic, pt. el si multi altii care se comporta ca el. Respect pt. cei cu adevarat medici care salveaza vieti, celor care nu iau bani cel putin de la cei saraci si necajiiti.
Postat 02 Ianuarie 2018, 11:08 de Ducustrigacucu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON