URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2013, 09:16

Marcel Boloş nu va mai fi secretar de stat în noul Guvern

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul şef al Direcţiei de Manangement Proiecte Internaţionale din Primăria Oradea, Marcel Boloş, nu figurează pe lista propunerilor pentru funcţiile de secretar de stat în noul guvern al USL, aprobată luni de conducerea centreală a PNL şi care urmează să fie aprobată de premierul Victor Ponta în cursul zilei de miercuri, după şedinţa de Guvern.

Potrivit listei, publicată de agenţia de ştiri Mediafax, cele 11 persoane care vor ocupa aceste poziţii, pe lângă actualii secretari de stat care se află deja pe funcţii, sunt Stejărel Olaru (Relaţia cu românii de pretutindeni), Dan Manolescu ( Ministerul de Finanţe), Gheorghe Hogea (relaţia cu Parlamentul), Cristian Ghibu (Transporturi), Radu Boroianu (Cultură), Grigore Trache (Dezvoltare), Manuel Donescu (Economie), Valentin Soneriu (Agricultură), Ionuţ Iuga (Ape şi Păduri), Puiu Gelu (Ape şi Păduri), Adrian Pană (Sănătate).

Boloş a ocupat, începând cu luna mai 2012, funcţia de secretat de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus pe atunci de bihoreanul prin adopţie Eduard Hellvig, însă cum după alegeri ministru a devenit PSD-istul Liviu Dragnea, funcţia a revenit unui PSD-ist, iar în prezent orădeanul este responsabil de atragere a fondurilor europene în Ministerul Transporturilor.

Sursele BIHOREANULUI zic că Boloş este în schimb în cărţi pentru postul de manager al Programului Operaţional Sectorial la Ministerul Transporturilor, poziţie din care ar putea influenţa marile proiecte de infrastructură ale oraşului, între care modernizarea Aeroportului.

Înainte de jobul de la ministerul Dezvoltării, din 2008, Marcel Boloş ocupa funcţia de şef al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Orădene. Până în 2008 el a fost director executiv al Administraţiei Imobiliare Oradea, sub administraţia PDL. La alegerile locale din 2008, el s-a înscris pe lista PDL pentru Consiliul Local, dar a renunţat la candidatură înainte de scrutin. După alegeri, a fost unul din puţinii directori păstraţi în funcţie de noul primar, liberalul Ilie Bolojan. Sub conducerea lui Boloş, DMPFI a atras contracte cu finanţare europeană în valoare de 187 de milioane de euro, pentru municipalitatea orădeană.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii orădene, Boloş are două doctorate obţinute la Cluj şi Timişoara, în Finanţe Publice şi Management Financiar. De altfel, el a fost hirotonisit diacon în noiembrie 2008 şi este preot misionar. Este totodată conferenţiar al Facultăţii de Ştiinţe Economice, iar din februarie 2012 membru în Senatul Universităţii din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
capta?
@scortosul: capta? ce e aia?
Postat 17 Ianuarie 2013, 13:44 de TDS
@TDS
Da stai linistit ca numa capta ta a murit!!!! Nu mor caii cand vor ......tapii!
Postat 17 Ianuarie 2013, 12:26 de scortosul
pe mine, da
@VT: pe mine, spre exemplu, mă interesează, chiar dacă în fapt aveam informaţia de o lună încoace! ca să mă pot bucura! şi mă voi bucura şi mai tare dacă nu va ajunge la M.T.!
Postat 17 Ianuarie 2013, 09:25 de TDS
Si ce e cu asta?
E cumva o știre? E ceva ce ar interesa pe cineva? Who the * cares?
Postat 16 Ianuarie 2013, 23:20 de VT
groh groh groh
@scortosul: citez din comentariub" dar nu am înţeles câti au venit de la UE!)"! eu m-am exprimat corect, n-am spus "nu stiu cati ar trebui sa vina"(ca stiu teoria)ci cati au venit! Sau hai, cati vor veni la un moment dat! GROH GROH GROH, fratioare!
Postat 16 Ianuarie 2013, 21:11 de TDS
@TDS
Daca cap ai avea atunci ai sti ca la proiectele europene se vine cu cofinantare . Adica ei iti dau 75-85 % tu vii cu diferenta de 15-25 %. Ei desprea acei bani e vorba nepriceputule, nepricepatorule !!! Grohaiala placuta !
Postat 16 Ianuarie 2013, 16:06 de scortosul
din nou....GROH
@scortosul: dar este clar că BUCUREŞTI-ul e atractiv! Atracţii culturale la tot pasul("Şi nu ne duce pre noi în ispită"...): teatre, Opera(cu un superb Parc în faţă denumit geineric "Parcul Operei")! Ce spectacole grandioase la Operă("Nabucco", spre exemplu, sau baletul "Spărgătorul de ...nuci"!). GROH GROH!
Postat 16 Ianuarie 2013, 14:51 de TDS
GROH
@scortosul: deocamdată nu ştiu exact ce se vede că tocmai ne-a spus Primarul că trebuie să ne împrumutăm serios pentru finalizarea unor proiecte pe bani europeni/dar nu am înţeles câti au venit de la UE!); acum eu ştiu că Udrea era cea mai mare ABSORBANTĂ de astfel de fonduri iar părintele cel mai mare ABSORBANT(You Are ALLWAYS on My Mind...). GROH, GROH!
Postat 16 Ianuarie 2013, 14:40 de TDS
@Bolos
Domnule Bolos spor la lucru si cat mai multe realizari pentru Oradea si Bihor !!! Cat despre vesnicii postaci ( TDS& Comp)lasa-i in nimicnicia lor sa grohaie ca doar atata pot si atata fac !!! Nimic nu va ramane dupa ei si amintirea lor, dar dupa munca dumneavoastra se vor vedea urme trainice !!!!
Postat 16 Ianuarie 2013, 14:10 de scortosul
Un popă pervers şi cu viitor
Aşa şi este cu influenţarea orientării de fonduri, ca şi condiţie pusă de Liviu Dragnea lui Antonescu, pentru Boloş ca unul dintre cei 22 de directori de acolo. Doar că, a influenţa alocarea de fonduri către anumiţi beneficiari este sinonim cu o încăpere de 2x3 m pe vreo 5-7 ani. Asta conform principiului că fiecare pasăre pe limba ei piere. Pupatul în fundul lui Filip, Helvig sau altul, după caz, costă ceva ...
Postat 16 Ianuarie 2013, 12:42 de Carp III
acum si niciodata
sa-l ierte Dumnezeu ca DNa-ul vineeeeeeeeeeeeeeeeeee curand... pa si pu bolosh calugarit z a nu crezi balositule ca ai pre multe funbctii si altii nu au unde lucra? rushine pentru ce ai facut ca ai facut numai interesat D-zeu nu bate cu bahta...
Postat 16 Ianuarie 2013, 11:04 de adelina proste
secretar de stat cu....IMPACT??!!
nu mai este secretar de stat încă de la sfârşitul anului trecut; ştiind că nu va mai avea loc la MDRT sub comanda lui Liviu Dragnea şi pentru că a prins gust de Bucale' a încercat o stratagemă de a rămâne pe o funcţie de director, tot pe fonduri europene. Nu i-a reuşit, sursele mele spunând că a cam fost "mătrăşit", aşa că se părea că va reveni la Oradea. Să vedem dacă iese pasenţa cu M.T.??! Nici Valentin Trifan nu mai este subsecretar de stat la acelaşi MDRT!(Trifan, fost adjunct şi el la A.I.O.) P.S. Tot sursele mele spun că din postura de secretar de stat la MDRT părintele a încercat şi în 2012 să-şi ajute vechii prieteni de la IMPACT(pe care în tandem cu Filip i-a ajutat la greu la Oradea)dar acolo opoziţia a fost atât de puternică încât a eşuat!
Postat 16 Ianuarie 2013, 10:10 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON