URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2013, 17:06

Marcel Boloş a câştigat concursul pentru conducerea ADR Nord-Vest

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marcel Boloş se trage mai aproape de casă. Fostul director al Primăriei Oradea a fost declarat câştigător al concursului pentru postul de director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Boloş a avut un singur contracandicat.

"Concursul a constat într-o probă scrisă şi o probă de interviu. Nu mi-a fost comunicată încă nota, dar am fost înştiinţat că am fost declarat admis", a declarat directorul.

Marcel Boloş îşi va prelua noua funcţie cel mai probabil începând din 1 mai. "Numirea pe funcţie o va face Consiliul de Conducere al ADR Nord-Vest. Şedinţa este anunţată pentru data de 4 aprilie", a zis Boloş.

Printre priorităţile fixate de viitorul director al ADR Nord-Vest pentru perioada de după instalarea în funcţie se numără creşterea gradului de absobţie, sprijinirea beneficiarilor proiectelor astfel încât să poată duce proiectele câştigate la bun sfârşit, preluarea în cadrul agenţiei a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competivităţii Economice şi restructurarea ADR Nord-Vest pentru a face faţă provocărilor pe care le presupune apropierea noii perioade de finanţare 2014-2020.

Fost director al Administraţiei Patrimoniului Imobiliar din cadrul Primăriei, Marcel Boloş a fost unul dintre puţinii directori păstraţi pe funcţie de primarul Ilie Bolojan după câştigarea alegerilor din 2008. La scurt timp, Boloş a fost numit la conducerea nou înfiinţatei Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, pe directoratul acestuia Oradea reuşind să atragă finanţări europene în valoare de 187 milioane euro.

Experienţa acumulată în cei patru ani în care a condus DMPFI l-a recomandat pe Marcel Boloş în luna mai a anului pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Eduard Hellvig, bihorean prin adopţie. După alegerile generale din decembrie 2012, ministerul a revenit PSD-istului Liviu Dragnea, Boloş transferându-se ca director al Programului Operaţional Sectorial din cadrul Ministerului Transporturilor.

Abolvent al facultăţilor de economie şi teologie, Boloş are două doctorate obţinute în Cluj şi Timişoara în Finanţe Publice şi Management Financiar. Viitorul director al ADR Nord-Vest a fost hirotonisit diacon în noiembrie 2008 şi este preot misionar.

Vedeţi ce părere are Bihorel despre asta, pe www.bihorel.ro!

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul "Boloş vrea la conducerea ADR Nord-Vest"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
ce concurs?!
@magnovaradinum / @TDS: Doi sau nu la concurs, la fel ca si altii (TDS si nu numai) cred si eu ca al doilea a fost doar de decor la acest concurs. Probabil ca multi altii ar fi vrut sa se inscrie la acest concurs dar "au fost sfatuiti sa nu o faca" deoarece ... stim si noi. S-au mai vazut astfel de cazuri in administratia publica romaneasca (in pmo nu doar o data!!!) asa ca e foarte clar. Pentru mine cu atat mai mult cu cat avand curiozitatea sa vad care a fost bibliografia am avut o mare uimire. Priviti si voi !!! Primele 3 titluri din bibliografie sunt carti editate intre 1993-1995, carti de management. Nu pot sa cred ca din 1995 si pana in 2013 nu s-au tiparit/reeditat alte carti de management in Romania. Inclin sa cred astfel ca primele carti sunt copiate de bolos din lucrarea de licenta ca raspuns la intrebarea "ce vrei sa ai in bibliografie?". Cat despre Legea 315/2004, OUG 66/2011, HGR 875/2011, OUG 64/2009, OUG 34/2006 sau altele sunt texte de lege pe care orice persoana care se ocupa de accesarea fondurilor europene trebuie sa le cunoasca. Totusi nu apare nimic legat de etica, conflicte de interese si alte cele. E clar ca politicul face jocurile la adr, la pmo ca si peste
Postat 01 Aprilie 2013, 14:01 de abab
!
@penalist: deocamdata n-am nimic! daca va fi cazul, voi avea!
Postat 30 Martie 2013, 14:25 de TDS
@TSD
,,...iar blestemul era pentru BOLOS !" Si pt. MACHO BOLOVAN ce ai, pupatul in dos ?
Postat 30 Martie 2013, 12:32 de penalist
blestem
@penalist: iar blestemul era pentru BOLOS!
Postat 30 Martie 2013, 11:00 de TDS
adevarul
@penalist: si daca nu cumva ai observat singur, Filip este acum senator PSD iar Bolos apropiat de PNL! Deci nu ma lua cu puparea undeva a nu stiu cui! Pana la urma ma intereseaza adevarul!
Postat 30 Martie 2013, 10:59 de TDS
IMPACT-MACIO
@penalist:inainte de MACIO ma intereseaza IMPACT! Cand DNA, DIICOT sau mai stiu eu ce alta autoritate va rezolva aceasta problema, discutam si podul MACIO! Daca Filip si Bolos nu sunt vinovati de derularea contractului de asociere in participatiune dintre CLO si IMPACT, atunci cu atat mai putin e cineva vinovat de situatia podului MACIO!
Postat 30 Martie 2013, 10:46 de TDS
@TDS
Ti-am zis ,,penalule" pt. ca esti pupincurist la un partid de penali, un partid care in vremurile de glorie se numea PNL. Dar se pare ca incepe sa-ti treaca, din moment ce postezi, [precis te referi la dosarul Macio ], citez : ,,Eu zic ca la o firma privata administratorul care are pe mana un contract il verifica si se asigura ca tot ce scrie in el se respecta! Ei, iaca pozna, la primaria Oradea condusa de bolovan si la AIO, condusa de jarca/beltechi NU A FOST ASA. Drept pentru care inca o data IL BLESTEM PE ACEST NENOROCIT [referire la bolovan]..." Recunosc, ai multa ura in tine la adresa penalilor din primaria Oradea, poate ca ai motive !
Postat 30 Martie 2013, 07:18 de penalist
labe TV 2
@cretuleasca andreea: daca pe Nastase il inhatau pentru astfel de chestii era cu totul altceva! N-au facut-o pentru ca stiau exact: azi Nastase, maine urmam noi! Asa ca l-au varat pentru o "gainarie"(ca sa citez un personaj celebru!/desi chiar gainarie e mult spus!). Si nu veni cu exemple de genul Antena 3 sau Realitatea(ai uitat RTV) ca vin si eu cu B1, chiar si DIGI24/mai usor asa sau Giga sau Nasul TV(dar la alea chiar nu se uita nimeni!).
Postat 29 Martie 2013, 16:58 de TDS
labe TV
@cretuleasca andreea: mie actuala Constitutie mi se pare absolut OK! O Constitutie cuprinde un set de principii iar nu descrierea pe larg a tuturor situatiilor posibile. Iti amintesti cum o tot dadea marinarul ca in Constitutie scrie partide si nu aliante? De parca in esenta nu era vorba despre acelasi lucru!). Ei, acum probabil se vor detalia o serie de chestii pentru a nu mai aparea situatii similare vreodata! De ce cred eu ca totusi trebuie modificata Constitutia(inteleg ca de o modificare va fi vorba, nu despre o noua Constitutie)? Pentru reglementarea situatiei regiunilor, pentru reglementarea situatiei CCR, pentru delimitarea(si mai)clara a atributiilor Presedintelui), pentru revenirea la un mandat prezidential de 4 ani! Ca tu ii vezi pe Ponta si Crin "clauni"(probabil ai vrut sa spui clovni), OK. Si eu o vad pe Udrea in fel si chip(chiar daca nu dorm cu poza ei sub perna!). Ca tu ii vezi milionari numai pe cei din USL si ii omiti pe si mai marii milionari din PDL(Videanu, Berceanu, Udrea, Cocos, Bebe Ionescu etc...etc..)iar e OK! Ca romanii sunt cei mai saraci, DA, suntem de acord! Dar bogati sunt TOTI fostii conducatori politici!
Postat 29 Martie 2013, 16:55 de TDS
nu fa ce face bolos
Intr-un comunicat al ADR N-V se arata ca alegerea lui M.Bolos in detrimentul celuilalt candidat care avea o pregatire mai serioasa si experienta superioara, s-a facut datorita criteriului misticismului de partid si de stat la care fatza bisericeasca s-a departajat net.
Postat 29 Martie 2013, 15:22 de aleluia
@TDS
Culmea ironiei face ca de fiecare data sa beneficieze de pe urma Constitutiei croite pe masura megalomaniei lui Iliescu si apoi Adrian Nastase, tocmai cine se astepta mai putin: Base! De aceea putem spune ca istoria se va repeta: vom avea o noua Constitutie mai idioata si mai abuziva decat cea a agricultorului Antonie Iorgovan si cea a arogantului Bombonel, de care vor beneficia "dusmanii" lui Ponta si Crin, adica ... Dar pentru ca sa inteleaga acest lucru simplu, ar trebui ca cei doi clauni (Ponta+Crin) sa aiba o minima inteligenta si un obligatoriu bunsimt, ceea ce s-a dovedit deja ca nu e cazu si ni se confirma in fiecare seara la Antena 3 si Realitateal. Dar in tot raul si un bine: poporul nostru nu invata decat din propriile greseli si nu-si deosebeste tortionarii de binefacatori. Altfel cum se explica faptul ca suntem "ultimii in Europa" si ca majoritatea sustine clasa politica populista-socialista-multimilionara-in-euro-in-cipru? Romanii sunt cei mai saraci europeni, dar conducatorii lor socialisti-populisti sunt clasa politica cea mai bogata din Europa (fara Rusia).
Postat 29 Martie 2013, 15:01 de cretuleasca andreea
flota_ri populare
@raresbogdancretuleas: ai omis sa spui ca insusi Barosso a recunoscut ca politica de austeritate promovata in EUROPA a fost de proasta inspiratie! Si fii absolut sigur ca social-democratii&liberalii nu vor "stimula"nemunca! Asta cu "bem la crasma si scriem in caiet" e o exprimare prea simplista! Desi daca toti vor fi la crasma Kovesi va avea o sarcina usoara: adunati intr-un singur loc vor putea jura cu mana pe Biblie in grup ca nu s-au dus sa voteze spre exemplu modificarea Constitutiei(daca fireste cel mai "popular"presedinte nu-si da acordul!)!
Postat 29 Martie 2013, 10:57 de TDS
@TDS
Previziunea ca "popularii vor pierde la greu alegerile viitoare" ne duce la deductia ca acestea vor fi castigate de catre ceilalti! Cu alte cuvinte vor castiga alegerile socialistii, populistii si anarhistii! Sa te bucuri ca ne asteapta la nivel european o conducere de stanga populist-anarhista este dovada rupturii de realitate! Conducerile socialist-populiste au dus Grecia in criza si alaturi de ea toate celelalte tari in care deviza este :"sa cheltuim pe bautura banii pe care i-am luat imprumut de la banca!". La polul opus avem deviza crestin-democratilor grupati in "popular europeni" care spun: "sa muncim si sa economisim". Sigur ca daca supunem la vot poporului roman in mod democratic cele doua oferte, majoritatea va alege: "bem pe datorie la crasma si scriem in caiet". Iata demonstratia ca Antena 3 are dreptate si ca vocea a 7,4 milioane de asistati social trebuie sa urle ragusita la TV.
Postat 29 Martie 2013, 10:41 de raresbogdancretuleas
o parte
@cineva: tot e bine ca ai ajuns sa-i cunosti "doar o parte"din preocupari! daca ne luam dupa presa e bine ca nu i le cunosti pe toate!
Postat 29 Martie 2013, 10:22 de TDS
mai bine cu el decat fara
Prieteni, am ajuns sa-l cunosc si sa-i cunosc (o parte) din preocupari. Vreau - nu vreau, trebuie sa admit ca mai bine cu el decat fara el. In sensul ca daca tragi linie, iti dai seama ca a facut mai multe decat a desfacut. Cam ca unchesu', fie iertat. Iar daca a ajuns la ADR, ma gandesc ca-si va pastra "trendul", iar noi vom fi mai castigati, dacat (poate) cu altul. Nu vreau sa intelegeti sa-i tin partea. E doar o parere obiectiva.
Postat 29 Martie 2013, 10:10 de cineva
procurorul, baschetbalista si absorbantul
@teo si mircea badea: nu am comparat persoanele, am comparat situatiile! Morar si Kovesi sunt cei mai "tari"procurori(nu-i asa, nu degeaba a condamnat CEDO statul roman din cauza lui Morar)iar Bolos e cel mai tare absorbant(ca absorbanta mai avem pe cineva!)! Ca o apreciaza Reding pe Kovesi, asta e o alta discutie! Sa vezi cum in curand se va schimba situatia! Popularii vor pierde la greu alegerile de anul viitor si atunci se schimba roata! Nu stiu cine o va mai aprecia pe "baschetbalista"!
Postat 29 Martie 2013, 10:03 de TDS
SI MARMOTA INVELEA CIOCOLATA
Da da a castigat pe ma-sa. Cand a fost concursul??? analfabet nenorocit.Parca era popa sau ce drreaq era.acum e direcor\? Unde esti tu tepes doamne?????
Postat 29 Martie 2013, 10:01 de cico
@TSD-PSD-PRM
Sa compari profesional un personaj ca Bolos, care a adunat diplome dupa 1990 cand era trecut de varsta primei admiteri si care are aprecieri doar din partea colegilor sai de coalitie USL analfabeti ca si el (Helvig, Crin, Ponta), cu profesionisti ca Morar si Kovesi recunoscuti de autoritati europene competente si care pot arata ce au lucrat si ce rezultate au obtinut, inseamna sa te alaturi corului de bocitoare platite cu ora de Antena 3 ca sa spele "morti", sa curete corupti, sa mascheze furtisaguri si in general sa-i scape de mana legii pe stapanii lor infractori( Voiculescu, Nastase, Catalin Voicu, Ponta, Fenechiu, Vlasov,s.a.m.d). Inainte sa faca asemenea "confuzii" ar trebui ca personajul respectiv sa raspunda la intrebarea: "Am fost la medicul psihiatru sa-mi dea reteta pe luna asta, sau raman in camasa de forta si privesc emisiunea lui Mihai Gadea?"
Postat 29 Martie 2013, 09:34 de teo si mircea badea
scormonitori
@abab inteleg ca tu nu citesti articolele. te uiti la poze si te bagi in seama comentand. era suficient sa citesti primul paragraf ca sa afli numarul candidatilor. vai s-amar! @TDS te scremi, te mananca si scormonesti si tu ca sa te afli in treaba. te miri incolo, te miri incoace, ca probabil n-ai alta treaba. omul a lucrat in primarie sub primari din partide diferite si are un CV si realizari care-l recomanda. punct! bai, Gica Contra [care mai si spumega ca nu moare si capra vecinului] e un fenomen neaos romanesc si e imposibil sa nu apara peste tot. da' imposibil, mah! ce am mai inteles din comennturile tale, e ca mergi pana in panzele albe si nu te lasi! succes si drum bun. si cand te-oi intoarce sa-mi povestesti si mie ce s-a ales de Mang si doctoratu' lui, ca poate afli tu si bubele cu scolile si doctoratele lu' Bolos. [ogoaie-te inainte sa ma umpli de spume ca-l tuc pe om in dos! nu-s prekin cu el, nu-l cunosc personal, doar din ce citesc. pur si smplu ma irita specimenele care scriu aberatii din lipsa de ocupatie!]
Postat 29 Martie 2013, 08:47 de magnovaradinum
morar kovesi
A ajuns acest individ un fel de morar(sau kovesi)! Nu exista altul mai bun ca el! BA EXISTA! Cineva(nu numai Bolojan, dansul probabil "fortat")de sus il tine in brate(sa nu uitam ca si "fratiorul" a tot promovat)dar aflu eu si acest aspect! Merg pana in panzele albe! Acu' se zice ca ar trebui sa-i fie teama de caderea lui Popp si Sandulescu!
Postat 28 Martie 2013, 23:14 de TDS
unul
@abab: din text am inteles ca au fost inscrisi 2(el si inca cineva, probabil de decor sa nu fie suspecta victoria!)! Nu accept in ruptul capului ca o persoana cu 3 admiteri ratate(inainte de 1989 sau, ma rog, 1990, cand intrarea la facultate era chiar o performanta), bursc are 3 specializari, doua doctorate si cate si mai cate! DAR NU MA LAS pana nu demonstrez ceea ce mi-am propus sa demonstrez cu doctoratele astea(sau mai bine zis cu unul, e suficient!)! Imi ia timp(pentru ca si asa ceva iti ia timp)dar pana la urma nu se poate sa nu-mi iasa! Inca o data spun, pornesc de la certitudini!
Postat 28 Martie 2013, 23:10 de TDS
nici eu
@TDS: Nici eu nu inteleg cum de il sustine... Si nu pricep nici cand a facut teologia ??? Oare cati candidati erau inscrisi pentru concurs ?!
Postat 28 Martie 2013, 22:42 de abab
ever
singurul lucru pe care NU POT SA-L INTELEG si nu am sa-l inteleg EVER este de ce Bolojan l-a sustinut si il sustine in continuare! NU INTELEG nici daca m-ar pune cineva la zid!
Postat 28 Martie 2013, 21:57 de TDS
perdeluta si vestuta
Ha ha ha! Si el cu "perdeluta" in spate! Doar ca nu are vestuta! Dumnezeule, ce mutra efeminata are!
Postat 28 Martie 2013, 21:42 de TDS
probleme..
probleme cu postarea!
Postat 28 Martie 2013, 21:38 de TDS
Da, sunt aici!
@pinonel: antena 3 este aici? da, antena 3 este aici! TDS(invata naibii cum semnez)este aici? Da, este aici! Mare surpriza! Cei care l-au declarat castigator ar fi trebuit intai sa vada CINE gestionat contractul de asociere in participatiune dintre CLO si IMPACT, de ce s-a intamplat ceea ce s-a intamplat si cine este principalul vinovat! Eu zic ca la o firma privata administratorul care are pe mana un contract il verifica si se asigura ca tot ce scrie in el se respecta! Ei, iaca pozna, la Primaria Oradea condusa de Filip si la AIO condusa de Bolos NU A FOST ASA. Drept pentru care inca o data IL BLESTEM PE ACEST NENOROCIT si spun in felul urmator: daca EU MINT in privinta contractului dintre CLO si IMPACT, ceea ce ii doresc sa i se intample SA MI SE INTAMPLE MIE! Dar daca NU MINT, ghiceste...PS De ieri "prietenii" lui Filip si Bolos, Popp si Sandulescu NU MAI SUNT ACTIONARI LA IMPACT! AU FOST EXECUTATI SILIT DE O BANCA!
Postat 28 Martie 2013, 21:26 de TDS
@tsd, unde ai disparut ?
Unde esti, penalule, sa-i dai lui 3X1 cu tromful ?
Postat 28 Martie 2013, 21:05 de pinonel
Bravo Cluj, bravo presedintilor celor 6 judete componente ale RNV
Era si timpul sa vedem ca aceasta institutie trece din starea de structura autonoma profesionista in cea de sinecura a amatorilor. Guvernarea USL naste direct pui vii.
Postat 28 Martie 2013, 20:24 de Talk
Bolos senatorul
si mai e si presedinte de comisie la senat, la sorbonica, unde e pontat 8 ore pe zi. Alo, Curila, se aude? De asta va trebe buget separat, sa nu mai dati socoteala la nimeni pe ce cheltuiti banii.
Postat 28 Martie 2013, 18:26 de senator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON