URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2017, 17:38

Mang nu vrea contra-manifestaţie PSD şi nu înţelege protestele: "Să ceri să se anuleze nişte ordonanţe care nu există e mai greu de înţeles pentru un om normal la cap"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, nu crede că PSD ar trebui să organizeze o contra-manifestaţie în Bucureşti, ca răspuns la protestele care au avut loc duminică seară împotriva ordonanţelor privind graţierea şi amnistierea. Un protest de acest gen a avut loc inclusiv în Oradea.

"Nu sunt adeptul politicii făcute în stradă, avem milioanele de voturi în spate, nu cred că este cazul să le demonstrăm", a declarat Mang, luni, pentru BIHOREANUL. Politicianul a mai spus că nu crede că o contra-manifestaţie ar fi soluţia "pentru o Românie care şi aşa are destule probleme" şi că "trebuie să înceteze circul ăsta mediatic".

De asemenea, liderul social-democraţilor bihoreni s-a declarat dezamăgit de preşedintele Klaus Iohannis, care duminică seară s-a dus în mijlocul protestatarilor din Bucureşti. "Dânsul are o problemă, se pare, de orgoliu personal care nu i-a fost satisfăcut de rezultatul alegerilor. N-a înţeles democraţia. Am văzut pe televiziune un milion de oameni în Washington, n-am văzut nici pe Hillary Clinton acolo în faţa lor sau între ei, nici pe Barack Obama acolo. Şi cred că nu avea ce căuta nici dumnealui aseară".

Preşedintele PSD Bihor a mai spus şi că nu înţelege rostul protestelor care au avut loc duminică. "Să ceri să se anuleze nişte ordonanţe care nu există e mai greu de înţeles pentru un om normal la cap", a declarat Mang.

Mai mulţi lideri PSD din ţară, citaţi de presa din Bucureşti, au declarat că îşi doresc ca partidul să organizeze o contra-manifestaţie. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, într-o emisiune la RTV, că PSD nu va renunţa "la ce şi-a propus" şi că ar putea scoate în stradă 100.000 de oameni, pentru susţinerea graţierii.

De asemenea, Ştefănescu a declarat luni că va propune excluderea din PSD a primarului din Iaşi, Mihai Chirica (totodată vicepreşedinte PSD), care l-a contrazis pe Liviu Dragnea, spunând că nu crede că ieşirea lui Klaus Iohannis în mijlocul protestatarilor poate fi asimilată unei lovituri de stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
CATELUS CU PARUL CRET
@gicacontra: Parerea mea ? Pai Santa a dat-o la intors ! Ati iesit degeaba ! Cand am vazut cainii ( duminica ), m-am gandit ca au fost scosi la...aer ! Cand am vazut imaginile din tara m-am convins ca e....30 lei / catel ! Dar sa vii cu copiii la protest pe frigul ala mi se pare INACCEPTABIL ! Protectia copilului, se-aude?
Postat 25 Ianuarie 2017, 00:17 de TDS
PCR transpartinic. Ep. Puterea față în față cu Reacțiunea
I. ”Nu sunt adeptul politicii făcute în stradă, avem milioanele de voturi în spate, nu cred că este cazul să le demonstrăm", a declarat Mang, luni, pentru BIHOREANUL. Politicianul a mai spus că nu crede că o contra-manifestaţie ar fi soluţia "pentru o Românie care şi aşa are destule probleme" şi că "trebuie să înceteze circul ăsta mediatic”.” 1. Nici subsemnatul nu este adeptul politicii făcute în stradă. Dar nici cea a "Ciocului Mic", sau a "Pumnului în gură", proceduri la mare modă în ”Epoca portocalie”; 2. Dar, a defila cu activ gen: foşti(?) ofiţeri din sistemul ”Ochiul şi timpanul fin”, respectiv ”Bate bine!”; professore dottore ”sub acoperire” (Scuzați dona Claudia & co!); foști activiști bolșevici (Felicia-Livia, volt Ferke); băiatul/fata lui tata/mama şi tot felul de neo-Dinu Păturică (ex: don Pedro & co), nu ar aduce deloc a …Constantin Dobrogeanu Gherea, I. C. Frimu, Ștefan Gheorghiu, Constantin Titel Petrescu ş.a. II. ”Dânsul are o problemă, se pare, de orgoliu personal care nu i-a fost satisfăcut de rezultatul alegerilor. N-a înţeles democraţia. Am văzut pe televiziune un milion de oameni în Washington, n-am văzut nici pe Hillary Clinton acolo în faţa lor sau între ei, nici pe Barack Obama acolo. Şi cred că nu avea ce căuta nici dumnealui aseară”. 1. Don Nelu (de la PSD Bihor): O comparație între doamna Clinton, respectiv Barack Obama, cu Herr Johannis este una, cel puțin, neinspirată. Herr Johannis știe oare câți deținuți au fost grațiați de fostul Președinte al SUA, în ultimele sale zile de mandat? III. ”Președintele PSD Bihor a mai spus și că nu înțelege rostul protestelor care au avut loc duminică. ”Să ceri să se anuleze niște ordonanțe care nu există e mai greu de înţeles pentru un om normal la cap”, a declarat Mang.” 1. Proiectele celor două OUG erau deja postate pe site-ul Ministerului Justiției. 2. Cele două proiecte de OUG pot fi îmbunătățite (și trebuie îmbunătățite - n.a.) fapt confirmat și de mustăciosul nr. 1 din PSD, la ”păcătoșii” de la ”Antena 3”; 3. Parcă şi Herr Johannis este profesor, cu psihologicul făcut la zi. Faptul că, mai nou, are comportament de Gauleiter, este într-adevăr o problemă, pentru România şi cetățenii români de bună credință.
Postat 25 Ianuarie 2017, 00:02 de stefan
fara sare
daca nu cunosc parerea lui tds
Postat 24 Ianuarie 2017, 07:24 de gicacontra
Functii definite in I cu valori in I.
Da numerele irationale, pe alea le-ati inteles ?
Postat 23 Ianuarie 2017, 20:30 de Iness
Ordonanțe care nu există zici !?
Janos baci face pe prostul "sluga tre sa_si apere stăpânul " servindu_de că de obicei petarde, faci pe prostul vrăjeală ieftina fumigene in ce privește treaba cu capul mai gandestete la cine_i problema ????? .Petardele tale le fumam cu multă vreme în urmă astăzi informatia circulă cu viteză mare iar vrăjeală ta nu tine poate doar pe la RTV sau a3 mai era unul de al tau sau poate tu de al lui care aducea mineri să planteze panseluțe temanduse că va pierde ciolanu .Locul infractorilor e la pușcărie .
Postat 23 Ianuarie 2017, 20:00 de sss
nea mang plagiatorul...
Un om normal la cap stie ca aceste ordonante de urgente daca intra in vigoare nu se mai poate face nimic aplicandu-se legea cea mai favorabila...dar asta e pentru cei normali la cap, nu e cazul plagiatorilor si hotilor.
Postat 23 Ianuarie 2017, 19:05 de Traian
de cati ati fost votati?
Cine vorbeste?tradatorul de Mang?care a facut alianta cu udmr numai sa ajunga la ciolan si sa incalce legi.Stiti de cati ati fost votati?stiti cata populatie a fost la vot?
Postat 23 Ianuarie 2017, 18:52 de veveion
Elephantul Mang
dle ministru bodog, va rog sa l salvati pe sefu din bihor! Medicamente...., sau un pat la 6.
Postat 23 Ianuarie 2017, 18:48 de User anonimizat
Ei, mang_litorule, mang_litorule, cum faci pe prostul... Stii riscurile?
Se pare ca ai pierdut vremea chiar degeaba prin parlament! Stii ce s-ar intampla daca ordonantele astea ar fi in vigoare si numai cateva clipe?! Nu stii si ai o scuza, nu stie nici subinginerul iordache, doctor la Chisinau si ministru al justitiei in guvernul roman. Acum sa va vad, psd/alde/pnl, neamtul va face un referendum pe tema gratierii si a modificarilor legilor justitiei, sa vedem ce va zice boborul! Personal sunt convins 100% ca daca nu va iesi cum vor puscariabilii de la putere (si nu numai!), acest referendum va fi trecut langa cel cu numaryul parlamentarilor, adica la cosul de gunoi. Nu de alta dar sa vada si populimea ce putere are votul ei!
Postat 23 Ianuarie 2017, 18:21 de pinonel
Oare?
Eu cred ca ar fi cazul sa redemonstrati sustinerea politica, s-ar putea sa fiti surprinzi iar daca nu înțelegeți manifestațiile s-ar putea sa nu fi chiar asa normal la cap
Postat 23 Ianuarie 2017, 17:54 de bde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON