URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2016, 12:36

Mang nu vrea bani de la Primărie la Aeroport: "Este o golănie din partea primarului Bolojan"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, consideră că propunerea lansată public de primarul Ilie Bolojan ca Primăria Oradea să subvenţioneze Aeroportul este "o golănie" menită să atragă laude municipalităţii.

"Dacă domnul Bolojan avea gânduri serioase, nu făcea asta prin presă. Cât timp a făcut-o prin presă este doar o chestiune populistă, nimic mai mult", a declarat Mang, luni, pentru BIHOREANUL.

Acuzându-l pe primar că, aflând că CJ Bihor are negocieri avansate cu compania Ryanair, "vrea să intre în joc pe ultimii cinci metri din o sută", PSD-istul spune chiar că ceea ce Bolojan propune este ilegal.

Edilul a declarat, săptămâna trecută, că vrea ca Primăria să intre în acţionariatul Aeroportului ca să îi acorde până la jumătate de milion de euro pe an, fie pentru subvenţionarea curselor, fie pentru a-i permite aerogării să practice cele mai mici taxe aeroportuare. Mang susţine însă că acest plan nu este fezabil: "Să vii cu ideea că subvenţionezi din bani publici Aeroportul, ca să subvenţioneze operatorii privaţi de zbor, este o chestie ilegală 100%. Nu ai voie să subvenţionezi biletul de zbor. Vii cu o chestiune de genul ăsta ca toată lumea să spună că Mang nu vrea să-l lase să ajute... Nu are cum să ajute! Să vrei să intri acţionar la o regie autonomă care nu are acţionariat este o altă prostie".

"Mi se pare golănie ce se întâmplă. Domnul primar, dacă are 500.000 de euro de dat, să-i dea la cultură, îi acceptăm la Teatru, la Filarmonică. Pentru Aeroport, oricum, nu e o sumă. El vine cu banii când discuţiile sunt aproape finalizate, ca să spună că a făcut", a mai spus Mang, cu referire la negocierile pe care CJ Bihor le poartă cu Ryanair.

Întrebat dacă aceste negocieri nu sunt puse în pericol de faptul că el însuşi le-a anunţat săptămâna trecută, chiar dacă pretenţia companiei irlandeză a fost de păstrare a secretului, Mang a declarat doar că aceste negocieri sunt avansate, fără să dezvolte subiectul. "Eu sper că se concretizează", a spus vicele de la CJ.

Citeşte pe această temă şi articolul "Primăria vrea să subvenţioneze Aeroportul cu 500.000 euro pe an. Ilie Bolojan: "Suntem în competiţie directă cu Debreţinul!”"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
vocile din capul lui
vociledincapultau, tine-ti ineptiile pentru tine ca suntem satui de imbecili de teapa ta care nu au nici o treaba cu dezvoltarea orasului!
Postat 26 Iulie 2016, 20:17 de hateretards
Strutu
La alegerile de primar s-a ascuns dupa fuste in loc sa iasa la bataie cu Bolojan.Acu se da cocos!
Postat 26 Iulie 2016, 08:16 de GORON
Fix-pix
Cum a ajuns individul ăsta la CJ? Sau, mai bine zis, a fost votat ca să se ia de Bolojan sau să-și facă treaba la CJ ca să meargă strună Bihorul? Mang se ține de prostii în loc să se dea de ceasul morții să aducă niște companii aeriene la Oradea...
Postat 25 Iulie 2016, 22:05 de Shogun
@tinas
Aeroportul deserveste Oradea in proportie de 85-90% ca nu cei din Tiganesti merg cu avionu !!!! De aici rezida interesul lui bolovan pentru aeroport , interes justificat.
Postat 25 Iulie 2016, 18:50 de scortosul
Bravo Mang ! Susțin pentru primărie
Despre asta vorbeam eu ! Despre o asemenea opoziție ! Când primarul își face imagine bună pe aeroport din banii contribuabililor nu e ok
Postat 25 Iulie 2016, 18:46 de vocilebihoreanului29
OBSESIA
@suporter_oradean: Nu Erdojan a generat articolul? Atunci sa-i conturam portretul complet! Zic si eu...
Postat 25 Iulie 2016, 17:26 de TDS
Mai ho..
Mang e ..slab...cam ca si Avrigeanu..sug din pix toata ziua..dar aici are dreptate...Primaria sa-si vada de treaba ei ...cam cum ar fi strazile inundate la fiecare ploaie..asfaltari..apa calda spre exemplu..etc..se baga-n seama si clocitu..
Postat 25 Iulie 2016, 16:45 de Tinas
halucinatii marca Tds
ce legatura are subiectul articolului cu obsesia si pasiunea vietii tale : Bolo ???????
Postat 25 Iulie 2016, 16:20 de suporter_oradean
Când Ianos se trezește sef la județ...
Incapacitatea acestui domn de a conduce din fotoliul de vice al Cj destinele județului, iese la iveală tot mai pregnant cu fiecare ieșire publică. Dacă nu are cine să-i șoptească ori să-i facă o xerocopie a unui discurs mai acătării, își arată doar fața hidoasă de om incompetent, orgolios și invidios pe realizările primarului, cei din preajma lui îl știu prea bine. Ianos acum e ocupat cu zugravii ce-i decorează biroul de vice din banii nostri, o responsabilitate ce-l prinde tare bine. În rest să vorbim de aeroport, investiții,proiecte etc, sunt lucruri ce-i depășesc cu mult intelectul domnului Vice....
Postat 25 Iulie 2016, 16:13 de ardelean
ERDO...JAN
"Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a detonat o adevărată bombă în interiorul PNL, atunci când a spus că partidul ar trebui să se reunească într-un Congres care să finalizeze fuziunea și să desemneze un președinte unic. După declarațiile lui Ilie Bolojan, cei doi copreședinți ai PNL au arătat că nu sunt de acord cu această poziție și susțin, mai degrabă, organizarea unui Congres în 2017. Ilie Bolojan a fugit însă de jurnaliști, când a fost întrebat despre pozițiile celor doi copreședinți, care nu coincideau deloc cu cele exprimate public chiar de el.( presa online )
Postat 25 Iulie 2016, 15:29 de TDS
????? Doar in strada putem scapa de miselul asta !!!
Pe langa ca e plagiator, adica hot intelectual mai este si un misel care vrea cu tot dinadinsul sa puna frana dezvoltarii orasului. Pe asta doar strada, in strada , cetatenii orasului pot sa'l alunge !!!! Nu sunt fanul lui bolovan, ma ingrijoreaza si deranjeaza nivelul taxelor si imopzitelor locale da tot in aceeasi masura ma deranjeaza si impotenta manageriala a CJ patronat acum de catre gasca PSD_UDMR-....., ticalosia acestor marunti lopitruci locali . Alianta PSD-UDMR are menirea de al salva pe Kiss si SELINA-rus de dosarele descise la DNA pentru furaciunea acestora !!
Postat 25 Iulie 2016, 14:58 de scortosul
Mang si ratarile clasice!
Mang..ai ajuns baiatul de mingi al lui Paszotr. Colegii de la Bucuresti ce cred despre tine si modul in care conduci organizatia? A da..nici nu te baga in seama. Vai vai ce ai ajuns din punct de vedere politic. Apropo, ANUL ACESTA O SA DAI PE LA CURSURI VREODATA? Ca inca esti profestor la Universitate, in caz ca ai uitat!!!
Postat 25 Iulie 2016, 13:48 de OradeaCivitas
Cat tupeu...
Incredibil cat tupeu si nesimtire zace in asta...Se vede de la o posta ca nu vrea dezvoltarea aeroportului. Acum ne putem da seama ca asta e principalul motiv pentru care au facut tot ce a fost posibil sa nu lase PNL-ul la conducerea CJ.
Postat 25 Iulie 2016, 13:41 de hateretards
sa nu deranjam Debrecenul !
asa e Domnule Mang, nu trebuie sa subventionam cursele sa nu deranjam Debrecenul...
Postat 25 Iulie 2016, 13:29 de BlackDot
damn
doamne prosti is psd-istii.
Postat 25 Iulie 2016, 13:24 de leclick
Mangeala
Plagiatorule, dar discutile cu Ryanair le-ai demarat si purtat tu sau vechea conducere? Nici birou nu ai CJ si te lauzi deja cu realizarile altora! MARS!
Postat 25 Iulie 2016, 12:45 de no_name
pe barba ta ?
Daca pana 30 septembrie nu semnezi contractual cu Ryanair ,tovarasul Mang iti dai demisia din CJ ?
Postat 25 Iulie 2016, 12:44 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON