URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2013, 11:13

Mang: În Sânmartin nu se vor face explorări şi exploatări de gaze de şist

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a intrat în rândul oficialilor care dau asigurări că localnicii din Sânmartin şi turiştii obişnuiţi să se trateze la băile termale de lângă Oradea nu trebuie să se teamă de fracturarea hidraulică. "Îi asigur (n.r. pe bihoreni) că în Băile Felix şi Sânmartin nu se vor face nici explorări, nici exploatări de gaze de şist", a declarat Mang luni, într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor a mai spus că protestele anti-gaze de şist din Sânmartin şi Oradea sunt coordonate de PDL "tocmai ca cetăţenii să nu vadă şi binele făcut de acest Guvern, ci doar răul".

Întrebat de BIHOREANUL dacă poate da acelaşi tip de asigurări şi vizavi de restul judeţului, ştiut fiind că în Bihor au fost concesionate, în 2010, patru perimetre petroliere, din care trei au fost deja avizate de Guvernul Ponta, Mang a lăsat să se înţeleagă că doar Sânmartinul este protejat. "Nu putem să tot dăm înapoi cu toate lucrările, pe ceea ce a concesionat un alt Guvern. Explorări da, cred că este bine să se ştie dacă avem gaze de şist sau nu. Nu cred că se vor face şi exploatări după metodele clasice, cele cunoscute şi care prezintă anumite pericole", a declarat Mang.

Pe de altă parte, şeful PSD Bihor a spus că este de datoria guvernanţilor să le spună românilor că ţara mai are gaze naturale pentru 10 ani: "Peste 10 ani de zile gaze naturale nu vom mai avea şi singura sursă de gaze va fi Rusia".

Întrebat de jurnalişti de ce dă asigurări că în Băile Felix nu se vor căuta gaze de şist, dat fiind că, aşa cum el a spus, Guvernul Ponta nu poate anula tot ce a pregătit guvernele anterioare, Mang a spus că asigurările lui se bazează pe faptul că în Băile Felix nici n-a fost vorba de explorări de gaze de şist. Şeful PSD Bihor n-a mai precizat şi alte detalii, adăugând doar că speră că în ianuarie va putea prezenta documentele doveditoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Vorbele tale sunt egale cu ZERO
Esti o insecta fara coloana vertebrala, care nu face nimic fara acordul lui Pontache, nau valoare vorbele tale dar tias servi un sanwich cianurat si tie lepra ordinara
Postat 04 Ianuarie 2014, 12:01 de john
pcr pardon usl
mang popa pop bolojan si multi alti nu-i mai enumar usl pe astia i-am votat manati de manie sa dam jos cu pdl mare lucru am realizat pleaca ai vostri vin ai nostri platiti taxe si impozite nu mai intrebati ce fac ei cu bani doar platiti
Postat 30 Decembrie 2013, 19:13 de gogu
Serios_
Zi să mori tu, Mang!
Postat 30 Decembrie 2013, 15:01 de anticomunistul
Mincinosii!!!!
Mincinosii!!!! Daca incep forarile cine ii mai poate opri sa si exploateze!!!! Mincinosi!!! Cred ca suntem niste prosti care o muscam din prima, ca la fostele alegeri. Ne-an saturat de voi!!! MINCINOSILOR!!!!
Postat 30 Decembrie 2013, 14:51 de Ana
MANGUSTA SISTOASA !!!
PAI SA ZICEM CA IN SANMARTIN ,FELIX SI 1 MAI NU SE VOR FORA PENTRU GAZE DE SIST DAR IN HIDISEL , OSORHEI ,NOJORID SI ORADEA SE VA FORA ATUNCI NU TOT UN DRAC E DIN MOMENT CE ORASUL SI COMUNELE VECINE SUNT POLUATE IAR PRIN URMASE SI RESURSELE SUBSOLULUI DIN SANMARTIN CAT SI MEDIUL INCONJURATOR VOR FI POLUATE !!!
Postat 30 Decembrie 2013, 14:44 de RADA
glumetul Mang
Auzi tu, un escroc dovedit care garanteaza ceva! Plus ca nu are nici o competenta, ba chiar el recunoaste ca habar n-are ce se va intampla: "NU CRED că se vor face şi exploatări după metodele clasice". Vad ca "ebihoreanul" ia de bune ce crede escrocul. Baietii au avize, in consecinta pot si exploata, nimeni nu-i poate opri!
Postat 30 Decembrie 2013, 14:43 de AB
Plagiatorii
Mai plagiatorilor, cine va mai crede ? Probabil ca nu se va fora in Baile Felix, dar langa Baile Felix se va fora, sau langa Oradea se va fora ? Sigur ca da, dar voi mincinosilor o sa ziceti "vedeti, vam zis noi, nu se foreaza in ci doar langa". Aici vom fi noi, va asteptam.
Postat 30 Decembrie 2013, 14:23 de Ipse
ciuperci
ciupercile de sarbatori :)))))))
Postat 30 Decembrie 2013, 13:48 de someone
Mda
A fost un comentariu pe care l-ati sters, nu-mi apartinea, dar avea dreptate, va este frica de PSD ca o sa ajunga 0% in sondaje? Oricum ne-am saturat de comunistii astia, incepand cu Mang!
Postat 30 Decembrie 2013, 13:14 de licu
Exact
Si asa s-a mai demontat o tema de propaganda basista ! Poate aude si domnul de la JB
Postat 30 Decembrie 2013, 12:29 de Vladimir
mars gunoaie.....
TREBUIE SA FII CRETIN sa-i crezi pe nemernicii astia...cine-i tampit sa plateasca explorarile fara sa aiba acces la exploatare.....Chiar credeti ca oamenii sant toti prosti sau educati de voi la Sorbonica????
Postat 30 Decembrie 2013, 12:18 de 2/15
Mang: În Sânmartin nu se vor face ..................................................................
Nu pentru ca partidul n-ar vrea acest lucru ci pentru ca, in caz contrar, ar avea 0% voturi in randul a vreo 11-12 comune si a municipiului Oradea la toate alegerile ce vor ma fi in acest secol. Iar XXI e abia la inceput.
Postat 30 Decembrie 2013, 11:41 de Hope
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON