URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2014, 12:36

Ioan Mang: Bolojan şi-a pierdut încrederea orădenilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, l-a atacat pe primarul Oradiei, Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă susţinută joi, pe marginea rezultatelor alegerilor europarlamentare. În premieră pentru Bihor, PSD este pe primul loc la nivel de judeţ, cu 26,48% din voturi, în timp ce PNL a adunat doar 17,71%.

"Bolojan a greşit"

După ce în campania electorală Bolojan i-a îndemnat pe orădeni să voteze cu orice partid, numai cu PSD nu, Mang îl prezintă pe edilul liberal drept un "şef de trib amnezic". "Este o greşeală pe care a făcut-o edilul municipiului, care a crezut că este un fel de şef de trib şi el spune membrilor cum să iasă la vot şi împotriva cui să voteze", a declarat Mang. Totodată, liderul PSD-iştilor bihoreni crede că, dacă persistă în a spune că PNL nu trebuie să revină în USL, ci trebuie să facă o alianţă de dreapta, Bolojan va fi sancţionat în continuare de orădeni.

"Votul de duminică arată că şi-a pierdut încrederea orădenilor şi va trebui să ţină cont de părerea acestora. Nu poţi guverna nici măcar Oradea doar cu ideile tale, fără a ţine cont de părerea celorlalţi. Eu am fost foarte supărat şi mâhnit, şi pesediştii la fel, că am văzut mesaje în clar de a se uni toată lumea împotriva PSD pentru aşa-zisa proastă guvernare între 2000 şi 2004, care a fost cea mai bună guvernare a României, recunoscută inclusiv de Traian Băsescu", a mai spus Mang.

"Cornel Popa n-a trădat"

Declaraţiile lui Bolojan că în Oradea PSD nu a făcut mai nimic l-au determinat pe Mang să spună că primarul "a avut amnezie". "Dar populaţia oraşului nu suferă de amnezie. Nu cu mult înainte, domnul primar se lăuda că a primit 57 de hectare în fostul tancodrom pentru a face parc industrial. Nu le-a primit de la Guvernul Boc, nici de la Traian Băsescu, le-a primit de la Guvernul Victor Ponta", a spus Mang, adăugând ca exemple pentru ce a făcut PSD pentru Oradea şi pasajele peste şoseaua de centură şi refacerea Podului Densuşianu.

În acelaşi timp, Mang l-a delimitat pe Bolojan de liderul PNL Bihor, Cornel Popa, cel acuzat luni, la o dezbatere de la Realitatea TV, că ar fi fost cel mai mare trădător al lui Crin Antonescu. "Cornel Popa în judeţ a obţinut 23%. În Oradea, PNL a obţinut 11%. Trageţi concluzia", a spus Mang. Întrebat dacă insinuează că Ilie Bolojan a trădat, Mang s-a rezumat să declare că "n-a trădat Cornel Popa".

Să fie USL!

Şeful PSD Bihor a mai spus că speră, la fel ca şi Victor Ponta, că "liberalii adevăraţi" vor dori refacerea USL, dar şi că este convins că Oradea şi Bihorul au nevoie de alianţa cu PSD, "pentru a putea să realizăm obiectivele pe care le au conducerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean". Mang a mai spus că, în Consiliul Local Oradea, PSD are o singură pretenţie: "De a fi trataţi de la egal la egal, pentru binele cetăţenilor".

Liderul PSD-iştilor bihoreni a fost completat de viceprimarul Oradiei, Ovidiu Mureşan - totodată preşedintele PSD Oradea - prezent şi el în conferinţa de presă, şi care a spus că are discuţii zilnice cu primarul Ilie Bolojan şi că în Consiliul Local, de regulă, ajung doar proiectele convenite.

Pe de altă parte, Mureşan a mai spus că Oradea nu trebuie considerată un "fief al dreptei". "Cred că am risipit pentru totdeauna acele speculaţii că am venit în Consiliul Local Oradea tractaţi de PNL şi de Bolojan. (...) Fără locomotiva de tip Bolojan, PNL e, ca partid politic, mult sub PSD", a mai declarat viceprimarul.

În ceea ce priveşte o alianţă a dreptei la nivel naţional, Mureşan a spus că îi este greu să-l vadă pe primarul Ilie Bolojan de mână cu Elena Udrea pe Corso.

"Emiliane, ai răbdare!"

Despre eurocandidatul PSD Bihor Emilian Pavel, al 18-lea pe lista alianţei PSD-UNPR-PC (în condiţiile în care alianţa a câştigat 16 mandate), Ioan Mang a spus că tânărul pesedist trebuie să aibă răbdare. Asta pentru că "sunt semnale" că unul din cei 16 europarlamentari va fi comisar european, aşa că al 17-lea de pe listă va merge curând la Bruxelles. În plus, a spus Mang, cel puţin o persoană din cei 16 va dori să rămână în ţară, refuzând să nominalizeze persoana.

Pe de altă parte, şeful PSD Bihor a vorbit şi despre alegerile de la Bunteşti, pe care consideră că partidul său le-a câştigat, dat fiind că acum PSD are trei consilieri locali în comună, iar după alegerile din 2012 a avut doi. "Sunt convins că, cu această echipă, în 2016 primarul din Bunteşti va fi membru PSD", a spus Mang.

Cât despre situaţia politică naţională, Mang a spus că liberalii au luat luni "decizii caraghioase", făcând referire la alipirea la Popularii Europeni. "Demne de "Scrisoarea a treia" de Ion Luca Caragiale", a spus Mang. Politicianul a făcut o confuzie gravă, însă: fie a vrut să vorbească despre "O scrisoare pierdută" de I.L.Caragiale, fie despre "Scrisoarea a treia" de Mihai Eminescu. Cel mai probabil, Mang s-a gândit la comedia "O scrisoare pierdută", după cum ulterior a precizat că scenele actuale ale politicii româneşti se regăsesc în această operă.

Citiţi pe această temă şi articolul "Doar 5.000 de voturi: Înfrângere zdrobitoare pentru PNL la Oradea!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Gusturile lui Pavel
Acuma cu totii il stim pe Emilian de prin birturile Oradene in care isi duce traiul seara de seara. Dar careva din voi l-a vazut cu vreo femeie vreodata? Se pare ca zvonurile gherilei portocalii ca omul ar avea alte gusturi sunt adevarate...
Postat 29 Mai 2014, 20:37 de Vulturul Negru
Hahaha
A pierdut de mult timp increderea noastra!E indragostit omu!Acum plinge cu Crin,voturili nu mai vin!!!!!!!!Ce face Ilie cu CET-ul?Ca vine iarna imediat...!
Postat 28 Mai 2014, 16:12 de Vasile
sa nu uiti mang-ule!
Alegerile europarlamentare nu sunt cele mai importante pentru romani.Daca nu aveati alianta cu PNL-ul nu aveati cu ce sa va laudati acum.Vom vedea la celelalte alegeri cum va veti dezumfa.
Postat 28 Mai 2014, 10:42 de sgr
pnl
Cine să mai aibă încredere în pnl după ce a trădat de atâtea ori întrun timp atât de scurt?
Postat 27 Mai 2014, 23:03 de Karcsi
PCR transpartinic. Ep. O locomotivă necesară şi pentru PSD Oradea,
I. ”Pe de altă parte, Mureşan a mai spus că Oradea nu trebuie considerată un "fief al dreptei". "Cred că am risipit pentru totdeauna acele speculaţii că am venit în Consiliul Local Oradea tractaţi de PNL şi de Bolojan. (...) Fără locomotiva de tip Bolojan, PNL e, ca partid politic, mult sub PSD", a mai declarat viceprimarul.” 1. După genialul Ovi Mureşan: a) băieţii şi fetiţele lui Tokeş, Kiss&co or fi de centru-stânga; b) 27%>50%; 2. Dle Mang: Pe când un Mircea DIACONU în fruntea PSD Oradea? II. ”În premieră pentru Bihor, PSD este pe primul loc la nivel de judeţ, cu 26,48% din voturi, …” 1. În mod cert procentul se datorează şi traseistului Crin; 2. Dle Mang: rezultatele bune şi constante în alegeri se datorează şi unor legături corecte şi permanente între activul şi nomenclatura PSD cu cetăţenii /alegătorii. 3. Mircea Diaconu nu cu: ace, brice şi carice, munţi de afişe şi maşini de lux a adunat atâtea voturi. Nici măcar nu face parte din sistemul: ”PCR&Secu&sons”. De români ca acesta are nevoie şi nomenclatura PSD Oradea/Bihor. Dar mai ales adevăratul popor social-democrat.
Postat 27 Mai 2014, 22:22 de stefan
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate, sa stam drept si sa judecam adevarat DREPT alianta strutzo camila asta are 26,65 % in judetul Bihor care se imparte intre 3 partide 1 mare si lat cu aristocratie socialista fripturisti oportunisti care avenit la putere cu USL si ajutorul PNL Bihor si este PSD Bihor care are 16% urmeaza cele 2 partide de buzunbar de fripturisti plecati din vechiul PSD ,un UNPR 5% ca sa se respecte pragul electoral si la fel si PC are 5% pragul electoral ,si un calcul sumar arata ca si asa PNL Bihor are 17% si este inainte PSD Bihor plus CJ si plus Primaria Oradea si atrunci despre ce vorbim aici ?Ioan Mang PLAGIATORUL PSDse lauda degeaba , a ajuns la puterea politica vice CJ Bihor datorita USL si in special PNL Bihor inlaturand din cale membri simpli PSD fanatici care NU au fost de acord cu alianta USL!:)=)) Puterea partidului PSD sunt membrii simpli fanatici, nu aristocratia socialista oportunist fripturista care face orice numai sa se vada la puterea politica !:))=))Pavel Emilian rabdare si dohan sa-ti cresca par in barba panaajungi la Bruxelles`unitate prin divesitate cu homo xxx !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Mai 2014, 19:58 de Romanul Simplu
Da
Au confirmat cetatenii prezenti la vot ca bolojan a pierdut din electorat. Pnl in general e cam pe ducã
Postat 27 Mai 2014, 18:51 de Ionel
coboara-te in jos luceafar kim-ir-mango
bine bah, bravo, pe spinarea lui ponta si antenele 1,2,3...33 ati castigat in bihor, dar mai opriti-va din sarbatoare ca va imbatati oricum cu apa rece, si pe banii mei tineti conferinte de presa si va sarbatoriti partidu rosu de cambodja :( allo , suficient, treceti la treaba !
Postat 27 Mai 2014, 16:44 de Crinuletz Pontescu
nu va mai incapeti in piele
Vai vai... ati luat si voi acuma niste posturi si aveti incredere ca sunteti cei mai buni pt Oradea, si ce limbaj folositi domnule doctor honoris... (sef de trib) va mai amintiti ca gata era sa fiti si ministru.. dar va trage in spate trecutul. Bolojan ramane pt Oradeni la fel, voi nu veti castiga in curand un fotoliu de primar ca sa nu ne intoarcem in timp noi oradenii!
Postat 27 Mai 2014, 15:41 de eu
bai, mang-litor-o-udemererist, baaaaai, ciocu' mic !
ba, mang__litor-o-hudmerist, baaaaaaaaai, tu mucles !tu esti un puscariabil alaturi de partenerul tau de de"biznisuri necurate" soanii chis. bah, tu nu-ti asuma nimic din scorul alegerilor, pt ca tu esti o piatra de moara legata de cei care muncesc cinstit in psd. fara tine scorul era mult mai bun ! nu amesteca tu plagiatorule, euro-parlamentarele cu primaria. una-i una, alta-i alta. la primariei n-aveti nici o sansa nici voi nici manglitorii hudemeristi !
Postat 27 Mai 2014, 15:18 de pt zoldi&comp
Niste pampalai
Pe de altă parte, Mureşan a mai spus că Oradea nu trebuie considerată un "fief al dreptei". "Cred că am risipit pentru totdeauna acele speculaţii că am venit în Consiliul Local Oradea tractaţi de PNL şi de Bolojan. (...) Fără locomotiva de tip Bolojan, PNL e, ca partid politic, mult sub PSD", a mai declarat viceprimarul...pai ce faci stimabile, compari rezultatele de acum cu cele din 2012 de la locale.Sunt lucruri diferite domnule.Daca nu va tragea Bolojan dupa el in 2012, nu aveati decat 2,3 consilieri la locale.Pe pariu.
Postat 27 Mai 2014, 14:46 de Boom
Plagiatorul Mnag
Zise plagiatorul Mang.... Eu m-as ascunde sa nu ma vada numeni...
Postat 27 Mai 2014, 14:31 de Ana
Ba mangeala
Ba Mang tu il copyzi acum pe poAnta seful copystilor? Pe voi v-a votat doar pensionarii ramoliti si tiganii in rest pAUZA !
Postat 27 Mai 2014, 14:18 de SECURIST
09 09 2013
Încrederea mea a pierdut-o la o dată foarte precisă 09.09.2013,atunci când TRANZACȚIA inițiată de BOLOJAN a fost votată de Consiliul Local(e drept că nici PSD-iștii din Consiliu nu și-au pus întrebări). Nu am ce face, trebuie să spun din nou despre ce TRANZACȚIE este vorba! După ce ani în șir BOLOJAN a spus răspicat că asocierea în participațiune dintre Consiliul Local și dezvoltatorul IMPACT a fost una păguboasă, ba și cu repercusiuni negative asupra celor care au avut proasta inspirație de a contracta cu IMPACT-ul, după ce a adus acuze fără echivoc vorbind de țepuirea municipiului cu cca. 22 milioane euro, s-a răsucit brusc! Ca să-l citez pe Sir Graham Watson," ori și-a pierdut mințile, ori a fost mituit!". Ceea ce este MAI GRAV rezidă în faptul că TRANZACȚIA respectivă se întemeiază pe FALSURI. Și Bolojan deși le cunoaște a inițiat TRANZACȚIA. Iar Biroul de Investigare a Fraudelor tot investighează de mai bine de un an dar NU SOLUȚIONEAZĂ NIMIC! Fac încă UN APEL către investigatori! Chemați-mă, întrebați-mă, CA ȘTIU MULTE! Dar faceți-o CÂT MAI REPEDE.
Postat 27 Mai 2014, 13:43 de TDS
Se trezi si mang_litorul vorbind !
Sunteti doua lepre si tu, mang_litorule si aliatul de mai ieri, penalul bolovan. Sa nu-i uitam pe popa ciordel si pe umflatu' ala de vice, muresan. In rest, ramane cum am zis: pa si pu la revedere!
Postat 27 Mai 2014, 13:34 de ionel
Pe ei Bolojane, arata-le cine e mai tare!
Da-l afara pe Grohhh din functia de viceprimar, pune-i sa-si omoare singuri cainii, creste-le brusc impozitele pe profitul facut din lucrarile publice, etc, etc, ca ai toate mijloacele la indemana! Rade-i ca sa se cuminteasca, ca astia isi imagineaza deja ca vor avea primar de la PSD peste Oradea si presedinte de judet in 2016!
Postat 27 Mai 2014, 13:07 de Strattera
Domnule ex-pro-rector Mang Ioaneee, eşti agramat !?!
Nu "şi-a pierdut" decât părul creţ şi des din tinereţe, că în rest e acelaşi bouuu !?! Se spune simplu "a pierdut ..." !?!
Postat 27 Mai 2014, 13:01 de Carp III
minciuna
minciunile pesedisoudemeriste prind doar la prosti si frustrati care si acum pling ca a castigat bolojan! puteti saa va bucurati ca la locale tot sefu ilie castiga.votul de acum a fost unul politic la nivel central si nuare a face cu oradenii dar pt un pesedist e prea ...grele de gandit!
Postat 27 Mai 2014, 12:58 de volvo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON