URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2010, 13:45

Mang îl acuză pe Ţîrle că a modificat regulile concursului pentru Spitalul Judeţean

Mang îl acuză pe Ţîrle că a modificat regulile concursului pentru Spitalul Judeţean Doctoriţa Carmen Pantiş s-a interpus unei atracţii irezistibile, între senatorul Ioan Mang şi fostul manager Florian Bodog
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit lui Ioan Mang, la o zi după ce consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate Regulamentul de organizare şi desfăşurare al concursului pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Judeţean, preşedintele CJ ar fi modificat unele prevederi ale documentului. "A doua zi, domnul preşedinte Radu Ţîrle a întocmit decizia pentru punerea în aplicare a Regulamentului, doar că nu l-a anexat pe cel votat", a declarat preşedintele PSD, vineri, într-o conferinţă de presă.

Mang a mai precizat că Ordonanţa de Urgenţă privind descentralizarea spitalelor prevede faptul că cel care propune Regulamentul este Consiliul de Administraţie al spitalului. "Am citit legea şi ordonanţa privind descentralizarea, iar potrivit acestora Consiliul de Administraţie al spitalului organizează concursul pe baza normelor aprobate prin act administrativ al preşedintelui Consiliului Judeţean", a spus Mang.

Puterea la Ţîrle

Preşedintele PSD Bihor susţine că în metodologia anexată de Ţîrle se observă anumite modificări faţă de cea aprobată de consilierii judeţeni. "În regulamentul schimbat se prevede că preşedintele Consiliului Judeţean stabileşte data concursului, comisia de concurs şi comisia de contestaţii", a spus Mang, completând că în proiectul votat responsabilităţile reveneau Consiliului de Administraţie. "A fost scoasă şi prevederea potrivit căreia candidaţii trebuie să aibă studii recunoscute de Ministerul Sănătăţii", a adăugat senatorul.

Prin acest fapt, considerat de Mang ca fiind "un lucru foarte grav", preşedintele PSD Bihor crede că Ţîrle vrea să reducă puterea Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean. "Nu pot să nu observ că un spital de interes judeţean se încearcă să fie acaparat de o singură persoană, şi anume de Radu Ţîrle". Senatorul a considerat "bătaie de joc" gestul preşedintelui CJ faţă de aleşii judeţeni. "Dacă el consideră că aceste drepturi îi aparţin, nu trebuia să lase consilierii să voteze ca proştii".

În concluzie, liderul judeţean al PSD a declarat că în cursul acestei săptămâni a sesizat Ministerul Sănătăţii privind fapta lui Radu Ţîrle.

Tot cu Bodog

"Am citit în presă că PSD ar avea interesul să fie din nou numit Florian Bodog ca manager la Spitalul Judeţean. De fapt, noi considerăm că Bodog nu trebuia schimbat deloc din funcţie până la organizarea concursului", a afirmat Ioan Mang, care a ţinut să precizeze că nu are resentimente la adresa doctoriţei Carmen Pantiş, cea care i-a luat locul lui Bodog la conducerea Spitalului Judeţean.

"Nu am nimic cu doamna Pantiş şi nici cu religia din care face parte. Nu am nimic să-i reproşez", a spus Mang, încercând să anuleze zvonurile care circulă în acest sens.

Ioan Mang îl încurajează pe Florian Bodog să se prezinte la concursul pentru ocuparea postului de manager. "Nu ştiu dacă se va prezenta, dar eu i-aş recomanda să se înscrie pentru că îndeplineşte toate condiţiile", a încheiat Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
re[plica la articol
Redactia saptamanalului ,,Bihoreanul ``nu mai sterge comentariile comentatorilor @pesedist a avut perfecta dreptate si adevar si a avut in afirmatia sa dar,,ADEVARUL SUPARA ``.Domnule senator PSD ,,presedinte legim de de filiala PSD Bihor ``senator PSD Ioan Mang dumneravoastra ati abordat gresit problema acesta,trebuia ca sa cereti interpelare in plenul Parlamentului ROMANIEI ministrului de interne Vasile Blaga pentru schimbare din functie pe motiv de abuz de serviciu si abuz de functie a presedintelui consiliului judetean Pocaitul Tirle ,dar asa nu ati rezolvat nimic va-ti ridicat in cap pe toti romani simpli nemultumiti de actuala situatie +pocaitzi :))Noah si de ce talibani rebeli fanatici din PSD Bihor suntem impotriva conduceri si presedintelui ,,legitim ales al filialei PSD Bihor``?Pentru ca nu ne reprezinta interesele noastre ale poporului PSD,ci reprezinta doar interesele personale .Am mai spus pe acest forum, al saptaminalului ,,Bihoreanul ``@Romanul Simplu dixit ,,Miine sa ne excludeti din PSD Bihor pina atunci avem dreptul la opinie si la decizii dupa aceea sa ramineti cei din conducere cu familiileneveste si amante .:)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 August 2010, 21:10 de Romanul Simplu
@Oradea. Despre adevărata prestație jenanta!
Cine l-a "transformat" pe dl. Bodog, din brancardier, în medic de medicina umana și cadru didactic universitar? Cine îl promovează (și) pe la FMF Oradea?
Postat 28 August 2010, 11:15 de unchiul.
Prestatie jenanta.
Jenanta prestatia senatorului Mang. Nu poate trece,sub nici o forma,peste interesele proprii. In actuala conjunctura politica avea toate sansele sa-si onoreze pretentiile pe care oradenii le acorda,de obicei, oamenilor cu carte.
Postat 28 August 2010, 10:16 de Oradean.
@oradenu injiner
Cine l-a "transformat" pe dl. Bodog, din brancardier, în medic de medicina umana și cadru didactic universitar?
Postat 28 August 2010, 06:48 de pelican
ptr. antecomentatori
CE TOT VORBITI FRATILOR CA DL. MANG N-ARE CE COMENTA , ESTE O INTELEGERE INTRE PSD SI PNL PTR. SUSTINEREA UNOR PROIECTE SI CEI CARE NU SE TIN DE CUVANT SUNT PNL-ISTII, DESPRE CONDUCEREA PE VIITOR IN BIHOR VETI VEDEA CA PSD-UL VA CONDUCE SI NU NUMAI IN BIHOR CI IN TOATA TARA, CA PE VREMEA PSD. FURA TOATA TARA CAND ACU FURA DOAR CATIVA.
Postat 27 August 2010, 23:10 de KALLA
Mang, vezi-ti de treburile tale
Mang se baga ca musca-n lapte in probleme in care n-are dreptul sa hotarasca.Cei care au dreptul si potenta sa o faca actioneaza in culise, dar se pare ca acest Mangoc le strica planurile.N-ar fi de mirare ca acest Mang, conducatorul unui partid care n-a contat niciodata in Bihor, sa actioneze fara sa-si dea seama in folosul fratelui nebun.
Postat 27 August 2010, 19:41 de Zoli
pareri
Mang asta se pricepe acum la toate cele! Penibil, uite cum politica releva ca un individ cu pretentii de intelectual de doar un cretin! Sa se ia cu Bodog de umeri si sa-l puna sa silabiseasca: Idiot!
Postat 27 August 2010, 15:36 de oradenu injiner
Mangul lui Geoana intrat de pe pozitia 4
Ce treaba are Mang cu Spitalul jud si cu conducerea sa?Din cate stiu administrarea Spit jud a trecut de la MS la CJ Bihor.Stiu de asemenea ca la CJ, la putere este o coalitie formata din PNL si UDMR(Popa C si Kiss Al.)si acestia singuri au un cuvant de spus in privinta Spit jud.Partidul dlui Mang n-a condus, nu conduce si probabil nu va conduce niciodata nici o coalitie de putere in Bihor(ori pt ca bihorenii au alergie la comunism si la ce aiesit din acesta,ori PSD-ul in Bihor n-are oameni care sa merite sa fie votati).Prin urmare Mang are tot dreptul sa clampane,dar Popa si Kiss sunt cei care iau deciziile.Chiar daca pt moment se pare ca necontrolabilul Tirle face ce vrea el.
Postat 27 August 2010, 15:22 de Observator
Mang
Odata demult, mai credeam ca Mang e in stare de ceva bun. M-am inselat. Who cares?
Postat 27 August 2010, 14:56 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON