URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2017, 12:56

Mang defineşte „Statul Paralel” cu ajutorul „oamenilor din servicii”: „Este dat de cei care doresc să conducă nefiind votaţi”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima zi lucrătoare după weekend-ul în care, reunit la Băile Herculane, PSD a adoptat o rezoluţie prin care declară război "Statului Paralel" şi anunţă accelerarea ritmului de schimbare a legilor justiţiei, preşedintele organizaţiei judeţene Bihor, Ioan Mang, a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat o parte din "analiza" îndeplinirii Programului de Guvernare făcută vineri.

"Bunăstarea românilor" în grafice

Folosind o mulţime de grafice, la fel ca în campania electorală de acum un an, Ioan Mang a afirmat că PSD a crescut "bunăstarea românilor".

În ce priveşte economia, şeful PSD Bihor a spus că aceasta a crescut cu 7% (peste obiectivul de 5% propus), PIB a crescut de la 815 miliarde lei la 845 miliarde, datoria guvernamentală a scăzut de la 39% din PIB la 37,4%, iar deficitul bugetar va fi la finalul anului de 2,96%. "Suntem în top 5 la nivel mondial", a concluzionat Mang, adăugând că şi absorbţia fondurilor UE a crescut de la 0 (zero) euro în 2016 la 4 (patru) miliarde euro în 2017.

De asemenea, în ce priveşte obiectivele sociale, Mang a afirmat că PSD a creat 850.000 noi locuri de muncă, iar numărul persoanelor în sărăcie a scăzut cu 1,5 milioane. Salariile bugetarilor au crescut cu 21,5% deşi PSD a promis doar 20%, salariul minim a fost majorat la 1.450 lei şi punctul de pensie la 1.000 lei, astfel că puterea de cumpărare a crescut cu 12,6% pentru salariaţi şi cu 14,6% pentru pensionari.

"Ideea este că ne-am propus să creştem gradul de bunăstare a românilor şi am reuşit", a concluzionat şeful PSD Bihor.

Urmează lupta cu "Statul Paralel"

Mang a afirmat că PSD are însă "rămâneri în urmă" în ceea ce priveşte "dreptatea şi respectul faţă de lege", pentru că "românii au aşteptat de la noi să avem finalizată până la sfârşitul anului introducerea în legislaţia românească a tuturor directivelor europene pe justiţie şi a tuturor deciziilor CCR", ceea ce urmează să se întâmple curând, până la sfârşitul anului.

Întrebat, însă, ce înseamnă - concret - "Statul Paralel", Mang a avut dificultăţi serioase în încercarea de a-l defini. "Statul Paralel este dat de cei care doresc să conducă ţara nefiind votaţi. Inclusiv cei care cheamă la revoltă oamenii în stradă pe ideea de a schimba majoritatea în stradă sunt o unealtă a Statului Paralel", a spus Mang, după numeroase insistenţe ale BIHOREANULUI.

După alte insistenţe, Mang a adăugat că "Statul Paralel" este "ăia care îi susţin" pe "oamenii din stradă". "Eu nu am cum să vă identific dumneavoastră Statul Paralel, ştiţi dumneavoastră bine cine este", a zis şeful PSD Bihor.

"Oamenii din serviciu afirmă că..."

Invitat să descrie felul în care PSD va lupta împotriva "Statului Paralel", Ioan Mang a invocat în sprijinul teoriei privind existenţa acestuia inclusiv "mărturii" ale unor "oameni din servicii", adică din structurile bănuite că ar face parte din acest "Stat Paralel".

"Ca să eliminăm Statul Paralel, trebuie ca judecătorii să aibă totala convingere şi încredere că nimeni nu le poate impune verdictul. Din păcate, azi sunt mulţi care spun că nu se întâmplă acest lucru, sunt oameni din servicii care afirmă acest lucru, că se dau verdicte dinainte, în plic", a spus Mang.

Precaut, însă, şeful PSD Bihor a precizat că "dacă este adevărat, asta eu nu ştiu, urmează să se cerceteze în comisiile speciale ale Parlamentului. (...) Nu putem spune că serviciile sunt în Statul Paralel, peste tot sunt oameni care judecă prost".

Întrebat dacă el însuşi ori colegii săi se aşteaptă la "represalii" din partea "Statului Paralel", Mang a spus că "eu, cel puţin, mă tem doar de Dumnezeu, în rest se poate întâmpla orice şi în orice moment".

Mitingurile PSD, greu de organizat

De asemenea, BIHOREANUL l-a întrebat pe Mang şi când vor începe mitingurile activiştilor de partid, cărora preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a dat undă verde tot vineri, la Herculane, dar şeful filialei Bihor nu e convins că acestea sunt posibile. Motivul? Lipsa de... emoţie! "Ca să scoţi oamenii în stradă trebuie să creezi emoţie, dar emoţie nu mai există", a spus el.

Tot în chestiunea mitingurilor, şi tot după insistenţe, Mang a spus că va discuta în Biroul Permanent Judeţean al partidului "dacă este cazul să facem miting judeţean sau dacă vom comunica măsurile adoptate fără să facem miting". "Vrem să mergem în fiecare localitate, prin reprezentanţii noştri, să le explicăm oamenilor. Probabil vom face şi un document pe care o să-l dăm (n.r. – oamenilor), mai mult în mediul rural. În mediul urban o să folosim mai mult mediul online", a explicat şeful PSD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
10 feţe
Se poate privi în oglindă? Oare?
Postat 20 Noiembrie 2017, 23:05 de User anonimizat
Manglitorilor transpartinici.
Votul primit, obtinut mai mult sau mai putin cinstit, nu inseamna liber la furat! Votul nu inseamna un cec in alb pt politicienii corupti!
Postat 20 Noiembrie 2017, 18:20 de Control_Room
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON