URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2015, 13:40

Mang: Dacă Ovidiu Mureşan acceptă o funcţie de la Bolojan, va părăsi şefia PSD Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, că social-democraţii bihoreni au intrat oficial în opoziţie.

După ce săptămâna trecută, în şedinţa Consiliului Local Oradea, viceprimarul PSD Ovidiu Mureşan a fost înlocuit cu UDMR-istul Huszár István, iar în şedinţa Consiliului Judeţean din 24 februarie va fi şi el debarcat din funcţia de vicepreşedinte, Ioan Mang a spus că PSD Bihor este făcut pe nedrept vinovat pentru nerealizările Primăriei. "Niciun proiect major al Primăriei Oradea nu a fost blocat, ci susţinut. Cei care azi sunt aliaţii lui Ilie Bolojan au blocat atunci aceste proiecte", a declarat Mang, făcând referire la membrii UDMR.

Bolojan, adevăratul sabotor

Şeful social-democraţilor bihoreni a înşirat apoi lista proiectelor susţinute de social-democraţi în Oradea: atribuirea prin încredinţare directă a lucrărilor la podul Macio, centura care va lega Calea Sântandreiului cu Episcopia, proiect ce "a fost susţinut inclusiv de mine personal în faţa conducerii CNADNR şi a Ministerului Transporturilor" ori supratraversările de pe şoselele de centură, "care au fost şi vor fi susţinute". Mang a menţionat şi proiectele pe care PSD nu le-a susţinut: exproprierea Centrului Salem din strada Nufărului ori mutarea Muzeului în Cetate, iniţiativă a primarului Ilie Bolojan nesusţinută nici de UDMR la vremea respectivă.

"Din punct de vedere al PSD, sau al PSD Bihor, cum le place (n.r. liberalilor) să spună, adevăratul sabotor al dezvoltării oraşului este administraţia păstorită de Ilie Bolojan", a declarat Mang, adăugând că nu din cauza PSD Electrocentrale a încasat o amendă record de la Ministerul Mediului, noul CET pe gaz nu este construit ori proiectele europene sunt în întârziere. "Responsabilitatea nu trebuie căutată la PSD, ci la managementul defectuos al domnului primar şi al oamenilor puşi de dumnealui pe funcţie", a spus Mang.

Nicio tragedie!

Totodată, şeful social-democraţilor a ţinut să spună că în filiala pe care o conduce "nu este nicio tragedie" că nu va mai avea vicepreşedinte în CJ ori că nu are viceprimar în Oradea. "E sfârşitul unui vis frumos care din ambiţii politice se termină urât. Ambiţiile colegilor din PNL de a avea doar ei puterea şi de a deţine toate funcţiile", a mai spus Ioan Mang.

Întrebat de jurnalişti dacă îi impută "managementul defectuos din Primărie" şi fostului viceprimar PSD Ovidiu Mureşan, Mang a spus că nu, pentru că acesta n-a avut un cuvânt prea greu în executivul oraşului.

Totuşi, şeful pesediştilor bihoreni îl blamează pe Mureşan pentru că acceptă o funcţie de la primarul Ilie Bolojan, aşa cum chiar fostul viceprimar a sugerat că se va întâmpla, într-un interviu acordat în numărul din această săptămână din BIHOREANUL.

"Trebuia să intre în opoziţie. (...) Dacă acceptă o poziţie, va părăsi funcţia de preşedinte al PSD Oradea. Când eşti angajat într-o instituţie din subordinea primarului sau a Primăriei, nu poţi conduce participând în opoziţie", a spus Mang.

Mureşan, la CAO

El a mai declarat şi că a discutat cu Mureşan aceste lucruri, acesta le-a înţeles şi "rămânem prieteni". Biroul Judeţean al PSD Bihor va decide cine va prelua interimar şefia filialei municipale, însă, a spus Mang, şanse mari le are tânărul Liviu Popa Sabău.

Mang a refuzat să spună ce funcţie va primi Mureşan, însă a spus că va fi una bine plătită, astfel că îl poate înţelege, ca om, că acceptă oferta. "O să rămână acolo până la alegerile următoare", a spus Mang.

La insistenţele jurnaliştilor, şeful PSD BIhor a confirmat că, din câte ştie el, viceprimarul Ovidiu Mureşan va fi angajat al Companiei de Apă Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
tds
tds-ule..ha ha ha..nu am citit lista ta ha ha ha...doar ca de fiecare data cand vad ca postezi tu si ceilalti doi..zambesc...sunteti haiosi:))))
Postat 17 Februarie 2015, 19:35 de HXH
10 hohote de ras!
@HXH; IN CURAND! Dar trebuie sa fie foarte bine pus la punct denuntul(ai vazut ce a patit Nutzi cu Plangerea ei penala!). Ai sesizat insa ca vorbesc de "denunt"(care este diferit de "plangere"!(vezi C.pr.p. art. 289, 290). Daca ai citit cu atentie LISTA vezi ca ma mai refer si la alte aspecte!
Postat 17 Februarie 2015, 19:25 de TDS
TDS
cand mergi odata la DNA??..:)))) io sincer, intru sa te citesc si sa mai rad :))pe tine si pe ceilalti doi postaci:)))
Postat 17 Februarie 2015, 17:36 de HXH
BOLOJAN, omul-foarfecă!
Listă cu aspecte negative 1. Căderea la pace cu firma IMPACT pe criterii numai de domnia sa știute(după ce anterior afirmase că IMPACT s-a folosit de contracte de v/c fictive pentru a obține niște terenuri de la Primărie)-formalizată prin adoptarea HCL 651/09.09.2013(votată ce-i drept in corpore și de consilierii PSD la care o adaug și pe Adelina Coste, atunci pedelistă!) 2. Posibilul BLAT în procesul 9297/111/2010(tot cu IMPACT-ul, nu-i așa?!)în care Bolojan mimează că așteaptă o soluție favorabilă PMO(poate s-a și dat, pe site-ul de specialitate justiția independentă nu a afișat NIMI de o săptămână!). De ce posibil BLAT? Pentru că Bolojan se bazează doar pe o expertiză în care suspectez că s-au folosit Procese verbale de recepție false, DEȘI SUBSEMNATUL MĂ OFER DE UN AN ÎNTREG SĂ DEPUN MĂRTURIE ÎN FAVOAREA Consiliului Local/PMO DAR BOLOJAN NICI MĂCAR NU DĂ UN RĂSPUNS NEGATIV. Am explicat în scris că posed documente și fotografi i care atestă că în Dosarul respectiv IMPACT MINTE iar dreptatea e a CLO(penalități confirmate și de Curtea de Conturi!). Nu a săvârșit Bolojan o infracțiune? Neglijență în serviciu? Măcar să mă fi propus...Poate Instanța n u accepta să fiu martor. Dar măcar încerca. Reprezentam cumva un pericol pentru proces? Așa o fi fost tot mersul făcut? 3. Tot Curtea de Conturi a confirmat că autotursimele OTL au fost achiziționate ILEGAL. Cine le folosește? Bolojan și compania. Cine a sesizat acest lucru de mai mult de jumătate de an? Nu cumva subsemnatul?(verificați arhiva Bihoreanul și comentariile). 4. TURBO GIRAȚIA a înghițit sume uriașe! Acum Bolojan vrea pasaj subteran?! Prima sumă nu a fost cumva aruncată pe fereastră? 5. Bucla de tramvai de la Emanuel ar fi creat condiții mult mai bune pentru transportul în comun din acest an(decât ceea ce se întâmplă acum). De ce nu s-a făcut? Ca să aibă motiv OTL-ul să cumpere autobuze noi? În plus? Ce era mai eficient? -VA URMA-
Postat 17 Februarie 2015, 14:08 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON