URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2011, 14:27

Mang admite ca "posibilă" susţinerea PSD pentru doi candidaţi PNL atât la conducerea Oradiei, cât şi a judeţului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima oară de la încheierea protocolului de colaborare dintre PSD şi PNL-PC în Bihor, liderul social-democraţilor din judeţ, Ioan Mang, a afirmat că este posibilă varianta ca aceştia să susţină candidatura a doi liberali la Primăria Oradea şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor. "Este posibil, cel puţin teoretic", a spus Mang, lapidar, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, după ce a fost întrebat dacă PSD poate susţine candidaţi PNL la cele mai importante poziţii de conducere administrativă din judeţ.

Este pentru prima oară când preşedintele PSD Bihor afirmă în public această posibilitate, dat fiind faptul că Mang îşi doreşte pentru propriul partid conducerea CJ, în condiţiile în care pentru Primăria Oradiei Ilie Bolojan este considerat neoficial, dar certamente sigur, candidatul tuturor celor trei formaţiuni componente ale USL, din simplul motiv că nu are niciun competitor cu şanse cât de cât reale.

Ioan Mang a precizat că, până la finele acestei luni, fiecare partid semnatar al protocolului USL din Bihor trebuie să-şi desemneze reprezentanţii care vor intra în competiţia internă pentru a deveni oficial candidaţii unici la Primărie şi şefia CJ. Mang a explicat că, după ce PSD, PNL şi PC vor stabili câte un pretendent la cele două funcţii, cei trei vor face obiectul a două sondaje de opinie ce vor fi comandate şi plătite, separat, de către PSD pe de o parte, şi PNL-PC pe de alta, iar persoana cea mai bine plasată în preferinţele bihorenilor va deveni candidatul unic al USL. Însă cu un amendament: întrucât pe plan naţional s-a stabilit ca PSD să aibă candidaţi în 21 de judeţe, iar PNL-PC în alte 20 de judeţe, "desemnarea finală a candidaţilor se va face după o negociere la Bucureşti", a spus Mang.

De asemenea, a mai dezvăluit preşedintele PSD Bihor, până în momentul de faţă şi-au exprimat intenţia de a candida la Primăria Oradiei trei reprezentanţi ai celor trei formaţiuni componente ale USL, iar la şefia CJ patru reprezentanţi, "inclusiv eu".

Neoficial, în mediile politice locale, candidatura liberalului Ilie Bolojan la Primăria Oradiei este "bătută în cuie", iar preşedinţia CJ este dorită de PSD-istul Ioan Mang, care însă se va confrunta în sondaje cu omologul de la PNL, Cornel Popa, beneficiar al unei notorietăţi mult peste cea a sa, mai ales în spaţiul rural.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
replica la @PSD-ist vechi
Prietene @PSD-ist vechi sunt un roman simplu ,membru simplu de partid PSD si am nick name-ul @Romanul Simplu si am sa-ti comentez afirmatiile si nemultumirile.,,voi cei care mai sunteti in partid `` in PSD Bihor zice se ca suntem 10 000 de membri ,,multii si prosti`` pe care-i conduce senatorul PSD Ioan Mang presedinte ,,legal si legitim ales `` al filialei PSD Bihor aceste afirmatii dupa spusele lui ,dar poate sunt minciuni si suntem si mai putini si nu vrem sa recunoastem :))=)) Si asemeni situatiei Titanicului inainte de scufundare,,totii membrii partidului ne apucam de urale si liguseli adresate conducerii si nava se scufiunda ,in vreme ce capitanul Mang bine mersi este in barca de salvare ,dar lucrurile nu vor ramine asa pentru ca se va revolta echipajul si pasageri,si capitanul va fi aruncat peste bordul barci de salvare :))=)).,stinge lumina si va preda chile ``energia electrica este scumpa,si tre sa economisim,cheile sunt bine in buzunar ,dar inainte sediul tre devastat sa nu se foloseasca dusmanul PDL de el ,zicese ca in sediu PSD Bihor era inainte casa de moravuri usoare ,bordel (istoria se repeta,nu-i asa? :))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 03 Aprilie 2011, 00:51 de Romanul Simplu
PULIFRICII
Romanul Simplu! Esti obiectiv si ai dreptate, doar ca cei la care te referi nu mai sunt la cheremul PULIFRICIULUI care a facut praf si pulbere din PSD Bihor... Daca cei doi oportunisti Mangulea si Populea, sustinatori de infractori si prostituate pe care i-au pus sa conduca institutii IN NUMELE PSD-ului, continua sa sufle in urechile cel;or de la centru, iar voi cei care mai sunteti in pardid, dar dobitocii va tin la distanta , nu aveti curajul sa faceti o delegatie la Bucuresti sa spuneti adevarul..., alta solutie decat sa asistati la ingroparea partidului-NU AVETI-. Mang, care vede numai avantajul personal din politica, va trece la momentul zero, in alta barca, iar unul dintre voi va stinge lumina de la sediu si va preda cheile.
Postat 02 Aprilie 2011, 12:14 de Psd-ist vechi!
Bre, pupincuristule ...
Marius, tu gind scrii nu gindesti???
Postat 01 Aprilie 2011, 19:47 de Flecustet cu parul c
Adio PSD Bihor
Eu asa om slab pregatit politic ca Mang nu am vazut in 20 de ani. Adica cu gura ta sa te apuci sa-i demobilizezi pe PSDeii bihoreni, cu peste un an inainte de alegerile locale ... trebuie multa prostie ...
Postat 01 Aprilie 2011, 19:44 de KrrrrrISS
alegeri
ATUNCI DACA NU ARE SANSE IN FATA D-LUI POPA POATE INCEARCA SA-L DETRONEZE PE BOLOJAN.
Postat 01 Aprilie 2011, 18:07 de oradean
replica la articol
,,Mang admite ca ``posibila``sustinerea PSD pentru 2candidati PNL la conducerea Oradei ``Senatorule PSD Ioan Mang presedinte de filiala PSD Bihor in cazul acesta a afirmatiei dumneavoastra .atunci PSD Bihor nici numai are rost ca sa participe la alegerile din 2012 si asa fiind in umbra PNL Bihor si lupta electorala ati declarat-o invinsa inainte de o incepe :))=)).Domnule senator PSD Ioan Mang treceti peste orgoliul si mindria proasta personala si lasa-ti sa candideze la functii oameni din partid fosti directori la deconcentrate pe care nu i-ati sprijinitcind au fost disponibilizati de catre cei din PDL,este mai bine si pentru partid acest lucru cu afirmatia ,,inclusiv eu `` aratca sunteti si invidios egoist dusmanos si numnai dumneavoastra ati manca 2 piini iar ceilalti care ar avea sanse la o functie publica nici una,macar acesti directori PSD disponibilizati au luptat pentru partidul PSD si diumneavoastra nu i-ati sprijinit ,revansativa si sprijinitii acuma pentru o candidatura ,nu numai dumneavoastra domnule senator PSd Ioan Mang .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 01 Aprilie 2011, 14:47 de Romanul Simplu
clar cj pentru pnl
Pentru a castiga CJ in fata lui Kiss, trebuie un om cu notorietate si care a facut ceva pentru judetul acesta. Este normal ca d-ul senator Cornel Popa , vicepresedinte PNL, cel care de 10 ani umbla in judet saptamana de saptamana si care este aproape de oameni, sa fie candidatul USL. Multa bafta d-le Popa
Postat 01 Aprilie 2011, 14:44 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON