URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2010, 16:23

Managerul RAPAS şi-a dat demisia. Bolojan l-a numit şef pe consilierul lui, Liviu Andrica

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a anunţat joi, în finalul şedinţei de Consiliu Local, că managerul RAPAS, Romulus Cosma, şi-a depus miercuri demisia din funcţie, şi ca atare a propus un înlocuitor al acestuia. "Având în vedere demisia pe care domnul Cosma a înregistrat-o, propun mandatarea domnului Andrica Liviu ca preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director al RAPAS", a anunţat Bolojan.

Propunerea sa a fost validată de Consiliul Local, astfel încât Andrica va ocupa postul începând de vineri, 1 octombrie, având la dispoziţie 45 de zile ca să-şi intre în atribuţiuni. "Domnul primar mi-a cerut ca în termen cât mai scurt să fie ordine şi curăţenie în pieţe şi în cimitir, şi - în funcţie de problemele pe care le vom identifica, în urma unui audit, dar şi a resurselor de care dispune regia - să stabilim obiectivele pe termen mediu şi lung", a declarat pentru BIHOREANUL noul şef al RAPAS.

De profesie economist, specializat în management, absolvent al Facultatăţii de Ştiinţe Economice şi al unui masterat în Drept administrativ, Liviu Andrica a ocupat în ultimii doi ani un post de consilier al primarului Ilie Bolojan. El a fost director al Cancelariei Prefectului pe vremea când Mircea Ghitea era prefect, iar înainte de aceasta, timp de 13 ani, a fost manager la o societate comercială privată. Pentru o perioadă, Andrica a mai fost angajat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, unde a condus Biroul Organizare şi Salarizare.

BIHOREANUL a prezentat de mai multe ori felul în care, în doi ani de la numire, managerul Romulus Cosma a reuşit să instaleze un haos general în RAPAS, fără însă a stârni, până acum, reacţii la nivelul conducerii municipalităţii. Ziarul nostru a dezvăluit, de pildă, că directorul tolera în pieţe zeci de chioşcuri neautorizate, că a dublat numărul şefilor de pieţe, angajându-l inclusiv pe fratele consilierului primarului Ilie Bolojan, Florin Birta, la conducerea Pieţei Ioşia.

Citeşte pe aceasă temă şi articolul: "Dezastrul Cosma"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
hotie
Cine? Andrica? asta care e pupincuristul sef a lui Bolojan sa ajunga sef. E foame mare probabil de cascaval de l-a numit pe asta............ Un parsiv ordinar in fata zambeste frumos dar in spate te reguleaza
Postat 07 Octombrie 2010, 17:16 de ion
felicitari!
il cunosc pe domnul andrica, chiar e un tip corect. Am fost o data in audienta si fara sa am pile m-a ajutat. Foarte bine ca a fost pus intr-un post important. Pacat ca nu avem mai multi oameni corecti si cu bun simt ca dansul.
Postat 01 Octombrie 2010, 10:16 de silviu
postacilor
mai bine v-ati impusca, pedelisti nenorociti! faptul ca vine cineva si incearca sa puna capat furaciunii si mizeriilor clientelare va macina rau. nu mai poluati, dispareti naibii!
Postat 01 Octombrie 2010, 10:13 de mircea
eeeee bun asta
e bun asta, cu noul "specialist in resurse umane". din acest moment toti cei din obor tre sa aibe calificare de "pietzar sef", cei din cimitir de "mortaciune sef" si cei de la stranduri de "facator de valuri", iar cei de la pepiniera de "uite pomu, nu e pomu".....adica de pomanagii?......sa vezi cum unii vor cersi voturi, dar eu personal nici nu voi participa la vot...."ca nu ai cu cine"
Postat 01 Octombrie 2010, 00:37 de broscoi
Conducere prin media
Mai nou apare un nou mod de lucru. Adica Bololojan isi pune pata pe un din echipa lui si pune la cale inlocuirea celor care fac de capul lor citeceva. Atunci Bolo se pune pe treaba, aduna ceva informatii despe cel vizat, le pune in doua trei idei de matematician cu norma depasita, cheama pe cineva de la Bihoreanul, ca de exemplu lingaul profesionist Cris, urmind ca apoi sa fie infierat mediatic preopenientul. Vine dupa aia Bolo, cu fata lui impenetrabila din cauza ordinii si curateniei efectuate de dimineata in baia de la etajul I al primariei, anuntind triumfator si rezervat in acelasi timp, ca il schimba pe un fraier cu unul si mai mare. Daca mai dureaza un pic aceasta politica blovaneasca, urmeaza sa vedem dupa localele din 2012, refacerea marii coalitii PDL-UDMR, ca sa putem zice ca inainte este (a fost) mai bine.
Postat 30 Septembrie 2010, 17:37 de dare
Stilul fura pistilul
Mare e gradina domnului, sa pui pe unul ca asta ca manager la piete, fara meserie, fara fler si fara minte suficienta. Schimbat tanda cu manda, dupa stilul lui Bolojan, care se ingroapa tot mai mult in zona draga lui de psihopupu. In juma de an, pleaca si asta cu coada intre picioare si cu problemele mai prost aranjate, dupa care se va aseza triumfator la regie unul de-l cheama Sala, actual director adjunct pe la piete, care sta in umbra si linge ba la Filip, ba la Biro, ba la Popa ori Bolo.
Postat 30 Septembrie 2010, 17:28 de ametitdemoment
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON