URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2011, 16:49

Magazinele de vise din Oradea, amendate cu 67.000 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Luna trecută am dispus efectuarea unor acţiuni de control la magazinele de etnobotanice, în care au fost implicate mai multe instituţii, Poliţia judeţului Bihor, Poliţia municipiului Oradea, Garda Financiară, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă", a declarat prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

"În cadrul acţiunii au fost legitimate 718 persoane care au cumpărat substanţe etnobotanice, dintre care 48 au fost minori. Poliţia a început activitatea de consiliere cu aceştia, fiind invitaţi la sediul Poliţiei împreună cu părinţii", a mai spus prefectul.

Ghilea a afirmat că, în urma controalelor, instituţiile implicate au emis procese-verbale de sancţionare a celor trei "magazine de vise" din Oradea, cuantumul amenzilor fiind de 67.000 lei. "Au fost sancţionate cu 67.000 lei toate cele trei magazine din Oradea, care aparţin Asociaţiei Familiale Iova Ionuţ din comuna Râpa, cu punct de lucru la Oradea, societăţii Sweet Brooklyn din Braşov şi Monidan Tinca", a precizat prefectul.

Întrebat dacă magazinele nu au fost şi închise sau suspendate, Ghilea a spus că două magazine "s-au închis", adăugând că "vom continua acţiunea şi în afara magazinelor, în perioada următoare".

De asemenea, întrebat pentru ce anume încălcări ale legii au fost decise sancţiunile, prefectul a răspuns că "neregulile au constat în faptul că în pacheţelele cu produse figura un anumit produs, dar pe etichetă era trecut un alt produs, etichetele nu erau inscripţionate în limba română, iar unii angajaţi nu aveau forme legale de muncă". Prefectul a mai precizat că "pentru magazinul care nu s-a închis nu s-a dispus suspendarea activităţii".

Coincidenţă sau nu, magazinul care "nu s-a închis" aparţine Asociaţiei Familiale Iova, adică celor doi fraţi care l-au denunţat la DNA, pentru luare de mită, pe comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Sebastian Secoşan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
normal ca itm nu i va verifica
totii bugetarii cunosc sistemul si rad de privati, banii nostri sunt spalati in scopuri personale, cum sa verifice ITM ce se intampla pe proprietatea primarului< sefului de finante sau politie sa fim seriosi, in concluzie massmedia este neutra daca nu are si ea culoare politica ar trebui sa facem can can cu functionari publicii privind starea materiala , am scoate la lumina mai multe bolii ale sitemului.Dar vinovatii sunt cei care accepta sa traisca in inchisoare , sclavie sociala.
Postat 17 Martie 2011, 09:53 de un cetatean
sooo
u inteleg ca avem avize date dupa muschi, cum in plic e alt continut, de ce sustinem un sistem care ne manaca banii. DECI noi furnicile muncim ca de fapt trantorii sa si faca vecul in functii inalte ca parveniti sociali. GHILEA cand va fi cercetata penal pentru lucraiile pe care lea avut? cine intrazneste sa verifice consumul de materiale figurate in lucrari sa vedem cine face fapte penale, stim ff clar ca orice lucrare publica implica si imobile care se cadorisesc celor care aproba si raspund....so DNA de ce nu verifica la miliardele inacasate cati banii sunt spalti acolo in materiale si forta de munca? DE CE NU pentru ca inca unge... e ff rational sunt acte negru pe alb care justifica.DE CE NU EXISTA organe care sa verifice fiecare constructor unde isi trimite SALARIATII, de ce nu sunt prinsi la fata locului? dar cine ii lasa, ha, ha, ha deci in conscluzie romanul e nascut IOBAG si munceste si pentru BURGHEZIE , cei care nu sunt ioabgi au plecat sa si pregatesca armata ca pe vremuri , istoria se repeta
Postat 17 Martie 2011, 09:32 de anca
nici nu stie nimic
Domnul prefect nici macar nu stie ce autoritati au fost in control. Unde este ISU Crisana domnu prefect ? Habar n-ai de nimic. Nici nu stii ce ordine dai. Vai si amar ce prefect avem
Postat 16 Martie 2011, 17:11 de tre
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON