URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2014, 23:12

Lupta lui s-a terminat: Organele agentului bătut de 7 indivizi vor ajuta alţi oameni să trăiască! (VIDEO)

Agentul de pază Ozsvath Oszkar Levente, care a ajuns în comă la spital la finele săptămânii trecute după ce a fost bătut crunt de 7 indivizi, a pierdut lupta pentru viaţă şi a intrat în moarte cerebrală. Familia bărbatului şi-a dat însă acordul ca prin moartea lui să salveze viaţa unui om grav bolnav şi să îmbunătăţească sănătatea altor 5 persoane.

Dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor, a declarat marţi seară pentru BIHOREANUL că o echipă de 16 cadre medicale din Oradea, Cluj şi Bucureşti este pregătită, la ora transmiterii acestei ştiri, să intre în sala de operaţie pentru prelevarea de organe.

"Pacientul agresat, în vârstă de 37 de ani, a fost declarat în moarte cerebrală de către domnul doctor Sabău Tudorel Florian şi confirmat ulterior în moarte cerebrală de domnul conferenţiar Mohan. A fost îngrijit cu mare, mare atenţie, în toată această perioadă, i s-a dat maximum de ajutor, i s-a făcut inclusiv infuzie de sânge, dar din nefericire starea sa a evoluat spre moarte cerebrală. Deşi mama pacientului a fost foarte şocată de ceea ce s-a întâmplat, am obţinut acordul de prelevare din partea ei şi a familiei", a precizat dr. Carmen Pantiş.

Potrivit acesteia, rudele au semnat pentru prelevarea ficatului, pancreasului, rinichilor şi corneelor. Pancreasul şi rinichii vor fi duşi la Cluj, iar ficatul şi corneele la Bucureşti, urmând să fie transplantate în cel mai scurt timp unor pacienţi care au nevoie de ele.

"Viaţa unui om va fi salvată, iar calitatea vieţii a altor 5 persoane va fi mult îmbunătăţită prin gestul acestei familii", a mai spus Pantiş.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, agentul de pază Ozsvath Oszkar Levente a ajuns în stare gravă la spital vineri după amiază. El făcea parte din echipa de intervenţie a firmei Total Guard Protect şi a fost trimis împreună cu un coleg la un scandal provocat într-un local din Tăuteu, cu care societatea avea contract de pază.

Patronul localului ceruse ajutor după ce un grup de opt persoane a agresat fizic şi verbal mai mulţi clienţi. Însă scandalagii nu s-au calmat nici după sosirea celor doi agenţi. Înarmaţi cu pari, aceştia l-au atacat pe Ozsvath şi l-au doborât la pământ, unde l-au bătut până în momentul în care au văzut că nu mai mişcă. Apoi au urcat într-un autoturism şi au fugit de la locul faptei. Doi dintre agresori nu au fost, încă, prinşi.

Carmen Pantiş a mai precizat că operaţia de prelevare a organelor victimei va începe cu puţin înainte de miezul nopţii. "Este cumva o premieră această intervenţie, pentru că echipa a venit cu un avion SMURD, pus la dispoziţie de către dr. Raed Arafat. Echipa de la Bucureşti este condusă de David Leonard, cea de la Cluj de către domnul doctor Liviu Constantin. Echipa de la Oradea este compusă din dr. Dobra Teodora (care va recolta corneea), dr. Ştefan Patacki şi dr. Tudorel Florian, asistent anestezie fiind Otto Gergely, iar asistenţa instrumentară fiind asigurată de Dana Fărtăiş", a mai spus coordonatoarea programului de transplant în Bihor.

Este cea de-a opta prelevare de organe petrecută în 2014 la Oradea, oraşul de pe Criş menţinându-se în continuare pe primul loc în ce priveşte acest tip de intervenţii.

Citiţi detalii despre scandalul de la finele săptămânii trecute, în articolul "Un agent de pază a ajuns în comă la spital, după ce a fost bătut cu bâtele de 7 bărbaţi"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@bihoreanul
varga din tauteu ??? de ce nu spuneti ca aia sunt t.i.g.a.n.i mai nemernicilor ???
Postat 02 Aprilie 2014, 21:03 de Eugen Grigore
halal post de politie
sediul de politie din acest sat se afla exact in spatele cladirii unde a fost batut oskar,ce sa mai zici .RIP
Postat 02 Aprilie 2014, 18:01 de :))
ceau
bine ca politia romana sta la ciupit cu radare, acolo vreau sa faca ordine, nici acolo nu fac ordine ca stau numai la haiducie, asta nu i politie,dar cu jegosi si batausi nu fac nimica ca l e este frica de ei.....
Postat 02 Aprilie 2014, 17:34 de salut
incredibil
6 nume din cel 8 agresori : Varga David, Canalas Ionel, Varga Cosmin, Varga Iosif, Canoloş Mircea, Merluţ Valentin-Adrian.
Postat 02 Aprilie 2014, 16:23 de incredibil
unu
De ce nu se fac publice numele si prenumele agresorilor, la fel ca in alte numeroase cazuri?
Postat 02 Aprilie 2014, 14:01 de unu
mai lasati-o cu politia romana....
Ca de obicei politia nu poate face nimic????!!!!!Se pling ca au salarii mici ...orice marlan de politist are 17000 lei...pt care nu face nimic..eventual se da mare in fata celui praduit...via politia Oradea....gunoi mult mult..sI DACA-TI APERI PROPRIETATEA SI HOTU FUGE ..TE AMENDEAZA....DOAR I-AI DERANJAT...NICI CU CAMERELE DE LUAT VEDERI DIN ORAS..NU SE OBOSESC le-am platit degeaba...MAAAAAAAAAAAAAARS...
Postat 02 Aprilie 2014, 13:53 de ioncsi chioru
Vor scapa usor
Vor scapa usor pt. ca vor intra la lovituri cauzatoare de moarte, si nu la omor!
Postat 02 Aprilie 2014, 12:24 de B
Unde este politia?
Pe filmare se vede Salvarea.Dar unde este politia??????Mai ales ca nu afost un conflict spontan.A fost o prima altercatie si tiganii s-au dus dupa arme(pari) si intariri.Sau politistii au doar sarcini rutiere?Cel mai usor e sa stai in mijlocul drumului si sa opresti autovehicule,legandu-te de oamenii cinstiti ca nu au centura,triunghi trusa iar pe acesti nenorociti sa-i lasi sa omoare oameni pe strada(in fata Primariei si postului de politie).
Postat 02 Aprilie 2014, 10:50 de unul
..........
sigur a fost mort, incat au avut nevoie si de anestezist! inca o crima, vaisamar! :(
Postat 02 Aprilie 2014, 10:19 de gigi
calin
Pacat.... Si este Romania zilelor noastre. Oricine poate cadea in fata unor animale ca altfel nu ii putm numi. Citeam mai jos un comentariu despre Zetoca..... Imi luasem o cafea la un bar pe Decebal si la masa alaturata zambitor era Zetoca....:) Ce sa mai spun? Cum sa ma exprim cand un criminal umbla liber printre noi? Si cati mai sunt?....Pacat de copii nostri care sunt fortati sa traiasca intr-o societate corupta si delasatoare , unde exemplele sunt formate de marimea tricepsului a silicoanelor si a cailor putere. RUSINE TUTROR CARE NE-ATI ADUS AICI.
Postat 02 Aprilie 2014, 09:47 de alin
costi mariuta
asta e manevra de la costi marie .el ia invatat jegosu pe tarani cum se bate 8 cu bote pe unu.pi.dele ,iara ai nenorocit familii costica ei sa ia amu cate 25 de ani,tu 30 cap
Postat 02 Aprilie 2014, 03:29 de marius
Dreptate
Buna seara asa cum ne a-ti relatat in mai multe randuri ca Levente a murit( Dumnezeu sa il odihneasca) asa va rog sa ne informati si ce s-a intamplat cu infractorii. Daca nu i-au fiecare cate 20 ani atunci le doresc judecatorilor aceasi soarta sa aibe si copiii lor. Vreau sa se faca dreptate nu ca si in alte cazuri Zetoca si alti infractori
Postat 02 Aprilie 2014, 00:33 de Dinte pt dinte
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON