URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2014, 18:53

Luptă CSM! Baschebaliştii orădeni joacă joi seară, la Ploieşti, pentru a cuceri primul titlu naţional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CS Municipal Oradea vor disputa joi seară, în Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploieşti, cu începere de la ora 20, meciul decisiv al finalei Ligii Naţionale de Baschet Masculin, ediţia 2013-2014, în compania campioanei en-titre, CSU Asesoft.

După primele patru jocuri, două disputate la Ploieşti şi două, la Oradea, scorul general al finalei este egal, 2-2.

Conform organizatorilor, meciul de joi seară va fi transmis în direct şi în exclusivitate cu 12 camere de televiziune de Digi Sport 1, iar comentatorii postului respectiv au anunţat că vor prefaţa ultimul joc din finală în cadrul unui studio, chiar de pe parchetul arenei ploieştene, cu începere de la ora 19.30.

Astfel, Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploieşti va îmbrăca haine de gală, pentru meciul care va aduce faţă-n faţă pe parchet cele mai bune echipe ale momentului, CSU Asesoft Ploieşti şi CS Municipal Oradea.

Până în prezent, cele două finaliste şi-au împărţit victoriile din ultimul act, atât în dubla de la Ploieşti (scoruri 93-105 şi 95-76), cât şi în cea de la Oradea (81-87 şi 88-80), astfel că jocul de joi seară se anunţă a fi extrem de disputat, cu trofeul pe masă.

În cazul victoriei gazdelor, ploieştenii urmează să sărbătoreasca cel de-al zecelea titlu naţional din ultimele 11 sezoane, iar un eventual succes obţinut de oaspeţi le-ar aduce orădenilor primul trofeu naţional din istorie.

O istorie care plasează în prezent echipa ploieşteană pe locul al treilea în clasamentul all-time al întrecerii naţionale, conform site-ului Federaţiei Române de Baschet, în urma legendarelor Dinamo (cu 22 titluri) şi Steaua (21 titluri).

Interesant de remarcat este şi faptul că finala Campionatului Naţional nu a mai avut nevoie de un meci decisiv de şase sezoane, când CSU Ploieşti cucerea trofeul Diviziei A, ediţia 2007-2008, la capătul a şapte partide disputate împotriva rivalei U Mobitelco Cluj-Napoca.

Conform frb.ro, finala din actualul sezon a adus faţă-n faţă doua dintre cele mai eficiente şi ofensive echipe din Liga Naţională, ploieştenii având o medie de 85,84 puncte/meci şi 99,26 unităţi/meci, iar orădenii o medie de 84,61 puncte/meci şi 98,56 unităţi/meci, astfel că "nu întâmplător s-a ajuns la meciul decisiv după patru partide extrem de echilibrate şi spectaculoase".

Totodată, finalistele au reuşit în prima partidă a ultimei faze din play-off, câştigată de CSM Oradea cu 105-93, să stabilească şi un record, cu cele mai multe puncte înscrise într-un meci din actualul sezon: 198!

Înaintea meciului decisiv, ambele tabere caută soluţiile tehnico-tactice pentru a obţine victoria, iar antrenorii Vladimir Arnautovic şi Cristian Achim sunt încrezători în potenţialul echipelor pe care le conduc.

"Ne aşteaptă un meci dificil, joi seară, dar suntem pregătiţi pentru a-l câştiga! Am mai trecut prin asemenea situaţii şi, în plus, avem şi publicul de partea noastră", a declarat antrenorul ploieştenilor, Vladimir Arnautovic.

"Am împins seria în meciul decisiv şi mergem la Ploieşti pentru a ne juca şansa până la capăt. Este evident că după atâtea întâlniri nu ne mai putem surprinde unii pe alţii!", a declarat, la rându-i tehnicianul CSM-ului, Cristian Achim.

În tabăra orădeană, de altfel, optimismul este general, cu toate că "roş-albaştrii" vor evolua în deplasare. Faptul că ar putea intra în istorie prin primul titlu naţional cucerit pentru Oradea îi animă pe jucătorii şi conducătorii formaţiei bihorene, care speră să repete evoluţia din primul meci al finalei, tot de la Ploieşti, atunci când orădenii au marcat 105 puncte.

Ţi suporterii orădeni vor fi alături de favoriţi la partidă, cel mai important din istoria clubului.

De altfel, după meci, vineri, în semn de preţuire pentru fani, începând cu ora 18.45, secţia de baschet masculin a clubului CSM Oradea invită toţi suporterii echipei la Arena "Antonio Alexe" din Oradea, pentru o ultimă întâlnire, ceva mai specială, din acest sezon competiţional cu echipa favorită.

Şi Digi24 Oradea va transmite în direct vineri, începând cu ora 19.00 şi până la ora 20.00 o emisiune cu tot staff-ul CSM, iar la sfârşitul emisiunii va urma o sesiune de fotografii şi autografe.

Până atunci însă, partida decisivă de la Ploieşti, dintre CSU Asesoft şi CSM Oradea va fi arbitrată de Marius Ciulin, Laurenţiu Grigoraş şi Bogdan Podar. Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost desemnat Ion Olaru.


Iată însă şi rezultatele înregistrate de cele două finaliste în seriile play-off-ului:

Sferturile de finală:

CSU Asesoft Ploiesti - Energia Rovinari scor general 3-0 (91-65, 86-77, 87-69)
CSM Oradea - SCM U Craiova scor general 3-0 (96-58, 78-66, 85-53)

Semifinale:

CSU Asesoft Ploieşti - U Mobitelco BT Cluj-Napoca scor general 3-2 (89-99, 90-67, 74-75, 87-85, 77-68)
CSM Oradea - BC Mureş Tg. Mureş scor general 3-0 (80-74, 90-74, 100-90)

Finala:

CSU Asesoft Ploieşti - CSM Oradea scor general 2-2 (93-105, 95-76, 88-80, 81-87)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
baschet
mult succes csm,dar cu ciulin care trebuia si el putin suspendat din partea frb nu stiu daca vom avea.
Postat 12 Iunie 2014, 07:57 de andrei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON