URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2010, 17:10

Lucrările pe Iuliu Maniu se prelungesc cel puţin până în octombrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Strada Iuliu Maniu va rămâne închisă cel puţin încă trei săptămâni. "Electrocentrale, Acvatot şi Gazinstal vor preda în cursul zilei de astăzi (n.r. marţi) lucrările pe porţiunea dintre străzile Jean Calvin şi Avram Iancu aşa că strada va putea fi predată firmei Drumuri Orăşeneşti spre a fi asfaltată", a declarat viceprimarul Gheorghe Carp, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Viceprimarul a apreciat că porţiunea de stradă ar putea fi redată circulaţiei în cursul lunii octombrie. "Sper ca în prima decadă a lunii octombrie să se poată circula pe această porţiune", a mai spus Carp care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de lentoarea lucrărilor.

Lucrările de reabilitare a străzii Iuliu Maniu au fost demarate pe 12 iunie şi trebuiau finalizate înainte de începutul noului an şcolar. Investiţia se ridică la circa 4,3 milioane lei şi cuprinde inclusiv înlocuirea întregii infrastructuri de sub cei 820 metri de stradă.

Pe acest şantier lucrează în paralel constructori contractaţi de Compania de Apă Oradea (CAO), Electrocentrale şi Distrigaz, urmând ca la final strada să fie asfaltată de Drumuri Orăşeneşti pe bani europeni.

Pentru ca muncitorii să nu se calce în picioare strada a fost împărţită în trei porţiuni, primul tronson cuprinzând zona dintre Bulevardul Decebal - strada I. L. Caragiale, iar al doilea tronson fiind între strada I. L. Caragiale şi Jean Calvin. Tronsonul trei cuprinde porţiunea dintre străzile Jean Calvin şi Avram Iancu şi este singurul pe care lucrările se apropie de finalizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Completare
@tero: Esti `jenibil`, adica jenant de penibil.
Postat 23 Septembrie 2010, 08:44 de un cetatean
Jenibil
@tero: Esti `jenibil`, adica penibil de Sigur ca ai stat 20 de minute sa intri in giratia `turbo` (banuiesc ca e vorba de cea din Centrul Civic) pentru ca deocamdata nu e gata si inca se m,ai lucreaza la ea. Lasa criticile, daca o sa ai, cand o sa fie gata si-o sa fie data in folosinta in intregime. Pana atunci comentezi fara rost. Si in plus esti pe langa subiectul articolului. OnTopic: Ca s-a prelungit termenul nu-i prea bine, dar macar sa fie facut bine si sa nu fie nevoie sa sparga dupa nici un an.
Postat 23 Septembrie 2010, 08:43 de un cetatean
octombrie?
octombrie......2011.... cred ca asta ati vrut sa scrieti...
Postat 22 Septembrie 2010, 09:44 de koko
ce oras frumos!
Sa vedeti ce frumos este pe strada Eforiei-Nucetului! Tocmai au terminat de sapat strada pentru reparatii la conductele de apa,au astupat gropile iar de dimineata surpriza ..un rau pe sosea !
Postat 22 Septembrie 2010, 08:38 de Maria
ce oras
Ce oras avem.o sa circulam pe jos in scurt timp.Super B a distrus circulatia din oras cu sensurile turbo si parcarile galbene.Dimineata am stat 20 de minute sa intru in sensul turbo(de la turbarea care loveste soferii.Platesc 5000 de lei impozit pe masina anual nu pot sa o folosesc.Din 2011. i-mi mut firma in Ungaria si masinile si dau afara toti angajatii si o sa platesc la primarie taxe ciuciu.Traiasca PNL si conducatorii sai!
Postat 21 Septembrie 2010, 21:33 de tero
Matei Corvin
Dar pe strada matei corvin cand se vor termina lucrarile? Le verifica cineva calitatea? Asfaltul e turnat cu hopuri si gurile de canal nu sunt la nivel cu asfaltul.\ Astia au mai turnat asfalt la viata lor? am auzit ca-i o firma de-a lui Ghilea. E mizerabila calitatea
Postat 21 Septembrie 2010, 18:17 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON