URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iulie 2013, 17:42

Lucrările la drumul uzinal II dintre cartierul Episcopia de Şoseaua Borşului au fost recepţionate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a recepţionat miercuri lucrările de reabilitare a Drumului Uzinal II demarate în toamna anului trecut. Investiţia, în valoare 4,4 milioane lei a fost executată de firma Selina şi implică reabilitarea a patru kilometri de drum plus reţele de canalizare, trotuare şi 286 locuri de parcare.

Lucrarea a fost finanţată de la bugetul local în intenţia de a sprijini dezvoltarea zonei industriale şi a oferi traficului de tranzit o legătură rapidă între zona Matei Corvin şi Şoseaua Borşului fără ca autovehiculele să mai intre în oraş pe strada Transilvaniei.

Drumul industrial II străbate câmpul din spatele CET I şi iese în sensul giratoriu de pe strada Borşului unde se unifică cu drumul uzinal I, paralel cu linia de tramvai. Drumul face legătura şi cu strada Crângului, oferind o cale rapidă de acces între cartierul Episcopia şi zona Borşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Selina = Oradean
Carcotasilor, latrailor, insarcinati de partid "mars in cotet" voi gaini (acestea "locuiesc" in cotet) patrupede ("latratorii" FAC parte din categoria patrupedelor). Pe vremuri era unul care ne anunta ca "s-a gasit gaina care a nascut pui vii" si dupa scurta vreme incasa doar de la Voiculescu sute de mii de euro. Revenind in timpurile noastre "cand se face ceva bun" pentru cel putin cei de la Selina voi comentati. RUSINE!!! La recensamant cu voi... recensamantul animalelor, desigur. Dragi ORADENI- de la Selina... chemati domnilor Curtea de Conturi sa va numere capacele de canal deoarece daca se "autosesizeaza" dupa un an acestea risca sa fie disparute si va acuza CC pe nedrept ca nu le-ati pus!!
Postat 11 Iulie 2013, 21:05 de Adi Oradeanul
mars javrelor!
Ati turbat de tot latrailor? Si cand se face ceva bun comentati, doar pentru ca asa aveti sarcina de la partid? Mars in cotet!
Postat 11 Iulie 2013, 17:34 de Oradean
@doru
Capacele de canal nu sunt la nivel?!? Daca asta este problema dumneavoastra, domnule Doru, ...oradenii nostri dragi, concetatenii nostri din cartierul Tokai, in semn de multumire ca Primaria le va face un parc in apropiere, vor rezolva aceasta chestiune! Cu sinele de Cale Ferata va fi mai greu ca nu se mai primesc la Centrele de Recuperare tip REMAT... Poate pune Primaria de un pasaj de 10 milioane de EURO sa "pice" oradeanul pe spate cu gura cascata!!! Asteptam si OBELISCUL in sensul giratoriu din Episcopia, varianta miniaturala, prin care sa se indice traseul spre vest ....
Postat 10 Iulie 2013, 20:59 de Adi Oradeanul
A lipsit MALAN!!!!
Tradare!! De 3 ori (x) tradare!!! Au asteptat sa fie ocupat dl. Malan pentru a nu putea receptiona cum se cuvine lucrarea!!! Cred ca si noi oradenii suntem carcotasi!!! Si noi oradenii nu punem umaru la "asumarea" actiunilor si proiectelor Executivului!!! Am auzit ca nici un oradean de pe str. Crangului nu a dorit sa deschida usa si sa inmaneze comisiei de receptie o galeata cu apa sa verifice daca exista PANTA corespunzatoare spre gurile de canal !!!! Au motivat ca cica pista de biciclete nu e facuta !! Trebuiau demolate gardurile si casele oamenilor de pe dreapta pt. a se putea largi carosabilul dupa modelul str. Avram Iancu!! Sa nu imi spuneti ca si casele de pe dreapta apartin de Centrul Istoric!!! Poate ca sunt locuite doar de cetateni votanti UDMR!!! Dl. Simai SE INCHIDE CENTURA -str. Podului?? De ce trimiteti masinile care doresc o "legătură rapidă între zona Matei Corvin şi Şoseaua Borşului fără ca autovehiculele să mai intre în oraş pe strada Transilvaniei." Sau stiti ceva si nu ne spuneti? NU E CENTURA ca str. Transilvaniei!!!
Postat 10 Iulie 2013, 20:49 de Adi Oradeanul
receptie
ZONA INDUSTRIALA FARA NICI O PARCARE PT. CAMIOANE,NICI CAPACELE CAMINELOR DE CANALIZARE NU SINT LA NIVEL, TRECEREA LA CALEA FERATA ESTE MAI CU JOS 13 CM ,RECEPTIE TIPICA PRIMARIA ORADEA
Postat 10 Iulie 2013, 19:46 de doru
Stati linistiti oradeni,
pentru ca Bolojan lucreaza pentru voi, asa ca veti putea merge mai lesne la CET, paralel cu E60 ca de obicei, ca sa va luati portia de caldura pentru iarna ce, in mod sigur, o sa tot vina.
Postat 10 Iulie 2013, 18:38 de Juji
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON