URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2015, 08:03

Lucrările din Piaţa Unirii au scos la iveală încă o fântână lângă ansamblul Duiliu Marcu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piaţa centrală îşi dezvăluie misterele. Lucrările de reabilitare a Pieţei Unirii au scos la iveală la sfârşitul săptămânii încă o fântână veche de un secol. Situat în vecinătatea ansamblului Duiliu Marcu, puţul din cărămidă, descoperit întâmplător, are o deschidere de doi metri şi jumătate şi o adâncime de circa cinci metri. "Puţul a ieşit la iveală după ce bolta care îl acoperea s-a prăbuşit în urma trecerii unui utilaj", a declarat joi BIHOREANULUI viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit acestuia, municipalitatea va încerca să conserve fântâna, dar e greu de spus dacă va fi şi pusă în valoare. "Ca să putem valorifica acest puţ ar trebui să modificăm proiectul de reabilitare a pieţei, ceea ce ar ridica probleme. Acesta este situat în mijlocul unei zone verzi şi ar trebui înconjurat cu piatră şi ar trebui să amenajăm alei care să ducă la el. Vom analiza şi vom căuta cea mai bună soluţie", a spus viceprimaurul.

Acesta este cel de-al doilea puţ dezgropat în Piaţa Unirii cu ocazia lucrărilor de reabilitare. În urmă cu trei luni, muncitorii au descoperit în vecinătatea intersecţiei cu strada Vasile Alecsandri o fântână din cărămidă adâncă de circa 20 de metri. Cum luciul de apă începe de la o adâncime de circa trei metri, conducerea municipalităţii ia în calcul folosirea acestui puţ pentru irigarea zonelor verzi din zona centrală şi spălarea carosabilului.

Lucrările de reamenajare a Piaţa Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei, vor trebui încheiate până la sfârşitul anului şi sunt realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti, Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Lucrările din Piaţa Unirii au scos la iveală un puţ vechi de circa un secol adânc de 20 de metri (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Mutati-l pe Misu!
Nu-i bai. Totul e frumos pana la Misu. O statuie care compromite total toata Piata Unirii, daca nu va fi mutata pentru a face loc unei statui ecvestre majestuoase a Regelui Ferdinand, care sa-i faca pe oradeni sa se simta mandri de istoria lor. Pacat de tot efortul! Rade lumea fratilor!!!
Postat 06 Iunie 2015, 23:26 de sergiu
OK
@Valhalla-Asgard: SURPRIZA! Uite ca avem si puncte comune! De acord!
Postat 06 Iunie 2015, 13:05 de TDS
Statuia lui Mihai Viteazul sta foarte bine acolo unde e.
Ladislau, e si el bine unde este acum. Ferdinand Intregitorul ar trebui pus langa regina Maria.
Postat 06 Iunie 2015, 08:05 de Valhalla-Asgard
vedeți ce nseamnă să n ai bătrâni?
Indiferent,bătrâni sau vreo scriere prin arhive,ăștia habar n aveau pe unde sapă.Hai,că dacă fântâna respectivă ar fi avut vro 500 de ani,dar nu cred.Cred însă că au secat toate,sau autoritățâli de după anii 50 le au astupat,pentru că,vezi Doamne,am evoluat!Turnuri de apă,hidrofoare..OOo!multe de comentat..Mulțumesc..
Postat 05 Iunie 2015, 12:13 de crisan
@WinDos
@WinDos..ce sa iti spun..ca PSD taaaaaaaaaaaare muuulte a facut pt Oradea. Hai macar sa fim corecti!
Postat 05 Iunie 2015, 10:51 de OradeaCivitas
Mutati-l pe voiedul culturist
Probabil ceva vestigii sau culoare pana la oltenii din Craiova se ascund si sub DOS-ul calului unificator. Va propun mutarea lui si verificarea acelei zone. Dupa check, Ferdinand ar fi cea mai buna solutie - o statuie de exceptie!!! Felicitari artistului, pacat ca nu o vom vedea executata vreodata..
Postat 05 Iunie 2015, 09:59 de TC
Şi uite cu câtă uşurinţă şi tot atâta amatorism se betonează istorica fântână din care a băut atâta timp calul de turnir al lui Ladislau !!!
Maghiarii sunt ocupaţi cu "spălarea" morţilor ... aşa că pe nimeni nu mai interesează, din moment ce toate "ostilităţile" sunt controlate încă de liberali, în timp ce socialiştii abia reuşesc să-şi peticească mediocritatea în care se scaldă pe uscat !!!
Postat 05 Iunie 2015, 09:58 de WinDos
Groapa veche?
Daca si o groapa infundata ca asta trebuie "pusa in valoare" doar ca are pereti din caramida "veche", nu stiu ce sa mai zic. Zici ca e Sarmizegetusa frate... .
Postat 05 Iunie 2015, 08:51 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON