URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2014, 19:01

Lucrări pe magistrale! Aproape jumătate din Oradea rămâne de joi fără apă caldă vreme de patru zile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Peste 60 de străzi orădene deservite de 15 de puncte termice vor rămâne fără apă caldă în perioada 9 - 12 octombrie ca urmare a lucrărilor derulate pe conductele magistrale 1 şi 4. În cursul zilei de joi vor fi oprite şi 11 puncte termice de pe Magistrala 2.

Potrivit unui comunicat al Termoficare, joi dimineaţă, începând cu ora 8, angajaţii societăţii vor sista furnizarea apei calde către consumatorii deserviţi prin Punctele Termice 100, 119, 104, 126, 127, 200, 218, 136, 611, 612 şi 613 datorită lucrărilor de înlocuire a unei porţiuni din Magistrala 1. Reluarea agentului termic se va face sâmbătă noaptea, urmând ca la robinetele orădenilor din zonă să curgă din nou apă caldă în cursul zilei de duminică, în funcţie de stadiul de umplere a reţelelor.

Sistarea serviciilor va afecta consumatorii situaţi pe străzile Aluminei, Dacia, Transilvaniei, Corneliu Coposu, Iza, Sfântul Apostol Andrei, Târnavelor, George Călinescu, Carpaţi, Brâncuşi, Fagului, Sovata, Dobreştilor, Lisabonei, Traian Grozăvescu, Minerilor, Lacul Roşu, Moldovei, Olimpiadei, Eroul Necunoscut, Păcii, Rozmarinului, Sportului, Spartacus, Episcop Ioan Suciu, Decebal, Odobescu, Vasile Conta, Negruzzi, Nicolae Bălcescu şi Doina.

În acelaşi interval, 9-12 octombrie, principalul furnizor de agent termic al oraşului va întrerupe furnizarea agentului termic către punctele termice 202, 303, 836 şi 868 şi cele din Sânmartin ca urmare a intervenţiilor la avariile apărute pe Magistrala 4.

Astfel, se vor putea spăla doar cu apă rece consumatorii situaţi pe străzile Dacia, Menumorut, Doina, Odobescu, Piaţa Creangă, Mihai Eminescu, Dunării, Nicolae Jiga, Braşovului, Rovine, Republicii, Snagovului, Gheorghe Dima, Franz Schubert, Delavrancea, Parcului, Parcul Brătianu, Aleea Ştrandului, zona Dragoş Vodă, Barierei, Clujului, Moreni, zona CET 2, Cartierul Prima, zona Nufărul 3 în perimetrul format de străzile Ciheiului, Nufărului şi Nottara până la Universitatea Emanuel cu străzile Lanului, Narciselor, Agricultorilor, Alexandru Haşaş, general Nicolae Şova, Grigore Moisil, respectiv staţiunile Sânmartin şi Băile Felix.

Lucrările de remedire a unor avarii vor avea loc joi şi pe Magistrala 2, fapt pentru care vor rămâne fără apă caldă până în cursul serii şi apartamentele orădenilor deserviţi de punctele termice 818, 822, 830, 832, 833, 834, 841, 842, 856, 860 şi 890. Întreruperea va afecta consumatorii situaţi în perimetrul străzilor Averescu, Clujului şi Grădinarilor, pe cei de pe străzile Cardinal Iuliu Hossu, Grădinarilor, Banatului, Seleuşului, Timotei Cipariu, Prutului, Eftimie Murgu, Borsecului, Războieni, Căprioarei, Alexandru Andriţoiu şi cele adiacente acestora.

"Din cauza secţionărilor magistralelor de termoficare, este posibil însă ca pe durata lucrărilor să apară disfuncţionalităţi şi la alte puncte termice, dintre cele situate pe malul drept al râului Crişul Repede", se menţionează în comunicatul societăţii Termoficare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@adrian
Adriane draga: lucrarile facute din bani publici sunt si trebuie sa fie cu repetitie: adica nu poti sa faci anul asta ceva, fara sa lasi de lucru pentru la anu'. Important e sa se strice cat mai des ca sa aiba de lucru firmele de casa ale primariei. Ne-am saturat de santiere nesfarsite si de hotii. Pentru ca nu esti din Oradea, nu ai de unde sa stii ca de exemplu, de cel putin patru ani, frumoasa noastra centura cu doua benzi se gatuieste pe un pod cu o singura banda pe sens fapt ce anuleaza toate avantajele acestei centuri! si asta pentru ca primarul nefiind oraden, nu a considerat-o o prioritate sau poate ca nu se putea fura din reparatia vechiului pod. Pot sa-ti mai dau exemple dar nu ma are rost sa ma obosesc: e normal cand vii de la tara sa te bucuri de luminile orasului, fara sa tii cont rahatul din spatele lor.
Postat 10 Octombrie 2014, 09:53 de vasi
antrenament
Numai ca disconfortul asta tine de mai mult de 20 de ani ,si nu de citeva luni.Si sa nu mai vorbim ca o lucrare terminata de anul trecut se distruge anul asta in citeva ore.Se fac lucruri fara nici o conceptie si fara nici o consultare in prealabil.Pentru Adrian,daca ai venit de acum doi ani nai cum sa ai habar ce se intipla in orasul asta.Si decit sa comentez mai bine stateai acolo de unde ai venit.
Postat 10 Octombrie 2014, 07:35 de antrenament
?!
m-am mutat in urma cu doi ani in oradea dintr-un oras in care nu se facea nimic semnificativ. am ramas uimit cand am vazut cate lucrari de infrastructura se fac in oradea. si mai uimait am fost de atitudinea oradenilor care, in loc sa se bucure ca se fac lucrari care le vor asigura conditii decente in urmatorii 50 de ani, injura primaria pt disconfortul creat timp de cateva luni.
Postat 09 Octombrie 2014, 18:38 de adrian
E plin netul de...netoti
Mai geniilor, ca sa se inlocuiasca magistrala, prima conditie e sa nu mai circule apa prin ea, deci sa se opreasca furnizarea agentului termic. Daca printre voi exista un geniu care poate schimba conductele in timp ce circula ala calda prin ele, nu mai stati, mergeti si patentati-o, ca va umpleti de bani.
Postat 09 Octombrie 2014, 09:38 de anticomunistul
antrenament
De Ziua Oradiei, candidatul PNL-PDL la preşedinţie vine la Oradea. Klaus Iohannis a fost invitat de primarul Ilie Bolojan . Bine ca poate sa astepte macar cu apa rece! Are ce vede ,sapaturi,santuri,grop si gunoaie peste tot..Lozinca:-lege.nu hotie,fapte nu vorberie se potriveste fix la bolovanul de oradea.
Postat 09 Octombrie 2014, 07:25 de antrenament
in Oradea ca la tara
Trebuie sa fim solidari cu primarul Bolojan, care e venit de la tara si nu se poate obisnui cu apa calda de la robinet.
Postat 08 Octombrie 2014, 21:37 de vasi
ce tot vreti ba???
Maimuto!!!! lasa-i dreac sa faca turturi din cauza zoaielor....invata-i minte ..sa vada oradenii cine-i taran si cine-i domn.....
Postat 08 Octombrie 2014, 18:23 de zita
bolojansugepulalanegri
In 2014 sa lasati uj oras fara apa De 30 de ori...mars acasa hotilor, ati distrus orasul
Postat 08 Octombrie 2014, 13:55 de dsygh
!!!
E bine ..e f.. bine.....hahahahahahahahahahj asa sa faceti toata iarna....io nu ma supar....
Postat 08 Octombrie 2014, 10:23 de io
re: agentia de turism
La tine jumatate din Oradea e si Felix? Ia-ti un termoplonjor pentru siguranta celeilalte jumatati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 08 Octombrie 2014, 10:00 de Bean
Joi inseamna 4 zile deodata din cele 7 cunoscute !!!
De acum o sa fie caldura si apa calda saptamanal, oricand in afara de joi !!!
Postat 08 Octombrie 2014, 09:58 de WinDos
fix cand nu trebuia
Tocmai cand astept la Baile Felix 250 de persoane din toata tara. Perfect timming. Sper sa rezolvati repede.
Postat 08 Octombrie 2014, 00:19 de agentia de turism
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON