URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2010, 14:26

Lucia Varga îi cere lui Bolojan să fie atent cu cine se înconjoară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Prin noi înşine", nu pe liste

"Îl voi susţine şi îl voi vota pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte, dar mă opun votului pe liste pentru alegerea conducerii PNL. Iniţial, am fost de acord cu ideea de liste, dar m-am gândit mai bine şi am ajuns la concluzia că asemenea mod de a alege conducerea partidului ar contraveni însăşi ideii de liberalism, ar anula deviza liberală "Prin noi înşine" ", a spus deputatul Lucia Varga în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri.

Fost secretar de stat la Ministerul Mediului în Cabinetul Tăriceanu, parlamentarul bihorean a adăugat că "la Delegaţia Permanentă în cadrul căreia se va discuta propunerea de modificare a statutului partidului (n.r. - în sensul statuării candidaturilor pe liste) mă voi opune acestei idei".

Întrebată de ce îl va susţine pe Antonescu, în condiţiile în care actualul preşedinte al PNL este promotorul candidaturilor "pe echipe", deputata a spus: "Pe Crin Antonescu îl susţin pentru că a dovedit că vrea să facă o politică de bun-simţ şi pentru că a demonstrat că este o bună locomotivă pentru partid, dar nu pot uita că eu, ca dealtfel şi el, am promovat în politică prin forţe proprii, adică "prin noi înşine" ".

Atenţie, Bolojan!

Întrebată de jurnalişti pe cine va susţine la alegerile din organizaţia municipală Oradea a PNL, pe care a condus-o până anul trecut, când s-a retras în favoarea primarului Ilie Bolojan, deputatul Lucia Varga a declarat, cu tâlc: "Eu îi mai acord o dată încrederea domnului Bolojan".

La insistenţele ziariştilor, care au sesizat nuanţa din spusele sale, Lucia Varga a precizat că îl va vota pe primarul Ilie Bolojan, dar îi şi semnalizează unele derapaje, pe care s-a ferit să le numească. "Îi mai acord o dată încrederea, dar consider că ar trebui să aibă un Birou Politic care să îi reprezinte cu adevărat pe membrii şi simpatizanţii PNL", a spus Lucia Varga, făcând aluzie, probabil, la viceprimarul Gheorghe Carp, care a venit în 2008 de la PDL şi care îşi doreşte o funcţie de vicepreşedinte în PNL. "Iar acest Birou trebuie să-i şi atragă atenţia domnului Bolojan atunci când lucrurile nu merg bine", a completat deputatul liberal.

Întrebată care sunt greşelile comise de Bolojan, Varga a refuzat să dea un răspuns direct, mărginindu-se să exemplifice prin carenţele de comunicare ale primarului Oradiei. "Domnul Bolojan face multe lucruri bune şi multe lucruri obligatorii, dar care nu sunt deloc populare, numai că nu comunică. Dacă ar comunica mai eficient, în primul rând cu membrii PNL, lucrurile ar merge mai bine inclusiv pentru domnia sa", a spus deputatul, menţionând că în organizaţie sunt mulţi alţi colegi care gândesc la fel în această privinţă.

Lucia Varga a precizat că nu va candida la alegerile din organizaţia municipală, respectându-şi decizia de a se ocupa numai de activitatea din colegiul în care a fost aleasă ca deputat: "Am anunţat acest lucru şi mă ţin de cuvânt".

De asemenea, întrebată pe cine va susţine la şefia organizaţiei judeţene a partidului, Lucia Varga a evitat să dea o declaraţie pentru actualul preşedinte Cornel Popa. "Ştiu că îşi va depune candidatura domnul Cornel Popa, dar să vedem dacă va mai candida şi altcineva", a spus deputata, care în acest fel a dat un semn destul de clar că în PNL Bihor membrii nu sunt chiar "încolonaţi" necondiţionat în spatele liderilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Carp
Daca si Lucia Varga l-a mirosit pe Carp...e clar. Asta e una din nedumeririle mele: ce cauta Carp langa Bolojan? Si mai ales, ce e cu cecul in alb (incredere) pe care l-a primit Carp de la Bolojan? Ce naste din pedelist, spaga mananca!
Postat 21 Februarie 2010, 00:03 de kbm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON