URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2010, 16:22

Lucia Varga: Decizia Curţii Constituţionale, o declaraţie de faliment a guvernării Băsescu-Boc-Udrea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un comunicat transmis presei vineri, deputatul Lucia Varga afirmă că PNL salută decizia Curţii Constituţionale "de a vota în favoarea contestaţiei depuse de PNL şi de a declara neconstituţionale prevederile referitoare la reducerea pensiilor".

"Este o decizie corectă, care dovedeşte încă o dată incompetenţa Guvernului Boc şi constituie o oază de normalitate într-un cadru instituţional din ce în ce mai aservit actualei guvernări. Decizia de astăzi (n.r. vineri) este o declaraţie de faliment a guvernării Băsescu - Boc - Udrea", se arată în comunicat.

Varga subliniază că PNL a atras atenţia că tăierile de pensii şi salarii nu rezolvă criza economică şi că încalcă drepturile şi libertăţile românilor, dar "din incompetenţă şi ticăloşie", actuala guvernare a ignorat apelurile PNL. "Am pierdut lupta în Parlament, dar am câştigat bătălia în justiţie", a declarat deputatul PNL.

Pe de altă parte, Lucia Varga cataloghează drept "o nedreptate" "reducerea cu 25 % a salarilor medicilor, profesorilor, poliţiştilor şi militarilor" şi avertizează totodată Guvernul Boc "să nu încerce să se atingă de taxe şi impozite, care ar putea consemna falimentul economic al României, prin distrugerea completă a mediului privat".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
CONDITII DE SOBOLANI< OBSCURITATE
ca ambalaj numai haine de branduri....ca habitat profesional vorbesc serios stie UNIUNEA EUROPEANA CE FACETI CU CETATENII in ce CONDITII pe bani nostri trebuie filmat si prezentata conditii in care cetateanu este dus.........PUSCARIE si toti avocati au parfumuri scumpe masini de lux ce sa spun curata DEMAGOGIE......FINATELE STAU BRIOOO, chiar daca si acolo ar trebui schimbate unele lucruri mai ales la parter.....
Postat 28 Iunie 2010, 12:14 de JUDECATORIA ORADEA
CONDITII DE SOBOLANI< OBSCURITATE
cat timp exisat "FEUDALI"=profesiile libere si BUGETARI noi "IOBAGII"= SRL< PFA< SALARIATII nu vom face dacat sa tinem in spate singuri PENSIONARII...constitutia spune fara discriminari ei sa vedeti ca fiscal sunt multe discriminari inclusiv avocati nu platesc CAS nu sustin IOBAGIA LA PENSII dar noi le sustinem PROFESIA nu e magarie mai mare decat FITELE....am fost la judecatorie si soc isi exercita profesiile ca sobolani in conditi de obscuritate toatala deabia asteapta sa fie in IBIZZA....serios stie UNIUNEA EUROPEANA in ce conditii de INCHISOARE se presteaza serviciile..lipsa toatala de respect fata de noi cetatenii...salarii imense si conditii pline de BOLI....imi era jena sa deschid o usa NEGRUUUUUU........stimata DOAMNA stiti ce are ORADEA? sau sunteti un simplu deputat cu numele!
Postat 28 Iunie 2010, 12:09 de JUDECATORIA ORADEA
Marea ganditoare Lucica
Daca nu asi stii cate parale faceti si voi , chiar asi incepe sa va cred nenorocitilor ! Bai Lucica voi ati promovat in timpul guvernarii Tariceanu , oameni de aceeasi proasta factura ca cei de astazi. Cum ati putut sa puneti o " calamitate profesionala" ca Smaranda Scridon care nu este in stare din punct de vedere profesional sa rationeze ? Sau cum au ajuns mari " mahari" prin partid indivizi ca Dumitru Neag care in afara ca a lucrat "moca" la casa lui Cornel Popa , nu au nici o calitate. Lucrurile astea le stie tot judetul !
Postat 26 Iunie 2010, 15:21 de Rambo
daca le plangem de mila pensionariilor
sa vedem cum o tara intraga contribuie cu 5% pentru a ramane pensiile nesimitite....felicitari pentru inconstienta cu cei mai ajuta cei 15% daca totul se scumpeste cu 5% TVA+ majorari de pret.....inflatie.........multumim din inima persoanelor nelimpsite de incompetenta profesionala.....v ati bucurat degeaba......iarasi INFLATIE...... dati va demisia......nu mai vreau sa platesc nici un DEPUTAT......... ne au dovedit ce sustin un GUVERN lipsit de incompetenta ......RUSINE...si ironie pensii de 3000 de euro EXISTA......cotizatiii ROMANI
Postat 26 Iunie 2010, 14:06 de felicitari
interese personale
Decizia de astăzi (n.r. vineri) este o declaraţie de faliment a guvernării Băsescu - Boc - Udrea", se arată în comunicat............. declaratie de faliment? unde este faliment in reforma salarizariilor la BUGETARI......urmariti interese personale? criza este asumata de popor nu de GUVERN, el ofera solutii relative, nimeni nu poate oferi solutii absolute... decat amagiri...cine a prevazut inundatiile, dar cutremurele?
Postat 26 Iunie 2010, 13:41 de wow
woooooow
Statutul deputatilor si al senatorilor Mandatul reprezentativ Articolul 66 (1) In exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului. (2) Orice mandat imperativ este nul. Mandatul deputatilor si al senatorilor Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice ...... opiniile politice GUVERN incompetent! exprimate in exercitarea mandatului. Articolul 67 (1) Deputatii si senatorii intra in exercitiul mandatului la data intrunirii legale a Camerei din care fac parte, sub conditia validarii. (2) Calitatea de deputat sau de senator inceteaza la data intrunirii legale a Camerelor nou alese sau in caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de incompatibilitate ori de deces. Incompatibilitati Articolul 68 (1) Nimeni nu poate fi, in acelasi timp, deputat si senator. (2) Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului. (3) Alte incompatibilitati se stabilesc prin lege organica. Imunitatea parlamentara
Postat 26 Iunie 2010, 13:37 de Statutul deputatilor
adevarul
nimeni nu are curajul sa infrunte realitatea fiind santajati cu afaceri deschise dar stai linistiti ati trait prea bine si nimeni nu va facut observatii...de acum inainte reclam direct la MINISTER si daca e cazul la DNA orice abuz il declarati care starneste conflicte ...mie rau de cata marsavie si abuz face POLITICA regres pe spinarea noastra de cetateni cinstiti...in cine ne lasam resursele finaciare, munca noastra...ce spirit de observatie are DOAMNA...isi critica liderii si public asta e grav unde sunt plangerile scrise inregistrate la organe competente?
Postat 26 Iunie 2010, 11:02 de anca
este ff competent
"Am pierdut lupta în Parlament, dar am câştigat bătălia în justiţie", a declarat deputatul PNL...ha, ha, castigata de Letonia...dar de ce ne facem probleme de guvern...ce faceti la nivel LOCAL...faceti va treaba ca nu va platim sa criticati GUVERNUL...faceti act de prezenta pentru barfa! asta platim sa spuneti guvernului cum sa si faca treaba... asta e politica o cafea de barfa cine plateste cafeaua?
Postat 26 Iunie 2010, 10:52 de ha, ha, ha
este ff competent
as dori ca ROMAN sa se aplice codul penal cu privire la discriminari rasiale, discriminari profesionale, as vrea sa fie pedepsiti penal toti cei care inseala folosind preturi exagerate...as vrea ca toti sa platesca nu scapa cine poate...as dori ca deputatul LUCIA varga sa si prezinte demisia conform inducerii in eroare a populatiei sa si recunoasca culpa directa cu privire la punerea in pericol a sigurantei statului...toti stiam ca e neconstitutional sa reduci pensiile de ce istiga la VIOLENTA...cititi presa nimeni nu si facea griji ca le ia din pensii ... si acum ce ati negociat important pentru pensionari...pensii speciale de 3000 euro/luna...si intrazniti sa acuzati GUVERNUL de incompetenta locala.....RUSINE si Demisia ce faceti pentru handicapati? dar pentru cei care nu au case si dorm sub PODURI asta ar trebui sa stie Guvernul
Postat 26 Iunie 2010, 10:47 de guvernul
dar se stia
se stia ca e neconstitutionala reducerea de 15% dar stimata domana nu e neconstitutional sa impozitezi PENSIILE....asa ca fara suparare reprezentatii pensionariilor au urmarit o disimulare politica au fost atati cu speranta ca vom porni un razboi CIVIL.......cetateni aveti ff mare grija ca CENZURA nu a disparute siteuri ca avocantnet, realitatatea nu fac decat sa puna in pericolo siguranta Nationala a Romaniei....traian basescu este PRESEDINTELE ROMANIEI conform mandatului..... nu fi ti partasi la demagogia politica asa cum am fost si cu ceausescu...se vor impozita pensiile mii de multumiri repezentantelor ne dovedesc permanent ca vegheaza la viitprul nostru adica platim triplu...nimeni nu negociaza pretul medicamentelor se imbogatesc oamenii pe boliile altora.....asta este important de rezolvat
Postat 26 Iunie 2010, 10:41 de anca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON