URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2012, 15:18

Lucia Varga a intrat în campanie. "Le vom aminti oamenilor ce a făcut PDL", ameninţă ea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputata PNL Lucia Varga a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că guvernarea USL face eforturi să repare ceea ce au stricat guvernele Boc şi Ungureanu, iar în timpul campaniei electorale candidaţii liberali şi pesedişti nu vor ezita să amintească cetăţenilor bilanţul celor peste trei ani în care PDL a avut în mâini frâiele ţării.

"În cele câteva luni de când este la guvernare, USL s-a străduit să reîntregească salariile şi pensiile şi, cel mai recent, să se revină la îndemnizaţiile pentru creşterea copiilor la nivelul anterior guvernărilor PDL, de până la 85% din veniturile mamelor", a spus Varga, adăugând că un alt obiectiv a fost efectuarea unor controale la ministere şi agenţii pentru a se descoperi "scurgerea banilor publici către clientela politică". "Banii care acum nu se mai duc către clientela PDL vrem să fie direcţionaţi în special spre sistemul sanitar", a adăugat deputata PNL.

Lucia Varga şi-a exprimat convingerea că "deşi PDL încearcă să se ascundă acum în ARD (Alianţa România Dreaptă, încheiată cu Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu, cu Noua Republică a lui Mihail Neamţu, cu PNŢCD-ul lui Constantin Pavelescu şi cu Fundaţia Creştin-Democrată a lui Adrian Papahagi), totuşi va trebui să deconteze în faţa cetăţenilor lucrurile grave pe care le-a făcut când a fost la guvernare".

Varga a precizat că USL va sublinia în mod special "lucruri grave" precum creşterea şomajului, închiderea a 15.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, desfiinţarea a 70 de spitale şi aproape 1.000 de şcoli, tăierea salariilor personalului bugetar şi blocarea angajărilor în acest sistem din care pleacă mai ales medicii, dar nu numai, ciuntirea pensiilor prin impunerea contribuţiilor CAS la cele care depăşesc 750 de lei, creşterea TVA de la 19 la 24 de procente, ceea ce a dus la scumpirea în special a alimentelor, etc.

"PDL a dus România în situaţia foarte grea în care ne aflăm acum", a concluzionat Varga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
aha
@anca: aha, te referi la PD-L-eii rebotezati ARD?
Postat 21 Octombrie 2012, 00:06 de TDS
nu ne intimideaza pnl-istii!
Cu totii se exprima clar si coerent, dar e greu sa faci distinctia intre mafioti si oameni sinceri, daca mai exista asa ceva.
Postat 20 Octombrie 2012, 16:02 de anca
eu, da!
@fff: in emisiunile televizate mie mi-a facut o impresie buna! se exprima clar, coerent, intelegi ce sustine! partea cu manastirile nu ma intereseaza(daca eventual ea exista). adrian nastase? este o personalitate fata de T.B.!
Postat 20 Octombrie 2012, 14:23 de TDS
vai si-amar...
Crezi, "doamna porc" ca impresionezi pe cineva ca te prezinti in fiecare duminica la manastire, ca umbli cu popii si cu calugarii pe la tara sa minti si sa inseli?Crezi ca acei oameni simpli nu pot accesa internetul sa vada langa cine apari matale in poze, de-alde Adrian Nastase si gasca?Crezi ca impresionezi pe cineva, cu popii tai si cu "evlavia" ta?Mi-e scrba de tine, nesimtito.
Postat 20 Octombrie 2012, 13:47 de fff
@lucky
Multumesc, dar nici Google nu mai e ce a fost... ai nostri alesi isi schimba cv-rile dupa cum le descopera jurnalistii doctoratele, masteratele, etc. ,,Doctoranda'' o fi din gasca lui pontone, mang&co, sunt curios daca (mai) termina doctoratul ! Am zarit-o la funeraliile fostulyui domn Maghiar, era imediat langa baietii de la smurd, degeaba dadea din coate, n-a bagat-o nimeni in seama.
Postat 05 Octombrie 2012, 20:08 de .
@.
cu toate ca-i nascuta in '67 ea nu exista in c.v. decit din momentul cind a ajuns deputat,in rest nu face doi bani,cauta pe Google si vei vedea ca e si doctorand,probabil facind facultatea de mecanica il da din depanari de pe centura
Postat 05 Octombrie 2012, 19:27 de luky
Blonda noasta
Ar fi bine blondo ,sa ne spui ce ati facut pana acum in BIHOR,ca inafara de a te lauda cu munca inceputa de altii si finalizata in acest timp ,nu pera se vede nimic,pardon, a-ti facut chefuri cu bogracz si a-ti numit directori, pe unii chiar de meserie {sport},care dupa voi e cea mai inportanta disciplina,din invatamant,BRAVO VOUA,CONTINUATI!
Postat 05 Octombrie 2012, 14:50 de tu
@lucky
,,....cei care nu reusesc in plan profesional ...'' Spune-ne, te rog, ce-i fufa asta la ,,origine'' ? Cine a incaltat-o cu opincile astea mult prea mari pt. ea ?!
Postat 05 Octombrie 2012, 13:56 de .
@.
a mai aparut la referendum in citeva emisiuni TV unde a fost penibila,cit despre activitatea de parlamentar e zero,pe primul plan e cum ai scris,familia si promovarea propiilor interese,deci inca o data se dovedeste ca marinarul a avut dreptate cind a spus ca cei care nu reusesc in plan profesional se refugiaza in politica unde e suficient sa fii obedient ca sa reusesti
Postat 05 Octombrie 2012, 12:20 de luky
Deşertăciune, numele tău e femeie
Ai un tupeu.... Lasa-i tu pe pdl-isti, ei au platit si vor plati pt. greselile lor ! Zi-ne ce ati facut voi, ai lui pontone si ai lui cacarau ? V-ati grabit sa-i rotiti pe pdl-isti, sa le luati locul. Tu, Luciano, poti sa mergi sa le vorbesti doar unor oameni dupa chipul si asemanarea ta, doar unor cretini! Altminteri unii care tin minte macar ce zi a fost ieri,te scuipa in fata si dau cu pietre dupa tine... pai cum sa vii tu sa vorbesti de ,,efortul de a repara'' (!!!), cand singurul efort palpabil pe care l-ai facut de 4 ani a fost in interes strict personal, ti-ai cocotat barbatul sef ?! Si ca tine e plina lumea de usl-isti ale caror neveste/soti/fii/fiice/etc, au fost lovite subit de duhul competentei si au trebuit unsi sefi...rusine, Luciano !
Postat 05 Octombrie 2012, 08:41 de .
uimire
cu cata seninatate ne veti transmite mesaje despre PDL, stiind ca v-ati postat sotul "in frunte " la hidroelectrica?, stiind ca USL a facut numiri in functii pe criterii de rudenie, "datorii", in Bihor si in ministere, a unor persoane putin spus "controversate" , fara macar sa roseasca atunci cand li se atrage atentia, si toate aceste aspecte au loc inainte de alegeri, ceea ce ne face sa credem ca USL va ajunge la fel ca si PDL. Speram ca PNL sa isi revizuiasca optiunile pentru alegeri si numiri, din nefericire iese la interval cu aceeasi oameni "nepotriviti", deci nu ati invatat nimic din practica PDL-ului. Nu veti fi votati , PDL va fi pedepsit, dar acest aspect nu va intereseaza, avem o clasa politica '''jenanta'" si acest popor inca doarme!!!
Postat 04 Octombrie 2012, 21:56 de elena
ce vor face?
Ce vor face ? Acelasi lucru pe care l-au facut PSD-istii, PDL-istii, PNL-istii, UDMR-istii, PC-istii,... si tati politrucii din Roamnia : vor fura, vor delapida , mintesc si promit mintind, .......... si asta ca sa fie ei la ciolan !!!! Asa ca mia lasati-ne cu demagogia, minciuna, invrajbirea, dezbinarea,....... cladici ceva daca sunteti in stare , daca nu macar TACETI !
Postat 04 Octombrie 2012, 21:17 de scortosul
ciuntita-n creier lucia, proasta judetului!
doamna varga, mata nici macar sa scrii nu stii, bine ca te-au fardat si coafat fetele, sa faci si tu impresie! primaru de la budureasa care a asfaltat in febr o strada in nameti e tot din gasca ta? hai, lasa-ne, du-te si tu cu cornelus popa sa luati pulsul centurii si al soselelor, ca la asta va pricepeti, sugatori parsivi ce sunteti! femeie, esti o proasta! stabilitatea si prudenta pdl nu va putea fi recuperata de acesti hoti si lenesi dovediti -ponta, antonescu - cu atat mai mult apreciate de aceste creiere ciuntite si taiate ca ale voastre! concluzia: esti proasta, coana varguta!
Postat 04 Octombrie 2012, 20:01 de ardelean
Din categoria: "Muie la toţi"
Iar PFL-iştii îi vor aminti că, nu cu foarte mulţi ani în urmă, Lucica lui Varga preda ore de lucru manual la clasele 5-8 într-un sat de care nu au auzit decât "germenii" Micula şi de unde îşi alegeau ei "guristele", iar mai recent, fără să aştepte nici măcar până la "ultimul orgasm", şi-a pus pe bărbatu-său, care e un fel de "mecanic de aburi", taman în fruntea sucursalei Hidroelectrica care are sediul pe centură, adică pe unde cucoana va ăncerca să presteze în "mandatul" viittor.
Postat 04 Octombrie 2012, 19:49 de MăriaPri
aceleasi blalauri...
cineva sa-mi spuna mie ce a facut aceasta doamna in cei 4 ani in care a a fost deputat...ca eu una nu am auzit nimic de ea...cu retorica sta bine dar cu practica?
Postat 04 Octombrie 2012, 19:18 de cinevacuvalva
intelept ar fi altceva d-na varga
sa va concentrati spre ceea ce aveti de facut, porcariile PDL-iste le stim toti dar din pacate incepem sa ne obisnuim cu unele si mai mari USL_iste, va dau doar un exemplu din domeniul meu: marea magarie numita pe nedrept TVA la incasare care defapt e un TVA amanat, pana isi vor da seama oamenii de afaceri ce porcarie mare este va fi tarziu., renunatati la ea ca altfel distrugeti IMM-urile va pot demonstra pe hartie ca astfel aplicata este o lovitura mai grea decat impozitul minim al lui Boc. despre angajarilela stat si toate tertipurile folosite nu are rost sa vorbim acestea vor veni asupra USL ca boomerang-ul in curand.
Postat 04 Octombrie 2012, 19:08 de oradean
tu
Inainte sa ne spuneti proiectele de viitor,am dori sa stim ce ati facut concret pentru bihoreni.Din activitatea dumneavoastra in prezentul mandat a rezultat un singur lucru;numirea unui director nou la Hidroelectrica.Evident in urma unui concurs riguros.U.S.L. cu asemenea candidati nu veti face scorul dorit de voi.
Postat 04 Octombrie 2012, 19:03 de eu
Parerea mea.
Corect ar fi sa le spuneti oamenilor ce veti face in viitorul mandat.
Postat 04 Octombrie 2012, 18:04 de SAFE
sa nu uiti...
Foarte bine! Dar aveti grija sa ajungeti acolo unde oamenii nu neaparat au uitat ci poate nici nu si-au dat seama! Ceilalti, foarte multi, ORICUM NU AM UITAT SI NICI NU VOM UITA! Eu, spre exemplu, NU UIT potlogariile de mare IMPACT facute de Petru Filip in Oradea! Noroc ca nu candideaza in Bihor si chiar daca ar fi candidat nu era in colegiul meu! Nu ma intereseaza absolut deloc ca acum e USL-ist! Pentru mine tot PD-L-ist e! Si nu uit nici de faptul ca instrumentul lui Filip a fost alt apropiat acum de USL, instrument ce raspunde la numele Marcel Ioan Bolos! NU UIT!
Postat 04 Octombrie 2012, 17:06 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON