URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2011, 15:35

Lovitură de teatru: "Sorboneii" se întorc "prin spate" la Maternitate

Lovitură de teatru: "Sorboneii" se întorc "prin spate" la Maternitate Managerul Spitalului Judeţean, Carmen Pantiş (stânga) spune că nu a aprobat, ci doar a primit cererea de reîncadrare în fostul Spital de Obstetrică şi Ginecologie a doctorului Alin Bodog (mijloc). BIHOREANUL i-a surprins împreună pe ce doi chiar în incinta Maternităţii, acolo unde Bodog-ginecologul se poartă ca şi cum ar fi la el acasă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Perioadă fastă pentru „sorboneii" din spitalele orădene! Profitând că Gavril Grebenişan, managerul pus anul trecut de primarul Ilie Bolojan, nu mai conduce Maternitatea după comasarea cu Spitalul Judeţean, universitarii cu titluri fără acoperire în competenţele profesionale vor să reia controlul asupra unităţii pe care municipalitatea o vrea restructurată, iar Universitatea neschimbată.

Restauraţie post-Grebenişan

După ce astă-iarnă conducerea de atunci a Maternităţii a refuzat prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată - şi care expiraseră pentru Alin Bodog (fratele fostului şef al Judeţeanului, Florian Bodog, şi protejat al fostei şefe a Maternităţii, Liana Antal), pentru Maria Nicoară, Liviu Lenghel şi Monica Vereş - cei patru au depus cereri de revenire în cadrul unităţii, adresate conducerii Spitalului Judeţean.

BIHOREANUL a aflat că primul care şi-a depus cererea a fost tocmai Alin Bodog, beneficiar al unui titlu de preparator universitar şi al unui doctorat în cancere ovariene, fiind urmat pe 17 mai de ceilalţi trei colegi. De asemenea, BIHOREANUL a aflat că solicitările celor patru au fost recepţionate de managerul Spitalului Judeţean, Carmen Pantiş (asistent universitar), care le-a trimis mai departe spre avizare şefului de secţie din Maternitate, adică lui Doru Crăiuţ (profesor universitar), cel care a rămas - după plecarea fostei şefe Liana Antal în Germania - vârful de lance în conflictul dintre Primărie şi „sorboneii" adversari ai schimbărilor din spitalele orădene. Apoi, solicitările celor patru vor ajunge pe biroul directorului medical al Judeţeanului, Călin Hozan (tot asistent universitar).

„Vom analiza"

Contactată de BIHOREANUL, Carmen Pantiş a confirmat informaţiile, însă a subliniat că nici ea şi nici Hozan nu şi-au dat acceptul pentru revenirea la Maternitate a lui Alin Bodog, Monicăi Vereş, Mariei Nicoară şi a lui Liviu Lenghel, chestiunea urmând a fi tranşată în Comitetul Director.

„Este adevărat, am primit cereri din partea celor patru colegi pentru a reveni la Maternitate, dar încă nu am luat nicio decizie. Vom analiza cererile şi le vom discuta în Comitetul Director al Spitalului Judeţean după ce domnul doctor Hozan va reveni din Brazilia", a declarat Carmen Pantiş.

Universitari mincinoşi

După cum se ştie, în ianuarie conducerea Maternităţii a refuzat prelungirea contractelor de muncă ale doctorilor Alin Bodog, Maria Nicoară, Monica Vereş şi Liviu Lenghel deoarece la acest spital există de cinci ori mai mulţi medici decât în 1989, în condiţiile în care numărul pacientelor tratate anual a scăzut de la 5.500 la 4.000.

Deşi fostul manager Gavril Grebenişan a fost reclamat la Universitate că „a dat afară" universitarii fără niciun criteriu, selectarea lor s-a făcut pe baza aşa-numitului DRG (Diagnosis Related Group), întocmit la Bucureşti, în funcţie de numărul de pacienţi al fiecărui doctor, indicele de complexitate a cazurilor şi banii plătiţi de CAS pentru fiecare pacient tratat de fiecare medic. Clasamentul a indicat, fără dubii, că cei patru medici nu atrăgeau de la CAS nici măcar suma care să le acopere salariile, adică sub 1.800 lei lunar fiecare.

De asemenea, deşi au acuzat mereu că fostul manager Gavril Grebenişan le-a interzis să mai desfăşoare în Maternitate activităţi cu studenţii, realitatea este cu totul alta decât cea prezentată de „sorbonei".

Ca dovadă este chiar site-ul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, unde la secţiunea Orar Cadre Didactice se vede, de pildă, că Alin Bodog avea programate toate stagiile clinice nu la Maternitate, ci la Spitalul Judeţean.  

Cu toate acestea, minciuna a folosit, alături de altele, pentru ca Grebenişan să fie sancţionat de Comisia de Etică a Universităţii fiindcă ar fi lezat prestigiul instituţiei de învăţământ.

Aranjament transpartinic

Deocamdată nu există o reacţie a lui Ilie Bolojan, care să arate dacă primarul s-a răzgândit şi a cedat în chestiunea suprapopulării spitalelor orădene cu medici universitari, intraţi fără concursuri, sau - dimpotrivă - aranjamentul privind revenirea celor patru medici la Maternitate a fost făcut fără ştirea sa.

Amintim că după unificarea Spitalului Judeţean şi Maternităţii, „mega-spitalul" este condus de Carmen Pantiş, numit la conducerea Judeţeanului anul trecut, pe când unitatea era în subordinea Consiliului Judeţean, de către preşedintele CJ Radu Ţîrle.

În ciuda faptului că Pantiş face parte ea însăşi din rândul medicilor universitari, conducerea Universităţii şi a Facultăţii de Medicină, la fel ca PSD şi UDMR, îşi doresc funcţia de manager al Spitalului Judeţean pentru fratele ginecologului Alin Bodog, esteticianul Florian Bodog, fin de cununie al familiei Maghiar, prodecan la Facultatea de Medicină şi apropiat al liderului PSD Bihor, Ioan Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
antal
Noi universitatea oradea e normal sa acaparam spitalele,dupa ce ca dam doctorate pe bani multi examene cu bani in carnetul de student (300-400 de euro),consideram ca spaga din spitale ar trebui sa revina cadrelor universitatii oradea,de exemplu o operatia 1000 de euro,consultatie 500 euro.Primarul crede ca poate face ordine?cine crede ca se poate pune cu noi,puteti scrie cat vreti ca ne doare undeva de bihoreanul.
Postat 25 Mai 2011, 23:40 de antal
Hai BOLO
Nu-i mai lasati pe sorbonei sa faca ce vor ei , la spital numai bani vor , la facultate numai bani de la studenti .Stiti cat e un examen la Dr. BODOG FLORIN ? Va spun eu , poti fi toba de carte dar daca nu pui 150 de euro in carnetul de student nu ai nici o sansa sa iei examenul si majoritatea sunt asa , cei care nu primesc nimic de la studenti sunt foarte putini . Asa ca domnule primar mai bine a-ti desfiinta fabrica de facut doctori .
Postat 25 Mai 2011, 22:07 de pacient
spital
Stiti ce anseamna curatenie in spitale ?; Ii scoatem pe-ai lor sii bagam pe ai nostri , asta anseamna curatenie in spital doamna , inclusiv firmele care intradevar fac curatenie in spital , firmele de paza la spital sa vedeti de catre cine sunt impuse si ce de bani se dau pentru ele , nu stiti toate astea , dar astea se platesc din banii nostri ai contribuabililor , ia vedeti de cand cu circul asta cate lume mai vrea sa mearga la spital in oradea , ia vedeti cum se duc la debrecen , nu conteaza ca nu merg la antal , bodog sau craiut , tot la debrecen merg , atunci hai sa dam cu toti afara si sa platim contributii la vecini , veti vedea nu mai mult de jumate de an ce scop au avut toate aceste unificari , uitati ca ne-au fost taiate salariile , pensiile , tva a crescut , si alte si alte , datorita lor , regimului , praf in ochi , asta fac acuma ei , farmaciile nu mai dau medicamente , la cabinete nu mai sunt fonduri , o sa ne dea primarul daca face curatenie , asteptam sii dorim mult succes .
Postat 25 Mai 2011, 17:13 de spital
maternitatea sorboneilor
stimate domn primar,continuati curatenia in spitalele din oradea asa cum v-ati propus.aveti coloana vertebrala asa cum va stim.spulberati grupuletele antal- bodog- craiut nu sunt si nu vor fi curati niciodata.ne-am saturat sa se faca experiente pe noi
Postat 25 Mai 2011, 14:25 de @escu ana
spita
Gresit , dumneata faci cu nervii , deocamdata Primariea este directoare peste tot , oamenii lor sunt pusi asa de parca nu ai sti domnule sorin , ce concurs a fost acela cand cei care au participat sau au dorit sa participe ( pe langa cei sustinuti ) au fost sabotati . sau li s-a spus elegant ca nu au nicio sansa , pacientul de la neuro .... ce bine ca esti d-nta coerent , si de cand un inginer de la RAR are pregatire sa conduca un spital ? cu un curs de management in domeniul medical de una luna , sa fim seriosi d-nule , numai in Romania noastra se poate asa ceva .Pa
Postat 25 Mai 2011, 13:25 de spita
@spital
Avand in vedere ca aberatii scrii,ori esti vreun/vreo pacient/a de la neuropsihiatrie, ori esti total dezinformat/a.1)Aceste unitati sanitare sunt in subordinea primariei,deci, primaria trebuie sa isi numeasca directorii.2)Grebenisan si Chitulea au dat examen pe post,din comisie facand parte reprezentanti ai primariei,universitatii,D.S.P.-ului.3)Vezi ca nu esti coerent/a la un moment dat.Doar faci cu nervii!!!!
Postat 24 Mai 2011, 20:35 de sorin
spital
Unde s-a mai vazut schema de spital cu 2 directori medicali , e clar ca directorul medical este la spitalul judetean , ce este asa de greu de inteles? Primaria? se pricepe la toate , director de spital , director de gradinita , director de scoala ...... concurs pt functii n-au dat niciunii nici altii , aveti impresia ca acestia sunt mai buni ca acestia , actualii de la putere nu au interese , ohoo si inca cate , cate firme sau la poara sa intre pe piata sa serveasca actualele interese de partid , sa fim seriosi , in ce lume traim domnilor , ne prostesc cum vor ei , de ce se zbat atata , de ce tin cu dintii de scaun , legile ? legile le-au facut ei pentru ei. Rusine sa le fie tuturor.
Postat 24 Mai 2011, 11:40 de spital
scadenta a sosit
Pacat de pasii care sau facut pentru reformele din sanatate ,vad ca hienele adulmeca din nou prada. Primare, timpul nu asteapta! Astia profita de orice ezitare si ocupa din nou pozitii de tragere, nu renunta usor la privilegii. Pe doamna Pantis o traduc usor si orice zi pierduta inseamna idepartarea de promisiunea pe care ai facut-o :ORDINE IN SPITALE ! Chiar cred ca nu este usor dar , pentru Dumnezeu, luati o decizie ca se duce totul de ripa. Nu uita ca marele tau capital electoral a fost pragmatismul. Oricum sorboneii nu au nici o scapare trebuie sa respecte legea si regulamentele dar puneti omul care sa le pretinda asta. Scadenta a sosit...
Postat 22 Mai 2011, 22:35 de florean
...
Cat scandal pentru niste lichele care cunosc doar usile din dos!
Postat 20 Mai 2011, 16:50 de daniel
ps
in spitale avem nevoie de specialisti nu de membri de partid cre sa imparta posturi
Postat 20 Mai 2011, 14:43 de luky
vraci nu doctori
toti cacaciosii au ajuns cadre universitare doar pt a putea pretinde spaga mai mare,sint in maternitate medici modesti si cu simtul datorei fata de pacient care-si vad de treaba dar nu incap de gunoaiele astea care se cred pe mosia lor si nu a statului roman,chiar asa Bolojan nu are nimic de spus sau lasam medicina pe mina vracilor de la sorbonica cu doctorate numai de ei stiute pe unde le-au facut,si pe citi bani,si ne miram ca iar vor incepe pacientii sa mearga la debretin
Postat 20 Mai 2011, 14:40 de luky
Bihoreanule...
... vezi textul foto... :d
Postat 20 Mai 2011, 08:52 de shadow
vai da`bine-ti fac astia,Primarule
Eu cred ca nici primarul din Tincopana nu se pisa pe el mai tare decat ai facut-o tu,dle primar.Felicitari,esti mai tare decat Schwarzeneger!Am o propunere pt. a-ti recastiga prestigiul:repune-o in functie pe madam Antal (dar,te rog,sa il pui sef de cabinetul ei pe Bodog).Tu nu vezi ce profil frumos are?Dupa care,te rog sa ai tupeul sa il faci Doctor honoris causa al Primariei pe Craiut(scuza-ma dar nu ii pot spune profesor astuia),si apoi iesi in fata primariei la ora de varf si urla cat te tine gura ca iti ceri iertare de la Antal (el) si Cioara pentru ca ai avut o perioada cand ai luat-o razna si i-ai indispus.Daca anunti public macar cu o ora inainte de a face asta, eu PROMIT SOLEMN ca iti voi fi alaturi.Voi veni la primarie cu o coroana de flori sa il depun pe mormantul carierei tale politice.
Postat 20 Mai 2011, 00:04 de cornel-boc-udrea
ALO PRIMARIA!!!
Dleprimar, eu vad in imaginea de mai sus cum Bodog ii explica lui tanti Pantis cum stau treburile si cum ar trebui sa stea. Ea sta cam indoita de spate in fata lui si il asculta.Asa stai si dumneata in fata lor?Asculti cu capul plecat ce iti dicteaza ei?Raspunde-ne!!!Acesta este motivul pt care ai fost ales?Ca sa stai cu capul plecat in fata sorboneilor?RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Mai 2011, 23:54 de oradean
BOLOJANULE!!!!!!
Toata familia mea (si nu suntem putini) te-am votat,dle PRIMAR, sa ne reprezinti interesele pt ca erai hotarat,nu erai corupt si nici caca frica.Mai nou,vedem ca triunghiul fericit: tovarasul Antal +nevasta+Bodog s-au strambat catre tine,si tu ai facut pe tine.Unde este indarjirea ta,pt.care te-am votat,dle.Bolojan?Cine dracu crezi ca te va mai vota daca vei ceda in fata astora?Explica-ne si noua cine conduce Oradea?PSD?UDMR?Cine?Nu TU trebuie sa o faci?In caz de esec pe cine crezi tu ca vom acuza?Pe manageri?NU.PE TINE!!!!TU I-AI PUS,TU LE-AI PERMIS!!!!!!
Postat 19 Mai 2011, 23:50 de sorin
TREZITI-VA!!!!
Din data de 1 mai 2011,Spitalul clinic de obstetrica ginecologie Oradea devine sectie clinica a Spitalului judetean.Bun!Astfel,se schimba structura organizatorica a Spitalului judetean.Dna Pantis era manager INTERIMAR,(FARA CONCURS DAT PE POST) la Spitalul judetean,numita de Presedintele C.J.,in a carui subordine era spitalul.Acum, ca spitalul s-a reorganizat,este in subordinea Primariei,PRIMARIA trebuie sa numeasca conducerea.Dna Pantis are decizie de numire in functie din partea primarului?NUUUUU!!!S-a ales comitet director,acum,ca au fost comasate cele doua spitale?NUUUU!!!Cine ce aproba,deci,aici?Ce cauta Hozan,Pantis,sa 'aprobe' orice tine de maternitate?Nemaivorbind de faptul ca maternitatea nu mai are manager,dar are director medical(tot asa ca ei).Ce sa aprobe Hozan reincadrarea la judetean?DNA.PANTIS!!!!Maternitatea il are director medical pe Chitulea,nu pe Hozan.Rau va tataie fundul pt.inalta functie de asistent universitar,Dna.Pantis!!!!
Postat 19 Mai 2011, 23:32 de sofia
mafia lucreaza
surpriza!!!, mafia lucreaza, acum sa vedem pe unde scoate conducerea judeteanului "camasa de forta", popor vezi ce se intampla in spitale, cum sa mearga bine , vezi de ce trebuia sanctionat Grebenisan pentru ca universitatea sa faca regulile in spitale, pe banii nostri, majoritatea medicilor universitari "sug banii" cu putina munca si se cred invincibili, iar omul simplu in spital sa-si cumpere medicamente, pentru ca banii merg pe incompetenta la toate nivelurile, rusine voua!!!bolojan trezeste-te, te lucreaza judeteanul pe la spate!!!!
Postat 19 Mai 2011, 17:54 de surpriza
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON