URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2013, 16:45

Lovitură de teatru! Gheorghe Seica, repus de instanţă şef peste Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gheorghe Seica revine în Primărie cu ajutorul instanţei! Consiliul Local l-a numit joi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, în funcţia publică de şef peste Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea.

Rămas fără post în septembrie 2010, la transformarea Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor în simplu serviciu, Seica a fost nevoit să părăsească Primăria după ce a refuzat să se prezinte la concursul pe noul post de conducere. Acesta s-a opus transformării direcţiei în serviciu şi a refuzat să se prezinte la concurs pe considerentul că postul, inferior din punct de vedere ierarhic funcţiei de director, i se cuvine de drept.

În acest context, funcţia de şef serviciu i-a revenit şefului Stării Civile, Cristian Popescu, adus în instituţie tocmai de Seica, singurul candidat înscris la concursul pe post.

Rămas fără loc de muncă, fostul director a dat în judecată Consiliul Local, Primăria şi pe primarul Ilie Bolojan, cerând anularea hotărârii de eliberare din funcţie şi numirea pe funcţia de director.

Pentru a-şi mări şansele de câştig, Seica şi-a mutat domiciliul în Timişoara, unde a şi deschis procesul. Sentinţa Tribunalului Timiş din aprilie 2011 prin care s-a dispus reîncadrarea acestuia în Primărie a fost întărită în octombrie 2012 de Curtea de Apel Timişoara.

Potrivit deciziei, Gheorghe Seica urmează să fie reîncadrat pe post cu recuperarea drepturilor salariale pe care le-ar fi încasat în ultimii doi ani dacă ar fi lucrat în Primărie ca şef al Serviciului de Evidenţă a Persoanei. Suma exactă urmează să fie calculată de angajaţii Serviciului de Personal al Primăriei.

Hotărârea Consiliului Local de reîncadrare în Primărie a fostului director devine operabilă de la comunicare, Seica având posibilitatea să opteze doar pentru despăgubirile băneşti. În prezent fostul director este angajat al Primăriei Holod, unde gestionează compartimentul de Stare Civilă al comunei.

În cazul în care Seica va opta pentru revenirea în Primărie, Cristian Popescu, în prezent şef de serviciu, va trece pe o funcţie de execuţie în subordinea acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Felicitari
-Felicitari D-le.Seica Gheorghe pt.faptul ca ati luptat cu sistemul ticalosit al lui Bolojan Ilie-Gavril din satul Birtin Comuna Vadul-Crisului si a celor ce-l sustin, atata timp si ati castigat pana la urma in Instanta nedraptatile provocate de catre acestia dvs.si a multora care au muncit in Primaria Oradea disponibilizati de catre Bolojan in cele 6.valuri de reduceri de personal in primul mandat de Primar al Oradei a lui Bolojan !!
Postat 31 Martie 2013, 17:22 de Cotrau
PENTRU MATEIAS GASCARUL
,,Potlogar" si ,,parazit bugetar" esti tu TARAN IMBECIL! sa iti fie rusine ca lasi astfel de comentarii si nici macar nu esti in stare sa iti treci numele!!!! Si da nu o sa scapi de el niciodata pentru ca are curaj si stie sa va tina la toti piept! In schimb tu esti un las, si se pare o persoana fara caracter! A si inca ceva mercologu' -un alt cretin desigur- data viitoare informeaza-te mai bine pentru ca Seica nu mergea la cumparaturi in Ungaria cu vechiul logan al PMO, pentru ca el nu isi facea cumparaturile acolo, cum nu si le face nici in prezent, asa ca nu mai inventa tot felul de prostii!!!!!!!!
Postat 23 Martie 2013, 22:10 de alex
se lupta viermi sociali pentru un teritoriu putred :))))
nu va speriati se lupta viermi sociali pentru un teritoriu putred :)))) legae e facuta sa sustina infractorii nicidecum OMUL, aveti grija ca nu degeaba va vrea Statan SUFLETUL !! Ce evidenta populatiei ca suntem invadati cu prsoane care nu exista cu C.I. FALSE ? ce va prefaceti ca munciti dar de fapt uramriti banul public si pensia de parazit social ? ROMANII se fura intre ei, jalnic popor am ajuns !!!
Postat 23 Martie 2013, 09:41 de nu inchideti ochii
La pachet
Sa vina inapoi, dar la pachet cu Adisor copilul minune!
Postat 22 Martie 2013, 21:29 de BLUE
a
Oare uitam asa usor cum s-a schimbat Evidenta Persoanelor cat Seica a fost director fata de ce era inainte? Oare merita sa trecem usor cu vederea ca, pe vremea lui era (nu stiu daca si acum) considerat cea mai buna Evidenta Persoanelor din tara? Oare acum e mai bine cand primesti amenda dupa o zi de expirare si pe langa asta stai si 2 ore sa ridici buletinul a doua zi la coada ca la lapte pe vremea lui Ceasca? Sincer mie nu mi-a convenit dar deh ce sa facem ca nu putem merge la alt Supermarket din moment ce e singurul care vinde buletine.
Postat 22 Martie 2013, 16:44 de a
planuri de viitor
Daca tot vine inapoi, sa i se dea si masina de serviciu, sa aiba omul cu ce merge la cumparaturi in Ungaria, cum facea cu vechiul Logan al PMO. Asta intre doua tepe trase asociatiilor de proprietari.
Postat 22 Martie 2013, 14:24 de merceologu'
@mateias gascarul, @alex si alti postaci penali
In articol nu se discuta competenta sau incompetenta, moralitatea, etc a d-lui seica. Esenta articolului este incompetenta si abuzul facut de primar, ,,sfatuit" de d-na BORBEI Eugenia, directoarea directiei juruidice si de d-na Rodica FUNAR, şefa biroului de resurse umane. Daca ar plati d-lui seica tustrei, din propriile venituri, ar fi ok, numai ca nazbatiile primarului (multe, mult prea multe ! vezi doar jiratiile facute si daramate) sunt platite de noi, oradenii ! ASTA NE DOARE ! Despre d-l seica numai de bine, felicitari ! Cu niste parsivi nu poti castiga cu manusi. In fond comparandu-i mutarea procesului cu manevrele lui felix voiculescu, este mic copil !
Postat 22 Martie 2013, 14:16 de petru
am stat cu gastele pe camp in Holod, acuma vin la ciorile din Oradea
Mare potlogar Seica, domnul director Seica! Dat afara din scaunul de director se muta in Timisoara pentru ca sa mute procesul din Oradea, dar se angajeaza la Holod ca birocrat (oare la capacitatea lui profesionala asta sa fie adevaratul sau loc pe care-l merita: contopist la primarie in fosta "tara a gastelor"?) Oricum are ceva calitati: "simte oportunitatea" atat in justitie cat si in administratie! In concluzie pare genul de parazit bugetar de care nu vom scapa niciodata, pentru ca nu stie sa faca nimic, dar se tine cu dintii de scaun! Poate ajunge chiar in guvern!
Postat 22 Martie 2013, 13:30 de mateias gascarul
bou
Bolovan care nu a fost capabil sa conduca un abc,fratii ia platit datoriile la stat,sa plateasca cu dobanzile aferente in conformitate cu legea toate procesele pierdute (evidenta populatiei,cantina,amenzi pentru licitatii masluite) cred ca nu trebuie demis ci pus la pastrare inpuscarie nebunul dracului.
Postat 22 Martie 2013, 12:01 de bolovan
of
Din partea societatii civile, sau din alte organizatii care monitorizeaza activitatea primariilor, sa-i actioneze in instanta pe cei care fac abuzuri din banii contribuabililor...caci cei din curtea de conturi sau serviciile specializate nu se sesizeaza din oficiu...rushine sa va fie!
Postat 22 Martie 2013, 10:57 de marcell
Stare de fapt
Ca sa plateasca Borbei si cu Bolojan, cum ar fi normal in orice tara (exceptand Romania), la noi, in plus, SEICA ar mai trebui sa se adreseze mai intai oficial PMO (adica tot lui Bolojan) ca sa recupreze sumele de la cei vinovati si apoi sa il sesiseze tot pe Bolojan dar prin plangere PENALA.
Postat 22 Martie 2013, 10:29 de in situatie similara
pentru ,,nicio treaba" / ,,pinonel" /domnul care nu are curajul sa isi treaca numele!
Auziti voi toti astia cu comentariile voastre rautacioase nu aveti decat sa muriti de ciuda in momentul de fata si hai sa fim sinceri domnule cristian este destul de evident ca TU ai lasat comentariile acestea. Mai bine las-o balta si accepta situatia! Si da ,,individul acesta" a avut ,,tupeul" si curajul sa vina inapoi pentru ca numai el stie cat a muncit pentru acest loc! Iar ,,mincinos de inalta clasa" esti TU cu familia ta, tradator ordinar!
Postat 22 Martie 2013, 10:14 de alex
@politist adjectiv Politistul, tot politist !
Ai dreptate, bre Pristanda... e greu cu gramatica, nu-i pulan ! Pun pixul pe tine si-ti arat cum se scrie CORECT in limba romana : ..Adjectivele.....cred ca [ îi ] erau ...." Observi diferenta ? Ar trebui s-o observi, ca precis ai doctorat.
Postat 22 Martie 2013, 09:30 de pinonel
gramatica ; semantica
Adjectivele alea, cred ca erau atribuite lui Seica.
Postat 22 Martie 2013, 09:18 de politist adjectiv
@niciotreaba
,,...Arogant, superficial, fanfaron, mincinos de inalta clasa, etc... Daca omul acesta va spune ca laptele e alb, sa nu-l credeti." Putini au reusit sa-l descrie pe primar asa cum e el ! Felicitari !
Postat 22 Martie 2013, 07:26 de pinonel
omul nepotrivit
Nu stiu cat de in regula a fost procedura de reorganizare a SEIP si implicit excluderea lui Seica, dar am ramas afis afland ca individul acesta mai are tupeul sa revina. Cateva adjective la adresa lui? Arogant, superficial, fanfaron, mincinos de inalta clasa, etc... Daca omul acesta va spune ca laptele e alb, sa nu-l credeti.
Postat 21 Martie 2013, 22:30 de niciotreaba
Banii jos domnule primar !?!
Bolojan a decis nelegal eliminarea lui Seica, aşa că Bolojan să plătească din buzunar ... de ce să plătim noi, contribuabilii, toate viziunile paranoice ale primarului ... lucrări publice făcute şi apoi desfinţate ca fiind contra firii, instituţii subordonate reinventate şi apoi desfăcute că nu sunt bune, oameni daţi afară şi apoi reangajaţi prin procese lungi şi costisitoare, bani luaţi şi apoi daţi înapoi întreit, etc. Până când i se va mai permite acestui schizoid ajuns mare lider de urbe, să facă după bunul plac atâtea tembelisme pe care apoi să le plătim tot noi ??? Ajung la concluzia că Filip a fost un înger faţă de dracul acesta ce a scos Oradea de pe harta Europei şi care e un fel de Băsescu al Oradei.
Postat 21 Martie 2013, 22:04 de Carp III
a
Daca nu gresesc, legea zice ca in cazul reorganizarii (in acest caz transformarea din Directie in Serviciu) directorul trebuia automat si din oficiu numit sef serviciu. Acum citim ca Bolojan a reinventat legea si s-a decis sa scoata postul la concurs in loc sa actioneze conform legii? Si mai citim ca 3 ani de zile, se va plati 2 persoane, pentru acelasi post? Si acel post e de conducere? Pai la un calcul sumar inseamna ca noi oradenii vom plati MINIM 15.000 euro degeaba? Multumim conducerii primariei. Incep sa inteleg de ce tot inventam taxe si amenzi pe langa cele multe existente.
Postat 21 Martie 2013, 21:36 de a
ce tampenie si ce tampiti
asa e, sa plateasca dobitoaca de Eujenia Borbei (sau "vita incaltata", cum ii spunea Marcel Bolos :P), cu facultatea facuta la seral !
Postat 21 Martie 2013, 20:16 de Portocala Mecanica
Felicitari, d-na BORBEI ! Felicitari, nea ILIE de la primarie !
Daca hartiile prin care nea Ilie l-a matrasit pe Seica au si iscalitura d-nel BORBEI (si au, ca altminteri nu se putea !) , sa puna domnia sa si cu nea primaru' banii jos ! De ce sa platim noi, oradenii ? Doar pt. ca ne-am batut si ne-a batut si D-zeu cu asa primar si cu asa ,,juristi" ?
Postat 21 Martie 2013, 17:09 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON